Пружинките на GАМО - Hunter -1250, Hunter - 440, CFX и др.

andi

Редовен Потребител
Още една причина пружинките които съм си оставил да са със фиксирани цеви .;)
 

veso94vn

Потребител
Колеги не мога да намеря цев за Гамо про хънтър 1250 във 5.5 калибър.Пушката е с ГП от Митака. Моята е 4.5 но ми се иска да сложа 5.5кал. Някой някъде мяркал ли е. Малко съм недоволен от пушката защото понатежава а все прав стрелям без да се подпирам и като има вятър е още по гадно със 4.5 . Затова поне да оправя калибъра.
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Със смяната на калибъра няма да решиш и двата проблема с тежеста и вятъра.
Решението е повече стрелба и свикване.
Успех
 

luft9waffe

Редовен Потребител
Има чашки в 4,5мм с маса,бк ,че и цена като 5,5мм.С големия калибър ще вдигнеш малко дулните джаули,но не си струва.
 

wakafaka

Редовен Потребител
Здравейте наскоро си взех Gamo Black Knight IGT 0.22 калибър.Няма почти никакъв откат макар и да се чува на над 200 метра.Доста трудно се зарежда и над 50-тина изстела има опастност на другия ден да имаш мускулна треска.Спусъка не е твърд(може и да се регулира) но е пластмасов...което е проблем защото болта който обира хода на спусъка се завива в пластмасата и резбата изтърва а празния ход на спусъка е около 7|8 мм.На мерник стреля доста точно дори и при такива различни чашки(Gamo Match/Magnum/Hunter/Pro Hunter/Rocket/TS22).Пробвал съм я c H&N match и покритите с мед 2 модела нa H&N но проблема при тях е че в предната си част са точно 5.50 мм а цевта в най-тясната си част е 5.50мм и едва едва се допират като ги прекарам ръчно.На 10-тина метра се групират в CD диск..докато обикновенния Gamo Match на 10 метра дупките се припокриват.
Останах много разочарован че не стреля добре с по-качествените сачми H&N.
Някой да има впечатления от този модел?
 

dberov

Редовен Потребител
Здравей,
има тема за ПП Gamo в която е писано за този модел и е добре да почетеш там а също е редно и да пишеш там а не да се отваря нова тема.
Ето и темата: http://forum.airguns.bg/index.php?threads/Пружинките-на-gАМО-hunter-1250-hunter-440-cfx-и-др.25/
Ето един пост на колега който има такава пушка и е писал с кои чашки е най точна.
http://forum.airguns.bg/index.php?t...50-hunter-440-cfx-и-др.25/page-49#post-208075
Имам gamo black knight igt и разликата с фюжъна е само заглушената цев. Въпреки igt буталото има доста силен откат и ми счупи две оптики, затова препоръчвам оптика с фиксирано увеличение и диаметър до 40мм. Доста точна до 50 м. С JSB 1.03 и HN 0.95 докарва скорост над 240 м/с. Ако нещо друго те интересува питай.
 

Bafbg

Новодошъл
Здравейте, интересува ме някой знае ли от къде може да се купи уплътнение за цевната кутия на гамо хънтър 440?
VIP комплекс Бургас го нямат, това не ме учудва те какво ли имат, ако някой знае алтернативен вариант моля да сподели.
Накрая намерих, явно във ВИП Бургас са ме взели насериозно, обадиха ми се и ми доставиха 3 бр. На цена от 2 лв. парчето.
 
Последна промяна:

Tonitko

Новодошъл
Здравейте съфорумци, някой сдобил ли се е с новия модел на Gamo :
Gamo G-Magnum 1250 IGT Match1 5.5мм 45Joules и да сподели някакви впечатления за него ?
 

ToHKa

Редовен Потребител
.Спусъка не е твърд(може и да се регулира) но е пластмасов...което е проблем защото болта който обира хода на спусъка се завива в пластмасата и резбата изтърва а празния ход на спусъка е около 7|8 мм.
Някой да има впечатления от този модел?

