ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

A

Anonymous

Гост
Хайде и аз да се похваля- вече съм горд собственик на турската помпилка! Трябва да направя обаче преходник между маркуча и щуцера или другия вариант да намеря някъде оригиналната бърза връзка на БАМ-а. Някой да знае размера на резбата какъв е?
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Parabellum написа:
Хайде и аз да се похваля- вече съм горд собственик на турската помпилка! Трябва да направя обаче преходник между маркуча и щуцера или другия вариант да намеря някъде оригиналната бърза връзка на БАМ-а. Някой да знае размера на резбата какъв е?
ай честито!!вече можеш да се включиш в дисциплината от 100 до 200бара за време ;)
 

братушка

Редовен Потребител
Аз съм срещал 2 чешита селикагел. Единия е във вид на прозрачни топчета, които умекват при навлажняване и наистина приличат на гел. Другият прилича на ситни порести камъчета, които при навлажняване омекват и при докосване се разпадат буквално на кал.
И двата вида могат да се изсушават. Добре става в микровълнова фурна. Изсушавах също така и в плитка консервена кутийка сложена на парно или даже просто на слънце през лятото. Не е така добре, като в микровълнова, но върши работа.

За фиксатора на резба при Асанските помпи ми дойде идеята: да се нагряват възлите с пистолет за горещ въздух преди развиване. Може и да помогне. Въпросът е да не се преколи: да не се стопи боята отвън и гумичките отвътре.
 

bor1968

Потребител
Значи след 10 год трябва да се сменям цилиндъра. И да не правим нещата от забранителните картинки, че може да им БУМММММММММ и след секунда невнимание - цял живот мъртъв :pardon:.
ПП.-Освен ако цилиндрите на Хатсан не са по качествени и здрави от на Вайраух ;)
 
A

Anonymous

Гост
Здравейте, имам питане: Коя помпа ще ми препоръчате да си купя Hill Mk2 Air Rifle Pump или GEHMANN 4-STAGE-TURBO-PUMP. Gehmann мисля, че е по-нов модел, с възможност да превключва от 4 на 3 степени когато налягането достигне 150 бара. Тъй като не съм виждал нито една от двете моля за вашия съвет. Ще оценя всяко мнение. Благодаря!
 

sir John

Редовен Потребител
ФТКС
Ако ти се налага да помпиш от 100 до 200+ бара и имаш пушка с редуктор бих препоръчал турбото на геман.
Ако пушката е правоточна и платото ти е между 120 и 180 бара, примерно - хил-а.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
За GEHMANN 4-STAGE-TURBO-PUMP няма впечатлтния.
Не знам някой в този форум да се е снабдил вече с такава.
Разликата в цената между 4-STAGE M100 и нормалния GEHMANN M 220 е 20 €.
Едната е 162.00 €, а другата 182.00 €.
Естествено , това е цената в магазин в Германия.
 
A

Anonymous

Гост
Помпата ще я купувам за HW100T. За Hill-a намерих в ревютата, че е добра помпа, но все още немога да открия отзиви за Gehmann M100, за това се допитвам и до вас.
Бладодаря за бързите отзиви!
 

luft9waffe

Редовен Потребител
свързваш пушката и помпата с подходящ щуцер,завиваш врътката,наречена блийдинг валв(трябва да е на корпуса на помпата)и помпиш.200-кубиковият резервоар на бама би трябвало да се помпи от 100 до 200 бара за 70-100 удара в зависимост от вида и състоянието на помпата.преди да извадиш щуцера откъм пушката трябва задължително доа отвориш рязко гореспоменатата врътка за да изгониш въздуха останал в помпата и маркуча.
 

stelibg

Потребител
simogg написа:
Aко силикагела не е замърсен със нещо(например масло) може дасе изсуши във фурната и да се ползва отново. Колко често - само от опит.Зависи от количеството и т. н.

И изцапаният с масло силикагел може да се почисти - накисва се в ацетон, после се суши. За да се разбере дали силикагела е влажен се слагат няколко зърна "индикаторен силикагел" - при навляжняване променя цвета си. Колкото по-мокър, толкова по цветен.
Ако нямате индикаторен силикагел може да се ползва "тегловен метод" за определяне влажността му. На сух силикагел (след вадене от фурната :) се измерва теглото. После се накисва въвъ вода - пак се мери теглото, след като е подсушен с кърпа, за да няма капки по него. Разликата в теглата е 100% влажност на силикагела.
 
