Пружинките на GАМО - Hunter -1250, Hunter - 440, CFX и др.

★stardust★

Новодошъл
Съгласен съм, че като мине в тия скорости няма да е толкова точна, но на 20-30 метра е без забележка на мерник и мушка, а на мен това ми е макса, повече не ми и трябва реално, но иначе ще пробвам на 50-тина метра по шишенца, кенчета.. само да ида някъде, където може.. и на мен ми е интересно. Иначе като сметна мощността много се кефя на пушлето.
 

anibis

Редовен Потребител
Случайно намерих чисто нов гамо хънтър от старото английско производство стояла години в магазин - смених пружина чисто нова оригинална от хънтър екстрим, маншон, почистване, смазване и пушкалото стана зверско - с чашка 1 грам от три изстрела даде колкото си го дават на сайта на гамо - 480 м/с.:
115дж. За първи път виждам,и то пружинка!:D
Ние с метан и какво ли не още,не можем да достигнем тия джаули в 5.5мм,а пък те пустите испанци.... 480м/с с 1гр. чашка!
 

Карлсон

Потребител
Това хроно да не мери във фут за секунда, сигурни ли сте че са метри за секунда... Ако са метри - е..ти пружинката, сигурно сама ще си скъса приклада на две от отката...:)
 

anibis

Редовен Потребител
И аз това помислих,но не може да се види от снимката,моето рогато е М1 това значи че мери в м/с.
Ако пише Ф1 мери във фут...
 

6tangata

Редовен Потребител
Това за кой калибър дават 480 м/с? Ако е за 4,5 мм е'аси тежката чашка е'аси скоростта. Колко души зареждате пушката?
 

★stardust★

Новодошъл
115дж. За първи път виждам,и то пружинка!:D
Ние с метан и какво ли не още,не можем да достигнем тия джаули в 5.5мм,а пък те пустите испанци.... 480м/с с 1гр. чашка!

Толкова го дават на гамо в сайта официално в характеристиките, толкова показа и на замерването в сервиза на ВИП комплекса, където обслужиха пушката. Даже и снимка от хронограф съм качил, която аз съм направил лично, повече от това няма какво да кажа, а и не виждам смисъл, не искам да убеждавам никой, просто споделих, на мен ми се струва даже не сериозно да си говориме глупости, или да ме обвиняват в лъжа за подобна простотия, не съм доказан член на форума, имам 5 мнения на кръст, нямам репутация и т.н. ясно ми е, че думите ми не са с тежест, но пък, честно казано и не ме интересува, кой както иска да го приеме, аз повече от снимка на хронографа и честна скаутска няма какво да направя реално. Казаха ми, че като замерват хънтърите си показват такива скорости нормално, били най-мощният модел. Аз якупих просто защото е made in england и наистина стравних детайла и обработката с испанска - приклад, заварки, напаски, обработка, дори оксидацията.. всичко е в пъти по-качествено направено дори с просто око на английската.
 

6tangata

Редовен Потребител
Някъде има грешка предполагам скоро ще разбереш къде. Тази скорост е нереална с такова тегло на проектила. И аз съм имал Хънтър 1250 5,5 с оригиналната пружина повече от 40-50 джаула е нереално ...а 115 е научна фантастика. Никой не те обвинява просто някъде някой бърка....всички бъркаме...и аз бъркам...
 

lynx

Редовен Потребител
За такива данни от хронографа един колега казваше, че често се случва да мерим не скороста на чашката, а прахоляка който я изпреварва.
Аз бих пробвал да стрелям на няколко метра от хронографа, възможно е "скороста" да се промени значително.
А също и с друг модел хронограф би трябвало да отчете различна скорост.
Всеки ще се сети, че със заводска пружинна пушка, трудно ще пребори законите на физиката.
Гледам по снимката, че пробите са на закрито с рогатия хронограф.
Пробвайте на слънчева светлина дали пак ще е 480 м/сек.?
 

anibis

Редовен Потребител
Аз якупих просто защото е made in england
Никой не те обвинява в лъжа!
Това хроно не показва вярно!
А щом пушката оригинално е made in england....
Там нещата вече стоят съвсем различно,поинтересувай се колко дж е позволено в Англия!
пс.И не разбрахме в кой калибър е Гамото
 

★stardust★

Новодошъл
Пушката е 4.5 (.177). Възможно е, предупредиха ме, че има отклонение на машинката и не може на 100% да покаже с точност скоростта, имало +/- девиация, но не фрапантна. А я замерихме преди всичките неща (то затова и реших да ги сменя тия работи, да я дам се чисти, смазва и т.н.), защото както беше стояла години наред като я сложиха на хронографа показа 237, 239 м/с, беше много зле, а като извадиха пружината беше прибрала и омекнала доста, след тези интервенции показа 465, 467 м/с. и започна да гърми поне два пъти по-силно, направо на закрито е неприятно.

