XS-ВАМ 50/51

andro

Потребител
Гого,не го пълни на двеста защото вероятноста да стреля е едно към двеста.Вземи прочети какво пише за въпросното оръжие ,чиито притежател съм и аз, че ще се видиш в чудо как да му искараш въздуха.Почти няма нов Бам който да стреля над 160 атмосвери ,поне аз не знам за такъв ,освен от руските форуми .Това което следва да направиш надълго и широко е говорено тук.А то не е малко ,сам ще се убедиш.Успех!А щех да забравя ,китайската помпа ще те вкара в още по голям филм ,както е модерно сега да се казва .Въоще те чакат много "приятни" моменти с тоя китайски продукт.Освен нещата да са се променили коренно за две години.Знае ли човек? ???
 
A

Anonymous

Гост
Изчел съм цялата тема както и 80% от форума.Регистрирах се преди няколко дена, но чета яко от поне месец. Затова и писах сега че искам да се напомпи от друг човек който е наясно за да може да ми обясни дет се вика по подробно нещата, че само с четене не става, трябва си и практика.
ПС:Обадиха ми се от магазина, дошла е помпата и утре ще е при мене.Остава днес ако някои се навие да го напомпи и да си поговорим на тема въздух и помпи.Утре ще го помпя вече с моята си помпа а по натам ще видим кво ще става.
 

dilom08

Редовен Потребител
Послушай какво ти казва Андро. Така или иначе ако искаш да стреля добре ще трябва да се направят някой неща рано или късно. Пиши от къде си. Ако си от Асеновград мога да ти помогна.
 

dinkata

Редовен Потребител
Gogo55 написа:
ПС:Обадиха ми се от магазина, дошла е помпата и утре ще е при мене.Остава днес ако някои се навие да го напомпи и да си поговорим на тема въздух и помпи.Утре ще го помпя вече с моята си помпа а по натам ще видим кво ще става.
@andro точно това се опита да ти каже, не си давай парите за БАМ-ска помпа ! Ако не си я платил предварително не я купувай, а си вземи Хатсанска !
 

Иван Димов

Потребител
Gogo55 написа:
Изчел съм цялата тема както и 80% от форума.Регистрирах се преди няколко дена, но чета яко от поне месец.

ПС:Обадиха ми се от магазина, дошла е помпата и утре ще е при мене.

Като си чел толкова,как успя да я свършиш такава? :eek: Да беше се консултирал предварително с колеги... ???
 

andro

Потребител
Да не го отчайваме .Бама е добро оръжие ,само че недоправено.За времето когато купувах моето си беше още екзотика.Сега се оказва че за парите които дадох ,вече мога да си купя Комета Линкс,или поне един ЕР АРМС.Все неща доста като качество над Бама.Както и да е.Пиша тези неща не за колегите врели в нещата ,а за евентуалните мераклии желаещи да имат пцп.Не се оставяйте мерака и цената да надделеят.Евентуалните разходи нужни Бама и помпата му да проработи ,са нищо с ядовете и разочарованието .Щото се чувстваш меко казано преебан. :cheers:
 

dilom08

Редовен Потребител
Нищо страшно и скъпо няма при бама. един ударник-олекотен и престъргване на клапана от 10 на 8,5мм и това е. не е кой знае каква финансова дупка.
 

andro

Потребител
Прав си! Като сложиш набитата накриво цев ,калпавия приклад ,нуждата от модератор ,фаска и споменатите дооправяния колко му е.
 

dilom08

Редовен Потребител
И струва 380 лв, а и има хубав спусък.А и фаска, модератор и тук таме зачиствания иска почти всяка пушка- коя повече, коя по-малко. :cheers:
 
A

Anonymous

Гост
Благодаря на колегата Дилом08, пушката е напомпана и замерена даже. Даде ми 15 поредни със скорост от 276 до 281м/с с 1 грам чашки, напомпана на 160бара, и без нищо да е пипано по нея, просто както си е от магазина. Докато не направя поне още 500 съчми няма да пипам нищо. По натам може да си поиграя, като гледам всичкия тунинг ще ми отнеме 1-2 часа видях и пипнах на живо какво и как трябва да се промени ако искам нещо повече от нея. Относно мненията на другите колеги по въздушно оръжие то аз лично съм доволен от избора си, при наличие на струг в гаража, и достъп до всякакви машини в заводски условия съм преценил че ми трябва БАМ и затова съм си взел БАМ. Внимателно и много кратно съм гледал чертежите и снимките от вътре на другите видове въздушни пушки по нета и съм преценил по тях че БАМ е моята пушка. Сега след направените замервания и проведения приятен разговор със колегата Дилом08 съм вече убеден на 100% че не съм сбъркал в избора си.
 
A

Anonymous

Гост
dinkata написа:
А с помпата какво стана ? БАМ-ската ли ще си вземеш ?
Да, хората от магазина ми се обадиха днес по обед някъде, и аз им казах да я пращат, значи утре в 9 часа сабален ще си я получа от офиса на спееди. Сега се ослушвам за оптика която да е подходяща за бама и да кажем за около 100 метра, и да си я поръчам по най-бързия начин щото иначе не мога да си стрелям. Реално днес или утре трябва да се спра на подходяща оптика, така че други ден да е при мене от където ще дойде, и от други ден да се почва голямото гърмене по мишани.
 
A

Anonymous

Гост
Дойде време и за тунинга, както се казва всяко нещо с времето си. Все пак пушката си е приятна, има малко на брой чаркалъци, лесни за изработка, или допълнителна обработка.
 

