Хапване, пийване, кой какво обича и как го прави

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Великденска биричка.
58377899_293879471494134_9013909161888448512_n.jpg
 

Attachments

  • 58704192_2281521055469097_7595419895110565888_n.jpg
    58704192_2281521055469097_7595419895110565888_n.jpg
    148.7 KB · Прегледи: 71
  • 58745032_329249837736656_5984192987377172480_n.jpg
    58745032_329249837736656_5984192987377172480_n.jpg
    116.7 KB · Прегледи: 73
  • 58420449_489185734950673_4753861006566883328_n.jpg
    58420449_489185734950673_4753861006566883328_n.jpg
    68.8 KB · Прегледи: 72

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Пивоварната вече функционира.:cheers:
Охооо - втора варка... трета бира ;) , ама от втората останаха само нищожни количества.
Нея я разделих на две и направих сухото охмеляване с различни хмелове.
На практика се получиха две различни бири. С еднаква плътност, цвят и алкохолен градус, но с различен вкус и аромат.
А тази е опит за имитация на руския Эль мохнатый шмель, по уж оригинална рецепта.
Тази бира е спрягана за най-добрата от руското производство. Не и харесват само цената.
Може да се намери в магазините Берёзка.
Стъклена еднолитрова бутилка, на цена от 5 лв за брой.
Около 55 литра са вече трети ден във ферментора и здраво бълбукат.
В началото на втората десетдневка на май вероятно ще е готова за пиьене.

 

oblaka

Редовен Потребител
ФТКС
Охооо - втора варка... трета бира ;) , ама от втората останаха само нищожни количества.
Нея я разделих на две и направих сухото охмеляване с различни хмелове.
На практика се получиха две различни бири. С еднаква плътност, цвят и алкохолен градус, но с различен вкус и аромат.
А тази е опит за имитация на руския Эль мохнатый шмель, по уж оригинална рецепта.
Тази бира е спрягана за най-добрата от руското производство. Не и харесват само цената.
Може да се намери в магазините Берёзка.
Стъклена еднолитрова бутилка, на цена от 5 лв за брой.
Около 55 литра са вече трети ден във ферментора и здраво бълбукат.
В началото на втората десетдневка на май вероятно ще е готова за пиьене.
тамън за състезанието в Русе ;)
 
7

7842

Гост
А тази е опит за имитация на руския Эль мохнатый шмель, по уж оригинална рецепта.
Тази бира е спрягана за най-добрата от руското производство. Не и харесват само цената.
Може да се намери в магазините Берёзка.
Стъклена еднолитрова бутилка, на цена от 5 лв за брой.
По твоя препоръка я опитах,много ми хареса.И на мен цената не ми хареса.:)
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
И на мен цената не ми хареса.:)
И на мен не ми харесва, въпреки че я варя, ама като ми се пие хубава бира :biberon:
Някои от познатите ми мислят, че се вари домашна бира, за да легне по-тънко от промишлената.
Истината е обаче много встрани от мисленето.
Излиза около половината от цената на Шмела, но без да се смята вложеният труд и цената на оборудването, но може и доста да надхвърли тази стойност.
Всъщност високата цена идва от количеството и качеството на вложените материали. Цената на доставката на малца също не е за пренебрегване, че за доставката на торба малц, тежаща около или малко над 10 кг, с 5 лв. не става, а са поне Х 3.
 

astra

Редовен Потребител
Идват ми на ум няколко "недостатъка" на домашната бира:
1. Няма царевица
2. Няма индустриални ензими, за да ферментира царевицата
3. Няма консерванти за по-дълъг bookshelf life
4. Не е сладка пак защото няма царевица, а е горчива заради ечемика
4. Не боли глава....
А бе, "оставете ме на бира"..
 

didarai

Редовен Потребител
Една идея за закуска , след като ти е писнало от козунаци и вече е порядъчно поизгъхнал , миг преди да замине за кучето ...:D:D:D
Приготвен като пържени филийки и ръснат с пудразахар и канела .
 

Attachments

  • IMG_20190504_132906837.jpg
    IMG_20190504_132906837.jpg
    363.3 KB · Прегледи: 68
  • IMG_20190504_134338235.jpg
    IMG_20190504_134338235.jpg
    312.9 KB · Прегледи: 66
  • IMG_20190504_135021859.jpg
    IMG_20190504_135021859.jpg
    503.6 KB · Прегледи: 64
  • IMG_20190504_135302414.jpg
    IMG_20190504_135302414.jpg
    557.2 KB · Прегледи: 67

kaloyan_takev

Редовен Потребител
Една идея за закуска , след като ти е писнало от козунаци и вече е порядъчно поизгъхнал , миг преди да замине за кучето ...:D:D:D
Приготвен като пържени филийки и ръснат с пудразахар и канела .
Къде каза че живееш?
Виното и бирата от мен!
 

didarai

Редовен Потребител
Жената домъкна от Япония разни неща , та снощи падна раследване кое какво е и как се готви .
Та ...едното се оказа готово брашно за чи джими , а другото бе готово японско къри със свинско .
Врътнах чи джими-то и на вкус бе като индонизийският омлет (палачинка ) който съм поствал и тук , просто основният му продукт е пера чесън (можело и с праз или пресен лук + комбинация от двете ) .
Ето и два клипа на които го готвят , както и примерна рецепта .....на японски ... :D:D
https://makkurokurosk.blog.so-net.ne.jp/2018-10-10


 

Attachments

  • IMG_20190525_193540730.jpg
    IMG_20190525_193540730.jpg
    500.8 KB · Прегледи: 21

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Две питки близначета изпечени в тенджери заедно.

IMG_20190530_181334.jpg
 

petkof

Редовен Потребител
KFC Buffalo - с краве масло и чесън.
За 3.50 лв. от Кауфланд.
Това колко бира пие....

Не се показват снимките във форума.
Явно нещо е станало.
Няколко опита направих.
Румънски са пилешките крилца, но са много добре подготвени и с добро качество. В момента ги ям, печени на електрическа скара с марината от сол и червен пипер. В бира не съм смятал, че е много но до два литра домашно вино им понася! :)
 

petkof

Редовен Потребител
Аз харесвам бира, но пия ли я не ми е добре. Визирам купешка. Трябва да пробвам и от твоята, защото имам приятел, който също вари бира в домашни условия , но отдавна не е черпил. Пия си виното както ме е учил дядо ми, и всичко ми е наред. Той ме научи да правя вино, което не съдържа нищо друго освен гроздов сок, добит от гроздето и никакви други примеси, в който и да е епап от три годишното зреене на виното. Много харесвам и младо вино на около 40-50 дни.
 
Нагоре