Регламенти за ФТ, БР, Пистолет...

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Снощи в пост №167 зададох въпрос към УС, който считам за принципно много важен. Получих незабавен, откровен и ясен отговор от Председателя на УС, но от негово лично име. Очаквах още 4 отговора от останалите членове на УС. Ако и вие ги очаквахте - можехте да се въздържите от писаници, защото въпросният пост №167 вече е някъде назад, омазан от последвали диалози и едва ли ще дочакам повече отговори на въпроса. Ами какво пък - викайте си "шшш-т", трийте и заключете както обикновено, "докато страстите се успокоят". Знаете я оная птица дето си крие главата в пясъка, ама дъто й остава яко да стърчи и не може да го скрие ???.
 
A

Anonymous

Гост
Пламене - БАФТ е доброволна организация. Ако искат, ще членуват. Ако не искат - няма.

П.П. Много хора принципно бяха против самата идея за асоциация или някаква друга форма за афиширане на нашето хоби. Каквато и организация да беше създадена, който и както да я беше регистрирал, те нямаше да се включат. Така че да не търсим вина и грешки там, където ги няма.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Пламене защо правиш такива проблеми че караш хора като мен да пишат такива работи :-\ Защо трябва да ти се отговаря от всички членове на УС или там който искаш, ами ако всички са с претенции като теб ще стане баси и ужаса във форума. Също така ти адвокат на Софиянци и Варненци ли стана. Значи щом не съм от голяма група не представлявам интерес за организациата, и не съм запален фен така ли?????- и не ми казвай че не звучи така. Ти ми кажи защо питаш БАФТ защо не са обединили с другите клубове ами не ходиш да питаш клубовете защо не искат, ами играеш само на единия фронт, а уж си неутрален! И това ли е най важното да са обидинени и постоянно изпокарани или да са пооделно но да се събират на състезания ти ми кажи, виждаш Варненци каква група са и доста от тях пресъстват на мероприятията и се забавляват и общуват със всички, и това че не пишат в тези иначе толкова досадни теми не им пречи да участват и без членство пак. Софиянци също достатъчно добре си се оправят и са си намерили сами за себе си правилния път и така си им хареса изглежда, тука спирамче ще бръкна в стари рани..... Ти сега ми кажи как смяташ да управиш всичко извън членуването ти в дадена организация и как да те вземат на сериозно хората, това е един пост за който май дълго ще съжалявам ама не се стърпях вече.
 

братушка

Редовен Потребител
Та за кого работи УС на БАФТ: работи за всички, на които пневматиката е интересна, членове/нечленове на БАФТ и ФТКС от София, Търново, Варна, Пловдив и всички останали знайни и незнайни краища на България, любители на ФТ, БР, пистолет и какви ли не още видове стрелба с пневматиката и просто любопитни. На Национални и Регионални срещи организирани или подпогнати от УС на БАФТ са добре дошли всички независимо от нацинална, клубна, полова и каква ли още принадлежност.
Всичко това обаче при едно условие: при взимане на решения катгорично предимство имат действащи членове на БАФТ и асоциираните в/с нея организации, изразили с членството си ясното си отношение към организацията и подпомогнали дейността и с членския си внос и ентусиазма си.
И това е напълно нормално и правилно.
Съмняващи в членството ще бъдат агитирани, но не задължавани. А откровено враждебни ще получат откровена адекватна насрещна реакция, поне от мен. Ние не се бъркаме в техните работи, и те нямат право да ни поливат с кал.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Благодаря за ясните отговори :)!
От всички постове в този форум, визиращи необходимостта от съществуването на Национална Асоциация, едва ли ще намерите по-аргументирани от моите. Просто зад тях стоят много реални събития и отворени врати благодарение на тази организация. И ако не съм убеден в необходимостта от нейното развитие - изобщо нямаше да подема този разговор.
След като БАФТ ясно е определила в концепцията си че работи за членове и симпатизанти и организира мероприятия за членове и симпатизанти, значи мога като симпатизант да отправя питане към ръководството. Не съм адвокат на никоя регионална група и не мисля, че членовете на УС имат нужда от адвокати, за да преценят дали да ми отговорят или не. Както виждате - отговарят ми, за което още веднъж благодаря :).

