Kral Arms

Gadnqra

Редовен Потребител
Не можах да схвана идеята със свалянето на мощността до 1 джаул. Ако наистина смяташ да намалиш пистолета до 1 джаул, ще се загуби точността и ще ги плюе по-слабо от прашка. Ще трябва да стреляш на 5 - 6 метра и пак няма да уцелваш, защото проектилът ще е бавен и дестабилизиран. Идеята с редуктора е неприложима при това положение и при толкова малък резервоар. Редукторът не се поставя да удуши пушката, а да изравни платото и да дава еднакви изстрели. Мисля, че нормален вариант е пистолетът да се намали до около 5 - 7 джаула, въпреки, че се губи смисъла, защото тогава трябва да се стреля на близки дистанции и независимо от това, дори и 2 джаула да е - един изтърван изстрел към лицето=дупка или извадено око. В края на краищата продават детски пистолети с пластмасови топчета, с които като ме гръмне синът ми от 4 метра и боли. Не виждам смисъл да трансформираш оръжие в играчка.
 

bleu81

Редовен Потребител
Идеята е много-проста и следва Моята логика. Ще я обясня още веднъж и спирам за да не разводняваме темата.
Трябва ми лека, пушка с къс приклад за да може да се ползва от човек висок 120см. Дъщеря ми е на 4 и също ще иска. Пластмасова пушка за топчета за 100-200 лева няма да купя защото са пълен "шит". Хубавите еърсофт реплики струват по 7-800 лева, което лично за мен е безумно.
Тоя крал арм е идеален заради ниското си тегло и телескопичния приклад. Като стреля с топчета мога да отида на поляна в парка или пред блока или в коридора на апартамента и да събаряме кенчета без никой нищо да ни каже. С тоя пластмасов приклад и жълтите топчета лесно ще мине за играчка. Ще стреля 1-2 години с топчета докато децата поотраснат, Лятото стоим доста време на къща с двор. Там можем да си оригиналната цев и да го ползваме с чашки. Идеята е проста, та чак тъпа за някой но си е моя.

Ще ти дам един пример. Купихме и ни подариха 5-6 колички с дистанционно за по 50-тина лева всяка от магазини за детски играчки. Всички до една се счупиха,като някой не изкараха и ден. Тогава реших да спра да купувам боклуци и взех за няколко стотин лева модел от магазин за РЦ модели. Сигурен съм, че знаеш каква е разликата между обикновена пластмаса и (GRP) такава усилена със стъклени/карбонови влакна. И двете са пластмаса, но не съвсем.. Вече 3 години я кара, блъска, скача от рампи и стълби, минава през локви и сняг и освен че смених втулките на главините с лагери само я почиствам и зареждам. И да се наложи да сменя нещо части има. Знам, че моята логика не пасва на "потребителския" тип икономика но отказвам да купувам стоки, които са проектирани да траят месец, само после да се купи нещо ново.

Те това е смисъла :)
 

SGS

Редовен Потребител
Защо вместо да си усложняваш живота, не вземеш направо един Airsoft пистолет? Те са по 0,5 J, максимум съм виждал 2 джаула. Повечето са 0,7 - 1 J
 

batnan

Редовен Потребител
bleu81 Трябват ти два различни типа оръжия, един аерсофт за децата
да отида на поляна в парка или пред блока или в коридора на апартамента и да събаряме кенчета без никой нищо да ни каже
и едно истинско Пцп за теб за
Лятото стоим доста време на къща с двор. Там можем да си оригиналната цев и да го ползваме с чашки.
Отделно ми се струва че упражнението с сменяне на цеви и регулиране на мощности ще е голяма досада .
 

bleu81

Редовен Потребител
Защо вместо да си усложняваш живота, не вземеш направо един Airsoft пистолет? Те са по 0,5 J, максимум съм виждал 2 джаула. Повечето са 0,7 - 1 J
По-горе съм писал защо. Освен това не харесвам пистолетите. Като дойдат орките децата по добре да стрелят с дълго оръжие от по-безопасна дистанция. Еър Софт пушките които "стават" струват повече от тоя Крал-армс, което е безумие за фанатици. А и винаги да направиш нещо е по забавно отколкото просто да го купиш. N'est pas?

