DAYSTATE - пушките мечта.

astra

Редовен Потребител
Едно от хубавите неща на ФТ е, че всички играят честно и принципно това е спорт за честните хора.
Никой Бай Ганьо няма да рискува да хитрее по време на състезание с "тайно вдигане на скоростта".
Веднага останалите ще забележат промяната в звука на напържения с 320 м/сек. Дейстейт.
Стрелящите ФТ много добре познават звука от удара на чашката в мишената.
"По-силните" звуци се разпознават лесно на трасето и задължително ще будят подозрения
Точно това си помислих и аз. Явно Космев не се е подвизавал по ФТ трасетата или е било отдавна и е забравил какво и как се прави там ;)

От малко увеличение в скоростта можеш само да загубиш. При голямо увеличение веднага ще разлаеш всички кучета в съседните на трасето села. Пък и тумблера ще трябва да си сменяш ни в клин, ни в ръкав. Изобщо, да засилваш чашката до скорост за изправяне на траекторията е едно твърде не умно предложение :(
 
Последна промяна:

astra

Редовен Потребител
Във ФТ се тачат тясно специализирани пушки, с още по-тясно специализирани оптики.
А Daystate се гордеят, че тяхното изделие не е такова.
Т.е. ширпотреба? И това е повод за гордост?
Шегувам се, разбира се...
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Я стига с Фиелд Таргета, мисля се каза достатъчно, знаем много добре какво представлява пушката, и голяма част от коментиращите сме стреляли с нея и сме си направили изводите. Мисля, че и peko направи много хубав коментар и относно спусъка, за който щях и аз да казвам, че не ми харесва (ама това пък нещото което харесва на много хора), за бенчрест и стрелба от маса е супер. Пушката е добра за определени цели, но не и за всякакви. Ще дам малко отклонение от ВО и ще дам пример с огнестрелното. Много хора си мислят, че като прави с някоя ловна пушка под 1 MOA и пушката му е снайпер и става за такава ......да ама не пушката си му остава една ловна пушка с добра точност, снайперските пушки са така модифицирани че при всякакви обстоятелства да са надеждни и функционални. Това се цели и в някой спортове и типове стрелба, независимо какви са. И като завършек, не знам пушка която да е еднакво добра за ФТ и за Бенчрест, от тук трябва да се замислите какво точно искате и търсите в едно оръжие. Хубава вечер от мен :cheers:
 

Ludjev77

Редовен Потребител
ФТКС
....извън темата за Дейстейт (нека и моя коментар да бъде изтрит или преместен където трябва).....
Всички 16 дж пушки ,с които съм експериментирал ,стрелят много мазно( минимален откат) и много по-точно с около 230 м/с с 0.547.С Дейстейт не съм стрелял ,но не виждам причина като се засили до 300 м/с да не почне да рита ,което ще е по-големия минус от плюса "изправяне на треакторията".Да не стане танту за кукуригу накрая?
Трябва да прострелваш или изчисляваш 2 различни балистики,които да научиш на изуст,да прикладваш по 2 различни начина ,за да направиш така ,че да си пиеш бирата сам след състезанието ,в което си постигнал по-слаб резултат със шмекеруване отколкото по-добър такъв с тренировки и преценки.:cheers:
 

anibis

Редовен Потребител
Колега, това в коя дисциплина беше?[/QUOTE]
Бенчрест ,и във Фака и в 16-те дж все бяха вълци,първите места,що така? Хем не е пушка за Бенчрест,а от където да е погледнеш тя си е ловна пушка. Както си има пушки,доказани и направени за ФТ така си има и Бенч SE пушки. Но за "вълка" говорим (електрониката) това е пушката която никога не съм е пипал,е то няма какво да се пипа на тая пушка от кутията е пълен скалпел!
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Разговора почна от "ФТ" пушката на Дейстейт.
За това обсъждаме конкретно тази пушка и за това и приложение. Аз изказах мнение като бивш собственик на Дейстейт пригодена за ФТ.
Има повече минуси от плюсове конкретно за ФТ практикуването. Последните коментари обсъждаме на Космев научната фантастика, чрез шлем взет от Дарквейдър вързваме със Bluetooth module към пушката, който чете Бета, Алфа, Гама, Тета и Делта вълните на мозъка и като си помислиш за скоростта и тя стреля с такава скорост, а после само със силата на ума тя пак става 16дж, даже е възможно и според това какво си намислиш да пуснеш вграден заглушител, направо неограничени възможности :D.
 