Колега ако говориш за този спусък (SAT , само че на снимката е черен,нищо друго) , няма навиване в пластмаса, има един единствен болт за регулаж и се навива алуминийевото блокче, спусъка е надежден и може да се полира ,но има нужда и от игра с голямата пружина ,леко се деформира в обратна посока за да не натиска така мощно и става много много приятен спусък. :)
GamoATS7-triggerreturnspringremoved.jpg
large-shadow-igt-sat-trigger-unit.jpg




Имайки в предвид ,че Гамо правят пушки за масовия потребител, развлечение и дребен лов, няма да получиш нищо особенно от този Г - Магнум , имах 6 модела на гамо.....всичко е едно и също с различна "опаковка" ,заглушени цеви, рекоил релси и тнт. , хубаво сътресение имаш дори и с ГП и с нов маншет .... се тая :) Бях им голям фен ама ..... отказах се аз лично от марката :( , нека колегите с CFX или CFR да споделят, само с подцевно не съм имал.
 

wakafaka

Редовен Потребител
Някой измервал ли е реалните стойности на този модел Gamo BLACK KNIGHT IGT MACH1? Нещо математиката им куца или някой сериозно е объркал нещо в сайта им.
Specifications
Power 29 J
Velocity cal 4,5 mm (.177) 420 m/s (1.378 fps) сачмата трябва да е 0.33г :lol:
Velocity cal 5,5 mm (.22) 315 m/s (1.033 fps) сачмата трябва да е 0.6г :lol:
http://www.gamo.com/productos/carabinas/gamo+power/black-knight-igt-mach1/
 
Последна промяна:

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
В 90% от случаите, информацията в сайтовете е некоректна, защото не споменават нито грамажа на чашките, нито с каква пружина са замерени посочените скорости.
В последно време, във връзка с ограниченията за мощност в различните държави, производителите окомплектоват пушките си с различни по мощност пружини.
 

ToHKa

Редовен Потребител
За това ли говориш колега?

Ако - да, това е новия спусък на Гамо и има разлика в името не SAT а CAT (Custom Action Trigger),и допълнителент вин за празния ход на спусъка.

Би ли снимал когато имаш време ?
Pigman-2-HAM.jpg
 

wakafaka

Редовен Потребител
За това ли говориш колега?

Ако - да, това е новия спусък на Гамо и има разлика в името не SAT а CAT (Custom Action Trigger),и допълнителент вин за празния ход на спусъка.

Би ли снимал когато имаш време ?
Pigman-2-HAM.jpg
Не бях обърнал внимание че са 2 вида спусъци.Моя е грешката поправям поста.Този спусък на снимката която си качил според мен трябва да е поне от по-добра пластмаса/алуминий.Резбата в пластмасата изтърва.Някой да знае дали се продава такъв спусък от метал?
 

bate ra

Потребител
Здравейте, колеги. Ако някой знае размера на конуса на буталото(там където влиза маншета) на хънтър 440 ще ми помогне много. Също се търси и хубав маншет. Причината е преработка на бутало на Славия. В темата за Славията пише по подробно. Поздрави.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
размера на конуса на буталото(там където влиза маншета)
Едва ли някой го знае и ще ти го каже
Размера на конуса си го вземи от маншета.
Нали за него ще го правиш.
Като имаш големия и малкия диаметър, заедно с височината на конуса (в случая пресечен), лесно се смята с тригонометричните функции.
 

wakafaka

Редовен Потребител
Снимах спусъка
Kki6D3b.jpg

Дочух някакво дращене при зареждане и махнах приклада да видя за какво става въпрос и ето какво видях.
QugP3pw.jpg

Предполагам че лостчето което бута буталото опира в ГП.
А и забелязах че задната част на буталото има голям луфт около 1 мм това нормало ли е за гамотата?Ще я закарам до магазина от който я взех да видя какво ще кажат
 
Последна промяна:

Ctan4o

Потребител
Аз имах същия проблем. Между тягата и цилиндъра има един пластмасов П- образен дистанционер който не позволява двата елемента да се докосват. На тягата има място за 2 такива дистанционера. Направих си 2 нови от тефлон и вече проблема изчезна. Моята не беше толкова надрана. Отвори я за да почистиш стружките
 

wakafaka

Редовен Потребител
Ще я закарам да видя ако гаранцията покрие нещо ако не аз ще я отворя.Ще я почистя вътре ще загладя всички ъгли ще полирам цилиндъра.Тягата ще измисля как да я огранича да не влиза на вътре да търка даже ако е възможно да се завари нещо на цилиндъра ще я направя като на ИЖ-38 както е направена
 
Нагоре