ЧАШКИ ( pellets ) - видове, тестове

Sen

Редовен Потребител
Днес взех една кутийка 500бр. JSB 1,03 5,52 от Булармс,че взетите от Пеко свършиха.Половината чашки са с намачкани поли,имало ли е такава партида или нещо друго ги е окепазило.Номера на партидата е 18561917.
Веднъж изтървах върху асфалт кутия точно такива JSB. Отворих кутията и посрещнах "тежката истина" - бяха за боклука, с изключение на няколко десетки и то ако не си много претенциозен. Ако не се опаковат добре при транспортиране или се изтърват... :(:( Не е от партидата, колега. Ако купуваш от реална търговска площ, а не от уебсайт, би могъл да отвориш и погледнеш, поне кутиите на JSB позволяват. При плащане на стоката, след като си заявил, че ще купиш, търговецът няма да има против, и ако се наложи, ще ти смени кутията с ясната идея, че ще опита да пробута деформираните на друг ;)
 

zograffa

Редовен Потребител
Ясно значи,дойдоха с куриер в Бургас,пък уж хубаво бяха опаковани.Карай ще отсея каквото става,другото за мерене на скорости и експерименти.
 

lynx

Редовен Потребител
Куриерите са си играли на "21" с кутията чашки.
Не е за сефте да премятат пратките от един бус в друг и пратките страдат 'визуално" :D
 

zograffa

Редовен Потребител
Смачкани поли си летят нормално. Не разбирам защо си ги изхвърлил. Те не отиват на конкурс за красота.

Не съм ги изхвърлил,отделих 30-тина най-смачканите.Беше ми чудно,защото досега не ми се беше случвало.
 

anibis

Редовен Потребител
Аз съм правил опити,със съвсем малко сплескана/деформирана/ пола,със средно сплескана пола, и последния опит двата края на полата се докосваха.
Това съм го правил с М2-та 4.5мм мога да кажа че с малко сплескана пола,и средно сплескана пола,чашките си отиват където трябва.
То въздуха си ги раздува по-цевта,оправя им полите. Така че ако не са деформирани/смачкани/ полите на чашките доста, въобще не се притеснявай.
 

Sen

Редовен Потребител
Язък! Вече ще знам, колеги :)

Зографе, ще прощаваш за подвеждащия ми пост. Винаги съм смятал, че трябва доста да се внимава за състоянието на чашката. Може би съм взел много насериозно постовете за подготовка на проектилите за състезателна стрелба.
 
Последна промяна:

zograffa

Редовен Потребител
Няма проблеми,нищо не е станало,напротив,научих още полезни неща.Благодарско на Dominus за нагледния материал.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
И също така е хубаво да се каже, че това се отнася предимно за ПЦП и то в кал. 4.5. При пружинките не се разтварят така бързо полите и има по-голяма загуба на налягане и скорост. Също така е хубаво да се каже и в другите калибри дали е пробвано, че там полите са по-дебели.
 

andi

Редовен Потребител
Te уж са брандирани JSB , ама май не е баш .
Всъщност съм стрелял само от една кутия .25 .
Беше в куфара на ФХ Импакт .25 , който взехме преди 1,5 год . С него летят много по зле от JSB взето от Пеко .
Бях писал преди ( февруари 2017 ) и снимки качвах . Но нз дали в тази тема , или в ФХ.

пп намерих : пост 1806
http://forum.airguns.bg/index.php?threads/ЧАШКИ-pellets-видове-тестове.53/page-91
 
Последна промяна:

didarai

Редовен Потребител
И също така е хубаво да се каже, че това се отнася предимно за ПЦП и то в кал. 4.5. При пружинките не се разтварят така бързо полите и има по-голяма загуба на налягане и скорост.
При мен и леко изчанчени поли дават отражение . Директно в коша . Последната кутийка ЖСБ която отворих , не приличаше на изтървана , но май някоя лелка прилежно бе натиснала капака с палец . Въпреки , че махнах яко смачканите , на мишената групата се отвори два пъти . С тази пълна кутия , освен за кеф , за друго няма да мога да стрелям .
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
JSB-тата все още могат да се поизправят, когато имат леко деформирани поли. На който му се занимава, с главата на друга чашка(може да се залепи на върха на химикал чашката или съчма от бб) може да си изправи полите.
Тази манипулация при някои модели даже които не са мачкани, подобрява групите.
Пробвано с поли- и метал- маг, малко по-раздутите поли подобряват резултатите. Особено за по-слаби пружинки, например Кометката с полимаг шорт правеше страхотни групи и то от ръка, когато им поразтварях полите. При едно Страйкърче в .22, металмага след тази манипулация "ковеше" до 40-на метра всичко в малка кутийка, а без да са разширявани едвам събираше в капачка от голяма кутия 2-3 от 6 изстрела.
 

didarai

Редовен Потребител
Разширявах полите на нормални екзакт експрес с жак от дебелите. Беше отдавна и по спомен скороста им се качи с 20-30 м/с и наистина събраха очевидно групата . Като си представих залуханата работа която трябва да свърша обаче , се отказах от дейността . Все пак хобито трябва да носи предимн кеф .
 

pellet

Редовен Потребител
Е..@х аз тез топ-производители на чашки ако ще им оправям всяка чашка по специална методика :)
За съжаление всичко казано е вярно.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Гоше, ако знаеха за нашите нужди :). И аз се надявам тази година на нещо около 2.5 или 2.8 гр.
 
Нагоре