HATSAN - всички модели пружинни пушки на фирмата.

xpresident

Редовен Потребител
От китайска пушка (Б2,Б3 или подобна), дали може приклада да се приспособи лесно за Хасан Страйкър?
 
6

6.35

Гост
Здравейте колеги.Търся си болтове с обратна резба.Държат приклада към цилиндъра на старите Хатсани.
 

redsox

Редовен Потребител
https://hatsan.com.pl/ ей тези. Има настройка за езика на уебсайта. Доставят до БГ ако ти се занимава. Навремето и аз имах същия проблем, но намерих некъв стругар по обява в OLX и ми направи нов болт.
 
6

6.35

Гост
Благодаря за отговора но мисля да побългаря ако на никой не са му останали някакви излишни.
 

nik123

Потребител
Здравейте! Да споделя още едно разочарование от марката хатсан -моя мод.80 grizzly, откакто съм го купил преди два месеца, е изстрелял три кутийки чашки. Разгобявал съм го един път за почистване и съм го сглобил, без да правя модификации. Днес пострелях малко на село- 50-ина сачми някъде, и пушката започна да стреля и на предпазител. Случайно стана, при един изстрел бях забравил да сваля предпазителя, почнах да обирам леко спусъка, като за нормален изстрел и пушката си изстреля сачмата. Усетих, че сякаш спусъка искаше малко повече усилие. След изстрела гледам- той предпазителя горе. Направих си експеримент, изстрелях още две сачми на предпазител- ами стреля си, единствено с маааалко повече натиск върху спусъка- имам предвид наистина малко, не с яко опъване. Спусъка е куатро. Предполагам, че следващата изненада ще е самовзвод. Някой патил ли си е от такъв дефект с предпазителя и това нещо подлежи ли на ремонт? Благодаря предварително.

Здравейте на всички! Цитирах по-горе, да не преписвам наново проблема със стрелба при предпазител на хатсан мод. 80. С много опити, разглобяване, сглобяване, изучаване и доста псувни, видях откъде е проблема- при обран с шестограма мек спусък, т.е. почти да няма свободен ход, пушката стреля и на предпазител (винтчето под спусъка стърчи достатъчно, за да натисне механизма). При оставен по-голям ход на мекия спусък, пушката си държи на предпазител и не стреля.
 

t.marev

Редовен Потребител
.....видях откъде е проблема- при обран с шестограма мек спусък, т.е. почти да няма свободен ход, пушката стреля и на предпазител (винтчето под спусъка стърчи достатъчно, за да натисне механизма). При оставен по-голям ход на мекия спусък, пушката си държи на предпазител и не стреля.
Сега, ако обясниш и от какъв зор си обрал свободния ход докрай,:( всичко ще стане ясно.;)
 

nik123

Потребител
Защо не, ще обясня. Не съм го обрал докрай, а го обрах дотолкова, доколкото да остане минимален мек ход. Може би милиметър. В листовката на хатсана пише, че спусъкът е регулируем. Има си и шестограмче за тая регулация, при мен си дойде с пушката. Аз не харесвам оръжия с прекалено дълъг мек спусък и просто го обрах по мой вкус, почти да го няма. Фабричния мек спусък не ми хареса, прекалено дълъг ход. И почна да стреля на предпазител, след като обрах повечето мек спусък. Сега върнах първоначалното положение и нещата с предпазителя са ок, ще преживея дългия мек спусък.
 
6

6.35

Гост
Не изпуска вобще.Вчера я мерих.250 м/с с много стара пружина.Това с 1,03 гр.са си 32 джаула.Пушката е Хатсан 150 и маншета се проверява лесно.Прави хубав вакуум по цялата дължина на зареждането.Буталото не се върти а в задния край на пружината има аксиален лагер.Според мен отката е приемлив.Може на турските болтове да им е дошло времето.Преди се развиваха.Спряха и започнаха да се късат.Единственото неоригинално нещо по пушката е приклада.Той е от Хатсан 135 стар модел.
Най странно за мен е че като скъса единият болт другият не е развит.Даже разхлабен не е.
 

