ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Той проблема не е само в едрогабаритните чаркове на ПЦП-то, а в дребните детайли, които трябва да ги направиш от неръждавейка. Цев може да се сложи такава, цевна кутия също, приклад пластмасов. Но дребните чаркове по спусковия механизъм ще се "затормозят" най-бързо.
Пробвай да капнеш няколко капки вода от чешмата на спусковия механизъм и след 2 минути като се изпарят, вече ще червенее там. Със солена вода няма да червенее, направо почва да сивее, щото яде здраво.
И накрая какво излиза - може да стане харпун от фабрично ПЦП, но за сушата.
Под водата ако искаш да го вкарваш, трябва сам да си го конструираш, щото преработката му е над 95%.
ПП. Като дете майка ми ми донесе от Съюза харпун на въздух. Калеко ми, запален водолаз и състезател по подводен риболов веднага го определи като "екстремно опасен" за деца и влезе в неговия арсенал, а на мен ми даде един със слаб ластик, да мога да го зареждам сам. Всичко по него тогава ми е изглеждало халумин, но ми беше разяснено, че това са "космически технологии" (имаше такъв термин тогава), и са използвани специални сплави(преполагам титаниеви) и неръждавейка.
Този харпун още е жив, но братовчед ми се оплакваше че уплътнения не може да му намери подходящи, за да държи въздух.
 
Последна промяна:

xpresident

Редовен Потребител
Няма спасение от електрохимичната корозия, има ли контакт между два метала поставени в морска вода, единия почва да се яде за часове. На алуминиевите лодки например, всичко е изолирано от корпуса по тази причина, има електронни датчици които следят за утечка и включват аларма ако има. За няколко дена може 5-6мм корпус да се пробие от електрохимична котозия.
Другата опастност от солта е че дори да се измие със сладка вода и изсуши, ако остане дори малко сол, тя сама си събира вода от атмосферата и става електролит и продължава да "работи", примерно в микроскопични пукнатини в патината на алуминиеви детрайли или от неръждаема стомана. Примерно 8мм шегел ми се е чупил от нищо и никакво натоварване, след като 1-2 години е бил мокрен от морска вода, а външно беше "лъскар".
 

tvt1968

Редовен Потребител
Добра вечер, колеги!
Питането ми към Вас е дали някой е ползвал оптиката от линка:https://www.tacticalscope.co.uk/nik...11mm-airgun-and-rimfire-mount-rings-878-p.asp и да сподели впечатления, за което ще съм му благодарен. Продават я с "доживотна гаранция" - така каза продавача и много ме замисли.....
 

SvilenP

Редовен Потребител
Аз не съм използвал такава, но според колега от американския форум тези оптики/марка не са това което са били и направо ги отхвърля.

Не го използвай, като чиста монета това, но имай едно на ум...
 

sts1969

Редовен Потребител
Това Нико струва 42 паунда, и е с доживотна гаранция...правилно ли съм разбрал? ???
 

tvt1968

Редовен Потребител
Да, колега, правилно си разбрал, но доживотната гаранция я дават от ловният магазин в гр. Левски. Продавачът, който е и собственик каза че дават доживотна гаранция - ако и стане нещо я подменяли без проблем. Иначе погледнах през нея и за парите си гледа доста добре, предният паралакс си работи коректно.... да не повярваш...
 

Dominus

Редовен Потребител
ДиМаджо е качил във фейса един пример на нулирана оптично оптика и чрез тумблерна корекция. Примерна е меко казано пресилен, тъй като еректора е много по-голям и радиалното движение в тялото е много малко. На практика има оптики премахнат недостатък, като Сайтрон със ExacTrack.
Това е дърпан като локум момент при монтаж и настройка на оптики, но все някой ще открие нещо ново за него си.
 

