FX Airguns или как се прави шведска тройка-аз, тя и вибратор (саундмодератор)

Sen

Редовен Потребител
Чу ли какво каза Мат Дъбър за пълнотелият проектил на Нилсен с кухият връх,какъв балистичен коефициент има?БК-0.13 2.333 гр.Не знам с каква скорост ги стреля,но като гледам каква голяма задредукторна камера има,няма да е с любимата на FX 265 м/с.А за това че ще доведат и нещо друго след себе си то е неизбежно,макар и да не ни харесва.:cheers:
И това е проектил 5.5 мм. Съгласен съм, че са впечатляващи резултати. Обикновено тръгват от около 920 фута в секунда, което си е 280 м/с, та оттам нагоре. Редукторът не пада под 140 бара, доколкото съм гледал внимателно...
 
7

7842

Гост
И това е проектил 5.5 мм.
6.35 мм. е.Слушай какво казва 1:55 мин.-Нилсен 36 грейна,кух връх,.25 калибър.3:13 мин. пак казва какъв е калибъра и проектила.4:10 мин. какъв изстрел на 290 ярда и то с попадение...Красота за окото.:winner:Павката Dominus казваше за клиповете на турците че лъжат за разстоянието,тези дали и те лъжат?Като гледам колко голяма е задредукторната камера не вярвам да стреля с 280 м/с. -2.333 гр.На клипа на Ърнест Роу който прави тунинга и камерите 2.722 гр. го стреля с 330 м/с.За голямата скорост над 300 м/с във форума повечето казват че проектила,чашката става нестабилна.На моя Брейкър отрязах шока на цевта и понеже беше настроена скоростта за редизайн реших да го пробвам как и с колко ще стреля хевито 1.175 гр.,стреляше ги с 330 м/с и много ме учуди че нямаше разлика в точността.
 
Последна промяна от модератор:

Sen

Редовен Потребител
Моя грешка, обикновено Мат се занимава с .22 само, заради законовите ограничения в ЮАР.
Със сигурност ще е по-голяма скоростта.
Това, което май винаги не казват, е колко бързо заминава една 480 сс бутилка с тези скорости ;)
Има още нещо, което поне за мен е важно. Говорих с един от ФХ дружината които стреля с Импакт, тунингован от Ърнест Роу. О-пръстените в редуктора при такова натоварване бързичко заминавали. Просто казвам... То май няма как да не "избие" от някъде с тея скорости и тая усложнена конструкция, заради многото възможности за настройка.
 
7

7842

Гост
Това, което май винаги не казват, е колко бързо заминава една 480 сс бутилка с тези скорости ;)
Майната му на въздуха.Този на клипа е с адаптер с две бутилки=1 л :rambo:
О-пръстените в редуктора при такова натоварване бързичко заминавали. Просто казвам... То май няма как да не "избие" от някъде с тея скорости и тая усложнена конструкция, заради многото възможности за настройка.
Стотинки струват.Но удоволствието от стрелбата е голямо.Този като порази мишената на 290 ярда чак аз се изкефих,представям си ако стрелях аз.:cheers:
Сега вкарах данните в калкулатора на Strelok + залагам 300 м/с с този 2.333 гр. е 105 джаула не са кой знае колко много,но на 290 ярда(265 м.) пристига с 224 м/с и носи 58 джаула.За въздушна пушка е жестоко.Стрелбата с нея ще е голям кеф.И когато пушката го може ще те мамят още по големи дистанции.
 