LogiBG

Редовен Потребител
Питах вече веднъж за смяна на маншета но да попитам пак(очевидно не ми се разглабя ).Довърших в сряда и третата кутийка чашки 1500+ , и не усещам необичайно ритане или загуба на мощност, но все пак да я разглобя ли и сменя маншета или да карам докато усетя някакъв проблем?
Ако я отварям само за да го провера директно ще го сменя , някакв друг симптом че нещо не е наред с него ?Питането е профилактично , никакъв проблем за момента даже се очудвам след всичко изчетено че още нищо не е сгънало(а го очаквам ;))
 

tamiestef

Потребител
...........да я разглобя ли и сменя маншета или да карам докато усетя някакъв проблем?[/QUOTE]
Стреляй спокойно, освен ако не искаш да видиш карантията вътре.
Като се появи проблем ще го усетиш (ритане , трясъци ,спад и непостояна скорост).
 

Шиката

Новодошъл
Някой нещо да каже за Hatsan Airtact.
Нещо за подобряване,преработване и тунинговане.
Не ми работи регулатор на спусъка някой да знае от къде може да е проблема.
И каква е тази дупка точно в спусъка.:):no::dazzed:
 

LogiBG

Редовен Потребител
Аз лично неразбрах за коя дупка питаш а регулатора при мен е малко бъгав , ако искам да го направя с по дълъг ход спусъка става ужасно твърд и си пуцам с къс ход и е ок. Сутринта в паркинга на блока пуцах от 17-8 метра.Добри групи всичко изглежда ок.Благодаря за съветите, стрелям докато не усетя разлика.
 

Шиката

Новодошъл
Аз лично неразбрах за коя дупка питаш а регулатора при мен е малко бъгав , ако искам да го направя с по дълъг ход спусъка става ужасно твърд и си пуцам с къс ход и е ок. Сутринта в паркинга на блока пуцах от 17-8 метра.Добри групи всичко изглежда ок.Благодаря за съветите, стрелям докато не усетя разлика.


Говоря за малката дупка пред дупката за болта който държи приклада при спусъкът.
На мен ми е на дълъг ход спусъка но не ми харесва. А всякаш не работи ригулатора за спусъка
 

Стоян77

Потребител
Някой нещо да каже за Hatsan Airtact.
Нещо за подобряване,преработване и тунинговане.
Не ми работи регулатор на спусъка някой да знае от къде може да е проблема.
И каква е тази дупка точно в спусъка.:):no::dazzed:
При мен беше нужно леко шлайфане на цилиндъра и полиране.Полиране на прехода.Входна фаска на цевта,щото нямаше и се налагаше да набутвам уплътнението на всеки 5 истрела.Газовото бутало го напомпих на 150 бара.Не препоръчват повече от 160 и май си идва напомпено до 125.Донапомпването не знам що го направих.Новината за първите съживили се мъртви в Ухан може да е повлияла.Иска ми се да пробвам и по- тежки чашки-друга причина...ако въобще това е правилният начин.Това инженерно чудо е голямо изпитание за нервите.При всяко излизане на стрелба ,настройка на оптика,щото се захваща за пластмаса или каквото е там.Групи -не.Радвай се като мен на уцелено кенче .Ще те учуди какви попадения прави когато си поиска на 30/40 и 50/70 крачки.От кутията без да се пипа и чисти -3500 чашки с дизел.(докато се регна в форума си виках -бахти пауъра-резултата беше надран цилиндър и подобие на маншет).Лесно се разглобява евтин е и маншета ,сменяй го често.Последните пъти го сменям на около 1000.Точно когато поискаш да го изхвърлиш ,ще направи като моето днес-няколко поредни попадения в дъното на кенче на 30/35 крачки, в девет през ноща ,брат ми застанал на метър от него и го осветява с телефона.На спусъка трябва да му свикнеш.Регулировката му с това болтче е в пъти по- лоша от настройката на цветен телевизор В.Търново:д
 

Митака 111

Новодошъл
Здравейте съфорумници.Първа публикация ми е.Имам проблем с цевта на Hatsan (Mod 90, Camo ,Combo).Има луфт- клати се във всички посоки спрямо правоъгълната кутия в която е поставена.Едва ли се фиксира с двете болченца с които се стяга мерника.Тези болчета като ги стегна цевта спира да си клати,но веднага слад първия изстрел пак се клати.Доста неприятно е и в мен възникна желанието в основата на цевта към кутията да направя 2-3 капки с телоподаващото.Пушката е почти нова и е пазена.Май няма 1000 изстела.Как мислите дали е някакво решение заварката или да не правя глупости.Не знам има ли по-културно решение на проблема? Благодаря ви предварително за отговорите. Весели празници и бъдете здрави!
 
Нагоре