ИСД не бърза да си продава стоката. Стоката получена в петък си е още в склада.. Покупката се отлага докато решат да продават.
Междувременно ще се радвам някой запознат да ми каже заглушителя и редуктора от линковете по-горе дали са на добра цена за да знам дали да ги купувам или не.

Поздрави
 

batnan

Редовен Потребител
Като дойдат орките децата по добре да стрелят с дълго оръжие от по-безопасна дистанция.

А като дойдат Урук-хай ,и после Назгулите с летящите твари какво ще правим?
Шегата настрана.
Идеята ми е да не пишат утре вестниците Баща с двете си деца на 6 и на 4 години стреля с въздушна пушка в парка.Това че си я направил 1 джаул иди го обяснявай на журналистите.Не знам колко джаула е тая пушка дето и се точиш ама със сигурност трябва и да я уведомиш/според закона/.
 

sts1969

Редовен Потребител
Като стреля с топчета мога да отида на поляна в парка или пред блока
Не съм сигурен че можеш свободно да я разнасяш в населено място без калъф (щом се води въздушно оръжие), да не говорим да стреляш в парка или пред блока! ???
 
Последна промяна:

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Възможно ли е дефиниция на термина -цитат "орките"? Благодаря.
 

bleu81

Редовен Потребител
Темата доскуча, та реших да ви развеселя :cheers:.

орки-->Сссигани-->мигранти или друга гнусота.
с две думи тия дето идват да "берат" от имота ти неща които не са сяли.

Като гледате демографията, международното положение, пренаселения с хора без перспектива за нормален живот хора в тъмния континент нали не мислите, че ще има " заживели щастливо докато свят светува" В ЮАР например бурите вече са ги почнали... https://laurensouthern.net/farmlands/
Аз имам и хляб и "сол" ама не върви да дам на хлапетата желязото от касата да се учат.

А сега по сериозно. Погледнете я пак тая "пушка" Пластмасова е от всякъде. Мога да боядисам цевната кутия в розово на еднорози а на цевта за еърсофт да нанижа един дървен дудук. С пластмасовите топчета с които ще стреля нали не мислите, че някой ще се заяде или ще пита де е калъфа? Вие сериозно ли? И нали не мислите, че ще заведа децата да стрелят в градинката зад руската църква, пред парламента или на някой детска площадка?

Все тая. Важното е децата да се научат да стрелят. "орките" няма да ни пропуснат...

Между другото темата е Kral Arms.

Тука всички
анализират моята логика
а никой не иска да коментира редуктора и заглушителя за които питах бидейки аксесоар на марката.
Аз питам ли ви защо сте ги накичили всички тия оптики, двуноги и торбички с пясък да стреляте от масичка и стол по неподвижна мишена на дистанция на която някой стрелят с лък и стрели? Орката като се подаде на оградата на 15м няма да ви чака да си коригирате "паралакса" :rambo:

Проверете колко е диаметъра на 10-ката на мишената на ФИТА за мъже на 90м лък и после си мислете, че групите, които правите от менгемето са нещо особено ;-)

Хайде със здраве и без лоши чувства :)
 

DeadShot

Редовен Потребител
Като вземеш крала ще идеш да го уведомиш.Записват му номера и се води въздухарка с еди колко си дж.Слагаш тая тръба и стреляш с топчета, камъни,клечки за уши и картофи с 1дж. Някой звъни на 112 щот Еди кой си стреля в парка.Идват и сверяват номерата.
-Опаа той стреля с въздушна пушка в града.
А ходи си блъскай главата и обяснявай,че стреляш с 1дж топчета и си сменял цевта.
 
Последна промяна:

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Тука всички
анализират моята логика
а никой не иска да коментира редуктора и заглушителя за които питах бидейки аксесоар на марката.

bleu81,Gadnqra в четири поста много ясно ти обясни какво може да се направи и какво няма смисъл да се прави с този KRAL!Разбира се избора си е твой какво ще си купиш акво ще го правиш и как ще го позваш,но сам разбираш,че колкото повече се отдалечаваме от закона и правилата ,толкова повече заприличваме на ОРКИТЕ!
 