 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Иииииии, хайде по-спокойно. :) Последните постове са по-скоро за тук и по-късно ще ги преместя http://forum.airguns.bg/http://forum.ai ... ic.php?t=0 . Ако изобщо мога да говоря от името на Варненската група :D, ще кажа, че в началото бяхме против организация и регистрация по една единствена причина - да не привличаме излишно вниманието на медии и власти върху заниманията ни с цел - спокойствие. След като вече с проекто-закона ни осветиха достатъчно, това вече не е довод, и смятам, че сега нещата се обърнаха - вече трябва да станем членове за да има легитимност и да извоюваме от властите някакви позиции и помощ. Това обаче е въпрос на лично решение и възможности за всеки.
 

poacher

Потребител
Не е важно кога е основан Софийския Клуб. Дали е преди или след БАФТ не е от значение. Всеки съществуващ или новосъздаден регионален клуб може да се асоциира с БАФТ, стига да искат.
Това дали БАФТ или ФТКС е регистрирана по-рано няма абсолютно никакво значение... Важното е да се организират мероприятия и тези "с масите и пушките" и онези "с пушките и масите" да се чувстват доволни след подобно изживяване.
А за Варна... Макси го каза току-що ;)

Не мога разбера какъв ви е проблема?
Дали си член или не, така или иначе има мероприятия и хората присъстват.
Варненци са в Русе почти всяка седмица.
На софийските състезания никой не ни е върнал, стига да се дигнем да идем.
По националните и регионалните срещи също не искаме членски карти за достъп.

P.S. Всеки, който изяви желание може да стане член на БАФТ!!! Никого не караме насила и с никого няма да се скараме само, защото не е член!
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Аз лично съм убеден, че прехвърчането на такива искри не води до нищо добро, и особено като съм виждал повечето спорещи дружески да се разбират при срещите "на живо". Знам също така, че във Форума винаги има нужда от някоя тема-отдушник, каквато беше "разсъждение, опит за помирение и т.н.". В такава обаче за съжаление често се превръща някоя от специализираните тема, което е кофти. Предлагам ви да се ежите примерно в "политическите теми" както аз ги наричам в дъра-бара, макар че и там често става въпрос за сериозни неща. Те са добро дискусионно място. Както сигурно сте забелязали там ни Админ ни Модератор смее да припари. ;) То е все едно да пратиш сам и гол бял полицай в Харлем да арестува някоя особено опасна банда търгуваща с оръжие и наркотици! ;) ;) ;)
Спорове винаги ще има, и е редно да има, нека просто са на подходящото място. :yes:
Ако сме безкористни няма защо да спорим кой е направил повече за общото хоби или пък по свой си начин.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Напълно подкрепям намеренията на Макси. Темата "Разсъждение-помирение" обаче в момента е заключена, затова си позволявам последен пост тук. Преди две страници поех ангажимент, че след тази кратка дискусия или ще подам заявление за членство в БАФТ, или ще млъкна тотално по отношение на всички въпроси, касаещи Асоциацията. Време е да си изпълня ангажимента и това е последният ми пост в тема, касаеща БАФТ.
Обръщам се лично към всичките 21 членове на БАФТ: приятели, повдигнатите от мен въпроси относно принципите на асоцииране, които тази организация следва ни най-малко не умаловажават вашето лично членство в нея. Единственото ми съображение да ги задам е вътрешното ми желание тази организация да има широка подкрепа и наистина да бъде Асоциация на клубове и членове.
Обръщам се към единствения от членовете на УС, който повдигна въпроса - на какво основание и в качеството си на какъв аз се интересувам упорито от делата на БАФТ, при положение че не съм неин член: Братушка, нечленовете на БАФТ са любителите на пневматиката, които искат да се забавляват под знамето на Асоциацията. Сред тези любители има и симпатизанти на БАФТ- те са също обикновени любители, но имат по-изявен интерес към живота на организацията. Но ти явно или не правиш тази тънка разлика, или просто такива симпатизанти не са ти необходими. За теб вероятно който много пита и се вре е по-скоро враг, отколкото потенциален член. През последните девет месеца освен като любител на пневматиката, аз участвах в живота на Асоциацията и като симпатизант. Щото такова желание имах. Е - оттук нататък пък ще се порадвам на хобито просто като любител на пневматиката :).
След малко тръгвам за Русе да си постреляме на регионалното. Съвсем сериозно и отговорно моля колегите и приятелите от страната, с които се виждаме и ще се виждаме занапред: Стъпя ли на Моргуля - не ме питайте и не ми говорете за асоциации, форумни писаници и регионални групи от други градове. Стъпя ли на Бонсови поляни - не ми говорете за БАФТ, МАФТ, форумни писаници и други регионални групи. "Сина каска" и "адвокат" вчера бях. От днес съм просто любител на стрелбата, който иска да се забавлява тихо и кротко с всички вас :).
 

