избор на Kral PCP

vaseto

Новодошъл
Здравейте колеги. Попрочетох из форама за Крал Армас и съм пред закупуването на ПЦП. Харесл съм следните модели;
Kral Puncher BigHorn
Kral Puncher Bigmax X
Kral Puncher Jumbo Dazzle

и по евтините модели:
Kral Puncher Pro 500
Kral Puncher Super Jumbo

От прочетеното ми стана ясно, че която и да е ще трябва да се пипа за да стане както трябва, но коя от изброените ще иска по малко интервенции и ще може още от кутията да постигне точност например на 50м. 5 ст. група от 5 изтрела.
До момента с ВО стрелям с Хатсан 125 гризли с газово бутало и в ПЦП-тата съм много бос и не смея да пипам.
Та ако може да ми препоръчате коя от изброените ще е най - добра за точна стрялба и с какво превъзжожда останалите ще съм ви много благодарен.
 
Последна промяна от модератор:

Gadnqra

Редовен Потребител
От тези, бих избрал Bigmax X. Останалите също стават, но реално са една и съща пушка, с различни приклади. Задължително, резервоарът да е на 250 бара работно налягане.
 
Последна промяна:

vaseto

Новодошъл
Ще ми се да в .25 cal. и понеже бащата на жена ми /дядото/ работи от 20 години в истамбул и всяка година ходим до там поне по 3 4 пъти смятам като се поразмине тая пандемия или поне паднат повечето мерки там да си взема пушката от Турция - Истамбул. Затова се насочих към Крал а и цената там за горните модели... 1800-2800 лири х 0.22 ст. е доста приемлива за момента.
Бигмакс Х предполагам няма да може да се помпи с помпа с тия околооо 1000 сс. А и другите модели могат ли да се напомпат с помпа поне до 230 240 бара.
Пак казвам че съм много бос в тая свера с ВО. Основно стрелям с огнестрелни пушки в .22 .308 cal.
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Бигмакс Х предполагам няма да може да се помпи с помпа с тия околооо 1000 сс.
Може да се помпи с помпа, трябва да си упорит и твърдоглав като мен ;) Помпил съм пушка в 6,35 и си е хамалогия. Но сега съм се кротнал на 4,5 и 5,5 а и стрелям умерено.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Не може да помпиш с помпа 1000 сс пушка на 250 бара. Ще съсипеш и себе си и помпата. Другите модели са 500 сс и също са на 250 бара работно налягане. Ориентирай се към бутилка.
 

kosmev

Редовен Потребител
За да напомпя 280cc резервоар от 140 на 190 бара правя около 80-90 напомпвания.
Като време не знам колко е, винаги изглежда много, особено към края :D, а след това имам поне 5 минути да успокоя пулса - обикновено оставям това време да зареждам пълнител и да редя мишени...
И стрелям два пълнителя (по 12) с 55 джаула.
Та сметни си на база горното колко помпене на изстрел ще имаш - зимата може и наведнъж, ако си във форма де, но лятото трябва да правиш пауза за да не прегрееш помпата.
Колкото по-висок и тежък си, толкова по-лесно е, ако си под 70 кила във високите налягания може да трябва някой да ти се качва на рамената... :D:D:D
Има си техника, като всяко нещо, бързо се свиква и почваш да се измаряш по-малко. Общо взето е като да живееш на 8-ия етаж, да е счупен асансьора и е свършила бирата... хем те мързи да слезеш до магазина, хем ти се пие още... :D
 
Последна промяна:

vaseto

Новодошъл
Смятам да се пробвам с помпа щото съм 1.87см. висок и 110 кила :D. Тва в крагъ на шегата ще се мисли за бутилка. А впечатления от дазъл или про 500 коя е по добра. И двете ми харесват като приклади и цялостна форма на оръжието повече от Бихмакс Х но пък същия е по мощен доколкото виждам по ТТ данни. Може ли да ми кажете с какво Бигмакса прввъзхожда биг хорн илили дазъл или про 500.
 

mitaka85

Потребител
До колегата Gadnqra :
По четенето из форума разбрах че ги тунинговаш , барал ли си бигмакс Х и , и какви стойности ще изкара ?
 

vaseto

Новодошъл
Може ли да ми кажете с какво Бигмакса прввъзхожда биг хорн или дазъл или про 500.

И дали като по-нов модел са отстранили дефектите по цевта и други конструктивни елементи? Имате ли наблюдения като точност как стоят нещата с изброените модели.
 

Ivalpetkov

Потребител
Здравейте колеги.Някой да знае колко точно е резбата на цевта на Крал Пънчера ??? Точното и обозначение??
Говоря за външната резба за саундмода??? Отпред...
 

Ivalpetkov

Потребител
А каква е разликата между 1/2 -20 и 1/2 -28 при саунд мод
какво значи на 20 и на 28 ?????
Нищо не разбирам
Чета в алито тези т.н. " филтр масленъй" 1/2-20..1/2-28 и се чудя кой става...
 

lynx

Редовен Потребител
Явно колегата Gadnqra не е догледал нещо или е забравил.
Стандартните резби на повечето ни пушки са с резба 1/2'' с 20 навивки в инч.
Аз съм правил такива на няколко пушки/цеви и се навиват чудесно модераторите на Вайраух, Дейстейт, Хасан и другите обозначени, че са с резба 1/2''
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Рачо, 1/2 UNF и 1/2 - 20 са различни резби. На Крал и Хатсан са 1/2 UNF. Разликата е минимална и при първите 5 - 6 навивки не се усеща, след това започва постепенно да затяга.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
UNF = унифицирана
1/2 рамер на резбата
х20 витки в инч
Някои си спестяват изписсването на броя витки в инч. Имах плашка и на нея си пишеше че е с 20 витки.
Тя е стандартната унифицирана.
Стругаря е правил поне 8 тапи и 10-на преходника с нея и си се навиваха без проблем.
Всичко е въпрос на точност при изработката..
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Възможно е и да греша. На моите плашка и метчик пише само 1/2 UNF. Продавачите, в магазина, от който ги купих ми казаха, че са различни резби, а и стругарят, с който си работим ми каза, че са различни резби. Съвсем скоро пробвахме преходник, с 1/2, който тръгна съвсем гладко и след няколко витки започна да затяга. След това направих с метчика резба и се нави без проблем.
 

rivan

Редовен Потребител
А каква е разликата между 1/2 -20 и 1/2 -28 при саунд мод
какво значи на 20 и на 28 ?????
Нищо не разбирам
Чета в алито тези т.н. " филтр масленъй" 1/2-20..1/2-28 и се чудя кой става...
Понеже стана въпрос за "филтрите" от Алито, този, който аз получих оттам е с много хлабава резба. Завива се без проблем на кралчето, но резбата му(1/2-20) е толкова хлабава, че при завито почти докрай положение, луфтът отпред е 3-4 ММ. Като се притегне не хлопчи, но мен това положение не ме кефи особено.
 
Нагоре