ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

batnan

Редовен Потребител
CaMyPau написа:
Току що жената ме викна на терасата да видя нещо. В атмосферата нещо бавно се движеше и гореше. Приличаше на падаща звезда, но беше твърде бавно, пък и доста по-голямо от падаща звезда. Летеше в посока изток-запад и малко по-късно изгоря. Примигна няколко пъти и угасна... Нямам и на идея какво може да е... В тоя ред на мисли се сещам че е крайно време да си купя някаква малка удобна Ейч Ди камера..
Да не сте видяли от китайските фенери? И аз се заглеждах в Бургас по някакви светлини вечер ама се светнах после че е това :)
 

Карлсон

Потребител
Спокойно, момчета, според мен не са ТЕ, въпреки че аз съм дълбоко убеден че ги има, някъде там... ;) Най-вероятно е бил горящ метео балон, имам познат дето работи в структурите на БАН и ми е разказвал че понякога използват техника, която е трябвало да бъде бракувана преди няколко години, но по ред стечения на обстоятелствата... :wall:
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Момчета, движеше се със скоростта на самолет, но се виждаше доста по-голямо от самолет /или беше по-ниско/ Балон или фенер не биха имали тази скорост и траектория. Светеше в червено със леко синкав ореол. Между другото прочетох за някакъв падащ спътник преди 3 дни, може някоя отломка от него да е била...

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4144231
 

FreeMan

Редовен Потребител
"...НАСА посочи, че се очаква сателитът да изгори в атмосферата и до земната повърхност да стигнат само 26 отломки с тегло от 1 до 158 килограма всяка.
Ведомството увери, че рискът да бъде ударен някой от близо седемте милиарда земни жители е "изключително малък" - едно към 3200 или 0,03 процента, добавя..."

Ненормална работа!
Зареждат орбитално с тонове тенекии, а после кършат пръсти и ни успокояват че е малка вероятността да те удари едно от всичките отсколки желязо с незначителните 158кг (интересно как пък са го изчислили да е точно до толкова) засилено само от ... космоса (т.е. с възможно най-висока скорост)

Ако пада с 300 м/с или 1080 км/ч с тегло 158кг - евентуалните джаули на такова нещо ще са 7 110 000 jouls :eek:
Това е равносилно да те гръмнат едновременно с 444 375 - 16 джаулови пушки или 158 000 - 45 джаулови.
Е все пак трябва да сме спокойни - щом твърдят че е малка вероятността да ни удари нещо такова.
Та нали се пръска на 5 континента - вероятността да те удари джакпота е много малка.

По-големичък (метеорит) с по-големи поражения.
meteor.jpg
 
A

Anonymous

Гост
Да ти кажа, вероятност 1 на 3200 при население 7 милиарда е ужасно голямо число. На всеки 3200 един да бъде ударен. Това са 2 187 500 потенциални жертви.... :eek: Някой е сбъркал нклк разряда в изчисленията.
 

FreeMan

Редовен Потребител
Dejmos - това което писах е саркастично, е не че е малка вероятността, а друго на ръка е че колкото и да е нищожна вероятността - весе пак е вероятност. Може да е върху човек а може и да е сутрешен автобус пълен с ученици и възрастни, блок, къща, детска градина...

Колкото за вероятността - те твърдят че от 7млрд да се случи на един е 1 към 3200, не на всеки един от 3200...

Както и да е - да се понапънат и да си унищожат боклуците които са насяли в орбиталното пространство, а не да си играят на джакпот върху главите на данъкоплатците с чиито пари изстрелват консервите си.
 

FreeMan

Редовен Потребител
Аз пазарувам от PiramidAir.
До сега 2 оптики + един бързомерец.
От всичко съм много доволен. Качеството им е отлично и доста по-добро в сравнение с тези които съм виждал да се продават тук.
Може в някои магазини да правят изключение, но с това което аз съм сравнявал имат разлика.

Американците са много претенциозни и бързо връщат всичко с недостатъци, дефекти или когато не им хареса. Затова и търговците са такива, което на свой ред прави производителите да ги зареждат с най-доброто от това което разполагат. Не че не се случва да има боклуци, но факт е че обират каймака.
След това са европа, и после са араби, азия, източна европа, африка...
Това лесно се забелязва и по превода на стикерите по стоките. Ние сме обикновено с араби, турци, румънци и няколко други обикновено източно европейски езика.
Почти изключение е с Френски, Немски, Испански,...

Та по същество - от Германия е по-добре от тук.
 