Attachments

  • 33583412_735396480184363_682209113488228352_n.jpg
    33583412_735396480184363_682209113488228352_n.jpg
    7.2 KB · Прегледи: 89
Последна промяна:

zograffa

Редовен Потребител
Да се похваля и аз с един расов китаец,Discovery 5-20x44.Пристигна точно за 20 дена заедно с монтажи.Направих грешка,че не поръчах с подсветка,не че и тя много ми трябва,нивела ми е по-важен.Заблудих се обаче от снимките на,които е без капачки,а после се сетих,че с капачките на практика е неизползваем.Сега си имам и едно зелено кръгче за красота,щото другите циганиики са малко:D.На пръв поглед е добре,като изработка и яснота на образа,скалата много ми харесва.Монтажите са някакви с надпис Shooter и дойдоха в хубава пластмасова кутийка точно за тях,сложих,нивелирах,проблеми няма засега,но няма време за прострелка,там ще си покаже всичко.

1527595994_20180529_122530.jpg


1527595994_20180529_122649.jpg


Някой махал ли е пластмасовите капачки на тублерите да каже как става,че поне малко да намаля биташкия изглед.
 

lynx

Редовен Потребител
Тия синичките гадорийки не може ли да се овапцат черни?
Ако стане, оптиката ще заприлича на по-истинска, ефекта "играчка от Зрънчо" ще се намали до голяма степен :)
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Аз моите съм ги направил с перманентен черен маркер. Доста биват.(благодаря на Рашко).
 

anibis

Редовен Потребител
Искам да попитам някой колега който е по-запознат от мен в тая насока/тема/ да ми обясни защо става така?
Имах две памет карти за фотоапарат едната е 32 гигабайта а другата беше 16 гега.
И двете карти са вече в коша,след ползване и на двете карти за около 2г. Нито предаваха нито приемаха,просто пълен блокаж!
Здадоха багажа една след друга, първо 16-та след 2-3 месеца 32-ката.
Имам от време оно, две памет карти,пак за фотоапарати едната е 2гега другата е 1 гигабайт,работят си без никакъв проблем.
Имам ги от доста отдавна, когато 8гега бяха нещо нечувано,та от това време,имайте го на предвид тия карти си работят без грам проблеми!
Защо другите карти с повече памет толкова бързо им свършва живота? Така ако е вярно което си го мисля е ок, но ако не е вярно моля да не ми се смеете
защото хал-хабер си нямам от техника,даже съм на Вие с техниката никога не ме е влечала.
Аз си мисля че заминават по-бързо защото имат/съхраняват мноооого повече памет, от тия дето са по 1гега и 2гигабейта.
Благодаря!
 

Dominus

Редовен Потребител
Вероятно са ментаци.
Пазара е наводнен с евтини безименни китайци. Те умират така.
 

anibis

Редовен Потребител
Най вероятно си прав.
Имам все още една флашка,която ми се падна като подарък преди повече от 10г.
Вземаш три кутии цигари,но цената е като за две,и имаш подарък запалка,флашка,пепелник.
Сега така бяха си направили тогава рекламата,няма да споменавам фирмата на цигарите,както и да е.
Тая флашка е 1-гигабайт,фирма куча марка,нищо не пише на флашката. Смених,изхвърлих досега 3 флашки,по 2гега две,и една 4гега,просто същата работа пълен блокаж!
Тая кучата марка от 1-гигабайт дето ми се падна подарък, още си работи без никакъв проблем.
Не знам, вярно че има доста китайски ментата на нашия пазар, но тая флашка и тя е мендели капели но си работи без проблеми,сигурно съм имал късмет най вероятно.
 

lynx

Редовен Потребител
Не е трябвало да ги изхвърляш, повечето са били поправими.
Както картите, така и флашките.
 

Dominus

Редовен Потребител
Китайците обикновено не се поправят. Имах една16-ка който пристигна с принтера. Работи точно няколко седмици. После умре. Тормозих я със специализиран софтуер. Откриваше повредени сектори. Орязах я. Създадох партиции на уж здрави места и я поизмъчих още малко, но си остана доста несигурна за работа и наподсбедък чеп за зеле не ставаше от нея. Ще ти я дам и ако ми я съживиш ще те черпя каквото си наумиш.
 
Нагоре