SUMATRA by Eun Jin

pchelarq

Потребител
Да, колега, така е. Само че следващата смятам да започне от 7,5 джаула :D:D:D
Ама това зависи от майстора. 7,5 джаула перфектно ще ми пасне за стрелба в хола или пък на вилата, ама пък и двора ми е подходящ за тази енергия. :cheers:
 

cilindura

Редовен Потребител
Здравейте, колеги! Тестовете със Суматра кал. 4,5 мм са невероятни.Но все още не са приключили настройките на пушката. Цевта е, както писа по-горе Пчеларя, Карл Валтер - мачова, безшокова. Свръхлекият клапан и новата на конфигурация на клапанната камера доведоха до огромна икономия на въздух. Всички, които са се занимавали със Суматра знаят, че за абсолютно всички калибри клапанните тела са едни и същи. Т.е. обемът на клапанната камера е един - за най-големия калибър и за най-малкия калибър. Затова се наложи да се конструира нова конфигурация специално за кал. 177: малка по размери клапанна камера; малък по габарити клапан(свръхлек), нов тип ударник (елемент от газова пружина);нов трансферпорт; нов дотиквач с о-пръстен;газова пружина (регулируема).
Едно от добрите неща в тази компановка е липсата на о-пръстен в началото на цевта. О-пръстенът , както казах, се намира в дотиквача и си върши много по-добре работата. Остана още малко работа по реглажа на газовата пружина.Веднъж напомпена, нейното налягане може да се регулира от по-ниско към по-високо, без да се използва помпа. Посредством реглажа на налягането и позиционирането на газовата пружина скоростите могат да варират от много ниски до много високи. Даже дори вече не е необходимо да се използва регулаторът, намиращ се от долната страна на цевната кутия.
Пчелар, продължаваш да говориш , че въргалям хората.Добре е този просташки израз да го смениш с някоя по-цивилизована дума. Щото ще ми излезе прякорът Янко Въргала. Следващият път направи повечко винце, та да остане и за мене. Ха, наздраве! Като сме готови с проекта, ще има повече информация.
 

PetioStoianov

Редовен Потребител
Добре дошъл в клуба. Само се оглеждай добре преди да стреляш, това не е играчка. Суматрите са известни с това, че имат потенциал да правят бели, особено след тунинг. Винаги имай едно на ум дали мишената ти може да бъде пробита и по-важното, какво има зад и около нея. Забавлявай се и нека те радва дълго време :) !! :cheers:
 

костадин

Новодошъл
здравейте, момчета нов съм във форума. Знаете ли някой който си продава суматрата

Ако някой продава, ще има тема в раздела за продажби.Следи раздела или пусни в него тема, че търсиш.
Това е техническата тема за пушката.
 
Последна промяна от модератор:

nikolai89

Редовен Потребител
Колеги, какъв беше раэмера на О пръстените на щуцера эа эареждане
 

Sen

Редовен Потребител
Никой ли не си е купувал скоро О пръстени ? :sorry:

Ако Суматра-та е модел преди 2009 г. би трябвало щуцерът да е с тънките и широки о-пръстени - 1.9 мм (дебелина) х 4.4 мм (вътрешен диаметър).
Ето линк, там имаш и външен диаметър, янките са посочили и него:
https://www.pyramydair.com/s/a/Air_Venturi_Probe_O_Ring_Replacement_Thin_4pk_fits_Gamo_and_BSA/1179

Едва ли е от по-старите модели и вероятно ти трябва този размер - 2.7 мм (дебелина) х 2.9 мм (вътрешен диаметър).
Ето ти линк:
https://www.pyramydair.com/s/a/Air_..._Ring_Replacement_4pk_for_Seneca_Shinsung/540
Също и към bagnallandkirkwood.co.uk, размерите съвпадат, купувал съм пръстени от този сайт преди време, може да се разчита на тях:
https://spares.bagnallandkirkwood.co.uk/product/10-x-eunjin-sumatra-2500-filling-probe-o-ring-seals/

