Хапване, пийване, кой какво обича и как го прави

didarai

Редовен Потребител
Руленце Стефани , печено във форма за кекс ,полято с грейви + пресни печени картофки .
 

Attachments

  • 18492006_1417737741605165_995477640_n.jpg
    18492006_1417737741605165_995477640_n.jpg
    155.9 KB · Прегледи: 52
  • 18492504_1417737708271835_746475584_n.jpg
    18492504_1417737708271835_746475584_n.jpg
    85.2 KB · Прегледи: 47
  • 18492669_1417737721605167_873815194_n.jpg
    18492669_1417737721605167_873815194_n.jpg
    164.7 KB · Прегледи: 49

staz

Редовен Потребител
IMG_4268.JPG IMG_4266.JPG "Fireball Meatballs" на фурна.
Не сложих тъмния сос, добавих унисос 2 чаени лъжици и половин връзка магданоз. общо 350 гр., свински бекон и 600 гр., телешка плешка. Завих го в шварцвалдска шунка от лидл. Пекох за 3 часа на 120 градуса. Изядох половината с три будвайзера..
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Торта Наполеон с крем муселин.1.jpg
 

Attachments

  • 2.jpg
    2.jpg
    499.4 KB · Прегледи: 27
  • 3.jpg
    3.jpg
    303.5 KB · Прегледи: 27
  • 4.jpg
    4.jpg
    300.8 KB · Прегледи: 27
  • 5.jpg
    5.jpg
    352.8 KB · Прегледи: 26
  • 6.jpg
    6.jpg
    353.1 KB · Прегледи: 27
  • 7.jpg
    7.jpg
    296 KB · Прегледи: 26
  • 8.jpg
    8.jpg
    150.5 KB · Прегледи: 27
  • 9.jpg
    9.jpg
    312.9 KB · Прегледи: 26
  • 10.jpg
    10.jpg
    299.7 KB · Прегледи: 26
  • 11.jpg
    11.jpg
    282.7 KB · Прегледи: 26
  • 12.jpg
    12.jpg
    247.6 KB · Прегледи: 26
  • 13.jpg
    13.jpg
    256.1 KB · Прегледи: 27
  • 14.jpg
    14.jpg
    222.7 KB · Прегледи: 26
  • 15.jpg
    15.jpg
    376.4 KB · Прегледи: 27

didarai

Редовен Потребител
Трябваше да я цъкнеш и готова ;)
Ей тук и моя начин във фолио (идеално ако не ти се опушва на скарата ) .
Вътре ръгам пресни подправки , чесън , чушка , морков , черен пипер и зехтин или краве масло .
ПП
Пека я повечко , за да има запечена коричка и да избягаме от вареният вкус .
 

Attachments

  • DSC00927.JPG
    DSC00927.JPG
    395.3 KB · Прегледи: 53
  • DSC00929.JPG
    DSC00929.JPG
    366 KB · Прегледи: 50

оги-пз

Редовен Потребител
Попринцип всичко което се пече го предпочитам на дърва да си го опуша.
Скоро не бях правил така и затова си я спретнах по този начин. Аз добавих и бяло винце вътре. Без масло само намазах с олио.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Шепа сухи смокини, шепа орехи(или обелени бадеми), една филия чер хляб, малко смлян бял пипер, стрък пресен чесън ги слагам в миксера и правя на паста, като добавям две лъжици зехтин накрая. С това намазвам отвътре рибите, слагам няколко стръкчета прясна мащерка(ако има лимонена също е добре). Фолиото му намазвам лъскавата страна със зехтин и увивам всяка риба поотделно. Около 40 минути във фурната. В друга тава се нарязват на половинки кило пресни картофчета, оранжев морков, бял морков или целина и сладък картоф на едри кубчета, посолени, с подправки на вкус, накълцан копър и чесън и се овалват в разтопено маслои. За същото време влизат и те вътре при рибата. Последните 10-на минути тавата с гарнитурата отива отгоре, за да хванат коричка.
Който обича рибата по-препечена, може да я остави още няколко минути с разтворено фолио.
Хубаво бяло винце допълва вечерята......:cheers:
Все не успявам да ги щракна, ръцете ми все омазнени и заети с чистене на костите. Само това не и харесват в къщи на пастървата, че чистиш, чистиш и после лапаш.
 
Последна промяна:

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Селски самун със слънчогледово семе.
IMG_20170617_155752.jpg
 

Attachments

  • IMG_20170617_155716.jpg
    IMG_20170617_155716.jpg
    290.6 KB · Прегледи: 7
  • IMG_20170617_155826.jpg
    IMG_20170617_155826.jpg
    278.3 KB · Прегледи: 8
  • IMG_20170617_155846.jpg
    IMG_20170617_155846.jpg
    251 KB · Прегледи: 7

оги-пз

Редовен Потребител
Зеленчуци на жар. Ще ги наложа със чесън оцет олио и пресен копър.
Мръвката после на бавен огън.
 

