ЧАШКИ ( pellets ) - видове, тестове

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Допълнителното тегло в този калибър къде да го добавят според вас?
Проектилът ще стане още по-дълъг и с по-дебели поли. Демек отива се към пълнотелия вариант. А колко са масови цевите, дето ще ги харесат? Колко барабани ще ги поберат?
За "нацепени пушки" и 3 грама са малко, ама къде ги тия "клиенти" че да наводнят пазара с "куршумчета" по 15-20 стотинки бройката.
 
Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
Ами щом Eun Jin и Sam Yang имат 2.8 грама, не виждам причини JSB да нямат тежък проектил.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Еми значи няма дупка на пазара, има си значи производители. Ако решат да изкарат нещо, то няма да е като корейските. А и се искат и свободни мощности, за да почнеш нов модел, каквито нямат в момента. Не смогват на заявките за Екзата в малките калибри, че да чукат нови.
А и повечето производители на пушките ги "нсстройват" по определени масови проектили.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Така си го обяснявам и аз. Но съм сигурен, че ще изкарат до 2 години. Точно пазарът ще го наложи. Доста Херкулеси и Суматри се продават, а и много други мощни пушки. Виждам и тенденция почти всеки производител да изкарва по 1 - 2 мощни модела.
 

didarai

Редовен Потребител
Някой стрелял ли е (около) еднограмови чашки с ПП в 4,5 мм , да спомене някакви скорости , че ми е интересно? ???
 

Nikola

Потребител
И на мен ми е чудно това-по-добре ли е ПП в 4,5 с тежки чашки около грам или 5,5, пак със същото тегло.
 

nikolela

Потребител
Имам в калибър 5.5 Гамо 1гр. - летят с 250m/s. Имам и KRM 1гр. летят с 278m/s. Голяма разлика при едно и също тегло.
По тежки сачми от порядъка на 1.37гр скоростта пада на 220m/s, което е ниска скорост за точен полет. Всяка сачма си иска нейна скорост за да има правилен и стабилен полет.
Поне при мен, сачмите с по-висока скорост ми правят по свита група.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Някой стрелял ли е (около) еднограмови чашки с ПП в 4,5 мм , да спомене някакви скорости , че ми е интересно? ???
Диана38(.177)-фтт265мс,баракуда220мс,жсб монстър(0,89г)180мс.Бийст(1,03)нямам.Не стреля добре с нищо друго освен фтт и жсб експрес270мс.
 

andi

Редовен Потребител
Вчера взех най скъпите и най-евтините съчми на H&N в 5,5 за проба . Тежките са ми интересни , дават ги с уникално добър БК
20180326_111508[1].jpg
 

TheStarlingHunter

Редовен Потребител
tenor.gif
 

anibis

Редовен Потребител
Много са факторите,за тия проектили защо не искат да групирват.
1.цевта е с нормален твист
2.има шок цевта.
3.ниска скорост.
 

dberov

Редовен Потребител
Един успял да намери в едната кутия 11 чашки без дефекти...
Сашо, мани ги тия простотии.
В тая тема им обърнахме хастара на чашките да им търсим кусурите и то не от клипове а пробванката.
То калибратори от щатите ли не вкарах, правеха се, че полите под макро ефект гледахме, главите мерихме, видиа на забавен каданс правих и finally мога да ти кажа само едно. На клипове не вярвай! Прати ми които и да са чашки и мога да ти направя най извратения и най добрия клип с тях.
Ако се върнеш назад в темата Васко има качена една снимка с кашон чашки от различни видове и грамаж които е тествал докато си е намерил неговите, та ето така стават нещата.
 

andi

Редовен Потребител
От Сотис ги взех , май са ги донесли от IWA 2018 . Общо за двете кутии около 25-26 лв , взех и други работи и нз точно колко .
Днес през деня отворих 2те кутии - леките са подобни на ФТТ , но много по-евтини . Тежките са точно 9,5 мм дълги ( ще влизат във всеки барабан) . Доколкото ги разгледах единствено забелязах , че на някой "полите" са като малко натиснати .
Ще ги пробвам , като дойдат подходящи пушки в 5,5, които мога да засиля над 70-80 дж ( при по-малко няма сми от такава скъпа чашка ) . Тогава ще си каже на мишената . Но заради високото БК (0,095) ще стане интересно ако полетят добре .
 

anibis

Редовен Потребител
Тия проектили колега с Едган в 22 кал надървен на около 86-87дж с оригиналната си цев,просто на 50м бяха нещо ужасно.
Както се знае оригиналната цев на Едган е ЛВ с шок твиста стандартен.Колегата си поръча ЛВ без шок, малко и побаехме на цевта,но повече от 70-75м тия проектили не искат да групирват,осезаемо отварят групата след 75м. Това е с цев ЛВ стандартен твист,може някой полигоналка да ги хареса малко повече,но на 100м да групирват, група 30-35мм е трудна работа за такъв твист.
 
Нагоре