A

Anonymous

Гост
Здравейте, след много дълго чакане днес си взех помпата Gehmann M100 4 Stage. Поръчах я на 17 април и благодарение на българските пощи днес трябваше да ходя до пощата при митницата на централна гара в София за да си я получа. Но в България е така, нищо не става както трябва!
А сега за помпата първи впечатления: Изработката е перфектна-немска. Помпата е с вграден филтър за частици и обезвлажнител. В книжката пише, че препоръчват помпането до 150 бара да става с 4 степени, след това да се превключи на 3 степени за да става по-леко.Препоръчват също на всеки 5 минути да се оставя да почине 10 минути (да се охлади). Днес пълних бутилката на Weihrauch-a 4 пъти. От 0 до 150 бара ми отне 4 минути но реших да почивам. След това за 20 напомпвания стигнах до 210 бара но помпата така и не вдигна някаква температура по-голяма от може би 35-40 градуса. Помпането е много леко до 120 бара, след това започна да ле усеща някакво усилие, все едно си помпя гумата на колата. На 150 бара превключих на 3 степени и усилието намаля значително. Немога да кажа че не съм се изморил малко но очаквах много повече усилия.
На 4-тото зареждане на цилиндъра от 120 бара до 210 го изкарах наведнъж с четирите степени и бих казал че усилията изобщо не са голями. Тежа 77 кг, така че всеки среден по размер човек без особени физически качества може да я ползва дори без да превключва от 4 на 3 степени.

Колеги, имам и една молба:
Помпата пристигна без маркуч. Сега за да си заредя цилиндъра трябва да го сваля от пушката и да го завия на помпата. Дайте идея от къде да си купя. На помпата пише, че конектора е стандартен женски за водолазни бутилки (нямам идея какъв е размера) а адаптера за бързо зареждане на пушката ми е 1/8" мъжки. Значи ми трябва маркуч с женски 1/8" и мъжки на стандартен за водолазна бутилка.
Ще съм много благодарен за съвет от къде да си купя!
Благодаря!
 

Attachments

  • DVC00562.JPG
    DVC00562.JPG
    89.2 KB · Прегледи: 197
  • DVC00563.JPG
    DVC00563.JPG
    683.8 KB · Прегледи: 199
A

Anonymous

Гост
Ето това ми трябва. Снимките ми ги пратиха от един чешки интернет магазин.

Описанието на този маркуч и конекторите е:
DIN Male Hose Assembly 200/300 bar x 1/8" female BSP microbore HP hose.
Ако някой може да помага да пише от къде може да се купи тук в БГ.
Мерси предварително!
 

Attachments

  • DSC08154.jpg
    DSC08154.jpg
    85.7 KB · Прегледи: 219

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Маркуча с накрайниците не е проблем.
Освен завития детайл в левия край.
Ако го нямаш трябва да се изработи.
Маркуча могат да го направят във фирмите, които се занимават с направа на маркучи за пневматика и хидравлика за товарни автомобили, строителна и пътна техника итн.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Конфликтният детайл, посочен на снимката не е необходим.
Трябва ти един маркуч (за 35-40 лв) ,куик фила за пушката и си готов.
Не вярвам да умираш от желание да сваляш резервоара при всяко зареждане.
 
A

Anonymous

Гост
Здравейте, вчера поръчах от "best fittings" маркуча заедно с накрайника. Маркуча с този накрайник струва 25.50 паунда + 3.90 паунда за доставка. Хората го изпратиха още същият ден. Сега ще чакам да пристигне. Не че сега не си ползвам пушката и помпата, но трябва да свалям резервоара. Накрайника на помпата е женски DIN 232 BAR стандарт, а на quick fill адаптера на пушката е мъжки 1/8"BSP. Маркучите са 1/8"BSP женски от двете страни. За това поръчах и накрайника: мъжки 1/8"BSP към мъжки DIN 232 BAR. Магазина на best fittings работят с paypal, така че плащането поне не е проблем.
Информация за помпата ако някой се интересува:
От 120 бара до 210 бара се помпят със 60 помпи (става въпрос за резарвоар на HW100) изобщо не изключвам 4та степен защото не ме затруднява самото помпане, не изисква голями усилия.
 

vankata09

Новодошъл
http://media.snimka.bg/3016/012287077.jpg
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=12287079
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=12287078
http://media.snimka.bg/3016/012287076.jpg
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=12287071
привет !
някой може ли да даде параметри за тази бутилка..?? пълнят я с аргон ,но собственика не знае до колко атмосфери е максимума и работното налягане..! дали ще върши работа за хасаня..? и още нещо -4 литрова с работно наляг. 200 атм. за колко зареждания може да послужи за Хатсана до около 180 атм.??
 
A

Anonymous

Гост
Хората от "Best Fitting" си свършиха работата както трябва. На 12 май поръчах маркуча с конеkтора и днес пристигна. Много търговци в БГ изобщо не знаят какво е да правиш клиента доволен! Прикачам снимка.
 

Attachments

  • DVC00574.JPG
    DVC00574.JPG
    701.4 KB · Прегледи: 278

dani62

Потребител
Завчера си дизелирах Хил-а.Не пренебрегвайте никога правилото-50 помпи
-пауза.Направих около 80 когато стрелката на манометъра отиде изведнъж до края
помпата се втвърди,замириса и от изпускателния бликна черна каша.Втория извод-оригиналния
силикон също гори/особено когато е в повече и атмосферите са над 210-220/
Нямаше отишли пръстени освен филтъра в основата.
 
Нагоре