FX Airguns или как се прави шведска тройка-аз, тя и вибратор (саундмодератор)

Дискусия в 'Компресионна Пневматика' започната от MAD MAX, 6 Октомври 2008.

 1. bleu81

  bleu81 Потребител

  Публикации:
  143
  от:
  София
  Да разбирам че тия цеви не работят с безоловни? Рано или късно еу ще излезе с директива за оловните чашки и тогава ще сменяме цевите с нещо по старомодно...
   
 2. Don

  Don Потребител

  Публикации:
  143
  от:
  София
  Тук говорим за класическите Смут Туист цеви, а не за новия вариант СТ X, при който каналите са по-дълги. От ревютата които съм гледал при СТ Х с безоловни муниции точността е сравнима с тази на нарезните цеви.
  При класическите СТ цеви нарезите са разположени в последните 4-5 см от цевта и поради тази причина по-твърдите безоловни проектили не могат да получат оптималния спин. Да кажем че групата би се отворила 30-50% повече от тази на нарезна цев. Ако не гониш олимпийски резултати тази разлика не е толкова фрапираща.
   
  SvilenP харесва това.
 3. bleu81

  bleu81 Потребител

  Публикации:
  143
  от:
  София
  Фх роял с каква цев е?

  От сайта на ФХ оставам с впечетление че е с "класическа " слоу туист цев, виж за кроун си пише FX Smooth twist X
   
 4. Don

  Don Потребител

  Публикации:
  143
  от:
  София
  Единствените модели които могат да ползват новите цеви са - Crown, Impact, Wildcat MK2 и предстоящата да се появи Dreamline. Предполагам че и при останалите ще бъде възможно да се монтира, но ще трябва бай Фрезист да играе.
   
  SvilenP харесва това.
 5. bleu81

  bleu81 Потребител

  Публикации:
  143
  от:
  София
  Ходих да гледам Рояла на живо в Сотис преди да я поръчам. Все пак я харесах само по картинка и добре, че го направих понеже това определено не е моята пушка.. поне не е моят приклад. Може желязото да си струва но ако е облечен в нещо друго. Точно пред спусковата скоба където бих си сложил ръката има една цицина а под нея манометъра. Толкова ли беше трудно да го сложат отпред или поне да изравнят ложата..
  Имаше един Бос, който май е със същия приклад като Роял 400 и определено беше по удобен.
  Търсенето явно продължава...
   
  Gadnqra харесва това.
 6. dvelinov

  dvelinov Потребител

  Публикации:
  57
  от:
  София/Kottingbrunn
  Взимай Crown,изключително удобна и балансирана пушка.Имаш и опция за цеви
   
  Alucard харесва това.
 7. bleu81

  bleu81 Потребител

  Публикации:
  143
  от:
  София
  При една и съща конфигурация (4.5мм карбонов бутилка 480с3 ) Кроун е с едни 1000 лева по скъпа от Роял 400 при еднакъв екстериор, което си 30% и при условие че целта е 4.5мм пушка не го намирам за оправдано.

  По резонния въпрос е и за което не намирам достатъчно категорични мнения във форума е дали СТ цев ще групира добре на 50м на 2-ра степен настроена на 16дж. От това което съм прочел в чужди форуми СТ цевите стрелят добре в ФАК скорости (не по добре от хубава изцяло нарязана или полигонална цев) но намалени до суб. 16 дж енергии отварят значително групите заради недостатъчната жироскопична стабилизация . В роя ред на мисли може би Короната да си струва разликата в цената само заради новата СТ-х цев която май е с изцяло нарязан ствол, но пък по същата логика за тия 1000 лева разлика в цената на Роял400 може да се сложи ЛВ полигонал например например или друга добра цев и да се окаже че стреля по добре от Корона със СТ-х.

  Както се вижда тук размилите се въртят около универсиалността на пушката заради 3-те степени.

  Нека някой който има пушка със СТ цев в 4.5мм сподели как се държи на 50м при 16J.

