ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

7

7842

Гост
Е, отвън няма никаква следа! Нали ако имаше, щях да разбера за проблема доста по-рано, а не едва след като разглобих цилиндъра за тунинг на клапана!

Кво да питам, и какъв е смисъла! Пия една студена вода и толкоз!

Скоро, като се сдобия с бутилка, мисля да сглобя цилиндъра...да му махна осмиците и да го надуя на 200 бара...след няколко дни(ако не е гръмнал дотогава) ще му измеря с шублер размера да видя има ли деформация и ако няма, явно няма от какво да се шашкам, нали така излиза след като според теб това е просто одраскано, а не пукнато
В Бургас имате корабостроителница.Потърси помощ от там,фирмата която прави ултразвук на заварките да ти направи ултразвук на тръбата и ще ти кажат дали има пукнатина и колко е на дълбоко.Стига хвърля боб.
 

Jorom

Редовен Потребител
За мен това е пукнатина и поради тази причина пушката ми седи несглобена един месец! В Б-с намерих безшевна дебелостенна тръба, външно e 35мм - колкото е цилиндъра, и дебелина на стената 5мм. цилиндъра е с дебелина 3мм! Ясно е че ще се намали обема малко. Та, по-скоро бих направил нов цилиндър с такава тръба отколкото да използвам оригиналния цилиндър! isd изобщо не им се занимава да ми докарат резервен цилиндър...те дори цена не са дали до момента. Левент ми каза около 150 лв е 330цц но не мисля да давам толкова пари за боклучавите цилиндри на крал, и след време пак да се чудя какво да правя с пукнат цилиндър! Решението ми е да не ползвам нов оригинален цилиндър щото им нямам доверие вече на цилиндрите от този тип на Крал! Не знам с какви параметри е дебелостенната тръба, но мисля че при всички случаи ще е по-безопасна от оригиналния цилиндър...или греша?
 
Последна промяна:

Dominus

Редовен Потребител
Заблуда. Така можеш да си направиш малък резервоар с дебела стена и съвсем да не е здрав. Не ползвай тръби с неясен произход и винаги тествай на нужното налягане /минимум 50%/ презапасяване. Виждал съм стоманена, нова тръба ей тъй подбрана по красота, раздула се по резбите. Ако не цепеш стотинката имам чисто нов щаерски който мисля е с подобни габарити и плюс това има манометър.
 

Jorom

Редовен Потребител
Не ми се дават пари за компрометиран тип цилиндър! Поне за мен 35 мм цилиндри на крал са такива! Как да имам доверие на цилиндър който никога не е виждал друго освен помпа и не е бил помпен над 200 бара! Не им ща оригиналните боклуци! Затова искам да използвам нещо по-дебелостенно и яко! Ако някой знае откъде да си намеря подходящата тръба да казва

Това че мисля да ползвам неизвестна по параметри тръба не значи че няма да и направя тест Правя цилиндъра от дебелостенна тръба и го давам да го тестват във вистамар, какъв е проблема?
Булпапа не бързам да го събирам, имам с какво да стрелям. Kато отида до турция може да взема някакъв фабричен цилиндър който е с необходимия външен диаметър. Варианта с алуминиев цилиндър от ВТ65 отпада понеже стената му е много дебела а клапанното тяло не позволява да се изтъни достатъчно! Примерно Вектис-а е също с 35мм стоманен цилиндър но е доста къс Може да има и други модели на Хатсан с 35мм цилиндър и близка до оригиналното дължина Оригинален от крал май бих взел само ако ми го подаряват
 
Последна промяна:

lynx

Редовен Потребител
По тази логика може да си направиш тест във Вистамар и на твоя си цилиндър и ще стане ясно дали е драскотина, подуване или каквото е там....
Изработката на нещо в което ще има въздух, напраскан на 200 бара не е шега работа и трябват някои познания.
А колегата Dominus ти предлага резервоар на фирмата Щаер, която няма общо с качеството на турците от Крал.
 

