Недоволни или измамени

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
И още...този форум Е, един от малкото останали генератори на национално единение..тук може да се срещнат богат и беден,образован и неук,можещ и такъв с две леви ръце, IT специалист с хамалин... на всякъде другаде те ще се презират,дори няма как да се срещнат...,но тук са едно седят заедно на една маса се кефят ,че се познават!Ето Любо стоически пикае срещу вятъра :),и на пук на всичко организира национални срещи,но тази тема няма кворум,но тук ...сме всички...!Като се почне от скандала между Божо и Павката ,мине се през Анди и последният, само безумия...Ние сме гении на индивидуалното оцеляване,но дълбоко в себе си имаме мерака за повече,аз лично съм тук защото има с кой да си споделям патологията :) а се запалих по ФТ-то не защото съм гениален спортист жаден за медали а защото се запознах с хора ,като Милен,Павлин,Оги,Румен и всички останали,общност,която ми даде лъч надежда,че не всичко е изгубено...мога още много да ви отекчавам,просто призовавам модерите да изтрият свинщината от последните два дни,убеден съм,че никой няма да се противи.
 

Ctan4o

Потребител
Taка... Става дума за моята пушка. И напук на всички ще кажа хубави неща в темата. Започнах да си търся псп и не след дълго го открих. Вероятно най-пипания крикет във форума. Прочетох няколко пъти темите за калибргън, псп на метан, редуктори и др, като обръщах повече внимание на постовете на Беров. Накрая реших, че това ще е моята пушка, и причините бяха следните.
1. Допадна ми като визия и качество.
2. Вземам я от човек който може да отстрани евентуални проблеми.
3. Този човек живее на няколко километра от мен.
В деня на сделката го помолих да вземе двете пушки за да ги огледам и пробвам.
И след 2 години в мен тази пушка все още има прекрасен редуктор и цев. Групира много добре но в ръцете на Беров...
Иначе дребни души има навсякъде. Мерси все пак че със злобата си този елемент остави пушката за мен.
 

Dominus

Редовен Потребител
Пешееее, Пеше.
Това са нещата от реалния живот. Има такива и онакива моменти. Не всичко е цветя и рози и това не е приказка.
Хубаво е че хората макар и рядко намират смелост да кажат това което меслят. Не визирам последните коментари, а говоря по принцип.
Лошо е когато премълчаваме, защото така с мълчание се превърнахме в една овча, заспала нация и май за нас е писан романа "мълчавнието на агнетата".
Ако всичко това те тормози по някакъв начин вземи си прочети един любовен роман или си изгледай някое хубаво кино :popcorn:
 

Nikola

Потребител
А бе хора, какво става тук последните дни? Да няма слънчеви изригвания или някой вирус тръгна по съфорумците.
Сега ще ви сервирам ново 20, прясно от днес.
Тази сутрин получих съобщение от колега Х, за един елемент -> колега от форума, който е писал и говорил долни лъжи на колеги, които са го търсили за мнение относно една пушка която продавах. Едва сега, като видях какво е писал тоя елемент асимилирах, защо пушката ми стоя толкова дълго време на супер ниска цена и без никакъв интерес към нея. Както и да е, свързах с настоящия собственик на пушката по Вайбър, написах му за какво става дума, след което попитах може ли да постна тук нашата кореспонденция, като мисля че така информацията ще е най достоверна, колегата се съгласи и ето я на.

View attachment 72914 View attachment 72915 View attachment 72916 View attachment 72917