kosmev

Редовен Потребител
Точна така.. от там почна...
Ама след това се поставиха категорични квалификации, подкрепени с автобиографии, на може би най-революционната PCP пушка в момента.
обсъждаме на Космев научната фантастика, чрез шлем взет от Дарквейдър
Това вече е архаизъм!
Имам още по-нова идея! Значи, в ложата се слага малък електрод, който се допира да кожата и следи пулса. По този начин изстрелът се синхронизира с ритъма на сърцето и "биенето" на кръстта върху мишената...:D
И какво срамно има да поискам да обсъдим дали това е възможно?
 
Последна промяна:

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Всичко което написа kosmev е възможно. Даже без да съм спец в електрониката мисля , че няма никакъв проблем да се реализира. И последната му идея също. Имам платка правена преди повече от 5 години(не за дейстейт) която със щракане на ключа минава във 3 режима-3 дж. и нагоре и почти няма как да те хванат. Ама шмекеруването рано или късно се хваща и после срама е голям.
 

gary m

Редовен Потребител
Няма значение дали ще те хванат или не. Фактът, че знаеш, че си спечелил( ако спечелиш) по нечестен начин убива радостта от победата!
тренирайте усилено, елате последни.;) фТ.
На дома със Daystate истината шампион.:);)
 

astra

Редовен Потребител
шмекеруването рано или късно се хваща и после срама е голям.
Срамът е гарантиран, а "ползата" от засилването на скоростта е силно съмнителна.
При мен JSB-та засилени на 15дж летят по конец, а с 16дж са на рояк... :)
Идеите на Космев биха имали професионално приложение. Ние обаче, ги пречупваме през нашия поглед на ФТ спортисти и категорично ги отхвърляме. Въпрос на гледна точка или "камбанария" :)
 
Последна промяна:

gary m

Редовен Потребител
Гугъл преводач? (Google translator?)

Гари, tell me something mate. Daystate is the English pride, isn't it. Why do you shoot then with the bloody German Anshutz without a single piece of electronics? ;)
Ivo, if you want to try new electronic technology, you are welcome to my personal room in Karlukovo hospital. Zappppp.
My pride, has never been English, most know that,
but you know best :).
Beyond field Target, is a whole different world of air gun shooting, I will never be blinkered or blinded by your narrow minded diatribe, no apologies.
Often we joke, often we help. But to poke eyes, to me is ignorance.
Tomorrow at dawn, Karlovo. My Air arms ( ansultz) via Steyr. ;)
 
Последна промяна:

astra

Редовен Потребител
Gary, as I wrote you in PM this was the last time I allowed myself to joke with you. I see you are overreacting on my attempt for friendly joke. My apologies as may be I was wrong.
Since now - silence and distance...

The famous English sense of humor can be a real bitch! :(
 
Последна промяна:

gary m

Редовен Потребител
Gary, as I wrote you in PM this was the last time I allowed myself to joke with you. I see you are overreacting on my attempt to joke. My apologies as may be I was wrong.
Since now - silence and distance...

The famous English sense of humor can be a real bitch! :(
Shut up you Plovdiv poof, come north and try some real shooting.
I am only over reacting to honour your gay pride, how many napkins do you want?
 

gary m

Редовен Потребител
Gary, as I wrote you in PM this was the last time I allowed myself to joke with you. I see you are overreacting on my attempt for friendly joke. My apologies as may be I was wrong.
Since now - silence and distance...

The famous English sense of humor can be a real bitch! :(
Ivo, my humour knows no bounds, but realistically how much can we cry. Yes cry!
How many emotions can you deliver to a family in one day, I carried 6 today,
 

Васил 83

Редовен Потребител
Здравейте колеги! Малко преди да посрещнем Новата година попаднах на клипче с интересни неща около новата пука на Daystate за Фийлд таргет. Наздраве на всички и приятно посрещане на Новата година!
Screenshot_2020-12-31-23-18-15-427_com.vanced.android.youtube.jpg Screenshot_2020-12-31-23-22-20-778_com.vanced.android.youtube.jpg Screenshot_2020-12-31-23-23-05-571_com.vanced.android.youtube.jpg Screenshot_2020-12-31-23-18-15-427_com.vanced.android.youtube.jpg
 
Нагоре