ininia

Потребител
ФТКС
Пламене,
В последния ти пост има нещо,което не разбирам.Искаш да се забавляваш тихо и кротко с нашето хоби под знамето на Асоциацията,но да нямаш нищо общо с нея.Не виждам как ще стане.
Личното ми мнение,което съм защищавал в лични разговори с много от колегите е,че тази Асоциация ни е много необходима,затова се смятам и за един от учредителите й.Жизнения ми опит ме е убедил,че рано или късно всеки от нас ще има нужда от една такава организация да му даде рамо.Просто такава ни е Държавата.Всяка група хора,които имат еднакви интереси рано или късно имат такава нужда.Дискутирания закон е първа стъпка в тази насока.
Затова и настойчиво убеждавам колегите ,с които се срещам да станат членове,защото само многобройна организация ще има необходимата тежест.Страх ме е само,че когато това стане,може да е много късно. :wall: :)
 

братушка

Редовен Потребител
Архитекта написа:
...Обръщам се към единствения от членовете на УС, който повдигна въпроса - на какво основание и в качеството си на какъв аз се интересувам упорито от делата на БАФТ, при положение че не съм неин член: Братушка, ...
Не съм поставял въпроса точно така. Моля да не преиначаваш думите ми и да не пренасочваш отнашението ми лично към теб върху всички останали.
Това как си си променил отношението към БАФТ няколко пъти за малко повече от половин година ме кара да си задавам много въпроси за теб конкретно, а не за любителите на пневматиката въобще.
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
@братушка след показаните невероятни резултати в Бургас да очакваме ли промяна в регламента за Бенчрест в смисъл дистанцията за клас ПЦП unlimited от 25м. да стане 50м. :cheers:
 

andi

Редовен Потребител
Кога ПЦП са стреляли на 25 ? Да не бъркаш с ППП ?
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
andi написа:
Кога ПЦП са стреляли на 25 ? Да не бъркаш с ППП ?

Цитат от регламента за провеждане не състезание по Бенчрест: "За всички класове мишените се установяват на дистанция 25м."
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
братушка написа:
Мишените ще се поставят на дистанция 25м за клас ППП и 50м за класове PCP.
Също цитат от регламента по бенчрест. Те са 2.

В регламента BR-50 пише всички на 25м , в регламента за BR-Grup 25м ППП и 50м ПЦП. @братушка явно си пропуснал да го упоменеш в регламента BR-50. Недоглеждане :no: ще трябва да поправяш :cheers:
 

