Недоволни или измамени

bleu81

Редовен Потребител
Прътката тръгва от офис на еконт с тарифно тегло 2кг. Пристига 100гр. Кой според теб я е цапардосал?

Еконт знаят/могат да разберат лесно кой е приел, возил, разтоварил, чекирал и тн пратката. Търси си правата до дупка. Крадеца трябва да бъде разкрит инак ще продължава да краде безнаказано.
 

Sen

Редовен Потребител
че ако имам съмнение относно съдържанието на пратка която съм получил, трябва да съобщя това на пощенския служител преди да се разпиша или взема, след което да опиша какво очаквам да получа
Митак, то винаги може да се съмнява човек за съдържанието на пратката, как да разбереш какво има вътре... А след като я отвориш е вече късно, тъй като вече си я взел и си се подписал. Много е полезна информацията, която сподели. Само едно искам да питам - всеки път ли правиш опис и после отваряте пред комисия?
 

barbaron

Редовен Потребител
Със спиди съм имал много "закачки" + рекламации. Строшена стъклария, омърляни пратки (документи) - да ме е срам да ги показвам после, но връх на сладоледа беше, като се наложи заради пратка със фиксиран час да пътувам до Русе-София-Русе. Просто дойде пратка (3 листа А4 в джоб), върху който буквално бяха въртяли гуми. Рекламация имаше и ми изплатиха товарителницата + МАКС (15 лева)... Големи караници и разправии, но все тая... По възможност ги избягвам поради горчив опит с тях...А по български/руски пощи съм получавал най-скъпата си пратка до тук, декларирана на стойност 15 долара, разбира се...
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
То майната и на пратката, проблема е,че някакъв второразряден работодател с треторазрядни заплати дава достъп на "анонимни" служители достъп до база с лични данни по-богата от тази на МВР,данни,които поне официално трябва да си доста на вътре в Системата за да ги получиш .Абе майната ви...то света се развива, ама дайте ми Потребителски номер за консумация а достъп кой стои зад него да има само ДЪРЖАВАТА....
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Аз им опрощавам сумата по моята пратка ако си излъчат един от еконт да му изпъна 10 тояги.
На кой Павле ще удариш тези 10 тояги,на неизвестен собственик на офшорна фирма регистрирана на Канарите...успех,немога да ти купя билет до там ,но ще събера пари поне за тоягата :)
 

dberov

Редовен Потребител
Ако еконт бяха“ бяла“ фирма щяха да си разследват кражбата и да си изритат боклука. Те не само ме не го направиха, но и не им дреме и наглеят, все едно са записал в общите си условия, че могат да си крадат пратки, които им харесат.

Еконт е вече само едно име на фирма с централа в Русе а всичките им офиси работят на франчайз.
Имах абсолютно аналогичен случай като твоя и всичко се оправи с едно телефонно обаждане до централата - 0 7001 7300.
Още на другия ден, единия служител беше изгонен, а шефа на офиса ми ревна че от централата го глобили 1000лв.
Казаха ми да напиша жалба, мисля че беше в свободен текст, прилага се извлечение от платежното и ми изплатиха цялата сума...след малко чакане.
Имам и други пускани жалби за строшени предмети и винаги всичко ми е било изплащано
Така че действай Павка.
Митак, то винаги може да се съмнява човек за съдържанието на пратката, как да разбереш какво има вътре...
Нашата шефка на пощата, съвсем спокойно можеше да оправи нещата, но ми каза да пия една вода и за следващия път вече да съм знаел. Ами, да ама от тук нататък всяка следваща пратка ще е със съмнително за мен съдържание .....а бе направо не я мисля дето си придаде тия важности.
А тоя Италианец, който ми изпрати лист хартия за $360 вече го проучих и така ще го наредя, че ще получи долната книга за $1000 - 175 страници са все пак не е само един лист. :D

2018-09-26_230424.jpg
 

astra

Редовен Потребител
Шефката на Добричката поща ми отговори да пия една вода и за в бъдеще да знам, че ако имам съмнение относно съдържанието на пратка която съм получил, трябва да съобщя това на пощенския служител преди да се разпиша или взема, след което да опиша какво очаквам да получа.
Пил съм от тази чаша преди мн. години, когато ми откраднаха в пощите един скъп инструмент от Щатите и не съм я забравил... Всеки път когато си получавам в пощата покупките от ибея, служителката най-нахално ми бута да й подпиша в тетрадката, че съм получил без забележки. Аз пък всеки път й казвам първо да ми даде да видя здрава ли е опаковката и тогава ще й подпиша. Гледат ме като отровени, защото знаят значението на тази последователност, но няма какво да направят и с кисела полуусмивка ми показват пакетчето и чак тогава им подписвам...
 

