Регистрация на въздушна пушка втора ръка без документи?

andi

Редовен Потребител
Ся ако някои ми каже че си носи и фактурата от чорапите с които е днес ??? Щото ако на някой , разбираш ли, някъде около Връбница , може жена му да не му пусне . И той , ако ни срещне тогава да му скимне да му докажем , че чорапите на крака ни са наши !
В закона е записано за кои вещи , кои документи задължително трябва да носиш . И ако не ги носиш каква е глобата . Изземването е по съвсем различен сценарии , със съвсем други артисти .
 

Ctan4o

Потребител
Вече почват да се пишат глупости.Акта за раждане не си го носим, резервни гащи ичорапи също, но при евентуална проверка има ли друг начин да докажеш чия е пушката. По същата логика няма смисъл да си нося личната карта. Щом могат да те глобят като ти липсва талона на колата нищо не пречи да те глобят като нямаш документи за пушката.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Вече почват да се пишат глупости.Акта за раждане не си го носим, резервни гащи ичорапи също, но при евентуална проверка има ли друг начин да докажеш чия е пушката. По същата логика няма смисъл да си нося личната карта. Щом могат да те глобят като ти липсва талона на колата нищо не пречи да те глобят като нямаш документи за пушката.

Станчо, личната карта, както и талона на колата си длъжен по закон да носиш с теб! Ако не ги носиш се налага административно наказание глоба, както могат и да те задържат до 24 ч. (при неносене на документ за самоличност) до изясняване кой си. В Закона, касаещ пневматичното никъде не се вменява задължение за носене на каквото и да е!!!!!!!! И "По същата логика" не съществува, защото личните документи и пневматичното са предмет на два различни закона!!!!!
Не казвам нищо да не носите (както вие искате или предпочитате), а казвам, че никой нищо и с никакво основание не може да ви направи, ако не ги носите (резервните гащи).
 

andi

Редовен Потребител
За неносене на личната карта глобата е 50лв , за документите за колата е 20лв . Регламентирани в съответните членове на закона .
Колко пари , и по кои закон ще те глобят за неносене документи за ВО ???
Ако някои ми каже , си прибирам дипломата в "долапа" .
 

praetorian

Редовен Потребител
Не,те няма да те глобят.Ако някой идиот им е звънял,щото е решил,че нямаш право да стреляш там, ще дойдат,ще се направят на тежки,ще ти поискат документи и ако нямаш такива,като нищо ще ти приберат пушката "до изясняване обстоятелствата".А ти ще им рецитираш закона ли?Да ти отгонорят като на мене :Ти недей знай много.Ще ходите по мъките дорде пришки ви излязат да си приберете пушкалото.После се оплачете на арменския поп.Да не ви казвам,че воята работа е тясно свързана с пътна полиция и какви неща ми сервират....Ни закони се познават,ни се признават.Живеем в Ориента.В гьол с дерибеи и беззаконие.
 

Ctan4o

Потребител
Няма какво да си отстоявам правата да нося от 9 реки вода. Не съм разглеждал и не го знам. Ако отидеш за риба без билет ще ти вземат въдиците и те чака глоба, да използваш въздушно оръжие без да носиш документ за собственост не вярвам да се размине без нищо. Вярно говорим за различни неща ама такъв голям пропуск да има в държавата. И по- добре да си нося 2 листа документи отколкото копия на закони ала бала и т.н. Решат ли да се хванат за нещо винаги могат да намерят за какво.
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
От въздухарка до въздухарка има разлика.
Ако стреляш по мишени на някоя по закътана полянка с пушка която не вдига много шум, вероятността да има сигнал и да дойде полиция е малко вероятен. Но не казвам невъзможен.
Ако стреляш на някоя по-оживена поляна по която е явно, че има движение на хора или е близко до населено място с пушка която вдига много шум, трябва да очакваш посещение от органите. Ако някой очаква да друго просто лекинко се объркал. И тогава следва процедурата с регистрация, фактура и т.н.
Това е моето мнение. Не смятам, че е миродавно.
 

