SUMATRA by Eun Jin

Gadnqra

Редовен Потребител
Gqdnqr, за теб аз съм затворена страница, но за мен ти въобще не си такава. Престани да плещиш глупости, колегата ти обясни, че не го касаят твоите тунинги. Не видях и един ред написан от него против теб. Рових се из целия форум и никъде не намерих негови оплювки по твой адрес. За разлика от огромната количка с лайна, която мъкнеш на гърба си. Отсега нататък ще "следя" всеки един твой "тунинг" и ще търся повод да те омаскаря пред всички. И редно е наистина както каква колегата cilindura, ако има модератори, за да си влязат в ролята и да сложат край на тази лавина от помия, която е предизвикана от теб. Много добре си си избрал прякорът Gadnqra защото по-гадни и гнусни лъжи и обвинения тук на страниците на този форум не сме чели. Ти психично болен ли си какво? Колко пъти ти обясняват хората да спреш веднъж завинаги с лигавщините си. Хайде успокой топката, защото е време за сън.
Лека нощ на всички и на модераторите!
Нямам нищо против да ме наблюдаваш, но за съжаление нивото ти е прекалено ниско за този форум все още и не виждам, как ще правиш, каквито и да е корекции по работата ми, при положение, че не можеш даже да си подредиш думите в едно смислено изречение. За 3 години имаш 20 поста в този форум, от които нито един с полезно съдържание за този форум. 6 от постовете ти са за матрица за проектили, която продаваш. Останалите 14 са да говориш тук в темата за неща, които се вижда, че не разбираш. Янко-cilindura дали ме е плюл и какво е правил става ясно от постовете в темата от 93 страница до 99 страница тук. Като говориш за състезание между мен и cilindura, аз съм абсолютно съгласен на пушка, която е правена от мен да бъде измерена скоростта и платото и сравнена с пушка, правена от Янко. Готов съм това да стане веднага, по всяко време и пред свидетели. Готов съм и да бъде разглобена пред свидетели. Не ми е ясно, как такъв човек, като теб ще ме проверява и коригира. Все пак заповядай.
 
Последна промяна:
7

7842

Гост
А що се касае Big Bore в 9мм на Гошо - 7842, то е при мен и работи перфектно.
Много я разнасяхте в темата бившата ми пушка,но Наско го е написал.Пушката работеше перфектно,ползвах я на метан и имаше
5-6 изстрела в много хубаво плато със 303 м/с,за 9 мм колко изстрела очаквате да направи,назад в темата за Биг Боре съм го публикувал миналата година.И къде видяхте да стреля по слабо след като е била при Gadnqra?:eek:Не си измисляйте.Стоях отстрани и четях какво пишете и не исках да се намесвам във вашият спор,но не издържах.Така.......купувам си Херкулес Були 9 мм и го давам на Gadnqra и след като си го получих от него,реших да му сменя клапана с прословутите клапани на Янко.Звъня и питам:Ще ми направиш ли един нов боен клапан?Отговор:Ти като си дал пушката на Gadnqra той да ти прави клапани!Какъв е проблема,защото не съм я пратил при теб?Нима ти не пазаруваш от различни магазини?И за цени като говорите проектилите които предлагаш за 200 бр. искаш 40 лв.:eek:
 

cilindura

Редовен Потребител
Георги, никъде не споменавам твоето име и твоята Суматра. А цените всеки си ги определя сам. За 200 проектила с тегло 3,65 гр. искам 36 лв. Така че имам налични, на който му трябват - мога да му изпратя. Никого не карам насила да ги купува. Цената е такава, каквато е. А клапана, за който споменаваш, не съм го направил, защото когато правя нещо - го правя абсолютно сам , от началото до края. Ако беше я пратил при мен, разбира се, че щях да ти направя. Но след като вече е била при друг човек, започват приказки като постовете по-горе. Поздрави!
 