Слагам тия снимки с една единичка цел и причината е, че ще дойде ден тая пушка да се обяви за продан. Тогава тези, които елемента е излъгал ще шушукат на лични че пушката е боклук а веднъж излезе ли и и име, така ще си отиде във времето.
Като опровержение от моя страна ще кажа само, че пушката я купи колега от Добрич с който ходим заедно да стреляме. А дали има една - дори само една вярна дума в това което е написал елемента, оставям да прецени собственика на пушката. Ако и той има някакви претенции, съм готов веднага да си я откупя обратно за тия пари на които я продадох.
Моля, написаното не бъде затривано и да стои тук и в случай че някой чуе лъжите за тази пушка, за да има къде да му се посочи истината! Запазвам в анонимност елемента умишлено, защото от кавги файда ЙОК.
1 към 1 съм го чувал и аз!
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Ако всичко това те тормози по някакъв начин вземи си прочети един любовен роман или си изгледай някое хубаво кино
Прав си,"Мечтите са нещо лично", не е редно да се ексхибиционират!Иначе те послушах,пуснах си "Мълчанието на агнетата",не ме грабна,историята за "Червената шапчица" е по-свежа!Оказа се ,че единствената любовна книга,която имам е "Песен на песните",която е част от един по-голям корпус от книги и разкази,страхотна книга.Пак там прочетох обаче истински покъртителната история за Савел от Тарс! :)
 

Sen

Редовен Потребител
просто призовавам модерите да изтрият свинщината от последните два дни,убеден съм,че никой няма да се противи
Kifa, с голяма доза уважение към теб го казвам - аз лично се противя. Напълно си прав, че никак не бяха хубави постовете през последните няколко дни в тази тема, но се опасявам, че самата идея зад създаването й е да са такива. Информацията е ценна, дори и бидейки грозна, и целта й е да предаде знание - в този случай знание на колегите, което да ги предпази. Животът ни е грозен за съжаление, както малко по-горе се изрази и Павката. Затова аз ще пожелая на съфорумците по-скоро постовете в тази тема да са малко и да се случват рядко. Оставам с оптимизъм и пожелание към всички за положителна нагласа.
 

Dominus

Редовен Потребител
Прав си,"Мечтите са нещо лично", не е редно да се ексхибиционират!Иначе те послушах,пуснах си "Мълчанието на агнетата",не ме грабна,историята за "Червената шапчица" е по-свежа!Оказа се ,че единствената любовна книга,която имам е "Песен на песните",която е част от един по-голям корпус от книги и разкази,страхотна книга.Пак там прочетох обаче истински покъртителната история за Савел от Тарс! :)

Важно е, че нещо все пак е ангажирало свободното ти време.
След като не ти отговорих на лични реши, че тук ще имаш по-голям успех ?
Съжалявам, но те изоставям.
 

Sen

Редовен Потребител
Еконт е вече само едно име на фирма с централа в Русе а всичките им офиси работят на франчайз.
Здравейте, колеги.
Ще се върна малко назад във времето като цитирам този пост на Митака. Днес имах много неприятна случка с еконт.
Изпратих нещо чрез тях, нещо, което не е свързано с хобито. Битов артикул. "Продадох" го през olx.
По някаква причина купувачите се решили да не вземат дадения предмет. И така започна скандалът, както се казва в една серия анекдоти.
Телефонни обаждания от служители на еконт към купувачите - без резултат. Звънят на мен и искат или аз да им звъня, или да си вземам обратно стоката.
Звънях от 7 различни телефонни номера - нищо. Писах смс-и. Купувачите поетапно блокираха всеки един от тях.
Днес ми звъни някво началство от еконт. Някои от вас може и да знаят какво следва в такива случаи, пиша това за тези, които нямат хабер като мен.
Варианти:
- Успявам да се свържа с купувача и да го кандардисам да вземе пратката
- Плащам еднопосочна доставка и стоката отива за унищожение
- Плащам двупосочна доставка и стоката се връща при мен.
Стоката са 2 посетителски стола от Office 1, от които нямам нужда. Казах на господина, че няма да платя абсолютно нищо, те да положат усилия да се свържат с купувача, и че дори се отказвам от исканата сума, нека купувачът да плати само доставката и да ги взема.
Беше ми отговорено, че щели да успеят да си вземат парите от мен със съдия-изпълнител. Побеснях.
Тирадата ми беше дълга, няма да влизам в подробности. Увериха ме, че то това не било заплаха всъщност, видиш ли. Не можа да ми се обясни в кой момент е доведено до знанието ми, че може да се стигне до такъв развой и чак съдия-изпълнител. Нямаше как да ми се обясни, тъй като никога не се е случвало.

