Пушките на STEYR

sir John

Редовен Потребител
ФТКС
Да съживя малко темата.
Rowan Engineering и Jet Custom Works представят новата "дрешка на краля":
PB231282.JPG PB231275.JPG PB231274.JPG PB231283.JPG
Една от най-разумните инвестиции, които съм направил последните няколко години.
Пушката вече се усеща по-съвсем друг начин и при най-изчанчените позиции за стрелба.
С големи благодарности към Scandalo и Jetro :cheers::cheers::cheers:
:metal::metal::metal:
 

astra

Редовен Потребител
Колеги, вече сериозно се заглеждам в Steyr Challenge HFT (поради спирането от производство на LG110), но имам една неизяснена подробност - дължината на цевта. Актуалния модел Challenge е с 450мм цев, докато LG110 се е предлагал и с 550мм цев. По принцип повече би ми се искало да имам по-дългата цев, ако е възможно, но ... Може ли да споделите, който има, някакви лични впечатления от по-късата цев и евентуално сравнение в точността с по-дългата 550мм?
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Файда никаква Иво, така или иначе ще искаш да я смениш цевта с друга и тогава ще си сложиш каквато искаш дължина.............
 

sir John

Редовен Потребител
ФТКС
За добра точност 420 мм. по нарезите са напълно достатъчни за 16 j. Останалото е баланс, визия, конструкция и т. н. Но, както казва мечето от приказката "колкото повече, толкова повече", нищо че се споминало от свръх доза. :)
 

astra

Редовен Потребител
Файда никаква Иво, така или иначе ще искаш да я смениш цевта с друга и тогава ще си сложиш каквато искаш дължина....
Еее-е-е-е...тъкмо се запалих и ти ме охлади със студения душ... :(
Сигурно не му е в тази тема мястото да те питам ти защо така мислиш, че може да настанат безредици "за" и "против". Всеки случай, тук с който горд собственик на Steyr съм говорил за мнение, всички много си харесват пушките и категорично ме окуражават за подобна стъпка.
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Актуалния Чалъндж с 450мм цев е супер. Проблемни цеви имаше в партидите 2012...2013 год и то основно дългите 550 мм. и то основно на тези с покритие нераждавейка...с черните цеви не съм чувал за проблем. но пък е ако не ти хареса цевта щаер я сменят безплстно. Смените за които говори Пеко аз съм ги правил за моята дълга цев от 2013 г. Сегашната ми щаерска цев стреля супер.
иначе с цевите на други колеги проблеми няма...стрелят си перфектно. На Коки, на Влади, на Панайот ...също така и на новите 2 щаера от тази година са си екстра.
Чалъндж няма нищо различно от ЛГ110..само шасито...всичко, ама всичко друго е еднакво. Много надеждна пушка, супер обслужване от Щаер Австрия...дажа и да не ти е в гаранция пушката. Щаер е най масовата пушка на световни и европейски първенства.
Моята съм я купувал нова за 2 хил евра, но сега като знам че нвма кво да им има или да се счупи непоправимо и всичко мога сам да си сменв и купя....по изгодно е да се вземе втора ръка за цена около половината на нова.
П.П.Ако сега трябваше пак да си купя качествено ПЦП ...пак бих си купил Щаер...
 
Последна промяна:

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Каза човека, който за малко тия дни не си купи AIR ARMS FTP
Това щот ме кефи приклада, а и обичам нови играчки, а щаер имам. Ако ми трябваше първа пушка....пак щаер...даже сега ако ми изпадне изгодно бих си купил и един стар Щаер LG100 с жълто черните дръжки....пак щот ме кефи
Иначе ся зимата ще си оправя и Фейнверкбалчето....
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Най-хубавия щаер е новия модел : Anschutz 9015 :D.
Сега сериозно : Пушката си е супер, аз съм с 9015 цевта е нещо от сорта на 420мм стреля прекрасно за малкото време в което я имам.
По-дългата цев ще ти даде по-високо КПД, но точността не мисля, че е пряко зависима от дължината на цевта.
Щаерските цеви са капризни за това много от стрелците ги сменят или чистят на 100-200 изстрела.
 

astra

Редовен Потребител
Ако единствено иска чистене, нямам проблем с това - обичам да си чистя оръжието. Ако обаче почистена не стреля точно, би било сериозен проблем.
МД по погрешка получих от Крале имейл, озаглавен Steyr HFT barrel. Пише, че съжаляват, но не могат да поръчат тази цев ... Светна ми оранжевата лампичка: някой, все пак е поискал да му сменят цевта на новия модел на Щаер...
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Като цяло цевите са си капризни на щаер. Това според мен е единствената забележка.
Мен лично визуално не ми харесва, но това е въпрос на вкус. Погледна ли Аншутц 9015?
Като цяло взимаш щаер слагаш валтерска цев и си решаваш единствения проблем на Щаера.
 

astra

Редовен Потребител
Погледна ли Аншутц 9015?
Погледнах, даже дълго ги гледах. И не видях налична, различна от 7,5Дж. Но пък цените им са с около 2000лв нагоре от Щаера. При това положение не ми се иска сам да се вкарвам във филма със стругари, фрезисти и шлайфисти за засилването й до 16J.
Oт един такъв филм, "прожектиран" ми от един печално известен тук оръжейник, преди 1,5-2г. още ми държи влага и искам по-скоро да го забравя. Плащам-стрелям. Щом се налага - чистя, няма драма.
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Разликата е по-дългата цев и по-високото задредукторно налягане. Шутца 9015 лесно се прави 16дж и не мисля, че ще имаш драми. Шутца идва на цена 3050лв с диоптириците, които се продават за около 450-500лв и пушката става към 2550-2600лв. Щаера е 4000лв разликата е осезаема, но пък Щаер имат превъзходен сервиз за разлика от Аншутц. За мен Аншутца има по-добър спусък и по-добра цев, но пък иска доработка да влезе в час. Щаера зимаш и стреляш в общия случай.
 

astra

Редовен Потребител
...но пък Щаер имат превъзходен сервиз за разлика от Аншутц.
...
Щаера зимаш и стреляш в общия случай.
Благодаря ти за мнението.
Това допълнително ме мотивира "за" Щаер.


Шутца 9015 лесно се прави 16дж и не мисля, че ще имаш драми.
Както казах по-горе, трябва най-напред да забравя драмата, която ми режисира и прожектира един известен тук артист. До тогава предпочитам да си плащам като бял човек и да бъда обслужван именно като такъв! Като чета вашите мнения, Щаер знаят как се прави това :)
 

njatanasow

Редовен Потребител
Колега astra,
Само да вметна нещо от опит.Която и пушка да купиш, ще те радва и кефи,НО все ще има нещо към което ще трябва да се нагодиш или нея да пригодиш към теб.Пушките станаха като компютрите заради изискванията ни!Вземаш кутия,процесор ,видеокарта,памет и т.н.
Дано си ме разбрал правилно!Успех !
 
Нагоре