братушка

Редовен Потребител
Недоглеждане ще трябва да поправяш
В никаъв случай !
БР50 досега не сме стреляли и не знам кога ще стреляме. Този регламент е писан по изискване на Европейската БР Федерация и е съобразен на 100% с техните изисквания. А те стрелят на БР50 на 25м във всички класове и калибри. Там и 6,35 не се допуска... и още...
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
Срещата в Ботево може да стане двудневна 29 и 30 и там да постреляме и BR-50 ;)
 

andi

Редовен Потребител
Това трябва да отговори на доста въпроси , и може би ще спрем да откриваме топлата вода ! Хасково и Лозен са две от-наи подготвените за подобни мероприятия стрелбища в БГ . Аз лично , съм от зяпачите и ако на друг му е интересно да се видим там .
Подчертаното и повдигнатото е от мен

АНДИ




БЪЛГАРСКА БЕНЧРЕСТ ФЕДЕРАЦИЯ

ОРГАНИЗИРА

ТУРНИР ПО ПРЕЦИЗНА СТРЕЛБА /БЕНЧРЕСТ/
В КЛАСОВЕ: “ЗАВОДСКА КАРАБИНА” И “СПОРТНА СНАЙПЕРОВА КАРАБИНА – БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ”

на 23, 24 и 25 април 2010 г.

Право на участие в турнира имат служители на МВР и МО, членовете на клубовете по бенчрест стрелба, както и граждани, притежаващи законно огнестрелно оръжие и заплатили определената такса за участие.

Изисквания към оръжията

А. Клас “Ловни пушки” и “Ловни варминт пушки”.

а/ Прикладите трябва да са със стандартния ловен дизайн и форма, не повече от 2.25 инча широки. Разрешени са приклади от изкуствени материали. Прикладите трябва да са изпъкнали във всички долни повърхности, перпендикулярни на цевта.

б/ Преработване на цевите, пренагласяне на приклада и специални спусъци са разрешени. Предпазните механизми са по желание.




ж/ Разрешени са всякакви мерници.

з/ Пълнителят трябва да е с вместимост 2 или повече заредени патрона.


й/ Пушката и мерникът не трябва да са по-тежки от десет (10) паунда /4,540 кг./. Клубовете могат да позволят една унция /0,028 гр./ фактор грешка при измерването.

Б. Клас „Тактически” и “Тежки варминт пушки”.

Всяка пушка, която има ръчен обезопасен спусъков механизъм, тежаща не повече от 13 ½ паунда /6,130 кг./ , включително мерника. Трябва да има приклад с плоска или изпъкнала полуложа и с обща ширина на приклада не повече от 3”.
В. Клас “Тежки оръжия” – бенчрест и без ограничения.

Всяка карабина с цев, дълга 18 или повече инча, измерена от челото на болта до дулния срез и имаща обезопасен спусъков механизъм. Тегло на оръжието – без ограничение.

Г. Клас 22LR – без ограничения.


I. Допустимо е използването на следните видове подпори:

а/ Предна подпора – поддържа предната част на пушката; задна подпора - поддържа задната част на пушката; нито една от тях не е закрепена без възможност за отделяне за масата, пушката или една за друга. Допустимо е използването на двунога.

б/ Задна торба с пясък – торба или комбинация от торби пълни само с пясък. Трябва да може да се деформира встрани най-малко с по ¼ инч чрез обикновен натиск с пръсти във всяка една точка, освен в дънния 1 инч, който може да бъде твърд. Вертикален повдигач под торбата е позволен, стига да не позволява корекции по вертикала и хоризонтала. Той не трябва да има никакви издатини, които да се пъхат в масата или в торбата с пясък. Задната торба с пясък не трябва да бъде пълна с нищо друго, освен с пясък. Никакви метални материали не трябва да се използват при конструирането на торбата. Тя не трябва да бъде закрепена за предната подпора по никакъв начин.

в/ Предна торба с пясък – трябва да е такава, че пушката лесно да се движи вертикално, без допълнителни корекции на торбата. Трябва да е изработена така, че да осигурява 100% контакт с долния край на полуложата на оръжието в неговата позиция за стрелба. Обвивката и пълнежа на предната торба трябва да са според изискванията на буква „б”, описваща изискванията към задната торба. Предната торба трябва да е минимум ½ инча широка по вертикала в рамките на ширината на полуложата на оръжието.