Най-добре е да играе шублер, но предполагам, че има основателна причина да зададеш въпрос, вместо да измериш - гледам, че си продал Суматрата и вероятно купувачът те тормози с въпроси.
Ако имате възможност и желание, съгласен съм да ми изпратите захабения о-пръстен, аз ще го измеря и ще ида до Микромакс във Варна, ще ти купя няколко и ще ти ги изпратя, армаган от мен.
Предполагам, че ще има, голям е асортиментът там.
 

nikolai89

Редовен Потребител
колега благодаря, нямам суматра ,но имам кариер, а той е със същия щуцер и пръстени, ходих до микромакс със щуцера, мериха и с това което ми дадоха иэплюва щуцера при эареждане
 

Sen

Редовен Потребител
колега благодаря, нямам суматра ,но имам кариер, а той е със същия щуцер и пръстени, ходих до микромакс със щуцера, мериха и с това което ми дадоха иэплюва щуцера при эареждане
Неприятно и малко странно... Бих те посъветвал да пробваш 2 неща: помниш ли какъв размер на пръстените ти обявиха от Микромакс, след като ги измериха? Сравни размерите с тези, които намерих в мрежата. Веднага ти казвам защо - измерването на пръстените е малко пипкаво, трябва да си внимателен, тъй като са еластични и може при измерването да се сплескат, съответно разтеглят леко от шублера. Случи ми се веднъж така продавач да ме претупа, преди да ми писне и да си купя шублер. Несъответствието може да идва и от разликата в материала на оригинала и покупката от Микромакс - в този случай ти давам втория съвет: да се възползваш от офертата на bagnallandkirkwood.co.uk, дай няколко паунда, получаваш 10 броя и си решаваш проблема ако не завинаги, то за много дълъг период от време.
 

nikolai89

Редовен Потребител
Отново станах собственик на корейското чудо в калибър 6.35, другата седмица ще я разглобя за обслужване :) , като този път няма да е напомпана на макс, а ще търся максимално добро плато при скорост 300 - 305 м/с с JSB 2.2

54364866_414455049304366_4706973625985531904_n.jpg
 

Стефан83

Потребител
Да попитам имам загуба на въздух като си оставя пушката напълнена и за два три дена е с около 50 бара надоло също имам преразход при стрелба
Въпроса ми е от къде да си взема О пръстени за да сменя старите
 

nikolai89

Редовен Потребител
Вероятно е эапочнало от манометъра да ти пуска по малко, много често от там иэпуска, даже съм виждал на нова да иэпуска от там. Теэи пушки винаги са с прераэход, и силовия тунинг е допринесъл малко. Намали я от регулатора.
 

lynx

Редовен Потребител
Стефане, вземи 2 шепи пяна и мацай смело по съмнителните места, за да разбереш от къде бяга въздуха.
Веднага ще се види, там където мехурите стават големи балони.
Може и с флакон, пяна за бръснене...
 

nikolai89

Редовен Потребител
Иэдирва се О пръстен эа цев на суматра 6.35, раэмера е 6х1.5. В Русе немога да намеря тоэи раэмер и эаради 20ст. пушката ми стои раэглобена.
 

Стефан83

Потребител
Как да изпусна налягането от суматрата без да произвеждам истрели
Мислех да развивам манометара но незнам дали няма да изхварчи от налягането
Ще съм благодарен ако някой даде съвет
 

lynx

Редовен Потребител
Няма да изхвърчи, развий го плавно докато започне леко да изпуска.
По някое време ще спре да изпуска, развиваш още малко докато пак започне да съска и така докато удари нула бара на манометъра.
За финал даваш един, два празни изстрела и може да разглобяваш смело.
Не знам какво ще ремонтираш, но собствениците на Суматри си имат половин метрова отверка за пълно разглобяване.
 
Нагоре