Последна промяна от модератор:

dberov

Редовен Потребител
....Там и в други клипове се говори че това е бъдещето на въздушното оръжие-пълнотелите проектили.Който иска нека види клипа за какво иде реч.250+ ярда........не само далечна стрелба,но и точна.
Гоше, не се захласвай толкова по тия видеа, щото нали се сещаш, че ако в клипа е показал 10 точни попадения, представи си колко е изтървал дето ги е спестил на зрителя а и как пък всичките му мишени все на 250 ярда излизат и все на центъра на кръста ги цели. Значи той си е прострелял оптиката на 250 ярда и чакали с далекомера да му излезе мишена точно на тази дистанция за да я перне. Явно там ври и кипи от тия гризачи. После виж му антуража, ми той отишъл с 10 човека, а даваш ли си сметка че примерно 5 от тях може да стрелят и снимат през 5 пушки накичени с една и съща оптика и после клипа се събира и уж Мат ги целил. Мат прави реклама, човека така върти бизнес, а когато става въпрос за пари, аз не вярвам на всичко показано.
 
Последна промяна:
7

7842

Гост
и как пък всичките му мишени все на 250 ярда излизат и все на центъра на кръста ги цели. Значи той си е прострелял оптиката на 250 ярда и чакали с далекомера да му излезе мишена точно на тази дистанция за да я перне.
Митак нали си им гледал и други клипове,те не стрелят като нас по дотове при всяко замерване с далекомера постоянно въртят туретите.Заглеждал съм се че на оптиките им турета за вертикала е разграфен в цифри за ярдовете.Ползват Strelok pro като телефона е свързан чрез блутут с анемометъра Kestrel,който не е като нашите за 50 лв. а е 400$.Само задава дистанцията и му изписва колко клика да завърти нагоре и спрямо силата и посоката на вятъра колко клика наляво или надясно.Става за секунда.Не зная защо не стрелят по дотове.Така винаги са на кръста.Гледай клиповете в Ю Туб на 260rips то е огнестрелно,но принципът е същият.Как цели черна мишена на 600 ярда.Забива клечка от шиш за скара,сгъва сламка за пиене и я закача на клечката и има ветропоказател.Пуска анемометъра за скоростта на вятъра,завърта кликовете и има попадение.Това със завъртането на кликовете съм го пробвал,когато са правилни данните е абсолютно точно.Сега оптиката ми е нула на 50 м. за 100 м. ми дава 49 клика нагоре.Със сигурност е там,пробвал съм.Завърташ 49 клика нагоре и 100 м. пак са център.Имам приятел с огнестрелно и му казвам че ако съм аз ще стрелям на 500-600 м.Той ми казва ти луд ли си аз не мога да видя какво има там,пък да не говорим да го уцеля.Те не са чували за балистични калкулатори.Питам го на колко ти е нулата на оптиката той казва 100 м.,питам ако мишената ти е на 220-230 м. къде ще се мериш за да уцелиш.....Ще вдигна малко горе.Питам колко малко два пръста,три,една педя?:DНакарах го да замерим скоростта на пушката му,междуцентрово на оптика и цев,намерих му БК на патроните,тегло и т.н.вкарах ги в калкулатора и му ги начертах на лист по неговата скала на оптиката,по различна е от нашите.На едната чертичка пише че е 370 м. и му казвам-стреляй.Той:ти луд ли си?И след като стреля думите му бяха:ебаси майката,кво ме направи ти бе:lol:
 

dberov

Редовен Потребител
Заглеждал съм се че на оптиките им турета за вертикала е разграфен в цифри за ярдовете.Ползват Strelok pro като телефона е свързан чрез блутут с анемометъра Kestrel,който не е като нашите за 50 лв. а е 400$.
Те американците нали чрез сателита на кибритена кутийка надписа прочитат ама Бин Ладен години не можаха да намерят...мани ги тия глупости. Всички тия джаджи, които УЖ са неволно заснети в клиповете и ахкаш по тях, точно за това ги показват, зарибяват хората да купуват. Като пример за това поствам описанието от въпросния клип на Шах...пардон на Мат...шегувам се. :D

FX Airguns: https://fxairguns.com
NSA Slugs: https://nielsenspecialtyammo.com
Sig Sauer Bluetooth Rangefinder: https://amzn.to/2TSoqj9
Kestrel Windmeter: https://amzn.to/2ARFkUE
CAMERA EQUIPMENT: Canon XF400 4K Camcorder: https://amzn.to/2GtF3H1
Side-Shot Scopecam: https://www.side-shot.com