А ако около или в СФ се събирате някъде да стреляте и имате хроно, с удоволствие ще мина, тъкмо да я пробваме да видим какво ще покаже. Иначе ходихме с един приятел да стреляме на един боклуджарник наблизо, където има всякакви неща за "отстрел", значи стъкло от кола чупи, пробива ограда от поцинкована дебела ламарина без проблем, и други работи целихме с перфектни резултати, много съм впечатлен от пушката честно казано и ме радва за сега, което е най-важното.
 

Attachments

  • ac3ccf63260f4d595fdca8b73b77bfaff5eb0cfc1953f192326b595335426de8_full.jpg
    ac3ccf63260f4d595fdca8b73b77bfaff5eb0cfc1953f192326b595335426de8_full.jpg
    214.5 KB · Прегледи: 98

anibis

Редовен Потребител
като я сложиха на хронографа показа 237, 239
Това хич не е зле,237-239м/с. В Англия има закон над 16дж подлежи,регистрира се както огнестрелното.
Та ако колегите от ВИП-а са стреляли с чашки около 0.5гр си в позволената дулна енергия,която за Англия е 16дж.
За което пушката си е доста добре с тия резултати.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
... "и започна да гърми поне два пъти по-силно, направо на закрито е неприятно."
Язък за "интервенцията" от страна на "оръжейния майстор".
Скоро ще ти се наложи пак да интервенираш пушката, но те съветвам да се обърнеш към някой от колегите тук за съдействие при неизбежната подмяна на новия ти маншет с още по-нов. Дано пружината само устиска на дизеловия мотор, че поне за нея пари да не даваш.
 
Последна промяна:

mitaka101

Потребител
Е, то е ясно че няма да има точност. Комбинацията "смазване " и ПП води до добре познатия дизел. Залагам 3 максимум попадения в А4 на 50 метра.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Колега изкарай хроното навън - на дневна светлина. Тези хронографи не мерят точно на закрито или на светлина, различна от слънчевата. Отдалечи цевта на пушката на 1 метър от хроното и стреляй. Каквото ти отчете по този начин го публикувай тук - това ще ти е реалната скорост.
 

6tangata

Редовен Потребител
Какво и има и от какво се е получило? Така ще стреля на по-големи дистанции.
 

mitaka101

Потребител
Някой не иска ли да ми опрай пушката :D
Изтървана цев при зареждане, на това ми прилича. По принцип се оправя, но не и при новите Гамо. Ако успееш да свалиш цевта всеки стругар ще ти я изправи. Без сваляне става при метална цевна кутия. На новите Гамо е "високо технологична" пластмаса и няма да стане без сваляне. А свалянето за мен е мисия невъзможна. Болта, който дъжи цевната кутия е ЯКО залепен. На две пушки пробвах да го развия и не успях, може би защото все пак не искам да има поражения. Отделно не съм сигурен дали пластмасата не е отлята върху цевта, тоест дали може да се извади цевта от цевната кутия?
Винаги има универсалното решение да си поръчаш нова цев.
Или нова пушка.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Става и с пластмасовите кутии, но резултата зависи от това как владееш "силата" .
С няколко трупчета и летвички, парцали, менгеме и многобройни леки напъни, се върна в положение изначално и я прострелях на механични само с 5 съчми.
Но "юнака" незнайно как, успя само след два дена да я направи на банан отново....
Е, не ми се занимаваше пак и остана така за "паметник". То си му и мина мерака де.
 

streliamto4no

Потребител
Митака е абсолютно прав. Изпуснах я. Не беше заредила. Цевна кутия не може ли да направи някой. Сигурен съм че има хора дето може да се справят с тая задачка:)
 
Нагоре