WEIHRAUCH HW57 или HW50 S

xpresident

Редовен Потребител
Точка II беше шега,ако ще стреляш предимно прав то по добре си вземи нещо с чупеща цев:
1.HW-35,50,80,95,98
2.Walther LGV
3.Feinwerkbau Sport
Това не са професионални спортни пружинни пушки,такива от 80години на миналият век вече никой не прави!!!
Feinwerkbau Sport е спряна от производство, не без причина.
Walther LGV я хвалят много.
Спортни пружинни пушки наистина вече не се произвеждат, тези които са останали са 7.5j и опитите за вдигане на мощността са неуспешни. За спорт се взема качествена 16j пушка и се тунингова, което на края включва и нов приклад. Вероятно 57-цата може да се докара да стане за ФТ, но до колкото виждам тук в нашия форум не е пробвано. ФТ имам предвид да се уцелва 40мм мишена на 50м всеки път, ако няма вятър. Чупещите цеви на Вайраух са страхотни пушки, но както каза колегата по-горе има проблем със слагането на голяма оптика. 98-цата е много скъпа и няма механичен мерник, иначе е великолепна пушка.
Ако няма да се ползва за състезания, моя избор е HW35 - най-дълго произвеждания модел на всички времена.
 

ATO

Редовен Потребител
xpresident, HW35 защото? Ти веднъж си ми давал този съвет.
Можеш ли да сравниш двата модела HW50S и HW35 като посочиш предмства на втората?
 

xpresident

Редовен Потребител
xpresident, HW35 защото? Ти веднъж си ми давал този съвет.
Можеш ли да сравниш двата модела HW50S и HW35 като посочиш предмства на втората?
За 50s съм чел каквото съм намерил в нета, защото мой приятел искаше да си я купува, но после се спря на 97-ца. Не съм я виждал на живо, за да направя сравнение. За 35-цата съм писал няколко пъти мнение. Това което ми харесва при нея е: лесно зареждане; много надеждно и удобно заключване на цевта; малко по-лека от 97к.
50s я дават 16 джаула, което при по-малкия и обем на цилиндъра в сравнение с 35s, предполага по-силна пружина и по-голям откат. Иначе и двете са с rekord спусъка, който е отличен.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Няма съмнения в шарнирната връзка и заключването на цевта при HW,просто силовото и отключване е неприятно!А съвета ми за стрелба прав е свързан с ергономиката и масата на пушките,там малко издиша и 98-цата!
Feinwerkbau Sport е спряна от производство, не без причина.
Със сигурност,една от вероятните може би е защото за парите си "взема" повече от колкото дава,но...за мераклиите се намират тук там все още :p
https://airgunshop.gr/1.-aerovola-tufekia/elatiriou/feinwerkbau/?cookies_accepted=Y
 

м.данев

Новодошъл
От Англия има пушки втора употреба ,който са почти нови и са 16 дж и са на добра цена . Аз от там си взех HW97 , сега ще и поръчам тунинк кит от щатите
 

ATO

Редовен Потребител
xpresident, последното ти мнение е hw35, така ли? Аз в Мундилара видях hw35 Е а не S, дано не бъркам.
t.marev, за какво може да служи въздушна пушка, ако няма да се ходи по състезания? Разбира се, че да си правим кефа със синът ми, да стреляме по мишени и капачки. Затова предпочитанията ми са към по-сромна пушка, вкючително и към по-скомен разход, но и към малко по-висока точност. Не, че Browning-а не стреля добре, нашата гарга си е най-хубавата. С теб сме беседвали доста по темата. Ще ми се да хвана нещо в ръце с каквото съм стрелял като младеж в клуба.
 
Последна промяна:

t.marev

Редовен Потребител
....t.marev, за какво може да служи въздушна пушка, ако няма да се ходи по състезания? Разбира се, че да си правим кефа със синът ми, да стреляме по мишени и капачки. .......
Може да служи за много работи......Като почнеш от кол за домати, та стигнеш до игра на стражари и апаши!:) За целите, които си изброил, наличния ти арсенал ще свърши работа според мен.
Като искаш пушка,която да е хем скромна, хем точна, хем като тия с които си стрелял едно време, значи търсиш Славия, Диана Иж или още каквото там сте имали в клуба. Защо си се спрял на Вайраух, не знам. Сигурно е точна, но едва ли може да мине за скромна. Но щом ти харесва, обади се на човека от обявата, иди виж я, гръмни десетина сачми, пък то ще си покаже.
Иначе всяка гарга е хубава, въпросът е да е кацнала на подходящото място.
 
