Сравнение на Hatsan Hercules Bully Long и Kral Arms Puncher PCP Bigmax X Black - Опит и препоръки

l.asenov

Новодошъл
Здравейте, разглеждам две въздушни пушки - Hatsan Hercules Bully Long 6.35 и Kral Arms Puncher PCP Bigmax X Black калибър 6.35мм. Интересува ме дали някой има опит с тези модели и може да сподели разликите между тях. Освен това, ако някой има предложение за друг модел, който е подобен и е в същия ценови диапазон, моля, споделете. Също така, ако някой е запознат с цените в Турция, ще бъда благодарен да ги сподели. Важно ми е да разбера и за възможни проблеми или недостатъци на тези модели. Благодаря ви предварително за съдействието!
 

Чоби

Редовен Потребител
Имам ги и двете , бикмакса ми е от първите още когато ги пуснаха тогава цените бяха други. Миналата година декември и двете струваха по 850-870 лв. в Одрин. Според мене , но това е мое мнение, бикмакса е по качествената пушка. Булито е по мощно, но с повече недостатъци. 1 кг. по тежко , наполовина въздух, системата за превъртане на пълнителя е в пушката и често дава дефекти , ако не знаеш как да я оправиш започват ядове. При бикмакса превъртането става в пълнителя , ако се прецака хвърляш го и срещу 15-20 лв вземаш нов, а и той не се прецаква лесно. И разни други дребни работи . А, ако поставиш на бикмакса една карбонова бутилка отпред и задната я махнеш, както при булито е с една бутилка , бикмакса става с 1.7-1.8 кг. по лек.
 
Последна промяна:

l.asenov

Новодошъл
Имам ги и двете , бикмакса ми е от първите още когато ги пуснаха тогава цените бяха други. Миналата година декември и двете струваха по 850-870 лв. в Одрин. Според мене , но това е мое мнение, бикмакса е по качествената пушка. Булито е по мощно, но с повече недостатъци. 1 кг. по тежко , наполовина въздух, системата за превъртане на пълнителя е в пушката и често дава дефекти , ако не знаеш как да я оправиш започват ядове. При бикмакса превъртането става в пълнителя , ако се прецака хвърляш го и срещу 15-20 лв вземаш нов, а и той не се прецаква лесно. И разни други дребни работи . А, ако поставиш на бикмакса една карбонова бутилка отпред и задната я махнеш, както при булито е с една бутилка става с 1.7-1.8 кг. по леко.
А защо да махна задната бутилка като пушката позволява две?
 

Чоби

Редовен Потребител
Задната е 200 барова, пушката 250, това е от завода, защо е така не знам. Но, не я махай, задната може да я смениш с 250 барова , а и така да е не я бърка , едва ли нещо ще стане , до сега нищо не се е случило никъде. Казвам ако решиш доста да олекотиш пушката . Аз съм я махнал понеже правя опити да стрелям от ръка без да я подпирам ,а там грамовете са от значение. А с двете бутилки бикмакса е ок, има доста вятър.
 

kokodjambo

Потребител
Ако смениш на бигмакса бутилките с карбонови ще олекне със около 0.8-0.9кг и отзад със малко пилене с пила на приклада можеш да вместиш 580 милилитра карбонова бутилка която е и по късичка от алуминиевите.В момента туквъв форума се продава чисто нова 580cc за 170лв. А отпред ако сложиш 700cc и стават общо 1.28 литра цевта си е добра за слъгове и можеш да си поръчваш друг калибър цеви + дитиквач от магазина вносител isd. Единствения недостатък му е че няма 700мм цев а е само 58мм и от там силата му не е като на новите пушки а е около 100 джаула в зависимост от слъга колко тежи и колко е натежщгната пружината. На моя съм я натегнал на макс и прави 13 изстрела със 284-6 метра в секунда с 3.5 грама слъгове 145 джаула иначе на 95 джаула прави към 60 изстрела с тия бутилки. За 1500-1600лв с тунинга е добра оферта за първа пушка дето стреля точно слъгове. Иначе ако не са ти проблем парите 5-7 хил и си взимаш fx panthera с 2 бутилки или western Rattler и не ти трябва да знаеш друго. И можеби RTI mora
 

Attachments

  • 20240313_230624.jpg
    20240313_230624.jpg
    266 KB · Прегледи: 33
Последна промяна:

l.asenov

Новодошъл
Благодаря за всички отговори до момента. Обаче, помня, че преди време имаше информация, че задната бутилка на Kral Arms Puncher PCP Bigmax X може да предизвика проблеми.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
И все още е така. Добре е да се смени с 250 барова. А най-добре с 300.
 

l.asenov

Новодошъл
И все още е така. Добре е да се смени с 250 барова. А най-добре с 300.
Аз се разгледах във форума и видях, че ти имаш опит с това. Можеш ли да ми кажеш колко би ме излезнала задната бутилка, както и плащането за труда?
 
Последна промяна:

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Това се пита на лични,даже и телефон е дал колегата...иначе и двете пушки са имитиращ продукт с единствени положителни страни :Цена,Мощност и възможност за Тунинг
 
Нагоре