РИБОЛОВ - МОЯТА Е ПО-ГОЛЯМА...

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Продавам много евтино рибарски комплект.
Обадете се на тел. 55ХХХХХ.
Ако слушалката вдигне мъж, моля кажете "Извинете! Грешка!"
 

st_beer

Редовен Потребител
Такова чудо дори не съм мислил ,че може да съществува. Направо ще каже човек ,че някой водолаз ги бута през дупката.:lol::lol:
 

MTR-77

Потребител
Една и от моите20150823_185248-1.jpg Хваната на воблер СТОРМ около 11-12 сантиметров.

...И една бяла риба от 2012 г.(5кг.)DSC_5800.jpg Златна блесна Мепс "Аглия" номер 5

Балканка около килограм(никога не взимам пъстърва).На естествена стръв земен червей.

20140826_171021.jpg
 
Последна промяна от модератор:

boceto84

Потребител
Като сте почнали със щуки,една и от мен.Около 2,5кг според кантара на грипа.Уловена в р.Тунджа 2016г на 6см. самоделен воблер.
 

Attachments

  • IMG_1874.JPG
    IMG_1874.JPG
    365.3 KB · Прегледи: 41

MTR-77

Потребител
Като сте почнали със щуки,една и от мен.Около 2,5кг според кантара на грипа.Уловена в р.Тунджа 2016г на 6см. самоделен воблер.
Бравоооо....:cheers:

Пучнъйми с штукъ и сфършийми с шъранИ...:D20160808_174532.jpg2-3 килца....20150924_113850.jpg 20150823_113159.jpg 20160808_150127.jpg....и къркуда 43 номер...
 
Последна промяна:

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Когато над някой водоем има плътна ледена покривка над 10 см, само за 3-4 дни кислорода във водата намалява значително. Рибите започват да се струпват под образуваните тук там въздушни джобове. Затова е редно да се пробиват дупки или троши леда, за да се опази популацията. Но винаги има и "големи рибари", които се възползват от безпомощното състояние на рибата.
 

MTR-77

Потребител
Аз това написах....ама викам Айде...Рибата според мен е ценен ресурс и човек трябва да се отнася с уважение към нея.В търбусите на тези господа има повече водка и одеколон,отколкото вода във Ладожкото езеро.....ХА !!!!!:D:lol:
 
Последна промяна:

st_beer

Редовен Потребител
55 черни мрени (броени една по една) на стръв "зеленка".Река Стряма..
Колега би ли споделил какво точно е тази стръв "зеленка" понеже по нашия край има доста мряна,но не съм я чувал тази стръв или по нашия край има друго име.
Ние я ловим или на бял червей ,мамарец или на ручейник ако го намерим.
 

MTR-77

Потребител
Според мен си я виждал тази стръв.Във пловдивско е разпространено името мамарец.Но някои и казват зеленка.В Гугъл търсачката има снимки но не мога да я сейфна и да ти я пратя.Напиши в ГУГЪЛ на български-стръв зеленка и дай на снимки.Има една много точна снимка на зеленката.Длан в близък кадър със зеленки.Те живеят под камъните и са основната храна на мрените.На цвят варират от светлозелени до сиво-кавеникави червейчета.Правят си нещо като гнезда под камъните.Когато вдигнеш камъка ако има зеленки под него те се виждат.Събират се в намокрен вълнен парцал и винаги на сянка защото на слънце умира почти веднага.И на монтаж "куршум"т.е. на дъно.И връзвам аз лично 2-3 кукички на повода.По една-две даже и по три зеленки защото са финна стръв и при замятането ако е една може да падне и да си отчака човек.:cheers:
 

MTR-77

Потребител
Точно в десетката уцели колегата Беров....И то от разстояние 240 м. на механични мерни със 7.5 джаула...;):p:D

И още нещо-пръчката за риболов на мрени трябва да е тип ПИКЕР т.е. вид фидер но с по чувствителни върхове.Аз използвам пикер с дължина 2.40,или 2.70.Тежестта на куршума трябва да е около 30-40 гр.И пикера винаги на стойка със леко огънат връх.Кълването е доста мощно за риба по педя.
 
Последна промяна от модератор:

dberov

Редовен Потребител
Тия подробности не са чак от такова значение.
Аз за сефте ходих на река между Пампорово и Асеновград, та хал хабер си нямах как се лови и на какво, бях си взел 2 шаранджийски въдици. Имаше един старец на реката и го помолих да ми направи такъма.
Направи го човека и ми хаза да не го пипам, той бил местен и цял живот така хващал и винаги вадил най много от околните.
Да ама него ден не кълвеше и разбутах такъма като дадох реверанс на плувката близо метър и като ги запуках едни речни кефали по кило и нагоре, човека се хвана за главата и вика такова нещо сефте виждам.
Та ти може да си подготвен с най добрите въдици и месини и някох с пръчка за 10лв да хваща колкото теб че и повече...
 
Последна промяна:

MTR-77

Потребител
При риболова на черна мряна има и то доста голямо значение пръта какъв ще е.Не визирам цената,визирам вида.Моите пръчки са по 50-60 всяка и изобщо ама изобщо не са скъпи.Но ако ловиш мряна със пръчка с твърд стъклопластов връх,върхът не отчита кълването.Оттам няма засичане.Рибата откача стръвта и си отива по живо по здраво.Със пикера дори не е нужно риболовеца да засече.Това го прави самия връх който е натегнат от тежестта на дъното.За риболова на плувка съм съгласен-може и най-кьопаватя въдица да е...20140820_170723.jpg
 

boceto84

Потребител
Тук му викаме ''мамарец''.Преди,когато още бях ''плувкар'' убивахме скобара и морумажа по Тунджа.Кофтито е,че много досадно се събира,а и вече го няма много по реката в сравнение с около 3-4г.
 
Нагоре