Обяви от мрежата

llcoolj

Редовен Потребител
Е, знам, разбира се, разликите между ловджийските и нашите оптики. Там има немалко обяви за оптики с по-голямо увеличение и мил-дот скали. Иска ровичкане из страниците обаче, защото обявите са страшно много. Истината е, че реших да рискувам с една китайска марка, за която четох много преди това и всички ревюта са страхотни. Взех си T-Eagle 4-16x44 и за на пръв поглед изглежда страхотно - яка конструкция, много светлина, 30 мм тубус, чудесен образ на макс увеличение, много фина скала, подсветка, заключващи се турети, ясен клик... Остава само да й изпробвам точността, което ще е тези дни. Ще пропусна да отговоря на въпроса между какви оптики съм я избрал, за да не стане тука спам от типа на: "Ти луд ли си да избереш някакво китайско менте, вместо тая!" Изборът е направен, главата е в торбата, а и както написах, засега съм предоволен. Но и не този въпрос е целта на моята публикация. Целта е да помогна на други колеги.

Ето ви и примери какви неща се продават/са се продавали, които извадих набързо, както много бюджетни, така и по-малко - Leapers 3-9x32, Diana 8-32x50, Visionking 1.5-6x42, Walther 8-32x56.
Такъв ли е Т-Еagle , който си купил: https://www.aliexpress.com/item/4000588483646.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.78102e0eU9G7XE
 

llcoolj

Редовен Потребител
Аз също имам такава. Купих я от Алито от оставения линк по горе. Още не съм я слагал на ПЦП. Стои си в кутията от както съм я купил. Напиши какви са ти отзивите като я монтираш на някоя въздухарка и постреляш, в темата "Оптики"
 

Lighthammer

Редовен Потребител
Тази беше една от оптиките, които разглеждах, гледам, че още се продава, намалил я е на 280 лв. и даже е написал после, че може да се договаря - Vortex Diamondback 4-12x40 Със сигурност е трещяно с нея, но я дават за доста здрава. Ако някой си има монтажи и може да я смъкне на 250, мисля, че е оферта. Иначе аз си разглеждам периодично форума, ако имате желание, мога да пускам някакви неща, които видя, че са подходящи и за нас, и са на оферта, доколкото един новобранец може да прецени.
 

kosmev

Редовен Потребител
с една китайска марка, за която четох много преди това и всички ревюта са страхотни.
И моите оптики са китайски, а с всяка от тях идваше специална брошура, която ти обяснява какви отстъпки ще получиш за положителен отзив - започваше от хубав рейтинг в али-то, отзив във форум, отзив в блог и т.н. За хвалебствено видео в YouTube с минимум 1000 гледания даваха безплатно същата...
Не казвам, че оптиката ти е лоша, просто качествения контрол при китайците е занижен или изобщо липсва - поради тази причина повечето им марки не се продават от "нормални" европейски магазини - защото в Европа може да върнеш стока без причина и доказване на проблем и продавачът е длъжен да ти възстанови сумата.
А ловец, който я има слука за един изстрел на излет с "несигурна" оптика е .... абсурд.
Пистолетната ми китайска оптика на Zoraki-то е прекрасна - великолепен образ, тънък кръст, регулируем паралакс... струваше ми 35лв новичка. С нея правя групи от стотинка на 20 метра с опора.
Но... има само едно но.
Понякога, като извадя пистолета от куфарчето, групата се е изместила... примерно 2см вдясно. Регулирам си я с туретите и пак кове дупка в дупка.
Ама ако съм ловец и трябва всеки път да прострелвам оръжието преди излет, за какво ми е такава оптика?
 