Gadnqra

Редовен Потребител
"След "тунинга" на 9-мм Суматра от твоя страна, ми се обади твой клиент, който се оплака, че рязко му е паднала скоростта. Трябва ли да изкарвам и други факти, за да те направя по-черен и от дявола." Това е част от твоя пост на 97 страница. Ето тук говориш за такава Суматра и лъжеш много нагло. Възможно ли е изобщо според теб, да върна на собственик пушката му с по-ниска скорост, отколкото е била първоначално? Нали щеше да се оплаче във форума, ако имаше такъв колега и други колеги щяха да видят какво се е случило. Много добре знаеш, а и останалите колеги го знаят, че ако се прави силов тунинг, се разширява трансферпорт, намалява се сечението на бойния клапан, разширяват се проходните отвори, утежнява се ударника и т.н. При това положение, дори и да искаш, скоростта не пада, а се покачва много. Е как тогава ще и падне скоростта на пушката след тунинг бе, Янко? Единственият вариант е да не си е напълнил пушката с въздух, или да има скъсан о-пръстен. Няма смисъл да ти се обясняват толкова елементарни неща. Ти ги знаеш тези неща по-добре от всеки друг, и не ти прави чест да лъжеш така. На Наско, от Русе си казал, че става въпрос за пушката на Гошо. Свидетел е и друг колега. Ако нямаш предвид пушката на Гошо, кажи за коя пушка говориш и кой е собственикът и. Ако не го посочиш, значи лъжеш.
 
Последна промяна:

rosento

Потребител
Росене, никаква пушка не си виждал и го знаеш много добре. Ако я беше видял, щеше да знаеш, че всичко е наред. Ако е било така, трябваше да го кажеш още тогава какво си видял. Вие сте си приятели с Янко и разбирам, че ви е звънял да се намесите. Това , че съм ти звънял е вярно и че съм получавал информация също. Защо да не взимам пари за тунинговане на Суматри? Янко защо взима ? Това беше преди няколко години и наистина работих върху моята Суматра, след което с твоя помощ и с помощта на Янко аз достигнах до желаните резултати и започнах да правя и пушките на други колеги. Не разбрах, че трябва да ви искам разрешение за да бутам Суматри. Нито разбрах, когато започнах да го правя, че ще преча на монопола на Янко. Разбирам от поста ти, че не съм прав, а Янко е прав да сипе лъжи по мой адрес пред колеги, така ли ? Росене, нали разбираш, че с този си пост точно ти обясняваш откъде имам част от информацията и защо твърдя, че тунингът на Суматрите е аналогичен на янковия ? Проблемът беше, че не ви поисках разрешение ли ? Знаем със сигурност и двамата, че никога не съм правил твоя пушка. Знаем и че никога не си отварял пушка, пипана от мен. При това положение, с какво право коментираш моята работа и как точно я сравняваш с тази на cilindura ?
Виждал съм такава разглобена в Янко за това правя коментар ,а относно информацията никога не съм ти издал работата на Янко.Ти ме караше да ти снемам размери аз ти казах питай най добре Янко , а ти какво направи тръгна да тормозиш Юлиан.Караше ме да действам зад гърба на човека постигнал най - много със суматрите.И накрая твърдиш че му пречиш на монопола - това е несериозно казвам го защото знам с какво се занимава в действителност , не припечелва от това като теб.Твоите твърдения ме насочват на това че той пречи на монопола ти .Хората не са спрели да го търсят, а той все им отказва . Това си е самата истина .
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Аз говоря с факти и свидетели, а вие с голи твърдения, които увисват. В това е разликата. Истината излезе наяве и каквото и да напишете се чете от хора, които могат и да мислят. Нищо не съм те карал да ми издаваш, а съм си събирал информация от колегите, като човек от този форум и бяхме в много добри отношения. Същата тази информация и аз съм я предавал на колеги, с цел да им помагам. Каза ви го и колега от форума, по-назад в темата. Колкото и да го усуквате, черното няма да стане бяло. Никой, не те е карал насила да ми даваш размери и никога не съм си мислил, че ще ви навредя на свръхсекретните разработки и на космическия тунинг. Между другото аз също не припечелвам от тунинг, както се изрази, щом си позволявам да правя такъв на колеги, напълно безплатно. И ще продължавам да го правя, колкото и да не ви е приятно.
 
