МП-512/513М ; ИЖ 61/60 ; ИЖ- 38

Venco

Редовен Потребител
Моята си беше със силиконов маншет(закрит тип), като я отворих, може би е по-нова... Разстоянието го имам и не опира буталото, това определено гледах да го спазя, има около 2мм. до лоста. Ще се радвам да споделиш какво може да се направи още. Поздрави. :)
 

Hidden

Редовен Потребител
Eдно питане и от мен - ако се полира отвътре цилиндъра, така че да работи със синтетичен маншет, ще може ли да работи добре с и кожен?
ПС: По-назад в темата бях постнал един клип с тунинг, при който се удължава и цилиндъра и става доста джаули над заводската си спецификация.
 
Последна промяна:

добри

Редовен Потребител
Моята си беше със силиконов маншет(закрит тип), като я отворих, може би е по-нова... Разстоянието го имам и не опира буталото, това определено гледах да го спазя, има около 2мм. до лоста. Ще се радвам да споделиш какво може да се направи още. Поздрави. :)

На Венко:

1. Сигурен ли си , че ти си първи собственик на ИЖа ? Кажи ми първите две цифри набити на цевната кутия на пушката. МР 512 са пушки, които се произвеждат след ИЖ 38. Първите 512 се произвеждат с кожен маншет, което ме навежда на мисълта, че някой нещо е правил по твоята. НО. Може и аз да не знам всичко. Пиша това, което знам от руските братя.

2. За тунинга при теб е добре една газова пружина надута на 97-100 атм.

На Hidden:

Шлайфан цилиндър с кожен маншет не е добра комбинация. Кожения маншет работи на принципа на пластичните/невъзвратимите/ деформации и за да осигурява плътност му е необходима една оптимална грапавина на цилиндъра. Тази грапавина спомага да се отделя масло от напоения маншет. Това нищожно количество неминуемо води до ефекта наречен „дизел”. Кожения маншет работи оптимално в условията на лек „дизел”. В случай, че изсъхне той се вдървява и се появяват пропуски. При повишена гладкост на цилиндъра бързо се образува една люспа между маншета и цилиндъра, която симулира вдървен маншет. Резултатите са снижаване на мощността. ИЛИ. Човек решава каква комбинация да избере. Например има заклети любители на кожената комбинация, защото винаги „дизелът” води до по-голяма скорост на чашката.

Относно удължаване на цилиндъра на ИЖ 38, считам, че това не тунинг, а направа на нова пушка. Тунингът по своята същност е използване на скрити възможности за подобрявяне на определени резултати в експлоатацията на дадено нещо /пушка, кола, печка и т.н./. Бих се радвал ако мога да направя от някоя от моите въздушни пушки „Калашников” или от печката на село ядрен реактор, но късно се сещам.

Поздрави братя!
 
Последна промяна от модератор:

Venco

Редовен Потребител
Здравей, Добри. :) Не съм първи собственик, но самото бутало при мен е за такъв маншет...няма отвор с резба, а "шапка" или както се нарича. Номера започва с 92, би трябвало да е 92 година , ако не бъркам. Поздрави. :)
 

добри

Редовен Потребител
Пушлето е произведено 92 год. Бъди сигурен, че буталото е от Байкал 512 и то от тези със силиконов маншет. В момента в Русия продават едни маншети Vado 123, които искам да купя за моите пушки. Много ги хвалят братушките. Цената им е около 200 рубли парчето, което ще рече около 5 лв. Ако пробия някъде по този пазар ще ви уведомя.
 

SvilenP

Редовен Потребител
Колега има от къде да го вземеш, но и имай в предвид, че за закрития има и лоши коментари, т.е по добре открит.
 

Hidden

Редовен Потребител
Пътят за поръчки от Русия е утъпкан преди доста време - поръчвали сме разни работи.
Междувременно си взех маншети за Славия 634 - предстои да ги пробвам на моята Мурка.
 

добри

Редовен Потребител
Колега има от къде да го вземеш, но и имай в предвид, че за закрития има и лоши коментари, т.е по добре открит.
Прав си. Това го разбрах вчера. Влошили са качеството.
Пътят за поръчки от Русия е утъпкан преди доста време - поръчвали сме разни работи.
Междувременно си взех маншети за Славия 634 - предстои да ги пробвам на моята Мурка.
Не съм се замислял за този вариант. Дано излезе сполучлив. Сподели опита си с този маншет. А от къде купувате в Русия?
 

добри

Редовен Потребител
Този сайт ми е познат, но не знаех, че работят с ЕС. Да им пиша ли или ти си купувал нещо от там. Ако си купувал, кажи как става. Системата за плащане при руснаците е много консервативна. От моя опит с други сайтове, искат превод на парите чрез Уестърн Юнион. А там режат главите до кръста.
 

добри

Редовен Потребител
Ето резултатът от контакта днес:
Здравствуйте!

Пишу Вам из Болгарии. У меня есть вопросы.

1. Отправляете ли посылки в Болгарию.

2. Если отправляете как произходит оплаты заказов.

3. Какой курс валюти у вас рубль - лев.

4. Какие разходи имеется для посылки.

На Ваш сайт я не нашел подробности об торговли с сторони вне России.

с уважением Добромир





Здравствуйте, Добромир!



Доставка в Болгарию осуществляется только почтой России по 100% предоплате.

Оплату возможно произвести следующими способами:

1) Яндекс деньги (комиссия 1-3%);

2) PayPal (комиссия 6%)

Сроки доставки 15-45 дней в зависимости от почты.