г/Насочващи средства:

Всеки инструмент, устройство, доработка, форма или размери на всяка пушка във всеки клас, създадени или пригодени да съдействат за връщането на пушката на същото място на подпората след изстрела, при използването на което не се налага оптично прицелване с пушката след всеки изстрел, ще се счита, че представлява насочващо средство.

Забранено е използването на насочващи средства.

II. Дистанция за стрелба.

Дистанцията, на която са поставени мишените, е определена на 50, 100 и 200 метра.

III. Мишени.

1. Стрелбата ще се осъществява по следните видове мишени, в зависимост от дистанцията:

1.1.Стандартна мишена, възприета от IBS за стрелба на 100 метра за група, означена като IBS N1. Тя трябва да има кръг за десятка с размер половин инч външен диаметър. Кръгът за девятката трябва да е с диаметър един инч. Следващите кръгове до шестицата включително трябва да са с половин инч по-големи на външен диаметър. Квадратът за прицелване трябва да е със страна един инч и да е разположен тангентно на кръга на осмицата в положение центрирано на 12 часа. Дебелината на страните на квадрата трябва да е четвърт инч. Мишената трябва да е очертана с черна линия във формата на правоъгълник с размери 3.5 х 4.75 инча, разположен на повърхност с размери 8 х 8 инча, без други обозначения, освен мишената в правоъгълника. Пристрелочна мишена, имаща същия основен дизайн, трябва да е разположена на същото табло, точно под зачетната мишена. Цялата повърхност на мишените трябва да е с размери около 8 х 16 инча. Пристрелочната мишена трябва да има обозначено по едно “S” в двата горни ъгъла на правоъгълника.

1.2. Стандартна мишена, възприета от IBS за стрелба на 200 метра за група, означена като IBS N2. Тя трябва да има кръг за десятка с размер един инч външен диаметър. Кръгът за девятката трябва да е с диаметър два инча. Следващите кръгове до шестицата включително трябва да са с един инч по-големи на външен диаметър. Квадратът за прицелване трябва да е със страна два инча и да е разположен тангентно на кръга на осмицата в положение центрирано на 12 часа. Дебелината на страните на квадрата трябва да е половин инч. Размерът на мишената за 200-метрова дистанция е около 8х8 инча с черна линия с дебелина ½ инч от ръба на мишената, без други обозначения, освен мишената в правоъгълника. Пристрелочна мишена, имаща същия основен дизайн, трябва да е разположена на същото табло, точно под зачетната мишена. Пристрелочната мишена трябва да има обозначено по едно “S” в двата горни ъгъла на правоъгълника.

1.3. Стрелба на 50 метра – стандартна мишена, одобрена от УС на ББФ.

2. Мишените са закрепени здраво на мишенни щитове и са номерирани. Номерът на мишената отговаря на номера на състезателя.

IV. Провеждане на състезанието.

1. Състезанието ще се проведе в четири класа според вида на използваните карабини.

2. Общи правила за четирите класа.

2.1. Положение за стрелба – седешком до стрелкова маса. Оръжието е подпряно на стрелкови пиедестал или пясъчни торбички. Не може да има твърда връзка между пиедестала, подпиращ полуложата и задната опора, подпираща приклада на оръжието.

2.2. Забранени са всякакви стопери на отката или приспособления, които биха върнали обратно оръжието в положение за стрелба, без да се налага оптично прицелване след всеки изстрел.

2.3. Всеки състезател изтегля индивидуален номер, под който ще се състезава. Номерът на състезателя се изписва върху мишената му.

2.4. Масите се заемат от състезателите след изтегляне на жребий.

3. Състезанието за класове А-В включва три мача на всяка от дистанциите. 3.1.Състезателите стрелят на ротационен принцип.

3.2. Всеки мач включва:

- Неограничен брой изстрели в рамките на 5 минути върху пристрелочната мишена.

- Пет изстрела в рамките на 7 минути върху зачетната мишена.