Последна промяна:

njatanasow

Редовен Потребител
Искам да напиша нещо не съвсем свързано с темата Суматра,ама то май тази тема стана дъра бъра!
Преди време ме "потупаха" по рамото и ми разясниха,че ремонт на пушка,пистолет и т.н. независимо дали е въздушно или огнестрелно се извършва от хора с лиценз!Нямаш право дори и на своето да правиш каквито и промени,ако не си лицензиран.А колкото до производството на оръжие и лиценз не помага!ЗАБРАНЕНО Е!!!
За това ,че пишете по внимателно,да не ви навестят и вас някой ден!;):cheers:
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Тунинг на Суматра 5,5 мм. Ето го: 1.Разширяване на трансферпорта от 4,6 мм на 5,5 мм. 2.Отвор на цевта - конусен-от 5,5 към 4,6 мм. 3.Иглата на дотиквача е изтънена от 2,9 мм на 2,4 мм, като върхът и завършва на конус. 4.Конусът на дотиквача, където уплътнява в цевта е изтеглен с 2,5 мм назад, за да не закрива проходния отвор на цевта. На снимките се вижда, как преди обработката, дотиквачът закрива половината отвор. 5.Шепталото на спусъка е полирано, с цел олекотяване и е сменена пружинката с по-мека. 6.Гърловината на клапанното тяло е полирана и с разширен отвор на конус. Преди обработката, отворът е 7,9 мм. След обработката е 9,8. Отворът се прави на конус, за да не се издънят страничните отвори за болтчетата, които държат клапанното тяло в цилиндъра. В случая, направих конуса на 6 мм дълбочина, като по-навътре отворът си е фабричният. 7.Отворът за въздух към трансферпорта е разширен на 5,5 мм. Фабрично беше 4,8 мм. 8.Капачката на клапанното тяло е вентилирана - пробити са 2 отвора, за да се насити клапанът с въздух по-добре. 9.Изработих нов клапан, този път на 11,5 мм за да затваря по-бързо. За 6,35 ги правя на 11 мм. Оригиналният е 12 мм и е от същия локум, като останалите и съответно беше на парчета - това беше и причината колегата да ми докара пушката си. Направих клапана с 2 мм по-дълъг, за да има допълнителен натяг и да затваря по-бързо. 10.Входът на цевта е полиран. Така нагласена пушката направи 28 изстрела с jsb 2,2 гр. ,със скорост 290-298 м/с. Начално налягане-205 бара, крайно налягане-150 бара. При подлагане на шайба 2 мм под пружината на ударника, изстрелите стават 20, със скорост 304-314 м/с, като започнах от 220 бара. Засега толкова.
 