Attachments

  • Gogo BAM B51 razgloben 19.III.2012.JPG
    Gogo BAM B51 razgloben 19.III.2012.JPG
    100.2 KB · Прегледи: 314
A

Anonymous

Гост
Първата екстра вече е направена на моя БАМ Б51. Под вещото ръководство на колегата Дилом08 хванах една стружка на клапана и намалих диаметъра му от 10,5мм. на 8,1мм. в предната му част. Вследствие на това вече ще отваря безпроблемно и на 200 и кусур бара :yahoo:. Времето което отне тази особено сложна операция отне има няма 1минута. На двете снимки е преди и след отнемането на стружката. Отбелязал съм с червена стрелка точно къде е намален диаметъра.
 

Attachments

  • Klapan B51.JPG
    Klapan B51.JPG
    39.6 KB · Прегледи: 312
  • Klapan B51 modnat.JPG
    Klapan B51 modnat.JPG
    14.1 KB · Прегледи: 313
A

Anonymous

Гост
И втората екстра завърших сега по нощите. Разпробих отвори на ударника така че да не изпитва съпротивление от въздуха който нагнетява при движението си напред тласкан от пружината. При това си движение напред той също така създава и вакуум зад него който вакуум също забавя скороста му значително! В руския пдф са дадени тези отвори да бъдат с диаметър от 4мм., но при мене поради дебелината на стената му от 3мм. се получи че възможно най-големия отвор може да бъде 3,75мм. Ако ударника се престърже на струг от вътрешния край и се намали дебелината на стената му ще може да се направят и по големи отвори, аз това няма да правя защото е направен от яка стомана и не ми се губи излишно време да бръмча на струга по нощите. Допълнителното олекотяване ще направя както е по английския пдф на фреза да се отнеме доста голяма част от него, но това ще бъде в някакво бъдеще неопределено време, и то ако преценя че има нужда. Отворите 8 на брой ги пробих със настолна бормашина бавно без да бързам за да не счупя свредлото. За да бъдат горе доло на точно разтояние един от друг поради липса на фреза и делителен апарат в къщи направих едно чертежче в солид ворк М1:1, принтирах на лист хартия, наложих листа с чертежа върху ударника и ударих центри. По този начин отворите няма да бъдат на супер точен градус един спрямо друг, но с окото не се хваща грешката така че бива, а и някаква десета от градуса тука не играе значение според мен. Стоманата на ударника е доста яка което наложи след всеки отвор да точа свредлото, и да охлаждам самия ударник във вода. Поради всичките тези трудности това ми отне около 1-2 часа "високоотговорен" шлосерски труд.
 

Attachments

  • shablon za udarnika.jpg
    shablon za udarnika.jpg
    51.1 KB · Прегледи: 144
  • 1.shablon za udarnika.JPG
    1.shablon za udarnika.JPG
    30.6 KB · Прегледи: 182
  • 2.Uadrnik razprobit.JPG
    2.Uadrnik razprobit.JPG
    42.4 KB · Прегледи: 217
A

Anonymous

Гост
Третата екстра по пушката която правя е замяна на тежкото парче желязо което е вътре в ударника намушено в пружината със такова направено обаче от полиамид. Целта е олекотяване разбира се.
 

Attachments

  • 3.Malak udarnik.JPG
    3.Malak udarnik.JPG
    69.5 KB · Прегледи: 208
A

Anonymous

Гост
Четвъртата екстра от днеска е че за десетина минутки с дремела повторих фаските на острите ръбове по цевната кутия там където минава гумения О пръстен на дотиквача. Идеята е да не се изхабява толкова бързо въпреки че е стинки и се сменя лесно при нужда.
 

Attachments

  • 4.Zevna kutia.JPG
    4.Zevna kutia.JPG
    22.8 KB · Прегледи: 271

s73r01d

Потребител
Маняк гледам имаш мерак и възможности (струг). Не се занимавай с глупости да преработваш клапана и ударника, направи си нови.

Черен молибденов полиамид за клапана, щок от нещо твърдо, има калибровани 3мм стомани. Направи си тялото на клапана от бронз, като дупката за щока я калибрираш с райбер 3мм, обезмисляйки О-пръстена за щока. Ударника се прави от СТ45 или по-твърда, като когато е готов и полиран се закалява.

Чертежи на всичките тези щуротии имаше някъде. Ако не ги намериш ще потърся моите и ще ти ги дам.

ЕДИТ:

Намерих четежчета на моя клапан, размерите на щока са се поразместили малко, но се разбира за какво иде реч. Входния клапан е предвиден да се зарежда със 9мм щека.

Ако намеря чертеж на ударника ще ти го кача и него.
 

Attachments

  • in-valve.jpg
    in-valve.jpg
    431.7 KB · Прегледи: 208
  • Valve.png
    67.9 KB · Прегледи: 204
A

Anonymous

Гост
s73r01d написа:
Чертежи на всичките тези щуротии имаше някъде. Ако не ги намериш ще потърся моите и ще ти ги дам.
Имам всичките чертежи които са мотат из нета. Просто видях че в темата нямаше снимков материал, и затова реших при мода който правя да публикувам и снимките за следващите бамаджии да ги видят нещата че са си прости, и във възможностите на всеки стругар, също и че даже и да се плаща по стругари и фрезисти не е болка за умиране.
 
Нагоре