A

Anonymous

Гост
"Колкото за вероятността - те твърдят че от 7млрд да се случи на един е 1 към 3200, не на всеки един от 3200..." - горе-долу едно и също е. Да не го доказвам с изчисления, че ще стане досадно.
А за боклука си прав. Само че да си го приберат струва също толкова, колкото да го изкарат горе. Че и повече, ще има още разходи докато търсят съответната консерва. А ако вземат нечия чужда консерва..... Никой не му се дават тия пари, разчитат боклука да изгори в атмосферата.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Здравейте. Напоследък ми се навират в очите реклами на най различни приспособления за спестяване на ток и на топлоенергия. Има доста материали в нета и като гледам повечето са от домашната работилница. Моля ако има по-запознати и изпробвали нещо ефективно споделете. Не знам дали темата е за тук но ми се стори интересна.
 

mitaka101

Потребител
Наскоро си купих и пуснах на морето един летящ фенер. За секунди набра скорост и височина. А е голям като размер 60 или 80см. диаметър и около метър височина. Другата седмица един приятел ще пуска 120 или 240 такива фенера пак на морето и ще има да четем по вестниците за НЛО-та и подобни :)
 

Tesla

Потребител
mitaka101 написа:
Наскоро си купих и пуснах на морето един летящ фенер. За секунди набра скорост и височина. А е голям като размер 60 или 80см. диаметър и около метър височина. Другата седмица един приятел ще пуска 120 или 240 такива фенера пак на морето и ще има да четем по вестниците за НЛО-та и подобни :)
Вий внимавайте с тез фенери да не подпалите въздуха .. Че после с кво ще стреляме :rambo:?????
 

VGAlexandrov

Новодошъл
Здравейте колеги ! Имам аз един лийпърс 4х40, на оптиката има 3 врътки, едната е за подсветката, едната е за ляво-дясно и едната за горе-долу, на врътките за ляво-дясно и горе-долу пише 100 yrd 1 click - 1/4 инч. Въпросът ми е следният :
За ляво-дясно врътката има стрелка и пише "дясно" демек, като въртя по посока на стрелката пушката ще цели в ляво или в дясно? Същия въпрос е и с врътката горе-долу, пише "горе" и стрелка, по посока на стрелката трябва да въртя за да цели нагоре или надолу? Също така задния край на оптиката се върти и не знам точно за какво служи това нещо? Моля помагайте, искам сериозно да започна да стрелям, мисля, че съм влюбен в пушките :rambo: :rambo: :rambo: :rambo: :rambo: :lol:
 

klmn

Потребител
Целиш един лист примерно,ако попадението е вдясно от центъра въртиш ляво докато се изравни с вертикалната линия,с горе долу пак така -пушката трябва да е неподвижна с менгеме или торби пясък.
Оптиката трябва да е нивелирана.
Задния край- насочи към небето и въртиш да ти стане максимално ятчетлив и ясен кръста спрямо твоето око.
 

Карлсон

Потребител
Колеги, днес един приятел донесе на "стрелбището" една от тези попдвижните мишени на Гамо - http://www.pushka.eu/product/_%D0%9F%D0 ... Luxe Продавача в магазина му я пробутал с намаление, когато си купувал Нориката, ама аз два пъти я треснах с Баракудата и паднаха завинаги две фигурки :stop: Някъде по сайтовете да сте срещали нещо подобно, ама като за Асаня... Благодаря ви... :cheers:
 

Alucard

Редовен Потребител
ФТКС
Колеги,как да разбера дали цевта ми не е кривната наляво,надясно спрямо оптиката като съм я опаянтил с 8цата,защото ижчето е с пластмасов блок и не е проблем да мръдне нанякъде.
 

lynx

Редовен Потребител
Първо стреляш на далеч/примерно 40-50 метра/ и центроваш оптиката да е на център.
После приближаваш мишената на 25, пак стреляш пробно и накрая на 10 метра.
Ако има изместване, веднага ще го хванеш.
 

Hyp3r

Потребител
Колеги,помогнете ми с избора на оптика ,колкото повече гледам,толкова по труден ми става изборът.Оптиката ще се монтира на Бам 50 ( в момента е в пит стопа за тунинг).Мога да отделя към 300+ лева (да е с милдот),няма да ставам снайперист,мищени на повече от 130м едва ли ще меря .Също така да ме посъветвате от къде да си намеря голямо колело за паралакс.
Благодаря предварително! :cheers:

Какво ще кажете за LEAPERS 4-16x56 SCP3-416AOMD
LEAPERS 4-16x50 SCP-416AOMDLTS
LEAPERS 6-24x50
Мисля ,че и трите са с милдот :sos:.
Очаквам някой да ми даде разумен съвет,като чели ще се спра на тази марка ,но не съм решил все още. :wall: :wall:
 

Hyp3r

Потребител
А за ЗОС какво ще кажете,изглежда примамливо и доста бюджетно решение.За не професионалист ,все пак от някъде трябва да се почне,само не съм сигурен с каква скала е.
 

lynx

Редовен Потребител
Натовската скала на Зос-а е много по-добра от тази с милдот.
Също така милдота на Зос е само в средата на зрителното поле, не е като на Липърса, почти от край до край.
 
Нагоре