Walther / Umarex

lynx

Редовен Потребител
Днес спуснах изстрел на празен барабан...знам че това е много лошо за пружинка а за ПСП как седят нещата ?
С ПЦП-то може да си пукаш без чашка колкото ти душа иска.
Няма опасност от повреди, при пружинките е друга бира.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Няма никакъв проблем празния изстрел при ПЦП(просто хаби малко повече въздух),но без осмица тествай пак първо на 50-55м. да видиш дали има разлика и каква е!
 

andi

Редовен Потребител
Но някои от РСР-тата е противопоказно да се гърми без чашка и с ПРАЗЕН резервоар!!!

На някой ПЦП е противопоказно да се гърми без чашка .
На повечето ПЦП е противопоказно да се щтрака с празен резервоар !
 
  • Харесвам
Reactions: Emp

lynx

Редовен Потребител
Дайте директни примери, че ми стана интересно? :) ако може да са подплатени с неъкфи докИменти :)
Досега го мислих, не се досещам на коя пушка кое ще се прецака ако се щрака на празна цев.
На празен резервоар по-лесно може нещо да се размести/примерно при АТ-44/, но за други не се сещам...
 
Последна промяна:

lynx

Редовен Потребител
И на мен ми се прииска да питам същото, но предпочетох да си затрая ;):)
 

cilindura

Редовен Потребител
Това, което се случва на мощните пушки, Николай, е следното:
Поради липса на съпротивление в канала на цевта се увеличава скоростта на затваряне на клапана, тоест ударът на пластмасовата шапка в металната гърловина на клапанното тяло, е с пъти по-силен от изстрел с проектил в цевта.
Правил съм тестове, които се заключават в следното: суха стрелба със Суматра 6,35 мм и Сам Янг 9мм - брой изстрели 500 (с оригинален клапан), 500 изстрела с проектил в цевта, също с нов клапан, резултатите са следните: състоянието на клапана след сухите изстрели е като на съсипана от стрелба пушка. Докато състоянието на клапана след изстрел с проектил в цевта, е с едва забележима следа от гърловината на клапанната камера.
Няколко пъти вече са ми носили чисто нови пушки от магазин (все още непродадени), стоящи на витрина, недържащи компресия, именно поради тази причина, че с тях в магазина стрелят като със сигнални пистолети.
До голяма степен съсипването на клапаните на тези мощни пушки се дължи именно на сухата стрелба, а не на пренапомпването на пушката.
Разсипаният клапан, който си публикувал в темата на Биг Боре, твърде вероятно да е придобил този вид след много на брой сухи изстрели.
Скоро мой приятел си взе Суматра 6,35 мм и докато чакаше свръхтежките 3,65 гр проектили, си е стрелял в тях ей така просто за кеф, без проектил в цевта и: клапанът му беше размазан до такава степен, че шапката не можеше да държи компресия, поради простата причина, че вече не полиамида, а металната му ризница опираше във входа на клапанната камера.
Моят съвет към собствениците на мощни пушки е следният: стреляйте единствено и сам ос проектил в цевта. Да го приема, който иска.
Аз от десетина години стрелям така и пушките ми са в перфектно състояние, като не ми се е налагало да си подменям клапаните, а и не е имало защо, тъй като параметрите като скорост, а от там и мощност не са се променили и с милиметър дори, поради запазената конфигурация на клапана, без промяна в геометрията след високи динамични натоварвания.
 
Последна промяна:

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Като допълнение на казаното от Янко за клапана, мога да потвърдя, че се случва и на нормални ФАК пушки със само 40-50 Дж.
Според конструкцията на спусковия механизъм, може да се получат ударни натоварвания на определени детайли, защото когато няма налягане в резервоара, клапана се държи само на пружината, а тя не е достатъчна, за да държи щока на клапан в нужното положение. Това натоварва елементи, които не могат иначе да го получат - пример при Крикетите - елемента, който зацепва ударника(бегемот му викат рашките), не получава удар ако има налягане, защото щока на клапана контролира хода на ударника.
Когато няма обаче налягане, хода на ударника се удължава и той удря зъба на "бегемота", което естествено води до неминуемо разрушаване рано или късно. Затова, при някои модели(предимно спортни) се предлага и режим "сухо спускане", за тренировки, като се елиминира участието на ударника.
 

lynx

Редовен Потребител
За повечето хора не е тайна, че Суматрите имат заводски кашкавален клапан и е препоръчително да се подмени или преработи.
Далеч съм от мисълта, че някои хора си седят в къщи и си плякат за кеф на празна цев с мощните си пушки.
Пустите мераци за повече джаули карат хората да си изнасилват пушките, а от там идват и повредите.
Модификациите трябва да се правят с акъл.
 
