DIANA

6tangata

Редовен Потребител
И кой колега от гр. София, е в час с разклобяването и поддържането на Диани от високия клас и има части за евентуална подмяна..пружина, маншет и др...моля за данни.
 

Иван1250

Новодошъл
Майстора нещо го е закъсал със здравето и засега каза че е в болничен.
 
Последна промяна:

6tangata

Редовен Потребител
http://6tangata.snimka.bg/details/haenel.460385.39099882
http://6tangata.snimka.bg/details/haenel.460385.39099883
Ето реставриран напълно (благодарности на колегата помогнал за закупуването на части от Германия) за мен един уникален като мисъл пистолет Diana mod. 6 cal. 4,5 mm. Пистолета като цяло е изключително запазен като оксидация и цев. Същият е с противооткатна система, която работи адски добре, оръжието почти не трепва при изстрел. Спусъка е като на спортен пистолет, адски лек с къс ход. Началната скорост е около 110 м/с с леки сачми. Цевта е с шок, стеснява се леко към дулния срез. Рестврацията глътна близо 250 лв. без цената на пистолета и работата на заварчика (баща ми).
Извод: Нямам идея защо германците - визирам "Диана", са спрели да произвеждат този уникален модел.
P.S В нета има снимки и визия как работи противооткатната система.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
https://airenlaces.blogspot.com/2012/07/rifles-diana.html?m=1
Страхотна статия,кратка история на фирмата!История за раждане и процъфтяване в конкурентен, взискателен и технически грамотен пазар,да те люшнат световните бури и да ти откраднат името и производствените мощности,собствената ти държава да те върне в първи клас със. законодателството...и все пак въпреки днешните обстоятелства и реали на пазара да се бориш да бъдеш коректен към Клиента си!
Направи ми впечатление за приноса на марката във ФТ-то и факта,че когато гониш качество то винаги е скъпо.Поради високите изисквания към китайците цената на продуктите станала не рентабилна и си върнали производството в Германия...дано да оцелеят в конкуренцията с Орките(знаем,кои са орките;))
 

rivan

Редовен Потребител
Колеги, нищо не намерих за диана 250? Някой може ли да каже няколко думи за модела?
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Да не те подведа,но това мисля е от моделите на 100% произведени в Китай,дори конструктивно е нещо В19 !Лично мнение ако е Диана от модела 34 на горе(но и цените са други :() и спусъка Т06!У нас Заримекса имат няколко модела и могат да се пипнат на живо!Ако ходиш до там погледни и тази https://zarimex.eu/ruger-air-hawk лицензирано китайско копие на Диана 34 от стоглавата ламя Спаска(Умарекс ;) )!Пушката е добра!
 
Последна промяна:

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Да,ясно къде си го гледал и какво те е привлекли за това ти предложих Рюгера като алтернатива:cheers:
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
А някъде има ли информация, кои модели на Дияна се правят в Китай? Че сега ме загложди аз какво съм си купил.
Всъщност сега като погледнах на моята пише "произведено в Германия" а на тая 250 пише "проектирана от Дияна Германия"
 
Последна промяна:

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Разгледай картинки на модела 250,излизат с различни конструктивни разлики поне в местото на предпазителя,което значи и различни спусаци ,ако едната е с т6 мисля,че за парите ще е ок,а вероятно и цевта ще е немска...предположения,питай Диана за да няма една жена каза,и сподели инфото!:)
П.с.
Може би от различната година на производство и решенията на новият собственик!
 

koki_84

Потребител
Рота, здравейте! Новобранка съм във форума. От известно време чета и попивам само, но вече се налага и да драсна някой друг ред.
Та, на път съм да стана собственик на Diana 460 Magnum / 22 не участвам в спортна стрелба или нещо подобно, фен съм на стрелба с оптика и като цяло, стрелба. За този модел пушка няма да питам, попрочетох и горе-долу се и формирах. Питането ми е каква да бъде оптиката имайки предвид, че е силна и е пружина и дали трябва да има дампа-маунт моноблок. Или ако има други варианти да споделите за да не стане така да хвърля пари на вятъра за счупена оптика. Благодаря
 

rivan

Редовен Потребител
Здраве желаем Коки! Добре дошъл! Ако проявяваш интерес, прочети ЦЯЛАТА тема за Диана, тя е само 22 страници(и не само нея).Това ще ти спести много разходи, време и разочарования!И ако си купиш Diana 460 Magnum / 22, ще ти помогне да имаш много хубави преживявания с нея! Задължително условие за формирането на мнение е да си информиран! Успех!
 

koki_84

Потребител
Темата за Диана я прочетох, цялата до 22-ра страница, вече какво запомних е отделен въпрос :)
Та, просто повечето изказано е от доста време и попитах дали за годините не се е променило или намерило нещо ново в този му проблем. Благодаря все пак жив и здрав!
 

runi.b

Потребител
Вземи си дампа моноблок. За диана магнум пушките е хубаво да се сложи. На Спортсмач са хубави и не са прекалено скъпи.
 
Нагоре