Jorom

Редовен Потребител
Тая пушка мисля да я оправя и да я засилвам а на нейно място да си вземе един херкулес були с по-голям калибър от 5 5мм Пари в нея няма да наливам еле пък и цилиндър щаер да и сложа абсурд!
Сигурен съм че няма да издържи теста моя цилиндър! Защо да правя нещо като съм сигурен в крайния резултат... и тапи ще трябва да правя на струг за да могат да я тестват, не мога да я дам с манометъра и клапанното тяло...абе заеби!
 

xpresident

Редовен Потребител
Ако не си сигурен в цилиндъра с който ще я продаваш, редно е или да и сложиш оригинален или да я продадеш без цилиндър така че новия собственик да си прецени на негова отговорност какво ще и слага.
 

Jorom

Редовен Потребител
Е айде сега, редно било да е оригинален или без, откъде тая логика че имам само два варианта? Може пък и да не е оригинален! Със сигурност обаче няма да я продам с нетестван цилиндър, нито пък ще премълче че съм сменил боклучавия и оригинален цилиндър, споко! Не си падам по мушенгии!
 

Jorom

Редовен Потребител
Не, имах предвид моя оригинален боклучав цилиндър. Всъщност мисля че тая дебелостенна тръба за която говорих по-горе със сигурност ще издържи повече от моя цилиндър с пукнатината, нищо че е с неизвестни параметри.
 

kosmev

Редовен Потребител
Да попитам, това не върши ли работа?
Китайците го дават 400 бара работно, дебелината на стената е солидна.
cylinder.png

Диаметъра ти пасва идеално, идва с тапи и адаптер, на ум го сметнах около 160куб. см.
Замислих се да си го взема за резервно на цилиндъра на pp700
 

Jorom

Редовен Потребител
За съжаление, при мен няма да се получи - изпадам в същата ситуация като с алуминиева тръба от ВТ-65! Клапанното тяло на крал не позволява да се престърже/намали до необходимия външен диаметър за да влезе в тръбата. Резбата на клапанното тяло е 32 мм Дебелината на стената м/у външната резба и резбата на капачката е само 5мм, като махнем 1мм поне заради дълбочината на резбите от двете страни се получава стена около 4мм! Доста съм ограничен откъм варианти заради голямата капачка! А изтъняване на тръба, особено алуминиева...едва ли има човек в този форум на който да не е ясно до какво ще доведе. Така че при мен вариант с алуминиева тръба, няма! Трябва да търся подобна на оригиналната, но малко по-дебела примерно с дебелина на стената 3,5-4мм...свалям малко от диаметъра на клапанното тяло колкото да изчисти старата резба и може би малко отгоре, ако е необходимо и от страната на манометъра също ще се промени резбата, и трябва да стане! Сега пак измерих дебелината на стената на ориг цилиндър, не е 3мм както си мислех, а 2,5мм след резбата - в дебелата си част!
 
Последна промяна:

Dominus

Редовен Потребител
Ти какво точно възнамеряваш да правиш с тръба 4мм?
Само да попитам, колко според теб е дебела стената на една бутилка с диаметър около 20см.

П.С. Кокво точно се случва с ал. Тръба изтънена при резбата
 
7

7842

Гост
Ако не цепеш стотинката имам чисто нов щаерски който мисля е с подобни габарити и плюс това има манометър.
Павка колегата цепи стотинката не на 2 а на 16......:eek:,а ти му предлагаш качество.Като му чета постовете си личи че цепи стотинката здраво.
 

Jorom

Редовен Потребител
Павка колегата цепи стотинката не на 2 а на 16......:eek:,а ти му предлагаш качество.Като му чета постовете си личи че цепи стотинката здраво.


Щото цепя стотинката, затова си взех наскоро трета пушка, скоро ще си взема и були!
Да наливам пари в тоя тъп крал, даа бе как пък не! Правя го и го засилвам! Цилиндър за няколкостотин лева да му сложа, може и позлатен....ти ако наливаш пари в нещо дето ще го махаш, аз не правя така!
Айде ако обичаш да си гледаш в твоето канче, без да ме коментираш какво цепя, става ли?!

kosmev, благодаря за информацията колега! Доста полезен ми беше...за разлика от някой други!

