Пружинките на GАМО - Hunter -1250, Hunter - 440, CFX и др.

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Аз бих рискувал с тази https://zarimex.eu/ruger-air-hawk ,клонинг на Диана е,к-т с оптика(поне на вън така я дават,тук могат да са я спестили),в 4,5мм е,което е плюс за прецизна стрелба и е на изплащане,ако се възползваш от последното и ти се гази на дълбоко вземай смело някое от LGV-тата(това е пушка за,която може да ти и завидим дори!).В РосБул армса също имат на изплащане даже и без оскъпяване... един Марвик...?
 

didarai

Редовен Потребител
Метеора е целият метален , а гамото не . Спусъкът му е по-добър .
По-евтин е доста и ще остане и за оптика .
Ако му махнеш утежнителят или се намали поне на половина , би трябвало да стане доста интересна пушка в 4,5 мм.
Тва, само в случай че не искаш да къртиш мивки .
 

koko112

Потребител
Здравейте,искам да попитам от къде мога да си закупя телена пружина за GAMO CFR.Търсих в интернет но никъде не намерих.
 

дудин

Редовен Потребител
Колега ,
Това е любимата ми пушка отпреди 20г. Тогава не можах да се сдобия с нея , преди няколко години си купих "наследника и" - хънтър 880 . Изцяло е от метал и дърво с изключение на мушката .
 

lynx

Редовен Потребител
Това е от старите модели на Гамо, не ми се вярва да са я провалили с елемента "пластмасинг".
 

danim1972

Потребител
Здравейте колеги, имам следното питане: има ли вариант да сменя газовото бутало на gamo cfr igt 5,5 с по-мощно(да речем двойно :) ) и съответно дали няма да е проблем за останалите чаркаляци в последствие ? Благодаря предварително :cheers:
 

Hidden

Редовен Потребител
Ще е проблеми за самата пушка, но ще е и проблем за точността. Възможно е и мощността да не се повиши значително. Общо взето - няма смисъл да се монтира такова мощно бутало.
 

добри

Редовен Потребител
А за леко покачване на мощността какво да се направи в случая?
Каква е мощността на пушката в момента? Настройката на мощността на пушката е процес, зависещ не само от пружината, независимо каква е тя, вита или ГП. Маншет. Обем на компресора. Въздушен отвор и т.н.
 

danim1972

Потребител
Честно казано, освен че е с газов амортисьор (igt) , и съм сменял два пъти О пръстен и един път маншон, друго не мога да кажа за пушката :), фабрично я дават под 24j , но надали е повече от 19 j.
 

добри

Редовен Потребител
че е с газов амортисьор (igt) ,
Това не е амортисьор. Амортисьорът гаси динамичните натоварваня в двете посоки. Тук ГП освобождава енергия. Превръща потенциалната енергия създадена от свиването й в кинетична при освобождаването й.
На моя въпрос за
Каква е мощността на пушката в момента?
ти не ми отговори, защото не знаеш. Желанието да увеличиш мощността на пущката е равносилно да желаеш да превърнеш Гамо в Калашников. Пиша това за да формулираш ясно „какво искаш”. Например: Преди години капнах две капки нафта в цилиндъра през въздушния отвор на МР 513. Скоростта която замерих беше 498 м/с. Последва пушек и един час почистване на цевта от сажди. Все пак опитах поредната глупост.
 

danim1972

Потребител
Така е , харесва ми констатацията ти че не съм ти отговорил щото незнам ( ;) ) , а ми така е , ако знаех щях да ти напиша пълните и реални ТТ данни на пушката. Ако беше прочел първоначалният ми въпрос, щеше да обърнеш внимание , че ме интересува дали е възможно с тази една манипулация (тоест заменяйки оригиналната ГП/сори сега разбрах каква е разликата между ГП и газов амортисьор, за което благодаря/ с по-мощтна/по възможност да вдигна мощността до 35-40 j) без да съсипят пушката! А тези щуротии с дизелирането и прочее вандалщина :lol:.... дори няма да ги коментирам :cheers:

Добре колеги, за да не влизам в излишно досаждане за всички, може ли някой да ми каже как да се свържа с МИТАКА 101?
 
Последна промяна от модератор:

danim1972

Потребител
Благодаря ти Жоро, можеш ли да ми пратиш скайпа му на лични или аз да ти пратя моят ?
 

joro_ihr

Редовен Потребител
За съжаление нямам връзка с него. Пошегувах се леко за скайпа, може би неуместно. Потърси Иводок ако му се занимава, той може да ти свърши работа.
 

danim1972

Потребител
Абе сега като се замислих , явно в София няма към кой да се обърна за помощ за сега, така че ще го оставя някъде за в бъдеще. Въпреки шегата ти благодаря :cheers:
 

t.marev

Редовен Потребител
......Ако беше прочел първоначалният ми въпрос, щеше да обърнеш внимание , че ме интересува дали е възможно с тази една манипулация (тоест заменяйки оригиналната ГП/сори сега разбрах каква е разликата между ГП и газов амортисьор, за което благодаря/ с по-мощтна/по възможност да вдигна мощността до 35-40 j) без да съсипят пушката!......
Направо ти казвам - НЕ МОЖЕ. Силата на пушката се определя главно от обема на компресора и после от силата на пружината /спирална или газова/. За съответния компресор се подбира пружина която да дава оптимална мощност /малко под максималната/. При някои модели този резерв е по-голям и там по-силната пружина дава ефект. Такъв ефект се наблюдава и при т.нар. "скопени" пушки, които се продават с по слаби пружини заради законови ограничения на мощността. В повечето случаи обаче, поставянето на по-силна пружина или пренапомпване на газовата, дават незначително увеличение на скоростта, за сметка на увеличени натоварвания на механизмите, вибрации, и като цяло намалят ресурса на пушката. Това които искаш ти, почти двойно увеличение на мощността е невъзможно да се постигне само със смяна на по-силна пружина, дори и 1 тон да е. След цялостна преработка, промяна на детайли и куп други сложни операции, първоначалната мощност може да се дигне с 50 %, като това зависи от модела пушка който се преработва. За този модел не зная дали е възможно, по-скоро не.
Друг е въпросът, ако първоначалната сила на пушката е намаляла от уморена пружина или спаднало налягане на газовата пружина, тогава с напомпване или смяна на пружината може да се ВЪЗСТАНОВИ конструктивно заложената мощност. Това при положение, че маншетът и уплътнението на цевта са добри.Ако пушката е навъртяла бая "километраж", може да се е поуморила и да има нужда от рехабилитация.
 

blacksea

Новодошъл
Привет, бъдещи колеги!
Поизчетох доста за пушкалата и след цялото четене се спрях на Gamo, но проблема е, че не мога да реша кой модел да бъде!
Реших да бъде 4,5мм./IGT, но дотам. Ще се стреля за кеф по хартиени и тенекиени мишени на нормални разстояния (20-30м) през уикендите. В по-предни постове видях, че има колеги с нови IGT Gamo-та, та нека споделят модела и впечатления. Наясно съм също, колко хубава е Комета-та, но тук във Варна избора на пушки е като в селски магазин и на живо Комета май няма как да се види (може и да греша ;))!
 
Нагоре