ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

Sen

Редовен Потребител
Здравеѝте приятели обръщам се към вас за помощ,чисто като информация.Имам дископатия изразена с остри болки,преди около 4/5 год.се появи доста остро.Тогава ми помогна бивш военен доктор от гр. Левски манотерапевт,или както му казваме чакръкчия но за съжаление,човека не е между живите.Та молбата ми е ако знаете за такива хора,поне за населено място,или контакт име.
Gary има подобен терапевт в Ябланица, от който е много доволен. Не знам дали си в момента в Елена, може би ще ти е по-близо. Свържи се с него, ако смяташ, че ти е по-удобно, след 30 мин. ще е онлайн.

П.п.: Между Тетевен и Ябланица.
 

gary m

Редовен Потребител
Gary има подобен терапевт в Ябланица, от който е много доволен. Не знам дали си в момента в Елена, може би ще ти е по-близо. Свържи се с него, ако смяташ, че ти е по-удобно, след 30 мин. ще е онлайн.

П.п.: Между Тетевен и Ябланица.

за друг пут. Иан ( фотограф ) Мкрегор. Сапруга е тхерапист. Професионал е корект. Моного пути даи ремонт до Гари.
 

Venco

Редовен Потребител
Радвам се, че си по-добре, само я послушай и си почивай сега 2-3 дни, без натоварвания. :)
 

sevdaka80

Редовен Потребител
Да каза 5 дена да не се товаря, навеждам. Не съм на 100% сигурен още, не искам да клякам, и да се навеждам, но усещам облекчение.
 

sevdaka80

Редовен Потребител
Харесах си една оптика но е прясол :) хареса ми точно този вид скала.

Leupold Mark 5HD 5-25x56mm (35mm) M5C3 Matte Front Focal H59

 

didarai

Редовен Потребител
Ай пак у оркестъра . Ся пък искат да пеят на микрофон , ама и да е безжичен . Пак съм бос по темата . Гледам има некви с блутут . Хубуу , ама как се смесва звука с този от песента ? Как става , че не ми иде в акъля ? Ако е свързан през блутут , то как да пусна песната на саундбара ? Той пита за един канал за връзка .
Мога да свържа лаптопа с него(бара) през блутут и да пусна два плеяра едновременно , ама пък микрофона трябва да е с кабел тогава . Ако ползвам блутута на лаптопа за микрофона , опирам пак до жак кабела , дет се губят половината канали . USB-то на бара освен да пробвам през USB-то на компа .
 

dberov

Редовен Потребител
Мога да свържа лаптопа с него(бара) през блутут и да пусна два плеяра едновременно , ама пък микрофона трябва да е с кабел тогава .
Става и без кабел, просто си купуваш примерно този Bluetooth Receiver https://www.ebay.com/itm/Hot-Item-W...=item210afbe2f5:g:zZwAAOSwwpdW1pA1:rk:29:pf:0 и го пъхаш във входа за микрофон на PC-то след което го сдвояваш с Bluetooth микрофона. После си избираш и инсталираш някой софтуер за караоке и от там смесваш звука песен+микрофон, като има опция да регулира силата на микрофона спрямо тази на музиката. Виж линка по долу.
https://windowsreport.com/karaoke-software-windows-pc/
 

didarai

Редовен Потребител
Мдаааааа ??? PC-то обаче е лаптоп и не знам тва дали ще стане . 2 часа се мъчих да изкарам звук от външен микрофон през изхода за слушалките , ама то май само изход и не иска да взема от микрофона звук . За РС микрофон с кабел говоря . Дали ако ръгна този блутут ресийвър ше върши работа ?
 
Последна промяна:

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Огледай се за това или нещо подобно. Някое евтино кароке, на което да ползваш смесителя или да го ползваш цялото, но да подаваш обработен вече сигнал към твоите си колони, ако са качествени де. https://www.aliexpress.com/item/FIF...h0604.8.11.329569ebjna6kv&transAbTest=ae803_5
 

didarai

Редовен Потребител
Огледай се за това или нещо подобно. Някое евтино кароке, на което да ползваш смесителя или да го ползваш цялото, но да подаваш обработен вече сигнал към твоите си колони, ако са качествени де. https://www.aliexpress.com/item/FIF...h0604.8.11.329569ebjna6kv&transAbTest=ae803_5
Не те разбрах , но и не знам всъщност как действат тези микрофони . Бара е Сони HT-RT3

https://www.sony.bg/electronics/kompaktni-tonkoloni/ht-rt3
Избира се от къде да идва звука и ако пусна музика от блутута на лаптопа , а ръгна този рисийвър на микрофона в аналоговия вход на бара , дали ще вземе звуци и от двата канала , за да ги смеси ???
За тва ми е разправията . Искам да ги смеся на лаптопа и така да ги пратя към бара .
Блутута на лаптопа пък ще е зает да праща към бара . Мога да го свържа компа към бара с жак , но там имам проблеми с кабелите . Смених 3 и се губят половината канали през жак адио-аудио . Вкарал съм в бара <жак-2 чинча> кабел от ресийвъра на кабелната и всички канали са налични, но ползвам ли жак-жак , има неква неразумица .
 

