Обяви от мрежата

оги-пз

Редовен Потребител
Колеги, имате ли впечатления от такъв малък компресор?
Изглежда много несериозно, но за пълнене на бутилка веднъж или два пъти годишно, може би не е толкова зле
https://www.olx.bg/ad/kompresor-za-vazdushna-pushka-CID618-ID87VgA.html#15d922dab4
Един приятел си купи.
На 3тото пълнепе на пушката дадоха фира о-пръстените. Според мен ако се ползва това чудо трябва преди да се пусне за пръв път да се почисти бутало и цилиндър. Вече е поправен и работи с тефлонов семеринг.
Помпи относително бавно цилиндър на пушка, какво остава за бутилка.
 

rivan

Редовен Потребител
Тая пушка е вечна, в какво състояние може да е толква?
Виждал съм пушка, смазвана за последно в завода и такава, стреляла с пирони!Нямаш представа какво може да сполети пушка, не случила на стопанин!Та чистене с телена четка си е направо късмет!
 

xpresident

Редовен Потребител
Ай стига де - вечна?! Колко да е вечна, колкото Москвичите ли?
Москвич не съм имал. ИЖ също не съм имал, но съм стрелял с него в ОСО. Стреляха по 8 часа на ден тези пушки, само стрелците се сменяха. Сега същите ги разпродават и пак стрелят, след стотици хиляди изстрели (без да преувеличавам). Ти прецени колко са зрави и колко от съвременните ПП могат да издаржът толква време. За справка Хасан Страйкър издържа 3-4 кутии чашки и се разхлопва. Пробвано лично.
 
Последна промяна:

t.marev

Редовен Потребител
ИЖ също не съм имал, но съм стрелял с него в ОСО. Стреляха по 8 часа на ден тези пушки, само стрелците се сменяха. ....
Само че на тази пушка пише Байкал и вероятно не е същата като "ония" дето си стрелял на времето. Стрелял съм няколко пъти с такава прехвалена пушка. Не че нещо, пак си гърми, но трака, лака, развиват се бурмите, резбите превъртат....Абе малко по-добра от старите В1 и В2, но много малко. Ония вероятно са били нЕква военна продукция, а тази със сигурност не е такава. Тези железарии са любими на шлосерите, щото трябва да си ги човъркат през два-три дни. Също така имат и сантиментална стойност, но главното им достойнство е, че са обвеяни с митичната слава на непобедимото съветско оръжие.
 

xpresident

Редовен Потребител
Може и да си прав, не знам дали по-новото производство е същото качество. Едно време нямаше такива неща като прострелки, проверка на болтове, просто идваш на тренировка, вземаш пушката и два часа стреляш. След теб идва друг и продължава. Вярно че на дистанция 10м, но никой никога не се е съмнявал в качеството на оръжието. Бяха Славии, Хайнели, ИЖ-ве и Диани за напредналите.
 

t.marev

Редовен Потребител
Може и да си прав, не знам дали по-новото производство е същото качество.....
Не е, вЕрвай ми! Това е постсъветско производство - кооперативно, както го наричат руснаците. Сега малко са го пооправили, на аз имам резерви към всичко произведено в тази част на Света.:)
Има и друго - онези пушки са направени за това, за което сте ги ползвали. Материалите и изработката са били съобразени с това, там цена не е гонена. Държавна поръчка.....не смееш да претупаш работата, щото като те викнат в нЕкой комитет пред началството...дупе да ти е яко! Пък и те са били натоварени като брой изстрели, но като мощност са работили в щадящ режим. Като пушките на стрелбищата - стрелят по на 2 метра, какво натоварване ще има? Със сигурност и бай Пешо оръжейникът ги преглежда, смазва и притяга бурмите през два-три дни...как няма да изкарат!
 
Последна промяна:

anibis

Редовен Потребител
Ай стига де - вечна?! Колко да е вечна, колкото Москвичите ли?
Колега, че рашките не могат да правят коли всички знаем,но че правят оръжие това пак всички знаем.
Та за ИЖ-а да вечен е,консуматив маншон и си отново в играта.
А за ИЖ-а че видиш ли той мъничко бил по-хубав от Б1 и Б2 колега ясно ми стана колко ти разбираш от пушки,ама наистина.
Само цевта да ти кажа на ИЖ-а че жълтурите никога няма да сложат полигонална цев на Б2 или от тия там прекрасните малко по-лоши от ИЖ 22-38
първо чети после изказвай мнения че целия форум темите са нацвъкани от теб
 
Последна промяна:

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Колега, че рашките не могат да правят коли всички знаем
А...,не е така,прават,прават и още как,та те си имат кола,даже SUV на Луната,електрически паркирали са го горе защото ползват безплатно синята зона там,немци,жабари и тем подобни имат ли си,немат си...:):cheers:
 
Нагоре