ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

xpresident

Редовен Потребител
Кирчо, за да ти се овъгли кабела за HDMI, това означава че по него е протекъл 220V с голям ток, в конкретният случай ниското напрежение не може да вдигне такъв ампераж, предполагам че ти е избило захранването на компа и е пуснало високо напрежение по веригите. ???
+ липса на защитно зануляване на контакта на компютъра
 

methaa

Редовен Потребител
Открих причината. Оказа се че фазата е била свързана със земята на контакта на компа. Съответно фазата е прескочила от корпуса на компа през hdmi до телевизора. Отивам до сервиза...
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Открих причината. Оказа се че фазата е била свързана със земята на контакта на компа. Съответно фазата е прескочила от корпуса на компа през hdmi до телевизора. Отивам до сервиза...
Как го разбра това? И как си свързал фазата със земя?
 

оги-пз

Редовен Потребител
Амииииии.
На зануляването е пуснал фаза това на контакта.
Бял кахър че е на техниката. Хубаво че някой от вас не е бил на мястото на кабела.
Бегом в църквата и по 1 свещичка.
 

sir John

Редовен Потребител
ФТКС
Sih John,соц строителството е с двупроводна линия,със зануляване на контактите,без дефектнотокова защита и съответно без трети проводник.
Такива са болшинството от сградите.,според мен.
Тъй де, тъй...:yes: ама в учебниците преди време пишеше друго. Теорията е различна от практиката, за съжаление. Ето за това немците не могат да разберат значението на благозвучното българско "да свършим тази работа като хората". По какъв ли друг начин може да се свърши една работа.....
В конкретния случай - съчувствам на колегата и му пожелавам да мине най-безболезнено от финансова гл.т. И - да, подкрепям Оги - важното е, че няма пострадали (а можеше!)
:goodbye:
 

methaa

Редовен Потребител
Аз не съм слагал контакта. Отскоро сме в апартамента и не съм гледал контактите. Наистина се разминахме...
А видеото "издумка" и сега пътува за някакъв друг сервиз или за подмяна. Повреди по други части няма :)
Благодаря на всички които се включиха със съветите. Наистина.
:cheers:
 

sts1969

Редовен Потребител
Аз не съм слагал контакта.
Кирчо, сега вземаш един фазомер, и проверяваш зануляващите пластини на всички контакти в апартамента. Има една серия турски контакти, който имат вградена връзка м/у нулата и зануляващите пластини, с тези контакти трябва да се внимава много да не се свърже тази нулева клема към фазовият проводник. Уж са го направили за улеснение на техниците (да не слагат допълнителни мостчета), но надписите на клемите са много неясни и се затруднява работата. :cheers:
 

didarai

Редовен Потребител
Взех за майка ми един Асус без ОС . Идва с драйвъри за уиндоус 10 , ... разбира се инсталационен лицензиран диск нямам , а и с 10 въобще не съм се занимавал . Някакви напътствия , за да не откривам 3 дена топлата вода ?
 

didarai

Редовен Потребител
Тъй ! Докъде я докарах. От сайта им,според инструкциите направих боот флашка . Праскам някакъв ключ за активация от нета и стигаме до избор на дял за инсталиране на ОС , но .... ми заявява , че не може да инсталира на тези устройства , защото дискът съдържа MBR таблица на дяловете , а при EFI системите , Уиндоус може да се инсталира само на GPT дискове .
Ко да праа ся а? :wall:
 
Последна промяна:

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Даваш на ръчна настройка и изтриваш целия хард. След което криейтваш нов дял и така... Новия дял може да е целия хард а може да си го делнеш на части..

650x381xscreenshot.12.jpg.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.YouFAc6uga.jpg


Всичко става тук. Ако изглежда така, изтриваш и двата дяла. после създаваш нов. Пак ще станат два, но единия си е системен. Не опитвай да инсталираш в него защото е малък. На снимката правилния дял за инстал е 2.
 
Последна промяна:

didarai

Редовен Потребител
Почетох .....доста по темата и едното решение което описваха бе такова . Имах 3 дяла , единият .....системен и срещу него пишеше нещо , та не посмях да го изтрия и него . Другите два ги трих , форматирах , обединявах , разделях ,... не става .
Значи казваш , да трия всичко смело ? Другото което късно снощи открих , но нямаше време да пробвам е това :

Guys, i solved this problem . i saw a great answer also on this forum.
at the screen where it ask you to choose which drive to install Windows on, press Shift+F10 and a DOS window should open

type: diskpart
type: list disk (you should see only Disk0)
type: sel disk 0
type: clean

close the DOS window

click on Refresh, select the disk that is listed, and click Next

Имаше и разни напътствия да изключа EFI от ДОС , но при този комп не намерих такава опция , както и опция да се смени формата на диска , но все пак в обастта съм ентусиаст .
 
Последна промяна:

dberov

Редовен Потребител
Значи 10-ката е направена така че почнеш ли с нея трябва да затриеш всичко що е било под друга система, ако са били направени дялове също.
Бутваш 10-ката, триеш всичко, после съсздаваш нови дялове за операционната система и друг за съхранение на данни (поне аз така го правя) и едва тогава ще тръгне инсталацията, от там нататък е лесно, просто следваш стъпките.
 

didarai

Редовен Потребител
Ок ! Ще го аргасам довечера ! Иначе модела поначало са го замислили за 10 , а що трябваше да ми създават главоболия , не знам . Обикновено масово се мъчат да слагат 7 на него и тогава имат доста проблеми . Аз също се пробвах ,но ме резна на некъв етап и се отказах , да , ... ама то и за 10 не ставало като "добър ден" . Благодаря за съветите момчета ! :cheers:
 

dberov

Редовен Потребител
масово се мъчат да слагат 7 на него и тогава имат доста проблеми . Аз също се пробвах ,но ме резна
Това е причината да не тръгва 10-ката защото 7-цата вече си е направила дял в NTFS който трябва да се затрие за да може 10-ката да създаде GPT дялове и от там нататък е песен.
 

lynx

Редовен Потребител
Аз бих се поизмъчил да му сложа 7-ца, 10-ката много смотана ми идва
kotz.gif
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Така казваха навремето и за XP-то всички с 98-ца. После със 7-цата беше същото... Десятката е читава.. Няма нищо общо със 8-цата. Много стабилна и с много потребителски подобрения.. Ще и свикнете след време и ще видите че съм прав ..
 

didarai

Редовен Потребител
Той е за майка ми . Малко сърф и малко скайп . Най-много и онлайн ТВ . Няма за кво друго да се ползва .
Ся му слагам драйвърите . Макар и преди да бях забърсал , форматирал и създал наново предните дялове , оказа се , че дори като затрия и системният , иска да бъде само един общ , за да започне инсталацията . На финаната права съм де . Благодаря още веднъж за съветите .
Иначе имам 5 компа и всеки си е с различен Уин. ХР , 7 статер , 7 , 8 и ся 10 . Както каза Оги , свиква се (даже съм любопитен) . Единствено Вистата ме нервеше и отлетя .
 

dberov

Редовен Потребител
10-ката много смотана ми идва
Рачо, 10-ката е много по лека и бърза. На мен също ми изглеждаше смотана с тия анимирани приложения но и за това си има решение.
Инсталира се една кожа и става до сущ като 7-ца.
Аз слагам Classic Shell >> http://www.classicshell.net/downloads/

2016-07-17_201332.jpg
 
Нагоре