Не минаваше седмица почти без да се възползвам от услугите им поне веднъж. Понякога повече. Ето как ми се отблагодариха. Едва ли е нужно да споменавам, че с тази фирма приключих. Единствено се чудя как ще си получавам чашките от Пеко, но ще измисля нещо.
"Благодарих" им, че така се отнасят с редовен клиент, който постоянно работи с тях и никога не създава проблеми, а не могат да направят нищо със селските пръчове от няма да кажа къде.

Купонът, обаче, не свършва дотук. След сума разправии и с националния телефон ми беше казано, че ако не платя 2 доставки, за да ми я върнат, стоката ставала тяхна и те всъщност можели и да не я унищожат. Най-просто казано, плащаш им, за да ти вземат артикула и да остане за тях.

За тези, които ще ме наредят за "неграмотността" ми, веднага казвам, че няма смисъл, тъй като и сам се нареждах и хоках бая време за доверието си в някаква фирма и предлаганата услуга. На дърти години продължавам да си плащам за доверчивостта, да видим кога ще се науча, че в нашата действителност маниерите и културата на "европейци" далеч не са приложими все още.

Заключение: излиза, че буквално всеки един скучаещ полуидиот може да вдигне телефона и да почне да си поръчва всичко от какви ли не лични обяви по така наречените ни "куриери" и абсолютно никой нищо не може да му каже, като не иде да го вземе. Черен списък за получатели нямали, искали да има, ама нямало (поне да предупреждават изпращача за такива гейчета). И аз исках да го знам това преди да изпратя нещо, ама не го знаех. Ако го знаех, нямаше и дъвка да изпратя по тези бройки нещастни, които се зоват "куриерска служба". Дано съм успял да помогна на тези, които доверчиво като мен изпращат някакви неща на непознати и се заблуждават, че някои стои зад гърба им - опцията "преглед и тест" не ви помага с нищо, драги читатели, освен да заблуди изпращача.

Утре епопеята ми в опит да си защитя правата продължава под различни форми. А оттук насетне ПРОДАЖБА = паричен превод/PayPal/Revolut + преглед на място, който иска + изпращане след получаване на пълна сума или капаро по всяка друга фирма БЕЗ еконт. Малката буква в името не е случайна.
 

nelsky

Редовен Потребител
За съжаление такава е процедурата. И в тези сайтове за онлайн търговия е пълно с такива екземпляри, дето поръчват и после не ходят да си вземат поръчките. В случая Еконт също трябва да си вземат парите за извършената услуга. И жена ми я познават в кварталния офис, но ако се стигне до подобен казус, реакцията ще е абсолютно същата. Преди ОЛХ да купят Продавалник, в сайта имаше форум и там имаше теми за такива "купувачи", но това вече го няма.
 

dberov

Редовен Потребител
Саше, nelsky е прав, както и Еконт експрес също са в правото да си търсят парите, понеже те са извършили услугата по транспорта, консумирани са разходи по него и трябва да се заплати по един от долу описаните от теб варианти.
Варианти:
- Успявам да се свържа с купувача и да го кандардисам да вземе пратката
- Плащам еднопосочна доставка и стоката отива за унищожение
- Плащам двупосочна доставка и стоката се връща при мен.
Друг е въпроса относно възпитанието на българския онлайн купувач, но тези своеволия които може да си позволи са поради поради факта, че поръчвайки нещо той - купувача, ако иска да се откаже, не губи и една стотинка, което пък е в следствие политиката на работа на нашенските електронните магазини и сайтове, които са посредници между продавач и купувач. Ако тези посреднически сайтове, изискват от клиента предварително заплащане на стоката + транспорт или транспорта в двете или поне транспорта в едната посока, то нещата ще са ясни и подредени, като няма да се стига до подобни ситуации.
Спедиторските - логистични фирми нямат никаква вина. В случая Еконт Експрес са раздали офисите си на франчайз, сключвайки договор за партньорство с малки фирми под изпълнители и централата си търси процента от печалбата от своите партньори и те - франчайз офисите, ако не си получат парите по някакъв начин, трябва да ги платят от джоба си.
Всяка спедиторска фирма си има своя политика на работа. Ако Еконт Експрес в договора си за франчайз имат вписана клауза с която да задължават при не вземане на стоката от получателя, тя да бъде заплатена от подателя, то подателя слагайки подписа си в товарителницата, автоматично се съгласява с тях и е нормално Еконт да си потърсят правата (парите). Гадното на нашата система е че, вече в почти всяка голяма фирма е порочна практика да се прибягва към събиране на дългове чрез частен съдия изпълнител и например едно задължение от 10лв, след заплащане на разходите по съдия изпълнител нарастват драстично, понякога абсурдно много. Спирам да пиша че тая тема ако я разчепкаме, спирка няма. А и не съм правист и в написаното от мен може и да имам грешка, така че не мога да твърдя нищо категорично.
Дано се оправиш, желая ти успех.
 