Последна промяна:

Габриел

Новодошъл
Здравейте група за много години! Нов съм преди няколко дни купих този Walther Maximathor ще помоля да ми кажете нещо повече като качество и.т.н
 

Attachments

  • IMG_20171230_065200.jpg
    IMG_20171230_065200.jpg
    251 KB · Прегледи: 150
  • received_1554075444691529.jpeg
    received_1554075444691529.jpeg
    157.9 KB · Прегледи: 144

SvilenP

Редовен Потребител
Аз не мога да помогна, но от къде го взе (ако е от магазин разбира се) и какъв калибър е?
 

Gadnqra

Редовен Потребител
За кашкавалените заводски клапани на Суматрите, за които говори Янко съм абсолютно съгласен, но те се премазват и без да се правят празни изстрели. Това е така просто защото са от много мек полиамид. Когато се смени с български, качествен никога повече това не се случва. Същото важи и за Бама. Естествено че не говорим цял ден някой да стреля с празна цев 1000 пъти. Иначе на всеки може да се случи по случайност или по нужда.
 

Alecks

Новодошъл
Здравейте група за много години! Нов съм преди няколко дни купих този Walther Maximathor ще помоля да ми кажете нещо повече като качество и.т.н
Здравей, и за ного години. Ще се изкажа като сбственик на максиматор не като експерт.
Пушката е изключително точна и много добре направена. Има само две неща които аз не харесах:
Понеже съм доста восок и с дълги ръце приклада ми идваше малко къс и се наложи да си произведа регулируем задтилък. Сега ми е супер.
Много ме дразнеше че се продава само с един пълнител. Опитах да поръчам във Випа, но ми съобщиха че немогат да ми помогнат( въпреки че са представители на Валтер). За това купих на риск два от Доминатор и след заигравка със струга ги преправих за Максиматор.
Много неща за пушката съм научил от andi (безкрайни благодарности). По негова идея си направих полиамиден водач на пружината на бойният клапан. Имах случай на изместила се пружина от леглото и (мнго е плитко).
Сменях о-пръстена на дотиквача. Много трудно намерих от какво сатава читав, обикновените ги къса бързо. По размери дадени от andi не станаха, вероятно на Доминатора е различен.
Мислех си в началото че е тежка но след Херкулеса си я нося навсякъде с огромен кеф.
Няма да съжаляваш страхотна е, честито.
Точна е като скалпел.
 
Последна промяна:

Габриел

Новодошъл
Благодаря настина доставка огромно удоволствие. Но иска малко да се пипне че не са много изстрелите със едно зареждане.
 

andi

Редовен Потребител
Скоро издадох поредния Валтер и днес ми попадна листа с финалните настройки .
Абсолютно всичко е пипано и преправяно - кое повече , кое едва забележимо . Някой неща са премахнати , други са добавени . Но накрая се получава уникален резултат .
Бивш ВАЛТЕР 850 (СО2 - въглеродка ) , настоящ ВАЛТЕРАНДИ с 205 см3 цилиндър ( с куикфил и манометър) и редуктор на 85 бара :

Като я затворих с финалните настройки имах само 110 бара в едната бутилка и затова първо хронотеста е от 110 бара . До 70 бара направи 4 пълни барабана с JSB 1,03 +2-3 от петия . После заредих от другата бутилка с 195 бара и стрелях до 110 - 7 пълни барабана . Общо стават 90 изстрела от 195 до 70 бара с 45,5 дж при 24 гр целзий от 205 см3 . От 210 бара по сметки ще направи 105 изстрела . Страхотен резултат - за сравнение Валтер Доминатор 1250 от кутията прави около 40 изстрела, с малко по-малка мощност, от същия обем .
20180116_210526.jpg
 
Нагоре