Газови пружини за пневматични пружинни пушки.

Shooter21

Потребител
Здравейте имам едно питане та на скоро си сложих ГП на моята Хатсан страйкър пружината е тип 1 до тук всичко наред след като я смених с старата тръгвам да прострелвам на ново пушката и очуден разбирам че пушката е отворила доста групите и преди на 40 метра си целех спокойно шише 1.5 литра прав сега едвам олучвам от стенок същото шише на 20 метра и се чудя какво стана с пушката нещо аз ли не съм монтирал првилно ГП или по принцип за този модел пушка не е хубаво да е с ГП а и също силата не се промени много а очаквах да се увеличи от какво може да е проблема и има ли начин да го отстраня?
 

Наскоoo

Потребител
Здравейте, някой да има преходник за донапомпване на ГП от МИТАКА сложена на ГАмо ЦФХ (навремето я изпуснах повече от колкото трябваше, т. е. има си възможност за донапомпване)? Или ако има някой с две десни ръце да изработи такъв и да помогне с напомпването й? Искам да я докарам около 16-18 J. От София съм.
 

Aleksander 61

Новодошъл
Преди малко ти отговори точно човек, който се е занимавал с тази материя. Доста. Наистина ти отговаряме без заяждане, всичко, което те интересува го има написано, просто трябва да го обмислиш. Моят съвет е да не се пробваш сам. Обърни се към колеги, които имат опит с направата на ГП.

Колега кой може да ревизира пушката ми (gamo Hunter 1250)искам да сложа ГП
 
Последна промяна от модератор:

lynx

Редовен Потребител
Няма го, той май отдавна се изнесе извън БГ и предполагам, че когато си идва едва ли ще се занимава с ГП-та.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Беше се прибрал и се чухме миналата година. Но е възможно да е заминал отново.
 

4i4o

Потребител
Здравейте всички!След дълго прекъсване от моя страна и занимане с различни други хобита,отново(не че са спирали) ме засърбяха ръцете да хвана пушкалото и да пострелям.Само,че мисля мисля вече да е малко по........ културно да го наречем,и да сложа една ГП на Хатсана,хем да не ми разбива оптиката хем да мога да го "затиша" малко.И на този етап съм се спрял на ето това https://arms-bg.com/component/virtuemart/rezervno-butalo-vortex-za-hatsanarms.html?Itemid=0 или нещо производно .Тъй като форума е мръднал доста напред от последните ми посещения,бих помолил за съвет,насок а може иможе би и критика. Вероятно някъде назад е изписано за това но..........нямам търпението да препрочета целия форум.Благодаря ви !
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Хасаните са океан,вземи си според твоя модел,ако си със стария спусък трябват доработки!
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Е значи не става без преправяне,ако си от или около София се обади на оръжейника на Заримекс,моята той я прави,може би е по добре да си купиш нова с куатро спусък,за да си сменяш пружините без проблеми,че и те са като пушките им били!
 

4i4o

Потребител
Всичко 6, ама съм от Варна. Има ли писано за въпросното преправяне на спусъка? В този форум, или на друго място?
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Не,пружината се престъргва,ако си технически подготвен и имаш стругар ще се справите,виж из нета дали има и из руските сайтове!
 
6

6.35

Гост
Здравейте.Може ли някой да ми каже как да изпусна газова пружина за Хатсан.Напомах я повече и пушката ми осезаемо взе да рита .Никаква точност.
Благодаря ви предварително.
 

hunter_78

Редовен Потребител
На моята газова пружина има едно винтче за отвертка,развиваш леко докато испусне...
 

Link

Потребител
Принципно е така, но трябва адски внимателно и при всички положения винтчето да е насочено в безопасна посока. При мен не се получи, въпреки че развивах много бавно и внимателно. Просто в един момент с гръм излезна всичкият въздух. Никакво шипене, съскане и прочее не се чу преди това.
 

rivan

Редовен Потребител
Напомах я повече
Няма ли как по начина по който я помпиш, да изпуснеш малко налягане? Нещо като разтоварващ клапан? Виж на колко атм е напомпена сега, ако трябва я изпусни напълно и отново я напомпай, но на по-ниско налягане.
 
Нагоре