Бас ловя с тебе, че ако си вземеш същото оборудване като тяхното ОТ - ДО и пробваш това което виждаш по клиповете ще останеш разочарован от броя на точните си попадения. Не си мисли че Мат е супер добър стрелец, в нашия форум има много по добри от него и ако ни дойде на гости ще яде бой до 101 и обратно, но на видео всичко изглежда друго яче. Относно метрите дето спомена че Пафката хванал комшиите в лъжа и за тоя какво щял да каже аз ще ти кажа едно. Отиди на полето, сложи мишени на 70-80 метра, направи видео на 50 изстрела от които да има поне 10 перфектни, но стреляй само на кликове за да ти е мишената в центъра, изпрати ми видеото и ми кажи: на колко метра искаш да направя да изглежда мишената, колко секунди да трае полета на чашката, колко секунди да е звука от изстрела от началото на полета до попадението и с какво забавяне да бъде и такъв клип ще ти спретна, че ти няма да повярваш какво виждаш. Та гледай си клипчета за удоволствие, но не ги взимай за чиста монета. Стреляй си за кеф и се радвай на своите си постижения а не на лъжливите по видеата. Гарантирам ти че повечето лъжат по един или друг начин, иначе няма да са интересни за гледане.;)
 
Последна промяна:
7

7842

Гост
Митак,гледал съм клипове на един неизвестен стрелец ;),на тях се вижда как падат мишени по на 140 м.,160 м.:cheers:.На мен най добро постижение имам на 162 м. паднала мишена,значи може.А това с пълнотелите и високият БК съм го пробвал във 9 мм.Стрелям на 115 м с чашка 5.25 гр. по бетонна стена когато доближава бетона виждам параболата на чашката преди да удари бетона.Слагам пълнотел 5.3 гр. няма разлика в теглото значи и скоростта е същата.Като натисна спусъка не се вижда проектил и моментално има удар в бетона. Клипчетата си ги гледам за кеф,но вече не ме кефи стрелба на 60-80 м.Преди два дни съборих мишена на 120 м. с тази плюмка Брейкър с 1.175 гр. във вятър.
 

joro_ihr

Редовен Потребител
Има един колега от форума(ако иска да си каже кой е) в .22 с 1.03 съм го виждал да сваля мишена на 130 метра, а ,в .177 с .054 на 120 метра.
 

dberov

Редовен Потребител
Аз викам да спрем да пишем тук, понеже последните постове вече намат касателство към тая тема, която и без това вече оцапахме достатъчно.
 