Ти какво точно възнамеряваш да правиш с тръба 4мм?
Само да попитам, колко според теб е дебела стената на една бутилка с диаметър около 20см.

П.С. Кокво точно се случва с ал. Тръба изтънена при резбата

Не съм те забравил! Досега търсех снимка на клапанното тяло на ВТ-65 с размера на резбата Е, не можах да я намеря, по спомен резбата на клапанното тяло е 28мм!
Та, на въпроса...ти шегуваш ли се?
Значи, според теб няма да има проблем да направя вътрешна резба 32 мм в алуминиевата тръба 35мм външно, така ли?
Според теб няма ли значение за здравината на цилиндъра дали стената на цилиндъра е изтънена на резбата до 1,5мм или до 3,5мм?
Ако за теб 1,5мм стена на алуминиев цилиндър при резбата ще е ок, за мен това е малоумно!


На първия ти въпрос - възнамерявам да реша дългосрочно проблема с пукнатия ми цилиндър на който очевидно материала няма необходимата здравина или е на границата, щом се е пукнал без да е било превишавано максимално допустимото налягане от 200 бара!

Това за стената на бутилката 20 см не го разбрах! Каква е тая бутилка, от какъв материал, за какво налягане е, не мога да гадая!

Само за инфо да ви кажа, че във Вистамар не може да се тестват цилиндри на пушки, без значение правени или фабрични!
 
Последна промяна от модератор:

Dominus

Редовен Потребител
Исках да видя или поне да науча какво се случва, щото както беше го написал очевидно си запознат.
Колкото до едната ти камара дълбокомислени въпроси започващи със "според теб това, според теб онова" не ти трябва да знаеш какво мисля.
Понеже ти си многоУмен е редно да знаеш, че е по-добре да ползваш нещо /в случай тръба/правилно оразмерено отколокото неизвестно такава без една сметка, подбрано на принципа повечето е по-добре. Резбите също се пресмятат и не се подбират по красота.
Между другото алуминиева бутилка на Луксфер /тез може и да не си ги чувал/ има дебелина на стената 5мм при диаметър 60мм/ако не ме лъже паметта/ и това при работно налягане 250 и тестово 375. И това е така защото е произведена от правилната сплав и е пресметната и презапасена, а не щото някой там е малоумен.
Действай смело, но както каза еин голега по-горе, като го продаваш това го продай без тръбата.
 
7

7842

Гост
Щото цепя стотинката, затова си взех наскоро трета пушка, скоро ще си взема и були!
Да наливам пари в тоя тъп крал, даа бе как пък не! Правя го и го засилвам! Цилиндър за няколкостотин лева да му сложа, може и позлатен....ти ако наливаш пари в нещо дето ще го махаш, аз не правя така!
Айде ако обичаш да си гледаш в твоето канче, без да ме коментираш какво цепя, става ли?!
:lol:
 

vedra

Редовен Потребител
Да за Аква Лунг,Сотиса до околовръстното...не знам 1 или 2 и кой Люлин е!
Предполагам че всичли знаете но случай че някой се интересува от прясна информация по темата за пълнене на бутилки, водна проба и т.н.:
1. СОЛ България правят водни проби но са супер стриктни. Пътво правят оглед, мерят стените на бутилката, ако е необходимо те пращат да я почистиш на пясъкоструй (10 кинта). Трябва да има всички нужни обозначение + име на производител. След като я приемат минават 6-7 дена, обаждат ти се по телефона, скед което отиваш в счетоводството им (което е в Дружба), плащаш едни 39 лева (за 4 литрова на 200 бара) и бегом на Сточна гара да си прибереш бутикката. След 5 години пак- ако щеш.

2. СОТИС 1 (Добринова скала, Люлин) за сега не пълнят бутилки. Чакат нов компресор след 10-на дни. Ще започнат да пълнят след Коледа или веднага след Нова година. Ако много си закъсал могат срещу 2 лева да ти напълнят пушкалото и да ходиш да среляш.
Вестите са от вчера и днес.
Такива ми ти работи
 
Нагоре