ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

sts1969

Редовен Потребител
Според мен и двамата сте прави.
Също така, идеалният вариант е човек да има и двете - за всеки случай и за непланирани излети в съчетание с празна бутилка и празнични дни, например.
Адаш, точно за такива дни се оглеждам за едно Feinwerkbau 601...602. :D:D:D
 

Sen

Редовен Потребител
Адаш, точно за такива дни се оглеждам за едно Feinwerkbau 601...602. :D:D:D
Светльо, Сашо се казвам :D Ама „шегата” остава за моя сметка, като все не успявам да намеря възможност да се видим....

Благодаря колеги!
ФХ4 ще е. А пушката ще е FX Streamline .25. Имам приятел в пожарната, но така ми каза, че да разбера че няма да стане. Т.е за сега няма къде да пълня бутилка. Така или иначе за пушката ще събирам пари поне до есента, така че има време и ако се променят нещата тогава ще видя... :cheers:
Свилка, виждал съм по сайтовете оферти на комплект пушка и помпа, огледай се, една марка са, може да намериш някое по-изгодно „комбо”, както ги наричат. Нашите местни търговци май също имат такива оферти.
 
Последна промяна от модератор:

andi

Редовен Потребител
В Габрово съм пратил няколко бутилки за метан . Някой от колегите казаха , че са питали в пожарната и не ставало , дори с приятели там . Затова минават на метан . Имало метанстанция , и налягането било много добро .
 

zograffa

Редовен Потребител
Днес от скука в гадното време си монтирах една стойка за бутилката в гаража.

1519136021_20180220_132730.jpg


Другата бутилка ще почака,че имаха само една стойка в наличност.Удобна е защото коланите са със закопчалки,а и няма открити метални части да драскат бутилката.Цена 15лв. във Вистамар.
 

zograffa

Редовен Потребител
Ааа,лятото му правих основен ремонт от пода до тавана и сега гледам да го поддържам спретнат.
 

anibis

Редовен Потребител
Ще си направя и аз такъв стенд,че сега пробвах моя цилиндър за 25-та и на колегата по-друг начин.
Не че не става по моя начин,ама тоя е по-сигурен.

 

GEORGI PL

Новодошъл
След две години помпене, дойде време за 3-та степен. Отворих помпата, тръбата на 3-та степен ръждясала отвън, яко, даже има язви. Изчистих с грапавото на гъба за чинии, на сухо, търкане и светна. Почистих всичко, смазах със силиконово масло и сглобих. Помпи бързо и лесно. От руснаците открих, че след смяна на опръстена за 3-та степен, сглобява се от долната страна на тръбата, откъм страната завиваща се към клапана при манометъра .. Има си фаска, ако се вкара отгоре, наранява се и не държи. Сега пушката дизелира, гърми като карабина .. Явно вкарва смазка .. Предполагам в един момент ще я прекара .. ?
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Явно смазката е много. Ако имаш възможност подсуши помпата до сухо и изпразни резервоара - не е добре да има смазка вътре, която дизелира.
 

GEORGI PL

Новодошъл
Помпата на сухо ли трябва да работи .. ? Във всички клипове дето гледах, да разбера как се процедира, обмазваха .. ?
 

dberov

Редовен Потребител
Смазва се, но съвсем леко и само със силиконова смазка.
Не трябва да се маже с моторно масло или грес които са на петролна основа.
 

sts1969

Редовен Потребител
Помпата на сухо ли трябва да работи .. ? Във всички клипове дето гледах, да разбера как се процедира, обмазваха .. ?
??? Я снимай и покажи с какво силиконово масло смазваш помпата...не трябва да дизелира ако е вярното масло, да не е във вид на спрей под налягане? За да не се събира конденз и да ти ръждясват частите около 3 степен, на няколко напомпвания на пушкат прави следната бърза процедура: Развиваш цялата помпа заедно с ръкохватката и долната бронзова тапа, от плоския блок с манометъра. Подсушаваш добре утайника на дъното на блока с памук и малко чист спирт. На самата помпа от долу развиваш пробития болт за клапана с пружинката, почистваш и подсушаваш също добре клапана и леглото му, смазваш добре особено пружинката защото лесно ръждясва. Преди да сглобиш клапана, промиваш тръбата на 3 степен със силиконовото масло като разпънеш помпата, наливаш малко масло вътре, слагаш салфетка от горе на дупката да не пръска масло, и правиш няколко плавни напомпвания, обръщаш я на долу и напомпваш да изтече чернилката. Тази процедура се повтаря докато не спре да хвърля чернилка. Дано съм бил полезен! :cheers:
п.п. Ето една от правилните смазки:
сликоново масло за помпа.jpg
 
Последна промяна:

runi.b

Потребител
През няколко напомпвания да се разглобява помпата на мен ми идва в повече
Най добре е с бутилка
Няма разправии с помпи
 

GEORGI PL

Новодошъл
Маслото е такова http://tpetrov.com/search.php?prod=Силиконово+масло+SM350 Благодаря за съветите! Както вече споменах, 2 години помпата не е отваряна, вероятно е конденз, беше смазана с нещо, но стоеше кафява и на петна ... Може да не е от дизела, а щото се стопли времето, ще видя като пострелям тия дни .. Впрочем, откъде се сваля оная п"шка, дето заключва помпата да не се вдига нагоре, моята е със цветния манометър?

п.п. Значи изстрелях 2 барабана .. на 8-мата съчма нормализира и събра групата. Развих пружината на ударника 1 оборот, че бях натегнал за зимата, напомпих, 2-рия барабан първите две съчми бяха извън групата и заспа .. явно вкарва смазка, но я прекара ..
 
Последна промяна:

sts1969

Редовен Потребител
Маслото ти е правилното, няма как да дизелира от него. Това че пушката ти прави няколко лоши изстрела преди да влезе в час, си е напълно нормално за повечето модели, а за Хатсан си е направо задължително поне първите 10 изстрела да летят като надрусани мухи. :D:D:D:cheers:
 

sevdaka80

Редовен Потребител
Ето в този отвор е винта,но не те съветвам да го премахваш,ако някога ти остане разпъната за дълго време,ще ръждяса много.
 

Attachments

  • IMG_20180407_170549.jpg
    IMG_20180407_170549.jpg
    192.1 KB · Прегледи: 69

GEORGI PL

Новодошъл
Няма да го махам, то си е удобство, но пречи да се развие долния клапан, затова питах. благодаря за снимката! :cheers:
 
Нагоре