Lighthammer

Редовен Потребител
Нямам такава брошура, за съжаление (или не? :D). Оптиката я показах набързо на Сашо от "Дракон" и беше доста впечатлен, та чак се зачуди защо не ги внасят. Според мен не се продават в Европа първо защото, както казваш ти, ще е трудно връщането на стока на китайския производител, и второ, все пак си имат лобита малко или много да им пазят собствените производители от евтина конкуренция. Китайските стоки са главно евтини заради по-евтината работна ръка, но със сигурност някъде и заради занижения контрол. Истината е, че ако трябва да се разчита на китайски марки, е нужно много четене преди това и късмет. Аз затова писах, че съм решил да рискувам и да им дам шанс, пък ще видим какво ще стане. Ако съм недоволен, разбира се, ще помисля много другия път преди да предпочета китайска марка пред доказана европейска/американска. Разчитам и на това, че има все пак китайски компании, които искат да пробият и на други пазари, което може да стане не само с ниска цена, но и с някакво качество (например телефоните на Хуауей и Шаоми). Както се казва: поживём - увидим.
 

kosmev

Редовен Потребител
Конкретният модел е страхотен като параметри за ВО:
Турети в MIL-ове, не в MOA - дано да съответстват, за да може да стреляш и по кликове.
"Висока" скала - дано деленията да съответстват и да знаеш на какво увеличение е 1 mil.
Вграден нивел -
Ниско тегло - дано лещите да ги има и да не са от пластмаса :D
Страничен паралакс - лесно фокусираш докато държиш целта, дано фокусът на целта да съвпада с този на кръстта.

Ако държи прострелка и образът е читав си направил супер сделка... да се чудиш на ловеца, тръгнал да продава това бижу :D
 

joro_ihr

Редовен Потребител
Според мен тази оптика си струва парите и става много даже стига да се ползва на пцп. Сега за фт не става, а пък за лов още повече предполагам.
 

Lighthammer

Редовен Потребител
Ами, по принцип я дават за лов, затова я е купувал и ловец, предполагам. Но същевременно я дават и за по-далечна стрелба, а те ловците по принцип май рядко търсят точно това, както и голямо увеличение (освен ако не е за дребен дивеч, вероятно затова имат и по някоя оптика с голямо увеличение). Относно лещите, има кристален образ на ниските степени и леко замазан на най-голямо увеличение (нищо учудващо, предполагам, все пак е бюджетна). Вероятно за лов ще е перфектна, всъщност, но да, не е за супер прецизна далекобойна стрелба, поне на пръв поглед.
 

joro_ihr

Редовен Потребител
Имах я същата и ми хареса, просто ми дойде голяма за булпапа и за това я махнах. А иначе на 30-06 не знам би ли издържала, аз поне не бих рискувал да скъсам 300лв.
 

Lighthammer

Редовен Потребител
Ето, например, във форума на ловците някакъв пич продава два мощни фенера, които сякаш изглеждат на оферта - първи, втори. Виждал съм доста теми и разисквания за фенери тук, така че може и някой да реши да се възползва.
 

Lighthammer

Редовен Потребител
Иначе и ловците си имат хора, дето пазарят от алиекспрес и после продават на почти двойна цена (като някакъв в ОЛХ дето продава компресори). Тоя например продава два монокъла за нощно виждане. Обаче понеже са ми интересни като джаджи и не струват скъпо, искам да питам нещо. Пише, че имат Уийвър бази. Дали могат да се "закачулят" зад оптиката, ставайки на практика истински нощен прицел (с ниско качество, разбира се), и ако да как, с някакъв адаптер?
 
Последна промяна:

Djack

Редовен Потребител
Tия монокли са да ги държиш от ръка! Ако го тръсне пушката, дали няма да събере всичко накуп? Да не говорим, че ще ти трябва 50 см. уивър за да събереш и двете и пак ще прикладваш извън приклада.
 

Lighthammer

Редовен Потребител
Ако има ловджии или по друга причина някой търси нощна оптика, това ми се струва добра оферта.
 

mobilen

Редовен Потребител
До скоро същия продавач предлагаше карбонови на МSA
произведени 2014 със стикер за преглед до 24.Поискай повече снимки..
 

ssh22

Потребител
Преглед може да намериш кой да ти направи. По-скоро виж да не е "прабаба" с изтичащ живот, че тогава тругно ще намериш кой да ти направи хидротест или да ти я пълни... а и си е таралеж в гащите. На етикета би трябвало да пише всичко - https://www.screencast.com/t/nRmDQwfocmoJ
 
Нагоре