Gadnqra

Редовен Потребител
За редуктора вече ти се обясни, че резервоарът е твърде малък - 96 сс. За да сложиш редуктор се иска място, защото той отнема от обема на резервоара. Иска се място и за задредукторен обем. Добро плато и добри изстрели се постигат и без редуктор, но се иска добра конфигурация на въздушния тракт и идеален синхрон ударник-клапан. За заглушител за пушка 1 джаул какво да коментираме ? Групите на 90 метра с лък ги знаем много добре - и тук има хора, които май стрелят с лък. Гарантирам ти, че тук можеш да видиш много по-добри групи и на 100+ метра. И без менгемета. Хайде със здраве и без лоши чувства.
 

anibis

Редовен Потребител
Колега bleu81, не исках да пиша ама нейсе...
В закона излишно е казано че преправянето и тунинга на оръжие,няма значение какво, ВЪЗДУШНО ,ОГНЕСТРЕЛНО,е строго забранено от не класифицирани лица, само оръжейник има право да пипа. Така че сам да си слагаш друга цев,и да си правиш с оръжието каквото на теб ти харесва,е все едно да си сложиш сам таралеж в гащите.
Не знам какво си сял, и Орките-циганите неканени идват и обират реколтата ти,но пистолета както искаш да го направиш 1дж даже и 5-6дж дори,само ще ги подразниш,и заради тоя пистолет ще пострадате всички,които сте там.
 

andi

Редовен Потребител
Моето мнение го казах на колегата по телефона : голямата ми дъщеря е на 7 , и досега съм се старал да я възпитам не какво да прави с оръжие , а какво да не прави никога с оръжие .
Голям мерак има засега - чистим пушките заедно , подреждаме заедно патроните преди и след лов , играем си заедно с фенери , бинокли , лазери .
Има си нейни пушки с топчета и без , детски , с размери и тегло съобразени с детската анатомия .
Но никога не докосва без мен , нещо различно от нейните играчки , нищо .
Дори тях никога не ги насочва над кръста на човек . Никога не си държи пръста на спусъка . Никога не ги хвърля по време на игра , и след нея .
Засега това и е достатъчно . На мен също .
 

bleu81

Редовен Потребител
Привет,

Като коментар, към горното ще кажа само, че във форума има двойствен стандарт. Толерира се модифицирането на пневматични оръжия с цел повишаване на енергията на проектила до стойности значително над тези с които са произведени и регистрирани. Толерират се писания за стрелба от прозорци, шибидаци и тн по кацнали на клон мишени.
Мен обаче ме изкарахте престъпник, че искам да направя пцп да стреля с пластмасови топчета. Вярно, че е престъпление да се "сее" пластмаса сред природата, но не по вредно е да се "ръси" с олово..

Благодаря на Gadnqra за мненията, понеже единствено той отговори технически аргументирано на моите питания.

Занапред ще избягвам такива еретични теми и ще се придържам към "етикета" в форума.

Исках да добавя, че закупих въпросното НП-01 и първоначалните ми впечатления към изработката са много положителни (без да имам опит с ПЦП, но на база опита ми с огнестрелни такива).
Пушката е удавена в смазка, която извира от всеки процеп. В събота ще я подаря на малчугана и като и се порадва ще я отворя за ревизия. От прочетеното в предните теми добих известна представа, какво се прави за отстраняване на производствените дефекти. Ще ми трябва малко помощ за оптимизиране разхода на въздух, силов "тунинг" не мисля да и правя. Ще се ползва без еърсофт цеви пластмасови топчета.

За тия които ги интересува, цената е намалена с 100 лева и вече е 549 лева с ДДС. Направиха ми и допълнителна отстъпка, понеже закупих различни аксесоари.

Тъй, като бързомера с който се продава е пародия, сложих телескоп за да може да се постреля, но бих искал да монтирам регулируеми механични прицели или диоптричен мерник.

Някой знае ли/има ли подходящи мушка тип "кламп-он" и мерник подходящи за модела.


Поздрави.IMG_20180323_130150r.jpg
 
Нагоре