Sen

Редовен Потребител
Гледат ме като отровени, защото знаят значението на тази последователност, но няма какво да направят и с кисела полуусмивка ми показват пакетчето и чак тогава им подписвам...
Ясно. За следващия път вече ще знам и няма да се съгласявам толкова лесно да ме претупат.
 

Dominus

Редовен Потребител
Току що ми звъняха от еконт с мерак да ми възстановят сумата на съдържанието. К'во им стана изведнъж? Вчера регистрирах преписка за кражба и тия бързат. Мислех днес да пиша на господарите и тия изпреварват събитията. Май следят форума.
 

Dominus

Редовен Потребител
За жалост така излиза. Онзи ден служителката в офиса ми разправя 1001 глупости как не знам си къв мениджър казал че няма да платят нищо. Днес имат нови идеи.
Както казва Божинката "съжалявам, че не съм се родил в Сърбия".
 

lynx

Редовен Потребител
Няма как да се измъкнат ;) Ще плащат и ще им пращят ушите!
Не може да пише, че пратката при потеглянето от София тежи 2кг., а при пристигането да е 100 грама :D
Най-вероятно крадеца-шАфьор ще отнесе шут за издънката.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Не случайно описах каква е практиката при изпращането на много пратки от такива фирми изпращачи.
Пратките са предварително приготвени и пакетирани от изпращача и събрани в големи чували.
Лично съм присъсъствал при "приемането" на такива пратки в офис на Еконт. Само се минават с четеца, като се прехвърлят от чувала с койсто са дошли в чувала за съответното направление. Малките пакети не се проверяват по тегло, остава си това което е въвел изпращача.
Ако ти е нарушена еконтската опаковка(плика) при получаване, носят си отговорност на 100%. Ако не е изпратена с тяхна еконтска опаковка(вече не е проблем да е с друг плик), могат да шикалкавят. Но това обикновено го прави офиса, който издава пратката, тъй като е негов ангажимент да заведе рекламацията в централата. Не се знае, дали провинението е станало в Русе, или в офиса на изпращача обаче. Длъжни са да изкарат запис от камерата при приемането на пратката от изпращача, но поради по-горе описаната практика, не го правят, защото ще се види че си претупват работата при приемането на пратките. А и не само това, ами и че "жонглират" и пробват баскетболните си умения с пратките, като целят чувалите от 3-4 метра.
Затова бързо са взели решение да се "уважи" рекламацията от офиса където си получил пратката. Спестяват си "колегиално" допълнителни проблеми.
 

dberov

Редовен Потребител
А бе хора, какво става тук последните дни? Да няма слънчеви изригвания или някой вирус тръгна по съфорумците.
Сега ще ви сервирам ново 20, прясно от днес.
Тази сутрин получих съобщение от колега Х, за един елемент -> колега от форума, който е писал и говорил долни лъжи на колеги, които са го търсили за мнение относно една пушка която продавах. Едва сега, като видях какво е писал тоя елемент асимилирах, защо пушката ми стоя толкова дълго време на супер ниска цена и без никакъв интерес към нея. Както и да е, свързах с настоящия собственик на пушката по Вайбър, написах му за какво става дума, след което попитах може ли да постна тук нашата кореспонденция, като мисля че така информацията ще е най достоверна, колегата се съгласи и ето я на.

