СО2 Балончета за многократна употреба.

serjy

Новодошъл
Благодяря за съвета! Не го знаех това! Определено ще и направя всякакви проби преди да я вкарам в употреба.
 
A

Anonymous

Гост
Ами в тоя случай МАЙ работа не ти върши . 14,5 - 11 = 3.5 : 2 = 1.75 мм стена .Дори и 2.5 мм да е стената както казваш , според мен не е достатъчно - няма начин да няма пресичане на резбите и ОЩЕ отъняване . Като за бомба е идеално . :strecher: Това е по добрия вариант . Има и друг :death: Не ти пожелавам никой от двата , но ако продължаваш в тоя дух ???
 

serjy

Новодошъл
Да наистина си прав! Добре, че не намерих 11мм метчик :D

Все пак, кое ви се вижда слабост на тази конструкция?
 
A

Anonymous

Гост
Тънката стена поради външна и вътрешна резба с много близки диаметри . Допълних си горния пост - прочети го пак . ;) Все пак не забравяй , че при около 30 градуса , налягането се повишава до около 175 бара . Тогава ще стане интересно .
 

serjy

Новодошъл
Да, ясно! Мен обаче повече ме притеснява иглата която в крайна сметка се навива. Много "тънко" ми седи като за такива налягания, но щом вече има опит с такива вентили и работят, би трябвало да стане.

Когато го сглобя окончателно ще му приложа някакви проби и на температура и ще пиша какви са резултатите.
 

lynx

Редовен Потребител
Жалко, че колегата Jordannik рядко се вяства във форума.
Иначе той доста ги чатка тия спортове с СО2-то и ще даде акъл кое как да стане, без да има трупове наоколо.
 
A

Anonymous

Гост
http://www.youtube.com/watch?v=RVjy95hJGRk&NR=1 Ами ето и как го правят хората . Става въпрос за същата 88 гр бутилка . Не случайно няколко пъти намекнах , че това се слага на ДЪНОТО (което е към 8-10 мм по спомен ) на бутилката и зареждането става директно както е на пушката .Страничното поставяне както е на клипа също е удачно защото и стената на бутилката е достатъчно дебела и пак става без да се налага отъняването и . Кантарчето вече е глезотийка , но не е лошо като идея . :)
 

братушка

Редовен Потребител
В никакъв случай никакви вътряшни резби в гърлото на балончето. Вентилчето там се запоява с оксижен.

В никакъв случай дупки с резбата в стената. Само в "дупенцето". И за там стават само "ситни" резби, например М10х1.
1894422.jpg


Все пак не забравяй , че при около 30 градуса , налягането се повишава до около 175 бара
Нещо си се заблудил. 75 може би, но не и 175.
 

serjy

Новодошъл
Братушка, може ли да споделиш как трябва да се запои с оксижен вентила в гърлото, да знам какво да искам от майстора. Някакъв припой слага ли се?
 

братушка

Редовен Потребител
Припои са същите, които оксиженистите ползват за запояване на медни тръби. Всеки оксиженист има такива. Потърси тези, дето оправят хладилници и климатици - те редовно запояват с оксижен.

Принципът е на картинката долу - по посока червени стрелкички кухината се запълва с припоя.


ПС: май автомобилен вентил може да се напъха в "гърлото" на балончето без преправяне на струг, само да се резне по дължина. Вероятно затова ползват именно тях за по-лесно.
 

Attachments

  • AMG-Zapoiavane-Ventil.PNG
    AMG-Zapoiavane-Ventil.PNG
    19 KB · Прегледи: 220

lynx

Редовен Потребител
Да, аз също щях да подскажа за климатикаджиите.
Те имат бренерчета и могат да поят фини тръбички и малки диаметри, без да залеят всичко.
 

serjy

Новодошъл
Благодарско!!! Сега отивам да търся климатикаджия дето може да свърши работа. :)
 
A

Anonymous

Гост
Приятелю , с тия стругари и климатикаджии сигурно купи още 2-3 бутилки . Ако си забелязал , писал съм , че в момента съм с бърза връзка . Прави се само резбичка на дъното на бутилката , навива се с тефлонова лентичка , зареждай си и си спокоен . За ниско налягане струват около 6-7 лв , а за високо 20 лв и си решаваш въпроса за години напред . Разбирам , че искаш да вложиш от себе си , но не се мъчи да откриваш топлата вода - тя вече е открита . :wall: :yes:
 

братушка

Редовен Потребител
За ниско налягане струват около 6-7 лв , а за високо 20 лв и си решаваш въпроса за години напред
Какво в климатична техника означава ниско и какво "високо" налягане?


