Възглавнички за стреляне в поза седнал за FT

vedra

Редовен Потребител
:wall:Абе прав съм си че е JAGUAR тази възглавница, яко харчи!!!:lol:
Ако не сваля поне 10-на килограма до Вършец, прогнозирам още една прилика между възглавницата и перлата в короната на британското автомобилостроене- седнал върху нея ще се чувствам съшо както в JAGUAR E-Type XKE series 1965:-[
 

astra

Редовен Потребител
Взел съм и 200 литра "барбаронски" пълнеж.

Сега, ако ходиш да пуцаш на полянка, на която пасат овчици, можеш да си събереш натурален пълнеж от сферични, биологични, еко-френдли, компоненти в насипно състояние ака барабонки.
Както усетиш, че са се слегнали, загребваш с шепи и допълваш :)
Хем ще ти затоплят д-то, хем ще намирисват на майка Натура и няма да цапаш "земята на дедите" като ги сипеш безразборно наоколо...

Извинявай за спама, ама ме напъна отвътре да дам отдушник на събраната пара...
 

vedra

Редовен Потребител
Да не би аз да съм ти опънал нервите нещо?
Я да дам и малко полезна информация, в случай че на някой му е нужна де:
Под "барбаронски пълнеж" имах в предвид, че взех 200 литров чувал с пълнеж за мебели тип "барбарони" от "barbaron.bg".
Магазинът им е на Хр. Ботев 23 и искат 30 лева за 200 литра. Имат и опаковки по 100 литра за 25 лева и 400 литра за 60 лева.
Предполагам че може да се намери и по-евтино но тези ми бяха под носа.
Не е зле да се има в предвид и предложението на astra за "дъръдонски" пълнеж но във виртуалното пространство не открих сайт "daradon.bg";)
Колега, това си е направо бизнес идея!! Захващай се! Както сме приклещени в бетонната джунгла на цивилизацията, може да се появят куп клиенти петимни за неподправени аромати от природата:winner:
 

astra

Редовен Потребител
Да не би аз да съм ти опънал нервите нещо?
Не. За тази цел, ако някой те дразни, има бутон ignore.
Гледам чат пат по постовeте ти, че яко си захапал ФТ и бързаш да наваксаш и напреднеш. Разбирам те и ти желая успех. Точно преди година бях и аз ва твоя хал. Смело напред!
 

vedra

Редовен Потребител
Напълних на Гари възглавничката. Идеална е. Сядам, ставам без проблеми- не бих казал че са особено елегантни маневрите ми но това е положението за сега, можеше и по-зле да бъде. Около 1/4 от 200-те литра заминаха за първо пълнене. От тук нататък следват допълвания само но и така няма да мога да достигна 10 цикъла с един чувал- явно.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Не гониш цикли на пълнене. След първите 2-3 дни стрелба неминуемо ще трябва допълване. Недей да я пълниш в целия й обем, защото се губи замисъла и функционалността на възглавницата. Нейната идея е да бъде и да се усеща като полог на кокошка, грубо казано.
 
Последна промяна:

vedra

Редовен Потребител
Не съм я тъпкал. Колкото събра, толкова. До утре съм я докарал на "полог"
Разбрах идеята.
 

astra

Редовен Потребител
да се усеща като полог на кокошка, грубо казано.
Яко! :)
@vedra Много пъти след като се е била слегнала моята възглавница (понеже смених 3 и всеки път го играя този сценарий), все съм я допълвал и после, след няколко изстрела, съм я изтръсквал от пълнежа. Не ми е удобно да стрелям кацнал отгоре на пълна възглавница, но по-лесно се намества д-то на нея, а възглавницата на неравен терен, ако е полупразна.
Предполагам, че Божо това има предвид със сравнението с кокошия полог.
Успех!
 

vedra

Редовен Потребител
Това е вярната посока! Аз вече я усещам. Вчера стоях отгоре като на малък моторен скутер- забавно но нестабилно. След 30-на възсядания и толкова намествания, днес съм като в Харлей. До понеделник смятам да компресирам дотолкова пълнежа, че да се усещам като в Ролс Ройс Фантом- не че ми е познато чувството но така съм чувал.

То тук не е за вицове но ще кажа един кратък, тъй като може да се свърже с възглавничките за стрелба в позиция седнал: " Циганче пред витрината на квартален супер гледа жадно и гладно благините по рафтовете. На продавача му дожаляло, излезнал и го попитал- мляко ли искаш или хляб? А циганчето- не бате, дробено най-обичам. Продавача- а ти попара ял ли си? На което цигането- не съм ял бате ама съм гледал"
Та и моята работа с възглавничките е същата. Досега само съм гледал "батковците" но от вчера влезнах в реалния свят....
Вече със сигурност знам какво имате в предвид Божидар и ти.
 

Djubey

Редовен Потребител
ФТКС
Един съвет ако ми позволиш да ти дам . По малко вглеждане в детайлите повече стрелба с времето сам ще усетиш къде и какво е проблема в екипировката и как да го решиш сам.
 
Нагоре