Пружинни пушки в НИСКИЯ ( около 100тина лева )-ценови диапазон.

xpresident

Редовен Потребител
Аз имах пружинен Хасан, сложих му Vortex. Почна да стреля много по-доре, преди правеше група 10см на 25м, после стана на 5см. Отката намаля, но не му попречи да счупи един Busnell 3-9x32. Не може да се сложи двунога. Накрая колкото и да не ми се продаваше, все пак 1-ва пушка, го продадох и си взех ПЦП. АТ-то дори от кутията е несравнимо с пружинка от нисък клас, а с много малко доработки стана това което аз търсех.
 

Mihov

Новодошъл
Аз имах пружинен Хасан, сложих му Vortex. Почна да стреля много по-доре, преди правеше група 10см на 25м, после стана на 5см. Отката намаля, но не му попречи да счупи един Busnell 3-9x32. Не може да се сложи двунога. Накрая колкото и да не ми се продаваше, все пак 1-ва пушка, го продадох и си взех ПЦП. АТ-то дори от кутията е несравнимо с пружинка от нисък клас, а с много малко доработки стана това което аз търсех.

Колега, аз ли си зададох неправилно въпроса или ти неправилно ме разбра ? Във тема за "Пружинни пушки от нисък клас около 100 лв " задавам въпрос "Каква газова пружина да сложа на моя Torun ? :) Не съм искал да ми разказваш живота си или пък да съм те питал с каква пушка си в момента ?
Торуна ще има газова пружина и това е, решил съм го ... :)
 

ssn

Потребител
Колегата го е написал - Vortex на Хатсан е оригинално производство - продават я и по сайтовете. Няма гаранция, че ще пасне на пушката ти директно, границата на настройката на натяга е 2-3 мм.
Има и втори по-добър вариант - обади се на Митака101. Той ги прави по-добри, но по принцип иска пушката при него за да е сигурен в монтажа.
Горещо препоръчвам втория.
 

kaloyan_takev

Редовен Потребител
Колега @Mihov, колегата ти е отговорил правилно, но не се доизяснил.
Няма да стане 'дъ бест'. Пази си го за спомен и да стреляш на механични по кутийки като отидеш на палатка. Парите ги запази за ат44, разликата е огромна, аз минах по този път скоро.
Пътя, по който и ти искаш да тръгнеш е от пружинка към ПЦП. Повярвай на всички, който ти казват да оставиш Торун-а на мира(пък ако искаш сложи си му газова - не пречи). И аз минах през хатсан125, сложих му газова пружина и така си виси на стената. Имам и една Комето Fusion - със свален приклад за шлайфане и ипрегниране - 3-4 месеца виси - все не остава време за него. Но от както се сдобих с ПЦП с другите 2 почти не съм стрелял. Като излизам с приятели(много зависи кои :D) вземам хатсана, и да оплескаме нещо поне е с евтини части. Това е : Пружинките се ползват малко, или хич, следкато се сдобиеш с ПЦП. :cheers:
 

kacushiro

Потребител
Според мен колегата много добре си знае какво търси. Аз самият имам и ПЦП и пружинка и си ги ползвам и двете в различни ситуации. ПЦП-то ми е по-приятно когато искам само да стрелям , но пък почти не се отделям от колата защото там е цялата съпътстваща екипировка : бутилка,аксесоари разни и т.н. , а пък пружинката ти дава свобода . Вземаш си я като сопа в ръката или с някакъв ремък ,относително лека и компактна е , има голяма автономност ,само трябва да вземеш една малка кутийка с чашки или просто да напълниш джоба :)))) и пушката не изисква никакво допълнително оборудване . Така можеш да си стреляш по пътя или да се отбиеш някъде , където си решиш просто . Разбирам какво им харесват на простите пружинки , вярно по-непретенциозни и недодялани ,но пък очарованието им е в свободата която дават .
 

didarai

Редовен Потребител
Торуните са копия на гамо . Ако размерите на твоя модел са като гамовските, газова пружина от НОРИКА с малко напасване би трябвало да може да се пригоди . В темата за ГП съм дал характеистиките на нориковата ГП . Страйкър модела на Хасан също е копие на ГАМО . Може би неговата ГП също би трябвало да стане ....само, че трябва да СЕ МЕРИ .
 