Състезанието за Клас Г включва един мач, с пристрелочни изстрели в рамките на 5 минути и 5х5 зачетни изстрели в рамките на 20 мин.

4. След приключване на стрелбата мишените се изнасят от линията на стрелбището от статистика и се предават на съдията за измерване на групите.

5. Дисквалификация на мишени и състезатели – всяка зачетна мишена, върху очертанията на която в рамките на кръговете и прицелния квадрат, има повече или по-малко от необходимия брой попадения, ще бъде дисквалифицирана. Състезателят няма да участва в класирането за съответния мач.

V. Команди.

1. На първия мач за деня основните инструкции ще бъдат оповестявани от стрелбищния офицер примерно със следните думи: “Реферите ще проверяват внимателно параметрите на пушките и опорите. Пушка, която излиза извън определените параметри, или нерегламентирани опори, са основание за дисквалификация”.

2.1.Команди за обезопасяване на оръжието:

2.1.“Незабавно прекратете огъня – отключете болтовете /респект. заключете предпазителите – за полуавтоматичните карабини/”- ако по време на мач възникне спешна ситуация, изискваща незабавно преустановяване на стрелбата. Това ще обезопаси пушките без да се налага да се екстрадира патрона от патронника. Командата ше се издава и изпълнява с такава спешност, че няма да има възможност пушката да произведе изстрел.

2.2.“Задръжте огъня – изпразнете пушката чрез стрелба или чрез сваляне /изпразване/ на пълнителя или екстракция на патрона” - ако възникне причина, която да налага временно преустановяване на огъня.

3. Всички състезатели трябва да са освободили масите преди мишените да се снемат за отчитане на резултата.

4. Всяко време, загубено поради прекъсване на стрелбата, няма да се отчита допълнително на стрелците.

5. Преди всеки мач стрелбищният офицер обявява следното : “ Това е мач номер ..., - Това е пет-изстрелна серия на 100 метра. Дадени са ви седем минути за стрелба. Две минути преди времето ви за стрелба да изтече, започва обратно броене. Обратното броене ще започне така: 2 минути, 1 минута, 30 секунди, 15 секунди, 10 секунди, 5 секунди, преустановете огъня”. След това стрелбищният офицер подава следните команди в следния ред, с около 5 секунди интервал между отделните команди: “Готови от дясно, готови от ляво, поставете болтовете, готови на стрелковата линия, започнете стрелбата”.

6. Всички затвори трябва да са в отворена позиция и болтовете да са издърпани в задно положение без в прозореца за пълнене да има патрон, или пък в патронника да има патрон, /респ. да не е поставен /или да е изпразнен/ пълнителя на полуавтоматичните карабини/ докато стрелбищният офицер не подаде команда “Започнете стрелбата”.

7. Болтовете ще бъдат постоянно извадени от пушките, а полуавтоматичните карабини – без патрон в патронника, със снет /празен/ пълнител и на предпазител по време на турнира, освен когато стрелбищният офицер подаде съответните команди.

8. Когато времето за стрелба свърши или когато и последният състезател е приключил стрелбата си, което може да се случи и преди изтичането на времето за стрелба, стрелбищният офицер подава следната команда : “Прекратете огъня и обезопасете оръжията – Извадете болтовете ¬ - Освободете масите”.

VI. Отчитане на резултата.

И за трите класа А-В за всяка от дистанциите – групите се измерват в ъглови минути на 100 и 200 метра, както следва:

а/ Измерванията на групите се осъществяват чрез метода, одобрен от ББФ в мерна единица – десета от милиметъра. Групата се измерва от крайните външни ръбове на двете най-отдалечени една от друга пробойни. Резултатът се намалява с размера на използвания калибър и се получава зачетния размер на групата.

б/ Всяко отчитане ще е според размера на групата, от център до център на най-отдалечените един от друг изстрели.

Процедурата е следната:

- Веднага след приключването на мача, трябва да се проверят мишените и да се преброят дупките от куршумите върху мишената.