t.marev

Редовен Потребител
Значи....звуци се смесват с т.нар. смесител....след това се усилват в нЕкъФ усилвател и после през колоните или твоя любим бар! Това е схемата. В лаптопа не можеш да смесваш реални звуци, можеш да смесваш файлове с програма. За да ползваш микрофони - жични, безжични, трябва да имаш входове, където да вкараш сигнала им. Такива входове в масовите битови уреди, обикновено няма. Има евтини устройства, които имат един регулируем микрофонен вход, в който се включва микрофона или приемника, ако е безжичен, устройството възпроизвежда мелодията, а "звездата" пее върху нея. Обикновено представляват активна колонка, с вход за юесби и микрофонно входче с регулиране. В името им винаги има думата караоке.
Успех!
 

dberov

Редовен Потребител
....имам проблеми с кабелите . Смених 3 и се губят половината канали през жак адио-аудио . Вкарал съм в бара <жак-2 чинча> кабел от ресийвъра на кабелната и всички канали са налични, но ползвам ли жак-жак , има неква неразумица .
Нещата стоят така, защото искаш да прекараш звук през саундбара от всички устройства, че и дори да смесваш звук, а ние се мъчим да закърпим някак си положението, без да се натоварва много бюджета.
Значи, за да върви всичко идеално и да не ти се губят канали ти трябва ресийвър с ДТС декодер, задницата представлява нещо такова...denon-7200wa-atmos-rear-100624979-orig.jpg
Просто не става многоканален шифрован звук да излезе през колоните без да мине през декодер, за това ти се губят канали например ако си пуснеш филм или концерт на MKV или Blu-ray формат. А за да смесиш звука е нужен или миксер или D.S.P. - дигитален саунд процесор с входове за микрофони (при мен е с D.S.P. Technics SE-GE90 от долния клип, който е прекрасен еквалайзер и смесител)...и всичко ще се намести, но това би струвало минимум още едни 500лв. а също трябва да имаш място където да ги разположиш.

 

didarai

Редовен Потребител
Явно не сте си имали работа с тъпо и упорите теле :D:D:D
Само да чуе "невъзможно е " и го прави .
Ще стане на моята . :D
Ма ще се наложи да се образовам , а те тва искам да избегна .
Тва , че ще смесвам файлове (не е баш така ) не ме притеснява ич . Народа ше е кьоркютюк пиян и иска да му се чува гласа .
Аз и сега го смесвам кареокето на лаптопа и го подавам през блутут на бара (не че ми е любим , ама с тва разполагам за сега , а да купя и кареоке колона , само заради 2 пиянски песни , а и да се чудя и нея де да ръгам , нема нужда ) , само че през микрофона на лаптопа .
Всъщност точно това ми трябва . Звук от безжичен микрофон , вместо звука на микрофона на лаптопа .
С УИН 10 съм и видях от де да го спра вградения . Сега трябва да намеря начин , да вкарам звук от външен , безжичен микрофон . Не знам може ли , но ще опитам .
Благодаря за отговорите .
 

dberov

Редовен Потребител
По принцип би трябвало да стане и само с Bluetooth Receiver + караоке софтуер както вече писах и това е най евтиния вариант. Но, понякога се получава "конфликт" на устройства или софтуер и може да не тръгне с Bluetooth Receiver. Има още един вариант, който бях използвал преди години и се сетих сега. Външна звукова карта + Wireless Receiver.
Ето тук го намерих на най евтино. >> https://www.amazon.co.uk/Creative-Blaster-Wireless-Streamer-Receiver/dp/B002U0KA7Q
Ето и малко информация >> https://asia.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-wireless-transmitter.
И още >> https://www.expertreviews.co.uk/tvs...d-blaster-wireless-for-itunes-receiver-review
Пъхаш външната карта в USB-то на лап топа, инсталираш софтуера от диска който върви към комплекта а Wireless Receiver-а го свързваш с кабел чинчове - стерео жак към аудио входа на саундбара. Във входа за микрофон на звуковата карта пъхаш Bluetooth Receiver-а, сдвояваш с микрофона и си готов. Има клипчета в тубата, разгледай ги. А по горе, просто обясних защо ти се губят канали и какво е нужно за да се навърже една добра системата, че всичко да е ОК.
Успех!
 
Последна промяна:

didarai

Редовен Потребител
Така . След дърпането на чертата , се оказа , че не искат да има кабели , компютри , смесители други варианти , та ако някой се е интересувал скоро и има опит , може да ми препопръча неква караоке колона с безжичен микрофон за 300-400 лв .
 

t.marev

Редовен Потребител
Значи....във Варна със сигурност имате пазар за турски, китайски, "маркови", български и сЕкви други стоки. Та на този пазар, между резачките за дърва, електрожените и часовниците има едни сандъци с много копчета по тях. Има малки - педя на две, по-големшки и съвсем сериозни - като за циганска сватба! Има по-сериозно изглеждащи, като за селско читалище и по-шаренки, светещи, мигащи, бляскащи.....Има с радио, с диск, с касета даже /викат им винтидж/, но повечето са с юесби или карта. Имат си караоке смесител, даже някои имат и за два микрофона, ниски, високи....пълни екстра. Мисля, че не се намират с вграден приемник за безжичен микрофон, но не съм сигурен. За сметка на това, безжични микрофони с приемници има навсякъде - там на сергиите или даже в Технополис или други Техно...нещо си . Комплектоваш си според нуждите, джоба и предпочитанията на клиентите и всички са доволни. Пробваш на място ....глей ся бате - стъпяш на копчето....и кеф! Око да види, ръка да пипне!
 
Нагоре