Самоделни муниции .177 .22 .25 9 мм .45 .50

anibis

Редовен Потребител
И на коя пушка ще се стрелят тези проектили?
То са иска и цев, с друг твист за такива проектили,не само да имаш мунициите.
 

pchelarq

Потребител
Привет на всички колеги!
Ей, анибис- Миро от Варна, човече неграмотно, научи се да пишеш на български и разбери най-накрая, че думата ТВИСТ, не е твист, а е ТУИСТ! Във форума влизат млади колеги, хора, които тепърва се запознават с въздушното оръжие. Ние технически грамотните, като изключим разбира се теб, трябва да възпитаме в тях техническа грамотност!
Anibis - Миро от Варна - има с каква пушка да се изстрелват тези проектили. Те могат да се изстрелват със Суматра. Могат да се изстрелват дори с Хатсан. Същите летят със скорост от 290 - 300 м/сек. За тази скорост се иска ТУИСТ, на български техничедски език се нарича стъпка - 450 - 500 мм.
Във форума се предлагат 3,65 грамови плътни проектили, 3,4 грамови, също плътни проектили, които изстреляни със съвсем нормални цеви със стъпка 450 мм, летят перфектно със скорости от 290 докъм 320 м/сек.
Вземи се образовай най-накрая,че като ти чета писанията оставам с усещането, че си говорител на квартал Максуда, майсторче с майсторче такова.
 
Последна промяна:

anibis

Редовен Потребител
Само не ми казвай как и какво да пиши,от сърце ти се моля.... комбайнерче




И да ти го обясня и аз по-грамотно,че за 16 инч=40.6мм проектила прави пълен оборот. Тоест тия цеви се ползват предимно за огнестрелни оръжия,а че тука ние ползваме 450мм ТВИСТ то не значи че е правилния. И другия път се научи че на различни езици наименованието на стъпката на цевта е различно ТВИСТ ТУИСТ= въртене/завъртане/ другия път да вдигаш ръчичка,пак ще те изпитам!:D И благодаря ти че отново ми направи реклама,да аз съм Миро от Варна е и?
Да ти дам адреса си на лични ако искаш че следващия път когато тръгнеш да пишеш нещо за мен,да ми дадеш и точния адрес къде живея че хората могат да се объркат знае ли човек:lol:
 
Последна промяна:

joro_ihr

Редовен Потребител
Незнам какво или кой стои зад ника pchelarq, но освен злостни коментари и обиди, аз друго не съм прочел от него. Може би е важна фигура за форума, защото досега и предупреждение не е отнесъл, а мисля отдавна прекрачи всички граници. Незнам само на мен ли прави впечатление?
Със здраве.
 

joro_ihr

Редовен Потребител
Колега Joro_ihr , когато Миро ( anibis ) нарече Cilindura "цървул" ти къде беше?
Не искам да споря, редно е да се спазва добрия тон. Колегите са си изпуснали нервите в даден момент и не е било приятно за никой. Обаче от въпросния ник се сипят нападки ей така просто. Провери колко от 21 поста на (колегата) са нещо друго от нападки.
Аз приключвам, Поздрави!
 

cilindura

Редовен Потребител
Много злоба, бе Миро! Откъде я насъбра? Смешник такъв. Я кажи коя страна на монетата ме прави мене цървул, бе тарикат? Малко ли работа ти свърших, а?.............. Ревеше ли пред мен в слушалката на телефона, че Павката от Русе ти бил осрал пушката? Че Пеко от Пловдив продавал бракувани и некачествени сачми? Тарикат с тарикат селски! Ако съм на мястото на тези колеги, отдавна щях да те отсвиря от контактите си. Навсякъде ревеш и то пред млади колеги, че Павката от Русе ти одрал гьона. Че Янко Цилиндъра от Шумен нищо не разбира и ти съдрал гьона? Забрави ли ,че ти върнах 60-те лева за преработката на капачката и клапана, които ти направих. Откъде тази злоба, бре Миро?!
И вече, представете си, говорил на колегите, че двамата майстори от Русе и от Шумен не стават за нищо и видите ли- той вече се научил и разбрал, че го лъготят.
Цървулът си ти! И не само цървул, но си и прост налъм - тарикат с тарикат!
 