Attachments

  • 20170623_195226.jpg
    20170623_195226.jpg
    291 KB · Прегледи: 47
  • 20170623_195218.jpg
    20170623_195218.jpg
    293.3 KB · Прегледи: 45

didarai

Редовен Потребител
Зеленчуци на жар. ...
Аз процедирам така :
Като е готова жарта , мятам зеленчуците . Тях не ги бърка , че е силна , стават бързо и хрупкави .
Пека по принцип : моркови нарязани по дължина , тиквички "на езици" и чушки на ивици по дължина(не цели и после да ги беля . Така стават хрупкави , като "по китайски". Морковите и тиквичките също) .
Може също и гъби (на шиш или цели ) , цели чорбаджийски чушки (хапват се цели , без да белиш пак) и лук на резени , но лука ми е много по-лесно и ефектно да го намятам на глави , направо във жарта , отстрани на скарата . Зеленчуците , като са на дълги парчета , лесно стоят върху скарата и лесно се обръщат после (направо нариваш морковите например) . Няма и кво да им се старае човек . Ядат се и сурови и дори тук там прегорели или сурови , не са проблем и са вкусни . По-принцип винаги ги овкусявам преди да ги метна на скарата с пикантина за супи и олио . Ако няма пикантина със сол и малко захар . Така стават по-вкусни , по-бързо и не изсъхват . И така само са перфектни , но който иска може да ги овкусява в позледствие и с копър , чесън , оцет , олио и квото му е на душа .
 

оги-пз

Редовен Потребител
В интерес на истината запръв път хвърлям морков на скарата и е супер вкусно.
Иначе и аз почвам със зеленчука.
Пикантина не ползвам, защото според мен е химия и сол и не я слагам никъде, даже нея и купуваме у нас.
На скарата мятам: чушка цяла и' само зелена' , тиквичка, патлиджан, домат, картоф, лук, чесън също се пече и става невероятен, моркова ми хрумна от днес и той вече няма да липсва.
Предварително си правя копър, чесън, олио и оцет с който да залея готовите зеленчуци.
Като мине зеленчука почвам да пека мръвите, на бавно огънче да стават сочни.
Напоследък и мръвките спрях да овкусявам предварително.
Счуквам пресен кимион, чер пипер, копър и чубрица. След изпичането на мръвките си топкам в готовата смес и ми идва много вкусно.
ПП. Тая комбинация ми идва вече супер и издувках 4л.бира и се чудя бяло вино или стара ракия, която одеве открих.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Няколко трюфелчета, ама няма какво да ги правя в момента и ги накиснах в зехтинец.

IMG_20170617_121323.jpg
 

Attachments

  • IMG_20170617_121424.jpg
    IMG_20170617_121424.jpg
    377.7 KB · Прегледи: 44
  • IMG_20170617_121651.jpg
    IMG_20170617_121651.jpg
    398.4 KB · Прегледи: 45
  • IMG_20170617_122034.jpg
    IMG_20170617_122034.jpg
    257.5 KB · Прегледи: 47
  • IMG_20170617_122048.jpg
    IMG_20170617_122048.jpg
    289.1 KB · Прегледи: 44
  • IMG_20170617_122103.jpg
    IMG_20170617_122103.jpg
    323.9 KB · Прегледи: 47

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Бърз и лек обяд - две шепи плодове от градината и малко сладолед от фризера. Мммммм.
ПП. Забравих да похваля градината(пу, пу, пу, да не и е уроки) - таз година, заради повечето валежи много добре дава.
Купата е 1,2 л, лъжицата е супена, та да се добие реална представа за размера на малините и касиса.
От много години не пръскам с нищо, каквото роди, това е. Екологично чисто.
 

Attachments

  • 0-02-04-6208f961d046dbee992716e5e24df8db8f769d70deaee0ea24e7ff0d4ec729a7_full.jpg
    0-02-04-6208f961d046dbee992716e5e24df8db8f769d70deaee0ea24e7ff0d4ec729a7_full.jpg
    122.8 KB · Прегледи: 46
Последна промяна:

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Килограм и седемстотин врат без кост, запечатан в тинганчето и после задушен с картошки и лукчета.
IMG_20160218_203920.jpg
 

Attachments

  • IMG_20160218_154751.jpg
    IMG_20160218_154751.jpg
    292.4 KB · Прегледи: 34
  • IMG_20160218_155304.jpg
    IMG_20160218_155304.jpg
    325.9 KB · Прегледи: 33
  • IMG_20160218_155500.jpg
    IMG_20160218_155500.jpg
    237.2 KB · Прегледи: 33
  • IMG_20160218_155518.jpg
    IMG_20160218_155518.jpg
    333.3 KB · Прегледи: 33
  • IMG_20160218_160812.jpg
    IMG_20160218_160812.jpg
    430.9 KB · Прегледи: 35
  • IMG_20160218_160903.jpg
    IMG_20160218_160903.jpg
    415.7 KB · Прегледи: 33
  • IMG_20160218_160942.jpg
    IMG_20160218_160942.jpg
    176.8 KB · Прегледи: 33

didarai

Редовен Потребител
Не съм гнуслив , но този прекалено много пипа с ръце . Забърсването със салфетка на дъска , никак не ми покрива антибактериалните критерии също . Много движения , много хамалогия , а накрая 3 дюнера . Единствено "технологията" на попиването ми хареса .
 

dberov

Редовен Потребител
....и ако превключим на мръсното си подсъзнание, ако си преди това ръцете му са шарели на друго място....:D
 
Нагоре