Вы можете сделать заказ самостоятельно на сайте или по электронной почте. Для этого Вам необходимо указать требуемый список товаров и Ваши контактные данные (ФИО, индекс, адрес, телефон) и мы рассчитаем для Вас стоимость заказа и доставки.



Мы не делаем перевод суммы в Вашу валюту по своему курсу. Мы указываем сумму по заказу в рублях, а Вы сами осуществляете перевод в Вашу валюту при оплате заказа. Сейчас курс согласно ЦБ РФ 100 руб. = 2,53 bgn.



--
С уважением,
Нина Аксенова

Менеджер по работе с клиентами,
Интернет-магазин "Airgunstore.ru"


--

+7 (495) 215-2375

+7 (812) 438-1297 (пн-вс, 10.00 - 20.00, GMT +4)
www.airgunstore.ru
 

добри

Редовен Потребител
Колеги, простете неумението ми да кача тази таблица. Правя опит. Дано се получи. Може да ни е от полза.
 

Attachments

  • Компресионни характеристики 3.doc
    108.5 KB · Прегледи: 78

добри

Редовен Потребител
Колеги, Ще ми се да съживя темата с Байкал МР 513 М. Малко е писано за нея, както тук така и в руските форуми /https://forum.guns.ru/forummessage/96/126453-35.html/. Тази пушка е конструирана от Вячеслав Чемовский (1968 – 2001), който е и конструктор на моделите МР 512. Умира млад при катастрофа и така пушката остава недовършена. Въпреки това излиза на пазара през 2005. Заявената от завода мощност е 25 дж. Тук трябва да отбележа, че без никакъв тунинг, с едно грижливо отношение към компресора /сух компресор със смазана със силикон маншета/ и чашка JSB кал. 5.52 1.03г, моята пушка дава скорости 230-240. Това очевидно е над 25 дж. Основното предназначение на пушката е за лов.Използва се и за учебна стрелба по летящи чинийки. Тези пушки са направени и се правят в ограничени количества, като на руския пазар са повечето в калибър 0.177. Очевидно не се търсят, въпреки че ловът с ВО в Русия е разрешен. Оръжието работи сполучливо и при температури до -280 С. Това се дължи най-вече на материала от който е произведен компресора. Това е някаква сплав, в която има алуминий, цинк и други неща, които не знам. Материалът е лек, много твърд и недеформируем. За мен остава непонятно защо е толкова атакуем от любителите на ВО. Аз го намирам за преимущество. Другото уникално нещо в МР 513 е нейният спусък /тип „чукче”/, а също така и боята с която е покрита пушката. Това я прави лесна за поддръжка. Стрелбата с нея симулира стрелба с карабина. Поне това е моето усещане. Един сериозен недостатък за ловна пушка е наличието на сенник на мушката., което в случая е факт. Що се отнася до някакъв тунинг, то той може да се съсредоточи основно върху приклада и мушката. Има и други неща, които да коментираме, но от мен за сега е това.
 
Последна промяна:

cilindura

Редовен Потребител
Здравейте, колеги!
Относно пушка ИЖ 513 мнението ми е много добро. Това е изключително прецизно направена пушка, като масата е изключително ниска поради факта, че става дума за ловно оръжие. Преди години ми се е налагало да обработвам цевна кутия на такава пушка и останах приятно впечатлен от качествения алуминий, от който е направена тя.
Напълно подкрепям Добри, че пушката е уникална и силна. Едно от най-хубавите неща на тази пушка е висококачествената цев, произведена от също така висококачествена стомана. Не на последно място покритието на оръжието е уникално. Използвана е боя с високо съдържание на тефлон, което прави оръжието матово не блестящо, корозоустойчиво и устойчиво на надрасквания. Тази пушка би заела достойно място в колекцията на всеки един почитател на въздушното оръжие.
 

cilindura

Редовен Потребител
Колеги, бих желал да споделя своя опит относно маншетите на пружинните въздушни пушки.
Скоро ми се наложи да си правя маншет за Вайраух 90, система Теобен, която е една от любимите пушки в колекцията ми.
Тъй като по-горе стана въпрос за това, кой маншет е по удачен, реших да публикувам тук разликата между двата типа маншети - затворен и отворен.
Аз лично предпочитам отворения тип маншет.
При затворения тип маншет, ударът пада върху неговото чело, а при отворения тип маншет ударът пада по периферията му. При първият затворен тип, животът на маншета е много по-кратък, особено когато пневматиката е Магнум. Публикувам снимки, на които ще видите такъв тип маншет с откъснато чело. Публикувам също така и снимка на маншет, който съм направил от полиуретан, който тип изделие от личен опит препоръчвам на колегите, които са решили да си тунинговат ижовките. Ако този маншет е добре напаснат и е направен както трябва, той става вечен.
 

Attachments

  • IMG_5494.JPG
    IMG_5494.JPG
    211.6 KB · Прегледи: 93
  • IMG_5495.JPG
    IMG_5495.JPG
    192.9 KB · Прегледи: 88
  • IMG_5496.JPG
    IMG_5496.JPG
    208.7 KB · Прегледи: 87
  • IMG_5497.JPG
    IMG_5497.JPG
    214 KB · Прегледи: 87
  • IMG_5498.JPG
    IMG_5498.JPG
    208.3 KB · Прегледи: 86
  • IMG_5499.JPG
    IMG_5499.JPG
    212.7 KB · Прегледи: 87
Нагоре