Избор на пушка

atanas.m

Новодошъл
@Красен купи ли пушката, че имам същата дилема (hw35 vs hw50s) и ще съм благодарен ако споделиш дали си доволен. Или ако някой има влечатление и от двата модела. Прочетох каквото намерих като сравнение между тях и клоня повече към 50s, тъй като мисля да я ползвам с оптика (ако правилно съм се ориентирал оптиката на 35 е малко по-неудобна за ползване), от друга както е написал @xpresident е на ръба на силите си, по-лека е което не знам дали е предимство или недостатък в случая и изглежда малко... странно с тази къса цев.
Гледам, че и @ATO се е спрял на 50s, просто ми е интересно дали някой е стрелял и с двата модела.
Иначе ще я ползвам за развлечение до около 50 метра, та 4.5 мм мисля, че е правилния избор.
Благодаря :)
 

Красен

Новодошъл
Здравей @atanas.m,
Да купих пушката и главно сина ми стреля с нея (затова и се спрях на нея пред 35, защото е по-лека). Не съм специалист, а професионален лаик :) но моите впечатления са много добри. За сега е стреляно около 100 пъти с нея на дистанция около 20ина метра (без оптика) и точнстта е доста прицизна, а според коментари от форума ще става по-добре след разработване от над 800-1000 изтрела. Самата пушка е елегантна и много добра изработка. Според мен е чудесен избор за начинаещи като нас. Закупих я от Холандски сайт с доставка до склад на Габко (gabco.org) в Германия. Така излиза по евтино от директна доставка до БГ.
Само да добавя, че стреля с калибър 4.5 Diabolo (така пише в опътването). Казвам го защото си закупих и чашки 4.5 Match на Gamo и не стават. Сега имам една купийка с 500 чашки, която не мога да използвам. Не знаех, че Diabolo и Match са различни (мислех, че всички 4.5 варианти стават).
 
Последна промяна:

xpresident

Редовен Потребител
Честито за пушката, направил си правилния избор, щом е важно да е по-лека! Точността ще се подобравя, но повече поради развитие на вашите умения, от колкото поради разработка на пушката. На 20 метра на механични, трябва да гоните група с размер на 20ст., според мен. Напечатайте си подходящи мищени за стрелба на механични! На 20м около 50мм чисто черен кръг е добре, според мен.
 

ATO

Редовен Потребител
atanas.m, да имам HW50 S и съм ного доволен благодарение на съвета xpresident и Любо/saundmax/. Пушката е много елегантна и удобна за стрелба, поне на мен ми пасва идеално. Аз съм съм доста висок, но приклада не ми идва къс. Настройката на спусъка е много прецизна, с добавка един Lеapers 4х32 и всичко си е на мястото. На 50 метра кенче от кола 9 от 10. Има и мишени в темата, но те са на по-близко. Сачмите за тази пушка са JSB EXACT Diabolo 0.547 и H&N FTT.
С пушката на Красен 50S вече стават четири.
 
Последна промяна:

luft9waffe

Редовен Потребител
5 са с моята, която преди месец купих от Т. Пехливанов. Тая със сцепения приклад. Пушката е F, внесена от Германия. Първата ми работа бе да махна механичните мерни прибори (вече не ги виждам), да нанижа термосвиваем шлаух на цевта и да сваля приклада(последна версия, произведен от "монополиста" Минели) Цепнатината е повърхностна,железата- ок, смазка-оскъдна. Протрих цевта и хронографирах. Учудващо-185мс, което си е 9дж.Зарежда се лесно и гладко, изстрелът е бърз и има дрънчене, което понамаля след 500изстрела.Много чувствителна по отношение на хвата пушка(прекалено лека и смятам, че тежък надулник би пооправил нещата) . В началото трудно вкарвах 5 поредни в 25мм на 15м. След кутийка чашки вече сравнително редовно го правя на 25м от фт. Това ме разубеди да вдигам мощността(а и приклада засега държи и сцепеното не мърда) . От упора най-добра група на 15м,на закрито-6мм стс с жсб експрес;екзакт, рс и хеви-съвсем малко по-зле. Като заключение, това хв50с ми припомни, че пп иска честа и редовна стрелба с много постоянство и пределна концентрация. По възможност без стрелба с други пушки, особено пцп.
 

ATO

Редовен Потребител
luft9waffe, честита придобивка и много да те радва! При мен JSB EXACT даде най-добър резултат както и FTT. С Експреса се поотвори групата, но може би е нормално, защото аз съм с 16J вариант. Звънтенето и при мен го има, но не ми е дразнещо.
Би ли споделил каква оптика си сложил?
 

luft9waffe

Редовен Потребител
IMG_20210124_133151.jpgОптиката е hawke varmint 6-24х44 sf, halfdot.Такава свободна имах и сметнах, че на 9дж. ще устиска. Монтажите са спортсмач. Стрелям на Х10. Като (ако) вдигна мощността ще я сменя, но засега искам и малкия да може да си зарежда сам пушката.
 
Нагоре