Последна промяна:

gary m

Редовен Потребител
Много злоба, бе Миро! Откъде я насъбра? Смешник такъв.Я кажи коя страна на монетата ме прави мене цървул, бе тарикат? Малко ли работа ти свърших, а?.............. Ревеше ли пред мен в слушалката на телефона, че Павката от Русе ти бил осрал пушката? Че Пеко от Пловдив продавал дефектни и некачествени сачми? Тарикат със тарикат селски! Ако съм на мястото на тези колеги, отдавна щях да те отсвиря от контактите си. Навсякъде ревеш и то пред млади колеги, че Павката от Русе ти одрал гьона. Че Янко Цилиндъра от Шумен нищо не разбира и ти съдрал гьона? Забрави ли ,че ти върнах 60-те лева за преработката на капачката и клапана, които ти направих. Откъде тази злоба, бре Миро?!
И вече, представете си, говорил на колегите, че двамата майстори от Русе и от Шумен не стават за нищо и видите ли- той вече се научил и разбрал, че го лъготят.
Цървулът си ти! И не само цървул, но си и прост налъм - тарикат с тарикат!
Брат, спокойно.
Гари
 

anibis

Редовен Потребител
Малко ли работа ти свърших, а?
А аз не си ли платих отворко?
Я кажи ти каква работа си ми свършил която Павката не е можал да свърши че така излиза.
А я се сети че ми прави един хатсан АТ44 и това е,о тебе друго нищо няма недей намесвай други хора.п А за оня клапан дето ми искаше 60лв то аз за такава работа ще взема 20лв но недей забравяй че всек е почнал то нищото и са е научил малко или много. Та за този клапан нямаше как да не ми върнеш парите,защото работата ти беше толконва пак изпускаше,и се наложи друг човек да ми го направи,зцелия Куик /фил предната тапа за 50лв а ти за полеамидчи и за пружинка да ми искаш 60лв и пак да изпуска е няма как да ти дам. Злобата е при теб бе Янко не е при мен,аз отдавана съм те отсвирил ама какво да се прави че постоянно съм ти....
 

pchelarq

Потребител
Привет на всички колеги!
Joro_ihr, колега, не считам, че изтъквайки качествата на определен майстор, е обида. Двата клипа, които е пуснал anibis с какво те впечатлиха?
Този човек - Миро - anibis от Варна, считайки себе си за майстор не е нищо повече от всички нас. Напротив, той е човек без технически познания. В моя дългогодишен опит и работа с хора мога да различа майстор от "майстор". Ако определението неграмотен е обида, то и определението майстор, отправено към него е обида за истинските майстори. Нищо лошо няма, че човекът е неграмотен, но вместо да се пени и ръчкайки с лакти да потъва по-дълбоко в некомпетентността си, ще е похвално от негова страна, ако наистина се ограмоти и не се излага тук пред колегите с куп граматически грешки. А грешната граматика съчетана с грешен майсторлък, води до сакатлък. И нека, когато колега реши да си закупи негово изделие, се замисли от какъв "инженер" е изработено или по-скоро под ръководството на какъв инженер е изработено въпросното изделие.
Думата неграмотен не е обида, за разлика от думата цървул, отправена към един от най-грамотните майстори във форума.
Същият този псевдомайстор, нарича хора, като Dominus, Cilindura, Peko, Д. Беров - мошеници, измамници и некадърници. Тоди познавач - Миро anibis от Варна, наляво и надясно разправя пред колеги, че Д. Беров си е продал строшената пушка на наш колега и по този начин го бил изработил. Аз лично не познавам колегата Беров, но четейки неговите постове, разбирам, че той е едно интелигентно и умно момче, намиращо се на светлинни години височина над сплетните и крамолите, които забърква производителят на пневматика anibis - Миро от Варна.
Кой стоял зад мен - зад мен не стои никой! Чета форума от самото му създаване. Това че съм се регистрирал късно и нямам много публикации, не значи че съм невежа. Прекалено ми е ясна обработката на всякакъв тип метали, запознат съм с много технологии за разлика от въпросния Миро. Работя с хора. Такива като него са ми били работници дълго време. Обучавал съм ги и съм ги научил да работят както трябва. По тази тема дотук.
Матриците за проектили, които предлага руският колега, са направени по последна дума на техниката. Спазени са всички технологични изисквания. Детайлите са обработени и термирани изключително точно.
Проектилите, които се коват с тези матрици, както вече писах, са подходящи за абсолютно всички мощни пушки като - Суматра, Дейстейт, Хатсан Аир Форс и др. Бил съм в Русия, познавам тамошни колеги и много добре знам за какво става въпрос. С тези матрици на този етап се произвеждат най-точните проектили. Те не се нуждаят от последващо калиброване, което е голям плюс. От личен опит и споделяйки мнение с руски колеги, изводът е следният: проектилите трябва да се изработват по възможност от чисто олово. Това е така, защото обториращият пояс на проектила покрива голяма част от дължината му. За да се нареже този участък в нарезите на определената цев оловото трябва да бъде достатъчно пластично. Смятам, че дотук съм бил полезен на колегите във връзка с темата за проектилите.
Но за жалост се наложи да вляза в диалог с неподходящ човек, който според мен, изработва продукти, които, могат да бъдат опасни за здравословното състояние на колегите решили да ги придобият.
 