astra

Редовен Потребител
ще дойдат,ще се направят на тежки,ще ти поискат документи и ако нямаш такива,като нищо ще ти приберат пушката "до изясняване обстоятелствата".
Точно в такава ситуация попаднах преди 2 години. Проверяваха ме не, ами направо ме заклещиха двама, много ядосани униформени в момента на патрулна служба. Добре, че послушах съвета на мои приятели, независимо от 16-те джаула да си уведомя пушката! По радиостанцията в колата се свързаха с КОС-аджията в районното да провери истинността на номерата на уведомлението и на пушката! Онзи като им потвърди, писаха още половин час протокол, че са ме проверявали... Този ден ще го помня дълго. Питах ги на раздяла, ако нямах уведомление, понеже съм само с 16Дж - какво? Щяхме да те задържим в районното докато се изясни случая и да пишеш обяснения докато ти отмалее ръката...
Няма да забравя поуката от тази случка - уведомяването не боли, но спестява огромни главоболия! Да спориш "на терен" с униформени на служба относно какво казва закона е определено загубена кауза.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Божо само ще ти кажа едно, щом сина на баш шефа ни, който също си е важна персона при нас, си уведомява тъпото ГАМО само мир да има, инак вика не му е проблем да си разхожда адвокатите ако много почнат да се дървят. Не и се изпада в подробности за това което ми каза умишлено! Прави сметка колко са смотани КОС-аджиите щом и на него му се правят на важни, а много добре знаят кой е :wall:

ПП: Пази Боже да не попадне човек на проста кука, и да си без документче!
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Любо, през цялото време не се дървя, а точно се опитвам да кажа, че повечето се обръщат към Бог-а, а не към собствените си права! Затуй цялото дередже във всичко е такова.
Тогава спрете да се оплаквате, че някой политик, полицай, администратор и т.н. е кофти служител! И не наричайте ония 240 в Парламента тикви, щот тиквите май са други, а не те.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Божо абсолютно те разбирам, и знам, че не се дървиш, просото давам примера да видиш до каква степен са стигнали безобразията.
 

ilko_dim

Потребител
Скоро си закупих от немски сайт пушка,и като знам какви са нашите органи , поисках от продавача сертификат, който да удостовери ,че пушката е под 16 дж. Отговориха ми в и-мейл, че щом на оръжието има щемпъл"F" в петоъгълник ,това е абсолютно достатъчно. Та там нещата са решени по този начин-всичко да е 7.5 дж. Продажба на силни пружини 16 и над 20 дж. в 4.5 е на свободен режим ,но не и за инсталирането им.
 

lynx

Редовен Потребител
Някои хора винаги са предпочитали, да си научат урока по трудния начин и най-добре е да не им се пречи.
Може да им съсипят деня и настроението с разправии и борба с вятърни мелници.
Важното е като си лягат вечерта, да си мислят че са променили света или нечий характер.
Нито едното не са постигнали, но поне са опитали и това ги прави щастливи и горди по своему.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Други хора пък, си свалят гащите, когато им се ходи до тоалетна примерно ... а не по нечия чужда прищявка.
 

rivan

Редовен Потребител
Колеги, как стои въпросът с придобиването и уведомяването на самоделно ВО?И изобщо възможно ли е, при положение, че всяка интервенция по оръжието трябва да става от оръжейник?
 

lynx

Редовен Потребител
Ако косаджията ти е брад'чет, може и да ти завери уведомлението.
Проблемите не са един или два.
В общия случай самоделките нямат марка, модел, сериен номер и т.н.
Също така продавача едва ли ще се съгласи да подпишете договор, че ти продава самоделка...
Пак работите опират до връзки, рушвети, менте документи или друго.
Всеки си има глава на раменете и решава сам какво да купува.
 

rivan

Редовен Потребител
Благодаря за бързия отговор!Понеже има доста обяви, а и цял раздел за самоделките, мислех, че маже да има някоя вратичка, останала открехната:)
 
Нагоре