ЧЕСТИТКИ, ПРАЗНИЦИ, ХВАЛБИ. ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО. Нова придобивка.

tvt1968

Редовен Потребител
Да ви е честит 3-ти март, колеги, най-българският за мен национален празник! Поклон пред всички дали живота си за да ни има днес, за да сме тук, защото ако не бяха ТЕ форума ни сигурно щеше да е forum.airguns.tr, а всички членове щяхме да сме без "сегменти"!
Често пъти съм си мислил съществува ли прераждането и ако ДА, преродени ли са Левски, Ботев, Раковски, ген. Вазов, поручик Дрангов..... и къде са.....
 

добри

Редовен Потребител
Често пъти съм си мислил съществува ли прераждането и ако ДА, преродени ли са Левски, Ботев, Раковски, ген. Вазов, поручик Дрангов..... и къде са.....
Това е въпрос на лична вяра. А вярата, както казва апостол Павел е, цитирам по памет, защото в момента Библията не е до мен: „Вярата е жива представа за това що се надяваме и откриване на това що се невижда”. Другият въпрос е : На кого се доверяваш? Ако ние немощните хора не се доверим на някого, то ще е налице възможността да се извадим от блатото дърпайки се за косата. Случаят е описан от Барон Мюнхаузен. Аз се доверявам на православното учение на нашия Спасител Иисус Христос. Съгласно Православието няма прераждане, защото душата е безсмъртна. Прераждането или реинкарнацията е заложено в Индуизма. Там няма спасение, няма Дух Свети. Там има, както е казал нашия мъдър народ „Тъмна Индия”. Моля, да ми простите, братя, че ви занимавам с това, но имаше въпрос. Тази седмица е седмица на Взаимното опрощаване. В неделя ще честваме именния ден на Нашата Православна църква. Неделя православна. С радост ще отговарям на въпросите, но предпочитам на „Лични”. Трябва да имаме позиция по тези въпроси, защото както пише цар Соломон, пак по памет: „Двоедушния човек е неуреден във всичко”. Бъдете здрави!
 
Последна промяна:

добри

Редовен Потребител
Уважаеми колеги, на днешния ден честваме два празника. Един светски и един църковен. Осми март е празник на жените. Нека ги поздравим. Жените имат важно място в нашия живот. Чувствам се някак си неудобно на този празник. Този празник някак си е против жените. Защо трябва да се сещаме за жените само на някакъв празник. Та нали всеки ден са всред нас и до нас. Аз уважавам жените 365 дни в годината. Знаково искам да припомня думите на апостол Павел (цитирам по памет: Жени покорявайте се на мъжете си, мъже обичайте жените си, деца слушайте родителите си). Ако някой може да посочи нещо по-мъдро и значимо за човечеството след Сътворението, нека го посочи. И така: Честит празник, жени! Бъдете такива, каквито Творецът Ви създаде! А за мен остава въпросът: Знае ли една жена какво значи един мъж да я обича?

Църковният ни празник е Неделя православна. В църковните среди е известен като „Имен ден на православната църква”. Чества се в името на Седмият Вселенски събор църквите ( 787 г в гр. Никея), след който са изчистени всички ереси в Православието. Св. Борис Михаил покръства България с едно изчистено Православие (866 г). Честит Празник!
 

anibis

Редовен Потребител
Да си жив и здрав! А това за годините, не са от много голямо значение,важното е на колко се чувстваш.:cheers:
:rambo:
Преди 20-25г като чуя някой че е навършил 40г. или 40г.+ виках си, ааа този вече е дал взел,пътник без билет,рано или късно ще го хване контролата. Та въобще не са много тия години,така си мисля аз сега.:D
Наздраве Жоре!:baraban:
 

добри

Редовен Потребител
Уважаеми, колеги! Днес честваме един от големите християнски празници „Благовещение”. В нашите православни среди празникът е известен като „Празник на майките”. Нека ги поздравим, да им благодарим, да се грижим за тях и да ги обичаме. Честит празник! Бог и Божията Майка да ни пазят и закрилят в тези времена!
 
Нагоре