Hatsan PCP: AT 44, ВТ65 и т.н.

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Моя е 5 мм. разпробит /по скоро остърган на ръка/ и си бачка без проблем. То затова късото Айше засилва Каракудите с 280 м/с.
 

methaa

Редовен Потребител
Здравейте,

имам чувството че след всяко пренасяне пушката си губи настройките - по височина и хоризонтала. Пушката я нося в дебел дунапренен калъф и само в ръцете.
Точката на попаденията се измества с до 10 см. на 50 метра като в предходния ден е била настроена и простреляна.
Въпросът ми е: само моята ли си губи настройките или това е често срещано явление?
На пушката е монтирана само една осмица.
 

praetorian

Редовен Потребител
Не, не трябва изобщо да си мени настройките.На мен дори ми се е случвало отдавна да коригирам прицела.Разкарай осмицата.Провери закрепването на оптиката(сложи най- добре моноблок.Провери дали цевната кутия е яко завинтена за долната част/случва се при недобре затегнати болтове да има луфт.Засега - толкова.
 

methaa

Редовен Потребител
Благодаря за съвета :cheers:

След като проверих отново всичките болтове, ми изникна друг въпрос - колко трябва да са стегнати малките болтчета които държат цевта за цевната кутия? При мен са малко охлабени, защото ако ги натегна о-пръстените на цевта спират да уплътняват и започват да изпускат въздух (направих проба за вакум).
 

Dominus

Редовен Потребител
А ти колко мислиш, че изпуска при изстрел, след като не е издържала теста ти за херметичност?
 

methaa

Редовен Потребител
Няма как да разбера. Просто го отбелязах, защото по-назад в темата четох че това място е добре да бъде хубаво уплътнено.
 

Dominus

Редовен Потребител
аз предпочитам да изпуска отколкото цевта ми да има собствено мнение когато ѝ е кеф.
 

st_beer

Редовен Потребител
Dimitrov написа:
Колеги,вчера пушката започна да съска от куик фила. Махнах зегерката и почистих леглото на детайла с пружинката но пак съска. Какво трябва да разглобя и почистя (трябва ли да свалям манометъра и как?)
Щом си с клапана със зегер предполагам пушката е от първите модели и клапанчето вътре което затваря е от полиамид или друг подобен материал като посоченото на снимката;


Ако е такова направо те съветвам да го махнеш и да си направиш едно бронзово клапанче с канал и О-пръстен и ти гарантирам че ще забравиш много дълго време за подобен проблем. Това е детайла (клапана) на по новите модели хасани.



Преди време с първия ми хасан имах същия проблем. Чистих,полирах и правих всякакви неща. Закрепваше се и държеше известно време и после пак почваше да пуска от там. Накрая направих такова бронзово детайлче и проблема се реши. Пушката в момента е в колега от групата и до ден днешен е отваряна само веднъж там заради боклуче застанали на О-пръстена.Съжалявам че не мога да кажа никакви размери или да дам някакви схеми понеже нямам и не си спомням какви точно бяха.
Желая ти успех.
 

Dimitrov

Новодошъл
Колеги,гледам има много писано за айшетата но малко за 4.5мм. Интересува ме колко изтрела прави в 4.5 и каква точност дава на 50 метра. Каква енергия може да се докара? Питам защото в 5.5 ми идват малко скъпи чашките при това темпо на стрелба. И замислих нещо.
 

kid

Редовен Потребител
ФТКС
Dimitrov написа:
Колеги,гледам има много писано за айшетата но малко за 4.5мм. Интересува ме колко изтрела прави в 4.5 и каква точност дава на 50 метра. Каква енергия може да се докара? Питам защото в 5.5 ми идват малко скъпи чашките при това темпо на стрелба. И замислих нещо.

Моята пушка в 16J прави над 110 редукторни изстрела. Не помня точно колко :pardon:
Точността и броя изстрели са много относително нещо... ;)
 

belyatamax1

Потребител
Ако питаш"-Колко гори на 100км?" ,значи не е за теб!Купи си колело ;) ;) ;)
Но,наистина ако си решил да си ги пуцаш на воля 4,5 "Metin" турски са и са евтини....
за всичко останало си има JSB Heavy .22 и King .25
Не се заяждам,просто никой не стреля в 4,5 на(най вече над) 50метра с "айше",ако ли го правят,то това само прилича на "айше",но не е!Е,има,има и такива ;) но само съм слушал....друго си е да видиш :p
Абе,питай KID... :cheers: :cheers: :cheers:
 

Termina4

Потребител
Цилиндър за Hatsan PCP BT65 тези ли бяха алуминиевите цилиндри? ??? гледам че в заримекс ги продават за 189 Lv
 

traun

Потребител
здрасти на всички.е са открих че има hatsan.bg.ама не мога да дам линк че сьм на границата и пиша от тел.3литрова бутилка са я пуснали за 570лв.300барова.хе хе...
иначе пушкалата са малко по тьнки от заримекс.ама нека има конкуренция.
айде поздрави на всички.
 

dberov

Редовен Потребител
В този сайт влизам поне от 6-7 месеца но не знаех че е неизвестен на колегите. Тая три литрова бутилка http://hatsan.bg/product/818/butilka-za-zarezhdane-daystate.html какво и е евтиното, дали ще е Дейстет дали Китайска мисля че повечето не ги интересува марката а цената, е винаги има и изключения. И второ, сайт на ХАТСАН а нямат най продавания и разпространен модел AT 44 -10стандарт, имат в 4.5мм и лонг версията на 5.5мм.
 

methaa

Редовен Потребител
Здравейте колеги.

Вчера успях да измеря пушлето как се държи при различни скорости.
Това което ми направи впечатление е че при скорост 260м/с попаденията са около центъра на мишената. При скорост от около 270-275м/с попаденията се изместват с около 2-3см ма дясно от центъра и про 250-255м/с се изместват с около 2см на ляво ???
Това е резултат от изстреляни около 300 чашки.
Това което мисля че се случва е 4:36 Weihrauch HW100 T Accuracy Review - Ted's HoldOver (F.S.B. FAC .177)

Как мога да избегна явлението, освен да проследя къде всяка една чашка се удря при посочените горе скорости че това е :wall:
Забравих да кажа - дистанцията на която съм стрелял е 48 метра.
 

kid

Редовен Потребител
ФТКС
От поста ти разбрах, че каквото и да правиш попаденията са ти винаги около центъра, но никога в него!
Ако е така,
с едната гола цев ли стреляш или си и навил, нахлузил нещо?
 
Нагоре