didarai

Редовен Потребител
Имах такъв случай с един телефон . Мисля до 8 дена държаха стоката Еконт и после се плащаше там 2-3 лв. на ден за нещо кат хотел, дето я държат при тях и така е да . Или трябва да платиш да ти я върнат или да дадеш съгласието да се "унищожи" . Както се каза по-горе , нормално е ако искаш да ти я върнат , да искат и да си платиш доставката . Аз драма не виждам , но е тъпо ...тъпото парче да не отиде дори да я погледне стоката (ма тогава трябва да си плати доставката ) .
Та ... намалих цената на телефона в ОЛХ , обади ми се друг купувач и пренасочих стоката от Русе към Пловдив , за сметка на новия купувач . Т.е. платих доставката до Русе , което си беше първоначално заложено и продадох телефона по-евтино като финал .
Както каза Митака , тва може да се избегне единствено с плащане на доставката от купувача предварително , щото пък и ти да си няма да искаш да платиш цяла сума , за нещо дет даже не си го видял (освен ако не са прежалими суми ) .
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
След емоцията, човек премисляйки наново, и поставяйки се на мястото на отсрещната страна, всеки ще стигне до едно заключение.
Всеки е прав за себе си.
Еконт го имат това с връщането в общите си условия за предоставяне на транспортна услуга, което е и основната им дейност. Това е "сделка" между изпращача и превозвача, където получателя не е страна. Отношенията между изпращача и получателя са извън юрисдикцията на превозвача.
В офиса, който аз най-често ползвам, имат вече едно момиче, което по 4-5 часа на ден само звъни за да изчисти такива застояли пратки, които най-често са заради нехайно отношение на получателя, но има и доста често сгрешени номера за връзка, което връзва ръцете им, и няма как да го уведомят. Случвало ми се е и на мен. Като собственик на "товара" трябва в разумен срок да се разпоредиш със него, няма как. И безплатен обяд няма.
Друг е въпроса, че служетелят/служителката от въпросния офис няма необходимия подход към клиентите, за да завърши всичко без пререкания.
Другата седмица ще имам среща с г-н Събев и обещавам да попитам за контрола по качественото обслужване на клиентите от франчайз офисите - как го осъществяват и дали имат обратна връзка.
 

Sen

Редовен Потребител
Благодаря ви за отговорите, момчета, и за пожеланията да минава всичко и да се маха. Прави сте повече, отколкото ми се иска, но продължавам да твърдя, че насрещната страна изрече неща, които не се казват на клиент. Да не говорим за обвинителен тон с "Ама и вие що не си вдигате телефона", което беше още по-дразнещо и невярно, тъй като отговорих на обаждане на офиса-получател в самото начало, а междувременно станах татко преди седмица, и доста обаждания бяха класифицирани като работни и пропуснати. Вчера като се върнах на работа веднага отговорих на неговото обаждане. При тази забележка трябваше да му обясня и да внимава малко с тона и субективните преценки, без да е наясно със странични много по-важни фактори от неговата "крупна" сума.
В понеделник ще ида и ще им дам парите с още няколко думи и да си останат със здраве.
 

astra

Редовен Потребител
Твърде много емоционално отношение за неща които не го заслужават!
Пазете си емоциите за истински важните хора и неща във вашия живот, вместо да ги пилеете и хабите без да си заслужава.
 