2018-09-28_121933.jpg 2018-09-28_122103-2.jpg 2018-09-28_122220.jpg 2018-09-28_122323.jpg

Намерих снимките от обявата, които добавям за да е видно за коя пушка става дума. Гледам ги се чудя на майсторлъка си, как аджеба съм я престъргал и замаскирал тая Хатсанска цев че да стане CZ. И оксидацията е станала бонбон, не знаех че съм толкова добър. :D

2.JPG 1.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG 7.JPG 8.JPG 9.JPG 10.JPG 15.JPG 14.JPG 13.JPG

Слагам тия снимки с една единичка цел и причината е, че ще дойде ден тая пушка да се обяви за продан. Тогава тези, които елемента е излъгал ще шушукат на лични че пушката е боклук а веднъж излезе ли и и име, така ще си отиде във времето.
Като опровержение от моя страна ще кажа само, че пушката я купи колега от Добрич с който ходим заедно да стреляме. А дали има една - дори само една вярна дума в това което е написал елемента, оставям да прецени собственика на пушката. Ако и той има някакви претенции, съм готов веднага да си я откупя обратно за тия пари на които я продадох.
Моля, написаното не бъде затривано и да стои тук и в случай че някой чуе лъжите за тази пушка, за да има къде да му се посочи истината! Запазвам в анонимност елемента умишлено, защото от кавги файда ЙОК.
 
Последна промяна:

bleu81

Редовен Потребител
Уважаеми "колеги",

С оглед на събитията от предходните дни - за които няма да взема страна, понеже се познаваме от скоро, ви призовавам за следното:

Тия на които не им стига секса да си обърнат внимание на жените или да компенсират с ръкоблудство.
Тия на които не им стига стрелбата да намерят време да компенсират. Ако нямат време да си разпечатат снимка на тръмп, путин, меркел, беззъб циганин с гъдулка, евреин , башибозук с ятаган или който по каквото му се стреля и да пострелят в коридора.
Ако това не стига - теглете си по един умерен "кютек" без да къртите зъби, че коронките са безбожно скъпи, па си стиснете ръцете, пиите по едно и се сдобрете.

България загива, станахме 6 милиона, образованието не струва, здравеопазването го няма, културата стана халтура, бабите ни мизерстват по селата, краде се повсеместно и безОгледно… вие ще се избиете един с друг и то за общото ни хоби.

Призовавам за мир и ако не любов, понеже всички не може да се обичат, то поне за разбирателство и колегиалност. Тия които са сбъркали с нещо да се смирят и да имат доблестта да поискат прошка а другите да им я дадат. Много вероятно "лошото чувство" както във вица на Доминус да остане за дълго, но чак да се дебнем и да си отмъщаваме има ли нужда? Живота си минава със страшна скорост. Живейте си го в мир и разбирателство, че току виж утре сте се озъбили без да сте се усмихвали...
 

dberov

Редовен Потребител
@bleu81 Тая тема е за оплакване и аз го направих по начин, който да не предизвика спор. То и оплакване не може да се каже а е по скоро предупреждение.
Виж за мир и любов само нямаме тема и щом призоваваш, би могъл да отвориш такава.

Поздрави, Митко

Беров като кажеш А трябва да кажеш и Б . Сега никой не знае на кого да вярва, особено новите колеги на които се предлагат пипнати пушки.

Нямам намерение да си нарушавам спокойствието и да зачевам нова драма за да угодя на жадните за сеир очи. Писах че ме е еня само за пушката а елемента за мен е един никой.
 
Последна промяна:

batnan

Редовен Потребител
Сеира си е сеир, за пушките даваш пари.И защо изобщо пусна поста с елемента и вайбъра , можеше да му пишеш на лични.Монетата има две страни.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Малий..е......и майката,момчета знам ,че във вас и още няколко човека има мощна кинетична енергия,що не вземете да направите един български проект на ПЦП,убеден съм,че резултата ще е такъв ,че първоначално поне у нас нямя да има конкуренция,после...тук има и хора с капитал и хора с перфектен търговски усет...а до тогава Хасан,Крал и Швестерски заготовки за 3000лв.Ай сиктир бе, качествени метали и разни триъгалници,цилиндри ,кубове и спирали...направени с мерак ,ми и вие го можете.
 
Последна промяна:

gary m

Редовен Потребител
Малий..е......и майката,момчета знам ,че във вас и още няколко човека има мощна кинетична енергия,що не вземете да направите един български проект на ПЦП,убеден съм,че резултата ще е такъв ,че първоначално поне у нас нямя да има конкуренция,после...тук има и хора с капитал и хора с перфектен търговски усет...а до тогава Хасан,Крал и Швестерски заготовки за 3000лв.Ай сиктир бе, качествени метали и разни триъгалници,цилиндри ,кубове и спирали...направени с мерак ,ми и вие го можете.

Кифа или Тереса Маи говори? Абсолут боклике.

;):eek::eek:
 
Нагоре