Доколкото аз знам низкото за тях е до 8бар. А "високото" е до 24бар.
Може и да греша, но малко. Кажи какво точно пише на маркуча?
Щото ви пък искате да работите с 50-70бар при нормални условия... и възможност да подскочи до 120-130бар при някои аварийни ситуации.
 

serjy

Новодошъл
Първо искам да се извиня на carex, че раздух темата в друга посока. Ако администраторите считат за по-удачно, нека я отделят в друга тема.

Така, със заварчиците ударих на камък, за сега не намирам кой да ми го завари.

Страничният монтаж не е вариант, както се видя, въпреки че се ползва, според клиповете.

Задният монтаж е проблемен при мен поради малкото разстояние от дъното на бутилката до капачката на пликлада, така както го меря е 10-11мм. Ако вентилът стърчи повече, няма да мога да слагам капака на приклада.

Чудя се дали някакви лепила от рода на течните метали или други подобни няма да свършат работа?
 
A

Anonymous

Гост
Колега Братушка , може би аз се изразих неясно . Бързите връзки са за ниско налягане до 15 -20 бара . Съответно за високо налягане 150 - 200 бара и нагоре . Не говоря за налягания в климатичната техника . А на маркуча пише 3000 psi и съм го взел точно от климатикаджия . ;) В крайна сметка за каква пушка става въпрос колега serjy . Може би все пак има някакъв друг вариант , освен тоя на който си се спрял . Ако в крайна сметка страничната стена е достатъчно дебела , не виждам проблем ( ако не пречи и там разбира се ) да се монтира и там .
 

serjy

Новодошъл
Пушката е Beretta CO2 Cx4 Storm 4.5 mm.
Air_rifle__1727.jpg


Ето и как изглежда когато се зареди бутилка:
vv1.JPG


Залепям топка пластелин на дъното на бутилката и монтирам капака, след това меря колко се е сплескало топчето. Няма как вентил да стърчи повече от 10мм. Иначе вече имам едно кошле с празни бутилки, ще мога да експериментирам на воля :D
 
A

Anonymous

Гост
Ами значи варианта ти е както на клипа . Щом като имаш достатъчно бутилки режи една и виж колко е дебела стената . Ако е 6-7 мм и нагоре , проблема ти е никакъв . А и щом човекът го е направил така , значи работи . А , сетих се и още нещо - не те съветвам да правиш заварки на съд под налягане . Другия вариант е да си правиш бутилка от дебелостенна хромникелова тръба . Имаш под ръка стругар , правят се тапи от двете страни на резба и си слагаш странично вентила или бързата връзка . Правихме такъв резервоар на Кросман 2260 . :yes:
 

serjy

Новодошъл
Да, идеята за изцяло нова бутилка пригодена за пълнене, като че ли е най-добра! Отделно, майстора с пожарогасителите ми показва клапанче за високо налягане, което изглежда много солидно, но монтажа му е отвътре и не може да се ползва с тези бутилки. При такава с тапи, може да се сложи такъв клапан. Може и бутилката да е по-къса и да има място за всичко.

Интересно, но никъде в интернет на намерих да се предлага нещо подобно... предполагам търговията с бутилчиците е наложило това.
 
A

Anonymous

Гост
Честно казано не съм търсил готова такава нито по магазини , нито по интернет . При положение , че може да се изработи и излиза доста по евтино от готовото , според мен не си струва дори да ровя и търся . При положение че за еднократна употреба струва от порядъка на 20 лв - моля извинете . Не искам и да мисля колко ще струва такава с клапан . ;)
 
Нагоре