Стрелба на далечни дистанции - 100+ метра.

A

Anonymous

Гост
A

Anonymous

Гост
9. Наблюдават се повреди по постройките — вдигане на керемиди, капаци. Чупят се големи клони на дърветата... 20 м/сек

10. Наблюдават се разрушения по сградите и повалени дървета... 23 м/сек
Това са 70-80 км/ч. Струва ми се доста преувеличено това с разрушенията...
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Ураганните ветрове са от порядъка на 160-240 км/ч, някои могат да достигнат 320 км/ч.
Ураганните ветрове се въртят обратно на часовниковата стрелка в северното полукълбо и по посока на часовника в южното полукълбо.
В Атлантика тези атмосферни явления се наричат урагани, а в Тихия Океан, тайфуни.
Най-разрушителнoто торнадо е достигнало скорост на вятъра, равняваща се на 480 км/ч.
Системи със силно изразено повърхностно движение на въздуха (ветрове ), със скорост от 18 до 30 м/сек, се наричат бури.
 
A

Anonymous

Гост
120 метра от 40 изтрела БАМ-21 две счупени бутилки каизер направо и аз не си вярвам :yahoo: .Пушката е с новите диански пружини (310мм) и с нов маншет , съшто така махнах и надулника и се оказа ,че е по по точна и по силна ^-^
Забравих да спомена нешто важно :-[ резултатите са постигнати след дизел (пръскам тънка смазка в кутиката с съчмите)
 

petkof

Редовен Потребител
renesanz написа:
Забравих да спомена нешто важно :-[ резултатите са постигнати след дизел (пръскам тънка смазка в кутиката с съчмите)
Честито!В скоро време ще ти трябват нови маншет и пружина. ;)
 
A

Anonymous

Гост
Ами знам си го това ;) но просто съм гото да ги пожертвам (кефа си е на max.) :rambo: и като заминат смениявам (миналата пружина издържа над 5000 изтрела) :cheers:
 

andro

Потребител
Две бутилки с 40 изстрела не трябва да те радват като точност.Дизела повишава скороста ,обаче точноста отива на кино и то си личи по резултата.Ама щом те кефи миризмата на изгоряло след изстрел лошо няма. ;)
 

lynx

Редовен Потребител
renesanz , твоята пушка е доста мощна и не ти трябва дизелиране за да счупиш бутилка от 120 метра, стига да уцелиш.
Настрой си оптиката за тази дистанция и ще си спестиш дизелирането, а и няма да прецакваш маншета и пружината.
Все пак не трябва да забравяш , че 120 метра си е сериозна дистанция за пружинна пушка и както си разбрал, не е лесно да се стреля на такива дистанции.
Това е трудно дори и за ПЦП, особено ако ти е по-слаба оптиката или има вятър.
 

HellBoY

Потребител
renesanz написа:
. . . резултатите са постигнати след дизел (пръскам тънка смазка в кутиката с съчмите)

Това съм го практикувал и аз , след сортиране и изпиране на чашки прохънтър леко пръсвам в кутийката спрей смазка(2-3 пъти) това не е проблем за маншета или пружината и не може да се нарече сериозно дизелиране :cheers:
 
A

Anonymous

Гост
Май и аз така си мислия въпреки , че съм бос от всякаде :-* , даже система съм измислил (ште паднете от смях но фиум съм си вкарал и това е :-[ ) , пръскам в кутиката , затварям я и слагам пред неия сушлар да работи докато не се нагрее яко ,като по този начин смазката влиза в полите на чашките. След това изсипвам съчмите на един вестник , и пак с сушлара нагриявам съчмите докато смаската в полите не се изпари подчти 100% и остане съвсем малко на дъното на полата (забелязва се съвсем малко на по ярка светлина). Смеете се сигорно яко сега axaxax , но мен ме кефи резултата , прйината издържа над 5000 изтрела при мен а преди това незнам на колко е била , но бе6е бая збръчкана . ;) 4aо за сега .
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Вчера реших и аз да проверя как стоят нещата с точността на Б40-ката на около 95-98 метра. Първо стрелях по една пластмасова кутия 20 на 25 см. със сръбските чашки я уцелвах почти от всеки път с редки пропуски но само я огъвах и завъртах докато със RWS Super field имах по добра точност и даже я пробивах въпреки че корекцията и на 2-та типа чашки беше почти аналогична. стрелях и по един тас от кола може да се каже че даже се получи и нещо като група ама не снимах таса навреме и заприлича на решето по-късно. Най- интересно стана когато един човек мина и ми заложи цигарена кутия на тази дистанция първия път я уцелих от 5-тия истрел след това от 3 истрел, 3 и 4- тия път от 2-я истрел и за последно я заложих настрани и от 3-я истрел я свалих и това със RWS Super field позицията ми беше прав подпрян на една метална вратичка и едната ми ръка беше порлужена под пушката(абе не много удобно ама...). Като се оправи времето ще се пробвам и група да постигна на тази дистанция но тоз път от бенчрест. :rambo:
 
A

Anonymous

Гост
Попаднах по случайност на една поредица от 10 десетминутни филма за техниките за стрелба с пушка. Интересни са, ама са на английски.
Това е първа част :yes:. http://www.youtube.com/watch?v=oSJ4i6o14hU
 
A

Anonymous

Гост
Бая километри си навъртял,ако си направил поне 10 изтрела де.........иначе успеваемост 80-90 % на един изстрел е добре ;)
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Пружинките не са за подценяване и при такива дистанции :write:. Ето два от добрите резултати на Гамо CFX /телена пружина/ на 80м. Безветрие, ФТ поза. Стигнах и до 100м с подобни резултати. При вятър обаче - отидохме две-три мишенки встрани, затова засега замразих идеите си за снайпинг. За развлечение и отмора става, ама за състезание - трудна работа.

 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Само ако можеш да поясниш всички истрели които си направил ли са на мишената и къде ти е била прицелната точка, става въпрос за попаденията в мишената където е стотинката в нея ли си целил оделно или са се отклонили на там, иначе резултатът е повече от задоволителен, поздравления :bravo: :cheers:
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Във всяка мишенка си е стреляно поотделно. По първата 4 изстрела, по втората -5. Стрелям по дотове и просто при втората съм хванал по-точната кореция.
 
Нагоре