Пружинни пушки в НИСКИЯ ( около 100тина лева )-ценови диапазон.

Galoff

Новодошъл
Благодаря, но вече колега ми прати този линк. Свързах се с продавача и той каза Квото виждаш на снимките... А само маншет не видях там... Еле па нов....
 

lu-bo

Редовен Потребител
Вижда се бутало с маншет,а на друга снимка бутало с цилиндър предполагам че има и маншет.
 

Attachments

  • 441b61780d4261583b3dfd37f948ebac.jpg
    441b61780d4261583b3dfd37f948ebac.jpg
    57.9 KB · Прегледи: 62
  • ecd6d32f8703c8e5aca44ec6552fe0f0.jpg
    ecd6d32f8703c8e5aca44ec6552fe0f0.jpg
    60.5 KB · Прегледи: 60

Galoff

Новодошъл
Ето ти и друга обява, там има това, което търсишhttps://bazar.bg/obiava-17140153/pruzhini-mernitsi-i-butalo-za-kitayska-pushka
Късмет!
И това ми пращаха, но виждам само употребявани и кожени... Силиконовите са за Хатсан... Иска ми се нов да сложа... То при последното разглобяване видимо беше добре, но имайки предвид, че направих около 500 изстрела докато се светна, че трябва да разглобя и почистя....:rolleyes:
 

Galoff

Новодошъл
Става от средните модели на Гамо, Славия 630/631, Иж 22/38.
Благодаря! Не, че знам тях как и от къде точно да ги потърся... Сега се порових в Гугъл след отговора ти, колега Никола, но не стигнах до конкретен "магазин", артикул и цена... Но поне имам насока... Друга бира е това, че се заглеждам по Метеор АР 1000, което също води до подобни неизвестни...:wall:

Нещо не ми се получава качването на снимки... На буталото с маншета, де....
 
Последна промяна от модератор:

Galoff

Новодошъл
  1. Здравейте. След последното разглобяване на Б-3 започна да се чува при зареждане звук, който се оказа по-късно точно това, на което го оприличавах... Цилиндърчето, което се движи назад заедно с буталото е задирало в горната вътрешна страна на корпуса на пушката.. Аз си го представям, че усилието, което прилага лоста за зареждане кара цилиндърчето за забие в противположната страна и имайки известен луфт и липса на някакви водачи, то задира... Дали ме разбра изобщо... .. Чудя се дали пружината не се криви при зареждане и да помага на този процес... Доста дълбоки са деругите, мисля за зашкуря, колкото е възможно там и да скося още фаската на цилиндърчето в тази зона, но пък вътре в тялото на пушката няма как да бръкна, за да пробвам полиране...
  2. След относително, според възможностите и инструментите, зашкурване и полиране сглобих отново пушката. Съобразих кривина във водача, която допуснах, че може да гърби пружината нагоре при зареждане, та я обърнах надолу към лоста за зареждане при сглобяването. Ами пак задира... Дайте, моля, някакви предположения за причините... Имам проблем с качването на снимки, иначе бих подал и визуален материал...

Galoff, Днес в 08:56Докладвай
Цитирай
 
Последна промяна:

Hidden

Редовен Потребител
Понеже и аз имам нужда от китайски полимерен маншет се разрових из нета и намерих следните обяви:
кожени маншети по 1.50 лв
https://bulit2000.com/ловни-принадл...ъжие/бутало-конус-за-въздушни-пушки-в3-3-лукс

https://bulit2000.com/ловни-принадл...ушно-оръжие/бутало-конус-за-въздушни-пушки-в3

полимерни маншети и пружини

https://bazar.bg/obiava-25133219/pruzhini-i-uplatneniia-za-kitayska-pushka

Опитах да се свържа с последния продавач, но той само си чете съобщенията, но не отговаря. Телефон липсва. :wall:
Ако някой успее да се свърже с него нека да ми прати едно лично. Ако е намерил полимерен машет - пак моля да пише тук или на лично.
 

Galoff

Новодошъл
Преди седмица от третия линк ми пратиха пружина и силиконов маншет. Имай търпение, вероятно ще ти отговори човекът.
 

redsox

Редовен Потребител
последния линк в Базар функционира. Аз също получих пружина и маншет за 10 кинта+Еконт. С малко закъснение но отговарят.

