Полиамиди,тефлон , полиуретан. Кое за какво и къде? Маншети, клапани, О-пръстени

Sonio90

Новодошъл
Много се извинявам , незнам дали е питано до сега ,но въпросът ми е от къде мога да си намеря уплътнения за китайски евтинджоси. Маншет и на цилиндъра (естествено без кожени) . От Бургас съм. Благодаря предваритешно.
 

Sonio90

Новодошъл
Бихте ли ми казали от какъв полиуретан се изработват маншетите ?
 

bateelmo

Потребител
И какво мислиш че ще постигнеш като смениш маншета на китаеца с полиамид или полиуретан? Да ти отговоря. Нищо, а може нищо и половина. Минали сме по тоя път и за това ти казвам , да не си губиш времето с глупости. То по добър маншет от кожения няма. Просто няма кои да ги прави вече щото трябва ръка, машината не може да ги докара и за това ги правят от други материали по удобни за машините. То на китаеца само маншета му е косур. Нито цев има, нито пружина, нито механика, нито обработка на повърхнините. Нито метала е като свят, че остана и маншета да му е полиуретанов. Я си представи тоя маншет като се движи по една ршпила какво ще замяза след сто изстрела. Е за това ги правят кожени.-
 

ssn

Потребител
Кожения си е дуракозастрашен, а и на дизел носи, но ако сложиш полиамиден (или какъвто е) от по-новите модели, след като махнеш чепаци, заусенъци и се опиташ да полираш цилиндъра дори и с паста за зъби и изрязан диск от микропореста гума от чехъл, въртян с дрелката (винтоверта), може и да ти хареса на близки дистанции (донякъде).
Виж тунинга на Дидарай!!!
 

Nikola

Потребител
Здравейте колеги,
търся маншет за Hatsan Striker 6.35. Преди съм си купувал от пушка.еу, но сега нямат в наличност.
Та въпроса ми е дали маншет от някоя друга пушка няма да стане.
Ппц аз съм от Варна и мога да си поръчам от Микромакс, но не ми се дават 40 лева за маншет. Затова моля ако някой си е правил за тази пушка маншет да сподели кода.
 

jookker

Потребител
Малко глупав въпрос,но коженият маншон с какво се третира за да остане влажен в цилиндъра и да създава необходимата компресия?Благодаря предварително за компетентни мнения.
 

lynx

Редовен Потребител
Съгласно дебелите книги се накисва за 15 мин. в оръжейна смазка, но после ще дизелира 2 седмици.
По-добре го намажи с някаква силиконова, в началото пак ще пуфка като парен локомотив, но по-бързо ще се изчисти.
 

ivanko70

Новодошъл
Някой да знае къде могат да ми направят или да си намеря уплътнение за въздушен СО2 пистолет за иглата на бутилката
Пистолета е Crosman C21, че нещо леко ми издиша в последно време
 

pachoddp

Потребител
Май тук е най - добре да питам....
Та, значи, за смяна ли е този маншет, след като е повреден отпред, а не отстрани по периферията.... Идеята ми е, че по моята логика, уплътняването всъщност е отстрани - там където се трие в цилиндъра.....
 

Attachments

  • IMG_20220320_182451.jpg
    IMG_20220320_182451.jpg
    171.9 KB · Прегледи: 61
  • IMG_20220320_182449.jpg
    IMG_20220320_182449.jpg
    170.2 KB · Прегледи: 60
  • IMG_20220320_182442.jpg
    IMG_20220320_182442.jpg
    167 KB · Прегледи: 60

rivan

Редовен Потребител
Май тук е най - добре да питам....
Та, значи, за смяна ли е този маншет, след като е повреден отпред, а не отстрани по периферията.... Идеята ми е, че по моята логика, уплътняването всъщност е отстрани - там където се трие в цилиндъра.....
Снимките са лоши, но мисля, че има нараняване и на ръбчето на маншета. А нараняването вътре увеличава мъртвия обем, макар и минимално. Добре е при възможност да се смени. Нараняването, аксиалното, говори за остър ръб на прохода, не е зле да се заглади, за да не поврежда новия маншет. Заглади и всички остри ръбове, които биха го повредили при монтажа.
 

pachoddp

Потребител
То всичко беше омазано с някаква грес, която вече се е втвърдила, събрала даже и боклуци, станала като много гъст мед. По пружината, по водача, вътре в буталото, навсякъде, докъдето се е стекла.... Сега почистих всичко....
Иначе, искам да сменя маншета, както и пружината, за всеки случай, но не намирам резервни засега... Става дума за пистолет Блоу Н 01.... :)...
Въпреки всичко, утре ще го сглобя и ще го пробвам на хронографа, дали ще има резултат от търкането и почистването... Преди това даде 100м/с с 0.5 грама чашка....
 

rivan

Редовен Потребител
То всичко беше омазано с някаква грес, която вече се е втвърдила, събрала даже и боклуци, станала като много гъст мед.
В такъв случай, проходът може и да е добре, а маншетът да е прогорял от дизеленето. Питай в микромакс, може да имат, ако са правили такива.
 

rivan

Редовен Потребител
Отворът, през който въздухът преминава от цилиндъра към цевта. Обикновено мястото, където буталото свършва своя ход и въздухът преминава през този отвор не е обработено/загладено/, има остър ръб, който реже маншета. Но в случай, че има смазка, тя се самозапалва от високото налягане/ дизели/ и прогаря маншета.
 
Последна промяна:

pachoddp

Потребител
Да. Разбрах какво е проход :).... За дизелирането - наясно съм..... Интересното е, че в случая този отвор има формата на сълза.... :)
 

LogiBG

Редовен Потребител
Колеги към кого мога да се обърна да ми направи шапка,за пружината, за weihrauch 30s? За района на София но мога да дам и много точен размер на пружината ако някой извън София му се занимава, за да не поръчвам тунинг кит за сумати пари с доставките. Връзка тук или на лично за да не спамим темата.
 

Евгений Б.

Редовен Потребител
Здравейте, скъса се това уплътнение на бойния клапан (пушка Steyr Match 91),
IMG_20220907_101407.jpg
IMG_20220907_101500.jpg
IMG_20220907_101435.jpg

Не прилича на о-ринг, но се пробвах да го заменя с такъв 3х2.
IMG_20220907_101543.jpg

Уплътнява и не издиша, но при налягане над 80-90 бара не отваря, при ниско налягане (50) произвежда изстрел.
Не можах да запазя целостта на оригиналния, но предполагам няма и да намеря същия в нашите географски ширини.
Да търся ли 3х2.5, евентуално по-твърд о-ринг, защото оригиналния беше доста корав или с времето е станал такъв или ще са нужни по-сложни интервенции?
Благодаря предварително. :cheers:
 
Последна промяна:
Нагоре