lynx

Редовен Потребител
Sen, за съжаление винаги когато се изпраща стока по куриер, съществува опасност да се случи подобно нещо.
Реално ти нищо не можеш да направиш, пиеш една студена вода и се мъчиш да забравиш за случката, колкото и неприятна да е тя.
Може само да помислиш как да натриеш носовете на тарикатите, които са те разигравали и не са отишли да си получат стоката.
Предполагам, че имаш телефонните и номера и/или имената им.
Отвори им профили в гайски сайтове и публикувай там номерата.
Пусни им различни обяви, да им звънят най-различни хора и да им досаждат.
Раздай телефонните номера на твои познати, да им звънят от скрит номер през нощта.
Вариантите са хиляди, само ти е нужно малко повече въображение :lol:
Със служителите в Еконт няма смисъл да се разправяш, те изпълняват вътрешните правила на фирмата и реално не могат да ти помогнат.
На първо време успокой топката, гнева е лош съветник. Успех ти желая! :cheers:
 

Sen

Редовен Потребител
Твърде много емоционално отношение за неща които не го заслужават!
Пазете си емоциите за истински важните хора и неща във вашия живот, вместо да ги пилеете и хабите без да си заслужава.
Напълно си прав, и жена ми започна да ми се кара, така се ядосвам цяла сутрин с телефонни обаждания, че накрая ми каза "Спри, ще си направиш нещо!".

Погледнах им условията на куриерчетата. Никъде не пише, че ей така се унищожава - трябва да се направи в присъствието на комисия от 3 вещи лица, да се обяви на търг преди това и тъй насетне. Никъде не пише също, че трябва да платя доставка в едната посока за унищожение. Както и да е. От националния телефон обещаха проверка и веднага си го преместиха в другия. Да са живи и здрави.

Ситуацията се разреши съвсем по нашенски - смс от телефонен номер на приятел от лесно запомнящите се, тип полицейски. Представих се за служител на еконт и заплаших със съдебно преследване, ако не се вземе пратката до края на работното време в понеделник. Съчиних го да звучи съвсем достоверно и "издържано от правна гледна точка". 15 мин. преди края на работното време още днес пратката беше взета. Само потвърди подозренията ми за нивото на умствения багаж на получателя. Както казах в първия си пост, европейско поведение - в Европа. Като живееш в цирк, очевидно трябва да се държиш като клоун.

Успех на всички и имайте едно на ум, колеги. Или две.

П.П.: Рашко, благодаря за съвета, нещо подобно направих, цяла вечер им беше звъняно от сума телефонни номера на мои хора. Както казах - цирк! Не вярвах, че ще изпадна дотам за няколко лева, та затова си казвам, че принципът е важен.
 

astra

Редовен Потребител
Много години подред това беше и моето верую-принципът е важен!!! Кой принцип обаче? Не буквата и правото, приятелю са принципа, важният принцип, който да следваш. Докато си търсиш правото ще съсипеш твоето здраве и спокойствие и на околните.
Надявам се, че разбираш...
 

Sen

Редовен Потребител
Много години подред това беше и моето верую-принципът е важен!!! Кой принцип обаче? Не буквата и правото, приятелю са принципа, важният принцип, който да следваш. Докато си търсиш правото ще съсипеш твоето здраве и спокойствие и на околните.
Надявам се, че разбираш...
Напълно те разбирам. Вечната дилема в такива ситуации... Дали да си пазиш здравето или достойнството - поне при мен е така. Ще правя всичко по силите си да не попадам в такова положение.
 

didarai

Редовен Потребител
....
Отвори им профили в гайски сайтове и публикувай там номерата.
Пусни им различни обяви, да им звънят най-различни хора и да им досаждат.
Раздай телефонните номера на твои познати, да им звънят от скрит номер през нощта.
Вариантите са хиляди, само ти е нужно малко повече въображение :lol:
..
Ти каква отмъстителна гад си бил Рачо !!! :eek:
:D:D:D
 

valentin gorianov

Новодошъл
Онзи ден си поръчах една кутия с чашки BSA Interceptor 5,5mm от Guns.BG.Забелязах,че тиксото намотано на кутийката да не се отваря беше много неграмотно намотано.Премерих кутийката 485гр.а трябва да е над 500гр. преброих ги 446 чашки,а трябваше да са 500.Българска работа.
 
Нагоре