Васко

Потребител
Митак нали си им гледал и други клипове,те не стрелят като нас по дотове при всяко замерване с далекомера постоянно въртят туретите.Заглеждал съм се че на оптиките им турета за вертикала е разграфен в цифри за ярдовете.Ползват Strelok pro като телефона е свързан чрез блутут с анемометъра Kestrel,който не е като нашите за 50 лв. а е 400$.Само задава дистанцията и му изписва колко клика да завърти нагоре и спрямо силата и посоката на вятъра колко клика наляво или надясно.Става за секунда.Не зная защо не стрелят по дотове.Така винаги са на кръста.Гледай клиповете в Ю Туб на 260rips то е огнестрелно,но принципът е същият.Как цели черна мишена на 600 ярда.Забива клечка от шиш за скара,сгъва сламка за пиене и я закача на клечката и има ветропоказател.Пуска анемометъра за скоростта на вятъра,завърта кликовете и има попадение.Това със завъртането на кликовете съм го пробвал,когато са правилни данните е абсолютно точно.Сега оптиката ми е нула на 50 м. за 100 м. ми дава 49 клика нагоре.Със сигурност е там,пробвал съм.Завърташ 49 клика нагоре и 100 м. пак са център.Имам приятел с огнестрелно и му казвам че ако съм аз ще стрелям на 500-600 м.Той ми казва ти луд ли си аз не мога да видя какво има там,пък да не говорим да го уцеля.Те не са чували за балистични калкулатори.Питам го на колко ти е нулата на оптиката той казва 100 м.,питам ако мишената ти е на 220-230 м. къде ще се мериш за да уцелиш.....Ще вдигна малко горе.Питам колко малко два пръста,три,една педя?:DНакарах го да замерим скоростта на пушката му,междуцентрово на оптика и цев,намерих му БК на патроните,тегло и т.н.вкарах ги в калкулатора и му ги начертах на лист по неговата скала на оптиката,по различна е от нашите.На едната чертичка пише че е 370 м. и му казвам-стреляй.Той:ти луд ли си?И след като стреля думите му бяха:ебаси майката,кво ме направи ти бе:lol:
Ха ха и аз имам такива познати с карабини дето не знаят и що е дот мил и т. Н. Но при бг. Условията за лов с карабина да речеме 223 калибър обикновено стрелят от 50 до 250 метра а пропадането е минимално и те си стрелят в центъра и улучват за туй не им требват оптики като нашите и не ги интересува колко е 1 моа на 100 метра. Ако аз стрелям с такава карабина ще си стрелям спокойно на 500-600 метра. Не казвам че съм толкоз добър стрелец но знам някои неща от балистиката
 

andi

Редовен Потребител
Последните постове като чета нямат нищо общо с темата ФХ .
Та по темата , ще се опитам да кача намалена снимка на фабрично окрайчване на пружина на ФХ .
 

Attachments

  • IMG_20190810_203451.jpg
    IMG_20190810_203451.jpg
    52.1 KB · Прегледи: 96
7

7842

Гост
Последните постове като чета нямат нищо общо с темата ФХ .
Та по темата , ще се опитам да кача намалена снимка на фабрично окрайчване на пружина на ФХ .
Те и турските пушки нямат толкова красиви пружини.
 

andi

Редовен Потребител
Те и турските пушки нямат толкова красиви пружини.
Точно затова публикувах снимката . Знам че аз не бих си позволил да сложа такава пружина , и останах изненада да видя такива нещо в топ модела на ФХ .
Знам ги много добре и турските . Но сигурно са по добри , щото гледам хиляди ги "карат" в БГ . А този Импакт МК2 засега е единствен - сигурно не ги бива много .
Вече доста турски пушки има със същите или малко по-големи бутилки от на Импакта . И досега не съм видял някоя да прави подобно нещо ( подчертавам, това е със същата "красива" пружина от снимката и се зарежда с единия пръст ) :
 

emci74

Редовен Потребител
Вчера разглобявах моят Импакт и ми направи впечатление,че пружината беше подобна. Явно е някакъв патент на FX . Ще я снимам при следващото разглобяване.
 

barbaron

Редовен Потребител
Аз пък не барам нищо(стар импакт) - само сменям цеви и оптики и рендосвам десетки. Защо трябва да се бута нещо което не позволява много бутане и действа като швейцарски часовник??? Ще видим до кога ще изкара, но докато писна на производителя (че не е добре)и ми нарина една камара резврвни части направо на вратата (по пощата). Гумички, редуктор(от двата вида, защото не бяха сигурни кой от двата са ми монтирали), манометри, пружинки - по няколко от всеки вид; в отделна специална FX найлонка...95% от които седят, защото не ми бяха необходими и да си призная не знам за къде са даже... А по пушката единствено бях съсипал една гумичка от неправилно боравене със шрауда(гумичката беше на шрауда)... Нямам какво да коментирам повече от това. Докато на "гарвана вадя окото на 100 метра с тая пушка" - не смятам да минавам на друга или да я давам някой да ми я рови!
п.п.
Адмирации за АнДи и мераците му да покорява чужди планети! Продължавай - следя ти действията с интерес!

Късмет на всички!
 