  • Харесвам
Reactions: ATO

xpresident

Редовен Потребител
Като искаш пушка,която да е хем скромна, хем точна, хем като тия с които си стрелял едно време, значи търсиш Славия, Диана Иж или още каквото там сте имали в клуба. Защо си се спрял на Вайраух, не знам.
Славия или ИЖ си заслужават само в случай на носталгия към времето на ОСО. Байкала не е това което бяха ИЖ-вете с които стреляхме, а нова Славия се купува за 400-500лв, което е със стотина лева под Вайрауха. Колкото и да харесвам Славиите, качеството на изработка е много под Вайраух. Оксидация, мерници, спусък, приклад, нямат нищо общо. Като точност нека каже някой който стреля със Славия с оптика. Цевите на чехите са качествени, но на Вайрауха (пружинките) са безкомпромисни - на 25м с пипната пушка групите са 5-10мм.
 

ATO

Редовен Потребител
Пак отиваме встрани, както винаги. Въпроса ми беше за двете пушки или алтернатива на същата цена. Немога да си купя нещо за което нямам пари или не искам да дам толкова много предвид целите за ползване. Аз немога да ѝ направя тунинг, непознавам и такива, които могат. Искам да си ползвам пушката така, както е от завода. Колкото може, толкова. :)
 
Последна промяна:

dberov

Редовен Потребител
Пак отиваме встрани, както винаги. Въпроса ми беше за двете пушки или алтернатива на същата цена. Немога да си купя нещо за което нямам пари или не искам да дам толкова много предвид целите за ползване. Аз немога да ѝ направя тунинг, непознавам и такива, киото могат. Искам да си ползвам пушката така, както е от завода. Колкото може, толкова. :)
При така поставеното условие, си купи тая която на теб ти харесва повече.
 

ATO

Редовен Потребител
Най-после се стигна до покупката след като се посъветвах с двама форумци и тя е HW50S .177
Първите ми впечатления са много положителни. Малко по-къса като размер - 103 см., което на мен лично ми е удобство за пренасяне.
Приклад - дървен буков, много добре изработен с дълбока накатка на захватите и гумен затилък идеално паснат по приклада. Има двоен набузник, за лява и дясна ръка. Не знам защо Andi твъдеше, че е с лъскав лак, този поне не е. Има байц и политура, но е мат, не се усеща лаково покритие в ръце.
Металните части са много добре шлифовани. Оксидацията е перфектна, дълбоко черна нявсякъде с изключение на спусъка, той е с хромово покритие. Зареждането не изисква голямо усилие, заключването е много приятно и категорично изщракване, няма съмнения.
Мерните прибори са метални, стандартни, без фиброоптични влакна. За мен това е недостатък, невъзможна е стрелба в притъмнена обстановка или привечер.
Спусък - невероятно лек, не съм пипал друг такъв до сега. Малко ми е странен поради лекотата, но с ще му свикна.
Като цяло една много спретната и добре изработена пушка.

Качвам трета мишена от първа прострелка. Другите са по кофти.
Дистанция - 18м.
Положение - седнал без упора :)
Мишена обща големина - 14 см., диаметър на ченото кръгче - 3.5 см.
Сачми - JSB Diabolo Exact 0.547 гр.
Механични мерни прибори
 

Attachments

  • HW50S.jpg
    HW50S.jpg
    469.8 KB · Прегледи: 89

ATO

Редовен Потребител
njatanasow Express нямам в монета, трябва да поръчам. Пробвах с тези защото навсякъде по другите форуми правеха прострелките с такива, но ще пробвам и другите.
Благодаря!
 

bleu81

Редовен Потребител
Ха честито! Пък дано повече хора да се престрашат да купят нещо извън асортимента на родните магазини.
И моя вайраух харесва експрес 0.51гр на къси до средни дистанции. На 50м изостава от екзакта. Мога да отсипя малко за проба ако си наблизо.
Драсни ми на лични един телефон да ти кажа какво правих по моята.

Поздрави
 

xpresident

Редовен Потребител
Честито колега и поздравления за избора. Изстреляй една кутия чашки да улегнат маншета и пружината и съм сигурен че следващите групи ще са една дупка. JSB 0.510 си заслужава да пробваш.
 

ATO

Редовен Потребител
bleu81, от Карлово съм, не е проблем, утре ще поръчам. За другото ще се чуем.
xpresident, ти и Любо сте "виновни" за избора на пушката. Благодаря Ви за което!
Не можах да пострелям повече, че много студено при нас и ми позмръзнаха ръцете. Като се позатопли повече.
 
Нагоре