DIANA

6tangata

Редовен Потребител
Нямам пластмасова "пръчка". Ако е в гаранция отиди при майстора им и там най-вероятно ще се реши въпроса, за мен не разглабявай и не прави нищо сам, просто за да имаш очи да си търсиш правата ако нещо не е ОК по пушката. Носи си фактурата и документа, за да одостовериш покупката.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Имам 3 Диани, 26, 54 и 52 и на всичките има F, не съм търсил причината, защото не мисля, че е важно..поне за мен. Моята 52 с F по тази логика пак трябва да е с пластмасов лост....,а не е.....
Дъвчете едно и също нещо... Просто ако е от магазина и е в Гаранция, занеси я да я отворят.
Ако има такава практика, добре е и ти да погледнеш какво е състоянието и вътре.
Ако не е в Гаранция, отваряй и действай. Ако не смееш сам, търси някой да помага.
ПП. Той Илиян ме е изпреварил.
 

jix1974

Потребител
ОК, разбрах. Вероятно това е истината:

Това имах предвид,колега.

Колега 6tanga, вчера са разколебах по гореизложените причини и НЕ Я купих. И разбирам, че добре съм направил. Полимерната зареждачка е видимата разлика с твоите Диани, но подозирам и други възможни. Отказвам се твърдо. Ще си пукам с Хаенела, там пластмаси не съм срещал.
 

6tangata

Редовен Потребител
Ами ти си знаеш..сигурен ли си, че е полимерен лоста, а не метал с обвивка отгоре? Ако решиш ще отидем да я видим ....и с майстора ще те запозная ;) Направо звучи абсурдно да е полимер....но "шит шепъндс" ;)
 

jix1974

Потребител
По-горе писах. Аз видях черна пластмаса, "полимер" бяха думите на продавача. Е, не сме го рязали да видим дали има сърдечник...при опита му да го изправи подаваше - аз бих заложил, че няма.
Както и да е, всички потвърдихте, че незаключването и кривият лост не са нормални, еле за пушка на витрината.
Много благодаря за предложението, оценявам го! За съжаление загубих тръпка към конкретната пушка.
 

6tangata

Редовен Потребител
Продавача с голата глава разбира от въздушно оръжие колкото магаре от тромпет както се казва. 99% има сърдечник според мен, а лоста е нормално да е с леко "крива форма". Дианата в сравнение с Гамо 1250 на промоция във ВИПа за 690-790 лв. е като космически кораб..или другите гамо-та за по 500-600 лв. Това си е мое мнение, но лично за цена 850 мисля, че Диана 48 е супер, освен ако не е някаква дефектна бройка и т.н.
 

petkof

Редовен Потребител
Имам чувството, че става някакъв развален телефон относно полимерния лост на Дияната, защото аз премисляйки функциите му съобразени с размерите и резбите по него ми е трудно да приема, че немците са решили точно този лост да го сменят с полимерен!
 

Ivory

Потребител
Днес си купих от Zarimex Диана 34 ,оптика и въздушен пистолет и ми направиха 10 процента намаление на всичко ,понеже съм регистриран във форума.
 

jix1974

Потребител
По отн. "разваления телефон" по-горе.
Колега petkof, това че съм от четящите, а не пишещите съфорумци явно те подвежда. Пипам оръжие ежедневно от 2 десетилетия почти и много добре знам какво е полимер и стомана.
ТОВА което съм написал съм видял и пипнал лично онзи ден. Не съм си позволил никакъв коментар или квалификация, зададох въпрос, вие ми отговорихте. Сърдечно благодаря.
Моля, ако поставяш на съмнение думите ми, пушката си е в магазина - на втората витрина отдясно, втората пушка от дясно на ляво. Убеди се лично.

Всъщност, дали полимера е само полимер или стомана с полимер е вторичен. Производителят е сериозен и си знае работата.
Аз разбрах, че в следствие на едно или друго пушката не заключва, а това не може да е излязло така от завода. Е, благодаря ама....не е моята точно тази.
 
Последна промяна от модератор:

petkof

Редовен Потребител
В никакъв случай не искам да обиждам никого, особено теб jix1974 , просто се усъмних в твърденията на продавача, че детайла е от полимер, както ти е казал. Помислих си, че може би те е заблудил по някакъв начин и исках да обърна внимание на това. Извинявам се, за израза. Поздрави!
 

jix1974

Потребител
:) нееее, аз не съм се обидил, тъкмо обратното - много съм благодарен за отзивчивостта на всички, особено твоята. Заподозрях нещо гнило при огледа и ти потвърди съмненията ми с още първия си пост кратко и ясно. Направо си за черпене, друже!

И аз нямам случай на каквото и да е оръжие, при взвод, основна част да остава в подвижно състояние...да я придържаш с някое свободно пръстче ...

Тя горката, защото седи на тезгяха, сещаш се... аз лично два пъти плющях в тавана с празна цев и пичовете искрено се кефеха. Е, дневно ако я гледат по петима ..... щракат, зареждат, сецат кой как знае.. Абе, поне да си я оправят а не да убеждават хората, че тоя модел си е така..

Поздрави! :)
 

lynx

Редовен Потребител
Който "щрака" без чашка с пружинна пушка, много скоро ще ремонтира карантията.
Тия в магазина явно не са много в час, щом са се радвали докато някой им руши стоката :)
 

Ivory

Потребител
Някой да е развивал такъв болт на Диана ,как ва го развия.
 

Attachments

  • IMG_20180406_102139.jpg
    IMG_20180406_102139.jpg
    559.1 KB · Прегледи: 101
  • IMG_20180406_102127.jpg
    IMG_20180406_102127.jpg
    877 KB · Прегледи: 98

Alucard

Редовен Потребител
ФТКС
Взимаш една широка права отвертка и я пилиш в центъра докато пасне,после само си държиш контра с нея :)
 

Alucard

Редовен Потребител
ФТКС
Това със странното отворче не е ли гайка? да развърти я,то може и проходен да е отвора и да няма резба през цевната кутия където лежи болтчето.
 

Ivory

Потребител
Значи първо се отвива контра гайката с добре направена отверка с каналче ,защото тея германци са стягали зверски.На ухото на цилиндъра няма резба за болта и би трябвало и от двете страни да може да се развива, но се разви от гайката.

Нормално ли е чисто нова пружина ,да е леко крива?
 

Attachments

  • IMG_20180406_125026.jpg
    IMG_20180406_125026.jpg
    370.7 KB · Прегледи: 72
Последна промяна:

Alucard

Редовен Потребител
ФТКС
Случвало ми се е,ако няма водачи от 2те страни или пък я вкараш с напрежение,да се изкриви,но не мисля,че ще ти създава грижи.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Никакъв проблем няма, че пружината е леко крива. При почти всички пружинни пушки пружината е в такъв вид.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Колеги, има ли някой с преки впечатления от Diana 350-N tec ? Интересувам се от мнения и за двата калибъра - 177 и 22.
 
Нагоре