- Ако броят им е по-малко или повече от допустимото, съответната мишена се носи на официалния преброител за окончателно мнение.

Класирането ще бъде по класове оръжия за всяка от дистанциите. За да се осъществи класиране в клас на всяка от дистанцииите, са необходими минимум двама състезатели.

Отчитането на резултата в Клас Г е по брой точки на зачетните мишени.

VII. Равни резултати.

Ако по средноаритметичен резултат от трите мача в един клас и дистанция двама или повече от състезателите имат равен резултат, губи състезателят, който е отбелязал по-голяма група в който и да е от трите мача.

VIII. Награди.

За всеки от класовете и дистанциите за стрелба на състезанието се определят следните места за класиране и награди:

1. Определят се трима победители от първо до трето място. Наградите са следните:

а/ За първо място – златен медал и грамота.

б/ За второ място – сребърен медал и грамота.

в/ За трето място – бронзов медал и грамота.

2. Награждаването става непосредствено след приключването на стрелбата на съответната дистанция.

IX. Мерки за безопасност.

1. Заемане на масите.

а/ Никой няма право да сяда, или да е в радиус по-малко от 1,5 метра от която и да е маса, по време на смяна на мишените, докато стрелбищният офицер не подаде команда “Състезателите могат да заемат местата си на масите”.

б/ Поставянето на пушките на опорите между мачовете е позволено при условие, че оръжието е обезопасено. За това са отговорни домакините на стрелбището

2. Обезопасяване на оръжията.

Всички затвори трябва да са отворени и болтовете да са извадени, а полуавтоматичните карабини – на предпазител и със свален /празен/ пълнител, освен на стрелковата линия между съответните команди на стрелбищния офицер.

3. Стрелба.

а/ Никакъв изстрел не трябва да бъде произвеждан преди командата “Започнете огъня” или след командата “Преустановете огъня”.

б/ Състезател, който е произвел изстрел преди командата “Започнете огъня” или след командата “Преустановете огъня”, се дисквалифицира за всички мачове на турнира.

4. Позиция на дулото.

Дулото на всяка пушка на стрелковата позиция трябва да е пред предния ръб на масата, на която е поставена.

5. Команди за тревога.

Всички състезатели трябва незабавно да изпълнят командата “Преустановете огъня” и да започнат да стрелят отново едва когато се даде команда “Възстановете огъня”. Ако се налага преустановяване на огъня, времето, през което стрелбата е спряна, не се причислява към времето за съответната смяна. Към оставащото за съответната смяна време се добавя компенсация от една минута.

6. Хора извън стрелбището.

По време на състезания, никой освен персонала на стрелбището или реферите, няма право да навлиза в стрелбището. Всеки състезател, който наруши това правило, ще бъде дисквалифициран.

7. Алкохол.

Не се допуска консумирането на никакъв алкохол и наркотични средства в района на стрелбището, както от състезателите, така и от гостите. Нарушителите се отстраняват от стрелбището от стрелбищния офицер
.

X. Място на провеждане и програма.

Турнирът ще се проведе на стрелкови комплекс „Диана” – гр. Хасково, както следва:

1. На 23.04.10 – тренировъчна стрелба на дистанция 50 и 100 метра. При брой записани участници, който би затруднил пропускателната способност на стрелбището, може да бъде решено започване на състезателните стрелби на дистанция 100 метра.

2. На 24.04.10 - състезателна стрелба – 50 и 100 метра. При възможност - начало на стрелбите на 200 метра.

3. На 25.04.10 - състезателна стрелба – 200 метра.

Адрес: гр. Хасково, непосредствено след детелината по главния път за Свиленград

Начало на инструктажа: 09.00 ч. на 24.04.10 и 25.04.10.

Начало на стрелбата: 9,30 ч. на 23.04.10, 24.04.10 и 25.04.10.





Изготвил регламента:
Управителен съвет на БЪЛГАРСКА БЕНЧРЕСТ ФЕДЕРАЦИЯ
 
Нагоре