REXIMEX

Дончо Иванов

Редовен Потребител
Да оригиналния си е ... пълен т@6ак е ! Доста се чудя дали да не го изкормя и да я равя на правоток !
Но за сега няма да я закачам... стреля си перфектно с лек преразход :cheers:
Аз имам Рексимекс РП-пищова.И аз мисля да го изкормя ама още се двуумя.не знам колко изстрела ще даде с този малък резервоар.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Ами, аз реших така да го оставя, защото и сега си стреля спокойно със 75 дж. Все пак е 5,5. Не ми се занимаваше с по-голяма камера, защото става дълга и широка. Ще го нацепя на 90 дж и после няма да има с какво да стреля в този калибър. А и въздуха ще свършва бързо. Собственикът искаше да стреля с jsb knockout 1,64 гр. Аз също смятам, че това е най-подходящият проектил за тази пушка.
 

wakafaka

Редовен Потребител
Тунинг на пушка Reximex Throne - Gen.2, кал. 5,5 мм:
Разширен трансферпорт, разширен отвор на клапанното тяло, разширени отвори на капачката на клапанното тяло, конусен отвор на цевта, по-твърда пружина на клапана, по-корава пружина на ударника, полиран ударник, полиран вход на цевта и т.н.
Така нагласена, пушката направи 2 пълнитела - 28 изстрела, с JSB knockout 1,64 гр., със скорост 282 - 287 - 282 м/с. Стартово налягане 250 бара. При натягане на пружината на ударника, пушката прави 20 изстрела, с въпросните проектили с 294 - 298 - 294 м/с. Максимумът, който достигна е 304 - 308 м/с - 12 изстрела, с въпросния слъг.
Странно аз успях да ги постигна тези скорости на H&N 25gr(1.62гр) ~285м/с с около 135 бара.На 150 бара същия проектил лети с 300м/с.
Изстрелите с бутилка 500cc от 240 до 140бара са около 44 след това почва да пада скоростта.
Отварянето на трансфер порта и изглаждането на острите ъгли практически ми даде шанс да поддържам същите скорости на 20 бара по-ниско налягане от преди да направя модификацията.
Трансфер порта от 4.5мм го разпробих на 4.8мм и го направих елипса с модифицирана пила която да НЕ пили дупката за стопорния болт.В най-широката му част е 5.2мм.Реално е Ф5мм.
Няма как да се пробие на повече защото пък резбата долу на стопорния болт трябва да е M6.А пък така и не успях да намеря стопорни болтове М6x0,75 или 0.5.

Проблема който е много досаден е че О-пръстените на редуктора се режат и минават през хлабината между редуктора и тръбата като се надуе пушката на по-голямо налягане.Чакам китайците да ми пратят O-пръстени с твърдост по Shore A90 за да оправя проблема.

Отворих редуктора и забелязах че шайбите са наредени по този начин: )))(((())) (предполам че на турците им е било по-лесно за да сложат зегера без да ги притискат) .Сега ще пробвам да ги наредя така: )()()()()( и ако има промяна ще пиша.

Ето снимка на пилата с която разширявах транфер порта.Ако някой иска да я пробва ще му я пратя.IMG_20220623_225223.jpg
 

Gadnqra

Редовен Потребител
При мен шайбите бяха наредени по друг начин. Не исках да ги разбутвам и ги оставих, както си бяха.
 

Ичи Геки

Потребител
Към хората с пестолет Reximex RP 5.5 - интересувам се как групира със слъгове?
Някой правил ли е експеримент дали харесва слъгове? Защото в нета виждам само тестове с чашки
 

Дончо Иванов

Редовен Потребител
Не съм пробвал слъгове.Смятам ,че за слъгове ще е нужно да махна редуктора,с него дава само до 140 бара.Все още не съм готов да махна редуктора.В момента пистолета е изключително забавен-стреля точно и прави отлични групи.Друго не ми трябва.
 

PUNISHERvw

Редовен Потребител
Някой замервал ли е редуктора на пистолета на какво налягане работи?
 

Евгений Б.

Редовен Потребител
Някой замервал ли е редуктора на пистолета на какво налягане работи?
На предишната страница има снимка на 100+ измерени изстрела. Според минималния опит, който имам, смятам че моят е настроен на 95бара.
 

Дончо Иванов

Редовен Потребител
Дончо, ти поне имаш такъв в 5.5, можеш ли да го пробвяш с някякви леки слъгове, да знам дали изобщо да си взимам
Има голяма вероятност понеделник до сряда да съм на Варна.Да го взема и ти да го пробваш?
 

Дончо Иванов

Редовен Потребител
Понеделник сутрин може да пием кафе.После ще видим.Ще бъда във Варна към 8 сутринта.
 

wakafaka

Редовен Потребител
Ники тайно се надявах да сложиш и по-голяма задрудукторна камера че заводската мн малка - 18сс но и така е станала добре :)
Моя Трон съм го нагласил да мята 34 грейнови H&N SLUG HP HEAVY .218 с 261/263/260 м/с 24 изтрела -2 барабана , от 260-265 бара до 180 бара сменена бутилка с карбонка на 300 бара а редуктора е на 210 бара. И ако му се издялка по голяма задредукторна камера 50- 60 сс ще стане "музикална работа" !
И аз реших да пробвам моя трон с най-голямото чудо което може да влезе в пълнителя-H&N heavy slug 34gr 2.2гр.(разлика при .217 и .218 почти няма).Максималните скорости които постигнах са 275м/с на 180бара(на повече барове пада скоростта).Прави 36 изстрела от 250 до 180 бара ~83J.Само че това го постигнах като експериментирах с дължината на щока на клапана-по-дълъг от фабричния с около 1 мм.Преразхода е доста голям особенно ако реша да стрелям с по-леки проектили на по-ниски налягания с същия клапан.Пушката стана значително по-шумна и започна да се усеща откат.За сравнение скоростите с клапан с фабрична дължина 265м/с на 180бара.
Задредукторната камера наистина е малка и с по-голяма камера мисля че ще успее да ги вади с 285-290м/с и ще мога да оправя и проблема с преразхода.

Натягането на пружината на ударника все още не помага което ме навежда на мисълта че клапана се отваря до края със всеки изстрел без значение колко е натегната пружината на ударника(тела е 1.6мм).Пак ще я скъсявам за Н-ти път.

Дойде ми една идея как да регулирам хода на клапана без да разглобявам цялото пушкало и да сменям клапани.Ударника да е разпробит и да има стопорен винт по средата.С навиване и развиване на въпросния винт да може да се регулира колко да отваря клапана.Обаче като се опитах да пробия ударника от Throne 1 и не стана нищо(стругаря също не успя и каза че е закален).Греда но го пускам защото може да помогне на друг.
 
Нагоре