Mihov

Новодошъл
В темата "Пружини-големини, дължини и витки" един колега дава информация :

rashko написа:

Гамо ЦФХ
Дължина 280мм
Брой витки 34
Външен диаметър 19,4мм
Дебелина на телта 3,0мм

Според мен става за:
ИЖ 38 във всичките му разновидности
ИЖ М-512
ИЖ 60-61
Торун
Б-19,сигурно и за Б-20
Гамо 440,890,ЦФ-20-30,Максима и т.н.
Кросманите и Ремингтоните


... споменава и Торун , което ме кара да мисля , че моята пушка не е някаква екзотика като устройство ( нали е копирана от някой друг производител ( Гамо ) и ако газова пружина става за Гамо би трябвало да стане и за Торун . Кажете какво да премеря на моята пушка ? Има ли някъде из Нет-а размери на фабричните газови пружини например Вортекс , търсих но не намерих... ?
 

redsox

Редовен Потребител
мерси!
Каква е разликата между двете?

цената:)
но най-вече тази, която аз препоръчвам е, че е с фиксирана цев. т.е. доста по солидна и точна. зарежда се посредством лоста, който е под цевта. дърпаш го надолу, отваря се затвора и си вкарваш съчмата. докато тази от 69 кинта е с чупеща се цев, а като цяло пушка с фиксирана цев е по-точна от такава с чупеща се. особено, когато става въпрос за по-евтините.
другото нещо е, че уплътненията на тази от магазина са силиконови. разглобявал съм моята и съм се уверил с очите си. тази от OLX може и де със силиконови, но мпже и да е със старите от гьон. което значи че трявба да им капеш смазка от време на време, за да не изсъхват.

ще се осмеля да не се съглася с колегите, които смятат че китайските евтиняци по-скоро отказват хората от хообито. моята китайка е супер. ползвам я за втора пушка, акто реша да дам почивка на Gamo-то.
върши ми страхотна работа. непретенциозна, елементарна за поддръжка, части има и то евтини. но дори и да се прецака нещо, 45 кинта и си взимаш нова.
 

redsox

Редовен Потребител
само когато я настройвах. стрелям прав на механични от 20 метра по дъното на бирена кутийка. 10-15 изстрела макс и в дъното вкарвам поне половината. за мен е ОК.
преди ок 2 месеца сменях пружината на гамото и не го ползвах 2-3 дни. за майтапа сложих липърса на китайката и това беше резултата от същата 20метрова дистанция, разбира се седнал с опора на една масичка.
http://prikachi.com/images/586/8382586h.jpg
http://prikachi.com/images/588/8382588W.jpg
нарочно си направих снимки тогава. бях доста впечатлен. с 45 левова китайска пушка имах същата успеваемост както с 270 левова gamo big cat.
 

xpresident

Редовен Потребител
с 45 левова китайска пушка имах същата успеваемост както с 270 левова gamo big cat
Това е защото стреляш прав. Сложи ги на масата на чувалчета и ще има разлика. Снимай групите, ако може. Аз си търся евтина пушка за стрелба на 10-15м на механични, не смятам да е китайка, ама може и да си променя мнението.
 

redsox

Редовен Потребител
снимките са правени, когато стрелях с китайката по същия начин както с гамото. седнал с опора на масичка и монтиран липърс 4х32.
след като оправих гамото и върнах оптиката, така че китайката си е пак на механични.
за мен инвестицията си заслужава. 45 кинта кво го мислиш. в интерес на истината от този форум ми беше дадена идеята да я закупя. търсех си нещо евтино за лежерна стрелба и тук ми попадна коментар, цитирам по памет "оръжие.ком най-сетне са вкарали правилната китайска пушка с правилния калибър". имаше се предвид, че е с фиксирана цев.
може и аз да съм попаднал на читава бройка, затва така си я хваля. пу пу да не и е уроки :)
 

redsox

Редовен Потребител
4.5мм да. Имаха я и в 5.5 но е малко по-скъпа. Кликни горе на линка, който пуснах вчера. Има инфо на магазина.
 
Нагоре