Attachments

  • 20190105_002630.jpg
    20190105_002630.jpg
    1.1 MB · Прегледи: 129
  • 20190105_185336.jpg
    20190105_185336.jpg
    1.8 MB · Прегледи: 126
  • 20190105_002113.jpg
    20190105_002113.jpg
    42.5 KB · Прегледи: 125
  • 20190106_061632.jpg
    20190106_061632.jpg
    124.6 KB · Прегледи: 124
  • 20190105_004209.jpg
    20190105_004209.jpg
    660.7 KB · Прегледи: 125
  • 20190105_065450.jpg
    20190105_065450.jpg
    196.4 KB · Прегледи: 126
  • 20190105_002744.jpg
    20190105_002744.jpg
    197.9 KB · Прегледи: 127
  • 20190105_185442.jpg
    20190105_185442.jpg
    912.4 KB · Прегледи: 127
  • 20190105_002341.jpg
    20190105_002341.jpg
    388 KB · Прегледи: 123
  • 20190105_002540.jpg
    20190105_002540.jpg
    477.9 KB · Прегледи: 123
  • 20190105_064945.jpg
    20190105_064945.jpg
    561 KB · Прегледи: 123
  • 20190105_064922.jpg
    20190105_064922.jpg
    568.9 KB · Прегледи: 122
  • 20190105_003825.jpg
    20190105_003825.jpg
    223.3 KB · Прегледи: 124
  • 20190105_065559.jpg
    20190105_065559.jpg
    377.8 KB · Прегледи: 122
  • 20190105_003551.jpg
    20190105_003551.jpg
    82.6 KB · Прегледи: 124
  • 20190105_064401.jpg
    20190105_064401.jpg
    316.5 KB · Прегледи: 122
  • 20190105_002939.jpg
    20190105_002939.jpg
    384.9 KB · Прегледи: 128
  • 20190105_064335.jpg
    20190105_064335.jpg
    309.6 KB · Прегледи: 120
  • 20190105_003003.jpg
    20190105_003003.jpg
    957.8 KB · Прегледи: 122
  • 20190105_064155.jpg
    20190105_064155.jpg
    692.4 KB · Прегледи: 123
  • 20190105_064239.jpg
    20190105_064239.jpg
    868.3 KB · Прегледи: 126
  • 20190105_003407.jpg
    20190105_003407.jpg
    822.2 KB · Прегледи: 112
  • 20190105_065102.jpg
    20190105_065102.jpg
    329.1 KB · Прегледи: 115
Последна промяна:

opasnabatka

Потребител
Здравейте на всички!
От доста време не съм стрелял с въздухарка, но последните месеци изпитвам едно силно желание пак да се сдобия. Влязох в хобито със Суматра 6.35, минах на Дейстейт 5.5 и после слезнах на Дейстейт платинум в 4.5
На въпроса - стреля ми се с топ и имам много приятни спомени от суматрата, но проучвам възможностите и за по-голям калибър. Ако има колега с нещо 9мм или .45 може ли да сподели малко данни, как се сдобива с проектили и т.н.
Също да питам има ли още по нашите ширини от онези проектили за суматра по 3.7гр ?

Поздрави.
 

cilindura

Редовен Потребител
Здравей, колега! В момента имам такъв Реклуз - силно тунингован. Но за отбелязване е , че тази пушка стреля добре, дори и от кутията. Разбира се , всичко е въпрос на късмет. Досега са ми попадали само две пушки, нестрелящи добре заради проблем с цевите.
Тази пушка - Сам Янг 9 мм. харесва най-вече JSB полимаг. С тези чашки с пушка директно извадена от кутията, без никакъв тунинг, сме правили групи с размерите на 1 лев на 80-85 метра.
Много скоро на пазара ще има нов плътен проектил за този модел пушка. А проектилите от 3,65 гр. в калибър 6,35 ще бъдат налични през пролетта. Но ако желаеш да направиш тест, винаги мога да ти уредя за 1-2 барабана. Наздраве !
 

opasnabatka

Потребител
Здравей, колега! В момента имам такъв Реклуз - силно тунингован. Но за отбелязване е , че тази пушка стреля добре, дори и от кутията. Разбира се , всичко е въпрос на късмет. Досега са ми попадали само две пушки, нестрелящи добре заради проблем с цевите.
Тази пушка - Сам Янг 9 мм. харесва най-вече JSB полимаг. С тези чашки с пушка директно извадена от кутията, без никакъв тунинг, сме правили групи с размерите на 1 лев на 80-85 метра.
Много скоро на пазара ще има нов плътен проектил за този модел пушка. А проектилите от 3,65 гр. в калибър 6,35 ще бъдат налични през пролетта. Но ако желаеш да направиш тест, винаги мога да ти уредя за 1-2 барабана. Наздраве !
Здравей и благодаря за информацията. Уважавам мнението ви и то затвърждава избора ми за Recluse .357
Видях че Киборга е продавал неговия, но го е спрял от продажба. Да познавате някой който иска да се раздели с неговия?
Към Март да взема да си подаря един за началото на хубавото време :)