anibis

Редовен Потребител
Абе кошер кой се счита за майстор? За разлика от някой други при мен това е хоби,и дали правя нещо както трябва и дали ще се продаде някой мое изделие, ти не си човека да ги плюеш,щом до сега пак ти казвам никой не се е оплакал. На мен това ми е хоби пак ти го повтарям хобииии
И булпапите и пистолетите които съм ги направил и продал,си работят,нищо не им е станало и ще продължават да си работят без проблеми.
Недей мисли че хал хабер си нямам,щом аз лично си слагам главата на този цилиндър и стрелям с булпапа без да ме е ни най малко страх.
Защото преди това съм го тествал,този цилиндър до 300бара а сега вече имам и стенд. Недей говори глупости постоянно кой какъв майстор е,лично за мен това ми е хоби,и пари не очаквам от хобито ми,че нещо когато се направи и ми омръзни много ясно че ще го пусна във форума.
 

cilindura

Редовен Потребител
Отворко дядо ти, бай Смешко. Виж какво е написал pchelarq, че си неграмотен, научи се дачетеш и прочети, аз какво съм написал.
Някога имаше един БАМ или Теобен, не помня вече, който беше пратил на Павката - Dominus. Ревеше ми по телефона, че ти е пушката, в последствие тя беше продадена, никъде не съм писал, че си го пращал при мен. Отвори си очите и ушите и чети внимателно какво съм написал!
Оръжието беше направен перфектно от Павката, който е един от най-големите майстори в този форум. Какво съм ти бил направил ли? Преработих ти приклад - има го в темата за прикладите, направих ти и тапа с аксиално окачване, с въртящ водач и за цялата тази работа ти взех 140 лв, бе тарикат, това много ли е според теб, а...
Добре е колегите да знаят, че през цялото време плюеш по мен и по всички, които не познаваш. Смешник, някъде да си прочел обида от моя страна, отправена по теб, а... Но ти сам се вкара в лайната и продължаваш да затъваш.
Помниш ли, като ти изпратих снимка на приклада с фрагмент от орех и махагон и ти ми зададе въпроса:
"Бате Янко това Д16Т ли е", а.... Ти си майсйтор колкото аз съм комунистическият ръководител на Китай Мао Дзедун.
В края на краищата никой не те е бил по главата да идваш при мен.
"Майстор" - ха-ха
 
Последна промяна:

anibis

Редовен Потребител
БАМА БЕШЕ НА ТВОЯ ПРИЯТЕЛ Д БЕРОВ:D
Аз никога съм нямал БАМММММММ:winner:

Бате Янко това Д16Т ли е", а.... Ти си майсйтор колкото аз съм комунистическият ръководител на Китай Мао Дзедун
Прав си питал съм те бате Янкооооо :D е и какво ми отговори ти?
 

pchelarq

Потребител
Колеги, смятам да прекратим дотук с дразгите и обидите. Смтам, че сме големи хора и странчните наблюдатели виждат кой какво може. Тук се получи: "едно си баба знай едно си баба бай". Предлагам да се върнем на темата за студено пресовани проектили, защото за нашия форум това е нещо ново и вместо да се разберем и да си помислим как бихме могли сами да си произведем, тук се връзваме на въдицата на един самопровъзгласил се майстор от Варна и започваме да падаме на неговото ниво и да му играем по гайдата. Предлагам, ако има някакви спорове, то от тук нанатък да ги решаваме на лични съобщения. Аз бих инвестирал пари в такава матрица, дори бих инвестирал средства във всички калибри матрици, за да мжем да си направим такива проектили и да се наслаждаваме на хобито. Наздраве на всички колеги и anibis да проуспокой малко топката. Лека нощ, време е за сън.
 

cilindura

Редовен Потребител
Ааа, Миро и да не е БАМ, било е друга пушка. На мен ми е простено, все пак годините ми са малко повече от твоите. :D
Хайде да спираме дотук, наистина излязохме извън темата. И подкрепям колегата pchelarq, ако има нещо за доуреждане - да става на лични.
Наздраве и лека нощ.
 

anibis

Редовен Потребител
Виж сега аз не почнах спора, както днес така и предишните. Какви ми биле булпапите какъв голям майстор съм, и т.н.
Друга пушка е нямало, както ти казах ти ми направи АТ-то друго нищо не си ми правил,а Павката да намесваш това е толкова не мъжкарско че няма и накъде, ама сам се оплети кой на кого е плакал.
И искаш да спрем до тука,така ли? Кажи ми как да спра когато ти ми плюеш работата,ти били спрял?
 

doctora

Редовен Потребител
Спрете се ве,че ми свърши сланината и червеното вино,баси сериала,*листопад*ряпа да яде.
Не моа смогна да режа и наливам...:cheers:
Поне да сляза до мазата изчакайте...:stop:
 
Нагоре