ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

Ctan4o

Потребител
Мисля че ще е добре поста да остане за да могат други лоши хора(недисциплинирани стрелци) да видят какви са последствията, а те могат да бъдат и фатални.
За пример ще дам фирмата в която работя. Всяка сутрин минаваме инструктаж как някога някъде се е случило нещо и понякога се налага да гледам ужасни кадри за да предотвратим последващи. В един момент започваш да наистина да мислиш първо за безопасност. Неофициално се говори че всичко в професията ми е писано с кръв.
Макар и хоби рисковете при неправилно боравене с ВО, а дори и правилно са големи.
 

didarai

Редовен Потребител
Баси кървавата професия !!!
Стана ми интересно , какво работите колега , щото аз освен за касапин и за хирург , чак па за толкова кървава , че да се пише с кръв не се сещам ? А и всеки ден инструктаж !!! ???
 

Ctan4o

Потребител
Занимавам се с монтаж на ветрогенератори и пътувам по целия свят. Големи височини, големи кранове, тежки приспособления и елементи. Всяка импровизация е опасна.

Maлко извън темата но често наблюдавам такива явления.
https://www.facebook.com/portalenergia/posts/1922731471078497
 
Последна промяна:

Whale

Потребител
Имам подобна.Прилична е за парите си,но паралакса е изключително стегнат и на големите увеличения мътнее.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Да се мъчиш да преправяш нещо, което не е пригодено да влиза под вода, че и да е с цена като на харпуна???
Има ПЦП-та изстрелващи кухи стрели, при желание може да се смени цевта с тънка на повечето пушки и да се нанизва стрела, ама дали си струва?
 

Raiko

Новодошъл
Ще я видим като пристигне. В двора имам 23 метра разстояние и едвали ще ползвам максималното увеличение. На полето е забранено да се стреля.
 

xpresident

Редовен Потребител
https://www.youtube.com/watch?time_continue=73&v=6mTMtjtUdLw

http://podvoda.bg/cat/cena-opisanie/pnevmatitshen-harpun-mares-sten-70-wp-s-reduktor-mares-2128/

Може ли от въздухарка да стане харпун? Пружинка или с Газова пружина.Макар че и пневматичните харпуни ги пълнят до 70 бар.
А може ли от харпун да стане ПЦП? Че имам един за 100 лв дето не става за нищо друго :wall:
 

xpresident

Редовен Потребител
9-11.jpg
Такова нещо търся, дето да хваща шината на Хайнел 312 (9мм) а на него ще се слага Спортмач монтаж 11мм. Ако го има в БГ най-добре. Идеи?
 

The_Incredible

Потребител
Имам колега, от един остарял проект... ако ти свърши работа ти го пращам! Пиши на лично ако имаш интерес.
 

SvilenP

Редовен Потребител
Колеги има ли "сезонност" в намаленията в цената на ВО, примерно по Нова година и т.н или само при някакъв юбилей на фирмата и т.н?
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Колеги някой преди време беше качвал таблица с класирането и за марките на пушките и оптиките ,става дума за ФТ дисциплината,в частност ме интересува при пружинките! За световното...
 

Sen

Редовен Потребител
Колеги има ли "сезонност" в намаленията в цената на ВО, примерно по Нова година и т.н или само при някакъв юбилей на фирмата и т.н?
Свилене, няма система в тази игра, поне не ясна за нас, крайните потребители. Всеки търговец си решава кога да направи отстъпка. Единствено по коледните празници можеш да очакваш някакви намаления, както и сам предположи. И както при всяка друга стока.
 

sts1969

Редовен Потребител
Да си отговоря сам , а пък може да е интересно на някой. Оказва се че може само желание да има.
Ако вкараш едно нормално РСР в солена вода, след 2 седмици ще го изхвърлиш в кофата за боклук. Не малка част от РСР-то е направено от алуминии, който се разяжда силно от хлора в солта, цевта ще е в пряк досег със солената вода, ще ръждяса за броени дни. С две думи, не се занимавай с глупости! ;) Както се казва, козата си иска пръч! :pardon: :cheers:
 

sts1969

Редовен Потребител
Тук не си прав, явно нямаш достатъчно опит със солената вода :)
И 2 дена не знам дали ще изкара.
Значи съм му отпуснал 12 дена за "размисъл" ...разбирай псуване! :D:D:D
п.п. Виждал съм как алуминиева ламарина се разпада в ръцете ми като паяжина, след боядисване (от някой умник) с Хлор-каучукова боя. o_O
 
Последна промяна:
Нагоре