Поздрави
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Без тунинг, от кутията Реклузът стреля сравнително добре. Има около 6 изстрела, като първият е около 270 м/с. Всеки следващ изстрел е по-слаб от предишния, с около 3-4 м/с. След тунинг, пушката прави 6-8 изстрела с около 300 м/с, с перфектно плато - около 8 м. Наистина е много добра и точна пушка, която носи много на тунинг. Тунингът включва: Вентилиране на капачката на клапанното тяло, изработване на нов боен клапан, разширяване на проходните отвори на цевта и клапанното тяло, изработване на нов трансферпорт, изработване на нова по-дълга присъединяваща втулка за цевта, с цел намаляване на мъртвия обем, утежнител на ударника или изработване на нов лост за зареждане - старият е много слаб и се отчупва. В темата за Биг-Боре има достатъчно снимки на доработките.
 

Нуцо

Новодошъл
Здравейте и от мен. И аз съм с Реклуз 9мм. Страшна работа е тая пушка. Е естествено след тунинга на Ники. Много съм доволен, точна и здрава. Досега не съм имал проблеми с нея, но и да имам...една екскурзия до Русе и всичко се оправя.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Само умната. Винаги трябва да си с повишено внимание с това оръжие. И винаги си проверявай патронника, когато не си сигурен, да няма проектил вътре.
 
Последна промяна:

pchelarq

Потребител
Привет на всички колеги!
Предлагам информацията, която се отнася до 9 милиметровите пушки да не я разтягаме тук в темата за Суматра, защото си има отделна тема за Биг Боре.
Тунингът на пневматична пушка може да бъде изпълнен в два варианта - единият е преработка на част от оригиналните детайли, а другият е изработка на абсолютно нови. Аз предпочитам втория тип тунинг, заради приятеля ми, който може да го направи, разбира се и аз вземам дейно участие в изпълнението на тази нелека задача. Имам четири Суматри, едната в кал 9 мм с радикален тунинг от Cilindura, която е направо ЧУК. Другите са една в кал 6,35 мм; една в кал 5,5 мм и най-интересното в момента, което предстои, е една в кал 4,5 мм. Суматрата в кал 4,5 мм по настоящем е в колегата Cilindura. Тя притежава много широк диапазон от настройки на мощност, като силата започва от 16 джаула и приключва на 80 джаула. Тук Cilindura използва нов свръхлек клапан от само 4,8 гр. Клапанното тяло е ново, като при изработката му са избегнати всички възможни вътрешни ъгли и ръбове. Насищането на клапанната камера с въздух и бързото затваряне на клапана е осъществено по нов революционен метод :D
На този етап са проблем свръхтежките проектили в кал 177. Фабрични проектили с този грамаж и калибър се правят от корейците. Жалко, че тук не се предлагат. При направените вчера тестове пушката демонстрира изключително изпъната траектория. Използвани бяха проектили останали като мостри от 80-те години, правени от Cilindura. Суматрата е с цев Карл Валтер с дължина 605 мм. Нарезите са стандартни, а стъпката е 450 мм. Диаметърът на цевта е 12 мм, като върху нея е нахлузена тръба с дебелина на стената 1 мм, с цел погасяне на трептенията при изстрел. Така Суматрата стреля изключително точно, направо е скалпел! На 80-те метра, с които разполагахме за стрелба, проектилите са буквално скалпели.
Както са тръгнали нещата ще се разделя с едната от двете Суматри в калибър 6,35 и 5,5 като една от тях ще бъде заменена с още една в калибър 177. Този калибър направо ме "застреля" - уникална точност, уникална сила. По време на тази работа Cilindura ме "отъркаля", а може би овъргаля със 100-тина литра хубаво червено вино :D
За следващата реколта ще трябва да си приготвя по-големи бъчви, та да има и за майстора :D:D:D
 
Последна промяна:
Нагоре