Кажете с нещо да помогнем на колегата Galoff. Човека разглобява/сглобява но все нещо бута цилиндъра нагоре и дере. То и моята Б3ка ми е правила номера при сглобяване ама все някак се наместваха карантиите.
 

Hidden

Редовен Потребител
Хрумват ми две неща:
-намазване с високотемпературна смазка (молибденова например), която даже и да попадне при високо налягане няма да се запали. Но това е временно решение.
-поставяне на полимерен сегмент, така че да се трие полимер в метал, а не метал в метал. За това със сигурност има писано в темата за Славия - правено е на буталото на пушката. Но при китайката има няколко въпросителни - достатъчно дебел ли е материала, има ли достатъчно луфт и има ли смисъл да се дават пари за такова нещо на стругар - може да излезе значителен процент от цената на нова такава пушка.
 

Galoff

Новодошъл
Мислих в подобна насока, но не се касае до буталото, а цилиндъра, който се движи с него назад за зареждане и после се връща. Не мисля, че има място за сегмент, а и легло за него...
 

Galoff

Новодошъл
Както един нолега от форума каза, тук вече почти всички са се качили на Ферари-та и е малко вероятно да се занимават с казус относно неква си евтина китайка... Е, явно времето да ми служи изтече и ще трябва да се простя с нея... :(
 

t.marev

Редовен Потребител
Лоста който задвижва буталото назад и завършва с кръгла пета, трябва да има ясно изразен ръб, който опира в задния край на прореза на подвижния цилиндър. Ако този ръб се е износил и закръглил, лоста се стреми да влезе навътре към пружината и бута цилиндъра нагоре. Трябва да се огледа внимателно, това е стъргало отдавна, просто при последното разглобяване, нещо се е разместило. Възможно е и да си обърнал подвижния цилиндър на 180 градуса, при някои това е възможно.
 

Galoff

Новодошъл
Относно прорязаната пета, (която не е кръгла) на лоста, който бута- и аз натам се насочих... Леко подбиване - да, но нищо фрапиращо, дори го позачуках за да стесня прореза. А цилиндъра няма как да се завърти, защото отвора за към цевта не е по средата и може да е само в едно положение.
 

Galoff

Новодошъл
Привет! Напоследък сам си пиша тук, но да се похваля, че си отстраних проблема. Може да е полезно на някого... Накратко, изградих надраните места с лепило Поксипол, полирах, направих по-полегата фаска на цилиндъра на мястото, където задираше в корпуса при движение назад за зареждане. Същото изграждане и полиране нправих в корпуса, но по - трудно, поради неудобното място. Другото, което намерих за нужно и полезно е да удължа водача на пружината с около три сантиметра. Сега пее при зареждане. Ползотворен петък от мен!
 

xpresident

Редовен Потребител
Колеги, моля за малко помощ. Попадна ми една b2-ка, на приятел, която е с проблем. Като се затваря цевта, ако е по-енергично, прави изстрел. Не мога да намеря схема на спусъка в мрежата, ако някой има нека да я публикува.
Има ли настройка на зацепването на спусъка?
 

joro_ihr

Редовен Потребител
Настройка със сигурност няма, някъде из нас имам такъв или подобен. Довечера ако го намеря ще ти го снимам. Вероятно са се износили пластините зацепващи буталото.
 

xpresident

Редовен Потребител
Разглобих го, явно е от износване и на пластините и на щока на буталото. Дали с пилата може да се коригира ъгъла, така че да зацепва по-добре, някой пробвал ли е?
А пружина и маншет от къде се намират?
 

joro_ihr

Редовен Потребител
Аз съм пробвал и стана, но на хатсан 25.

Това ми е останало само, мисля от б2 някаква трябва да е. Като гледам и този е износен въпреки, че не помня да е имало самострел.
П.с. този е от централно зацепване ако не се бъркам.
 

Attachments

  • 20200309_193410.jpg
    20200309_193410.jpg
    408 KB · Прегледи: 51
  • 20200309_193420.jpg
    20200309_193420.jpg
    373.3 KB · Прегледи: 49
  • 20200309_193439.jpg
    20200309_193439.jpg
    321.8 KB · Прегледи: 46
Последна промяна от модератор:
Нагоре