Последна промяна:
7

7842

Гост
Точно затова публикувах снимката . Знам че аз не бих си позволил да сложа такава пружина , и останах изненада да видя такива нещо в топ модела на ФХ .
Знам ги много добре и турските . Но сигурно са по добри , щото гледам хиляди ги "карат" в БГ . А този Импакт МК2 засега е единствен - сигурно не ги бива много .
Вече доста турски пушки има със същите или малко по-големи бутилки от на Импакта . И досега не съм видял някоя да прави подобно нещо ( подчертавам, това е със същата "красива" пружина от снимката и се зарежда с единия пръст ) :
Andi толкова много се стараеше да криеш пушката и само хронографа показваше за да не видим задредукторната камера,но без да искаш в кадъра на 08:44 минути се вижда.На Ърнест Роу даже е по голяма.Хората са го измислили и ние го прилагаме.Хубаво и похвално че си постигнал това.Но защо трябва да го криеш?Нали форумът е за споделяне......ако не искаш никой да знае какво правиш защо го публикуваш?
 
Последна промяна от модератор:

andi

Редовен Потребител
Клипа не е правен вчера . Гледал съм го достатъчно пъти и знам че се вижда . 20 см3 е . Имам я от 3 години ( или дори повече )- бях я правил за първия Импакт , който продадохме пролетта и сега е в Бургас .Тои беше само в 6,35мм. Това е втората камера която направих , първата е около 11 см3 . Тогава първата не промени нищо , и направих втора камера по-голяма (20см3) . Отново нямаше нужния ефект и се отказах от тях . Само с камера не става , колкото и привлекателно и лесно да изглежда на пръв поглед. Иска и доста ровене по пушката . Но след опита ми с 2 Гладиатора , знаех че ФХ не направени да се ровят лесно . И просто ме беше страх да пипам вътре в първия Импакт . Казвал съм го няколко пъти на собственика му , и той си го ползваше без да е пипнато едно болтче по него . Затова и камерите са бели , защото първия Импакт беше "силвър" . За сегашния МК2 имам "добро" да правя каквото и когато поискам . РАзглобявал съм го вече десетки пъти . Засега 2 слаби места направиха проблем . Още не съм сигурен малката или голямата камера ще оставя . Тогава ще я направя черна , защото този Импакт е "Бляк" , или ще направя нова . Засега само съм променил основата на старите , защото МК2то има една пластина отдолу за големия пълнител , която МК1 нямаше .
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Ето още една голяма задредукторна камера.

Явно нещо клипа влиза в конфликт с форума. Кликнете върху надписа "Виж този клип в Ютюб" за да го гледате.
 
Последна промяна:

andi

Редовен Потребител
Andi толкова много се стараеше да криеш пушката и само хронографа показваше за да не видим задредукторната камера,но без да искаш в кадъра на 08:44 минути се вижда.На Ърнест Роу даже е по голяма.Хората са го измислили и ние го прилагаме.Хубаво и похвално че си постигнал това.Но защо трябва да го криеш?Нали форумът е за споделяне......ако не искаш никой да знае какво правиш защо го публикуваш?
Знам , че си любител на конспирациите , но като си гледал клипа, не си видял че ме питат за камерата и отговарям че е 20 см3 . Така че не я крия . Ако имаше Импакт , щеше да забележиш , че пушката е в разглобено "работно" състояние .
На всичките ми познати , собственици на FX , съм казвал каквото съм правил . И клипчета съм им пращал, и снимки . Останал съм с впечатление , че не харесваш марката FX , а си фен на турските пушки . Ако съм сбъркал кажи , и ако се интересуваш толкова много, следващия път може и на теб да пратя .

пп. Дори специално сега на теб ще кажа , че със пълнотелите 4,5 грама на твоя градски и адаш прави точно 180 джаула , но със сегашния лайнер с тях на 100 метра не винаги уцелва А4 . Затова ще купувам специалния слугов лайнер .
 
Нагоре