  поздрави
   
 8. barbaron

  barbaron Редовен Потребител

  Публикации:
  561
  от:
  Русе
  Колега, тази цев беше екзотика дълго време и НЕ се предлагаше (поне когато аз търсих ФХ). Имаше дори изказано мнение, че ще я спират поради неоправдани очаквания. И сега ако някой ти даде задоволителен отговор - не знам как ще се изтълкува (дали е от ъпдейтнатия вариант на СТ или не). Ще следя темета с интерес, въпреки, че този калибър сякъш отдавна съм го забравил от сметките си...

  Говориш непрекъснато за "втора степен".... Моята "втора степен" е доста променлива, защото имаме променлив редуктор и още един плин-джи-пляктор с който се променят настройките. Отделно тази "втора степен" също се коригира (донастройва). Та идеята ми е да питаш/говориш за скорост на определен проектил през СТ цев, вместо да споменаваш степени.

  Ще ме извиняваш ако съм те засегнал с нещо - да знаеш, че познанията ми са повече като на ползвател, отколкото на разбирач!

  Успех и късмет с избора!
   
  Gadnqra and SvilenP like this.
 9. bleu81

  bleu81 Потребител

  Публикации:
  143
  от:
  София
  Привет, Говоря за втора степен понеже рояла има 3. Втората дава малко над 16 джаула и ще ползвам главно нея. Някой ще пита защо направо не си купя направо 16й пушка ами ще ползвам тая на средна мощност - ами защото повечето 16дж пушки не могат с едно движение на пръста да станат 24дж , а после когато искаш пак да се върнеш отново на ниска мощност без да ти трябват шестограми и хронограф.
  първа степен пък е чудесна за бенчрест в коридора :)

  Поздрави
   
  Gadnqra харесва това.
 10. Don

  Don Потребител

  Публикации:
  143
  от:
  София
  Попитай и колегата Alucard, той е единствения който съм виждал да стреля с 4.5 на 16J. Ако не се лъжа Стриймлайна е еднаква по устройство с Рояла.
   
 11. bleu81

  bleu81 Потребител

  Публикации:
  143
  от:
  София
  Питах го вече, и не ме разубеди ..Току виж фх-овете да станат с един повече края на другата седмица...
   
  SvilenP харесва това.
 12. njatanasow

  njatanasow Редовен Потребител

  Публикации:
  1,498
  от:
  Бургас
  Bleu81
  Ако ще ползваш пушката за спортни цели,не вземай такава с много регулировки,особенно на джаули!Ако ще я ползваш да стреляш по "мишена"с голяма убойна зона вземай!
   
  luft9waffe, bleu81, Gadnqra and 2 others like this.
 13. bleu81

  bleu81 Потребител

  Публикации:
  143
  от:
  София
  По голяма убойна зона от 4см във фт/хфт май няма. Взимам я с универсално предназначение. Стрелба по метални катерици, зайци, тигании бутилки и всяква нежива материя вкл. Хартиени мишени. По " мишени" не стрелям отдавна. Регулировката на мощноста затваря трансфер порта и е с детенти които ако са изпълнени добре би имала добра повторяемост. като се настрои веднъж средната степен на 16дж не би трябвало да се променя а и винаги може да се намали малко редуктора и пружината и да си стане 16ка. Доста положителни неща има в пушката, дано само цевта не е голямо разочарование но цев се сменя все пак. Останалата железария мисля, че е на добро ниво. Редуктор, 480см3 въздух, би трябвало да даде много изстрели с добра консистентност. .. Ще я видим...ако дойде :)
   
 14. DANNY

  DANNY Потребител

  Публикации:
  3,805
  от:
  SOFIA
  Митак, честито и за новият харпун :) ...и да почерпиш една стрелба :)
   
 15. dvelinov

  dvelinov Потребител

  Публикации:
  57
  от:
  София/Kottingbrunn
  Знаеш,че трудното е да качиш две преки по-нагоре
   

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена